Шоколадов сладкиш с майонеза

• 276 315
  • 1 547
  •   2
Отговори
# 15
  • Пловдив
Тъкмо се чудих какво да правя тази вечер, а това изглежда невероятно! Mr. Green Heart Eyes Е, май вече знам какво... Simple Smile Очаквайте евентуално включване със снимки!

# 16

Вкусен е! Heart Eyes Добавих му орехи и полях с шоколад отгоре, защото беше малко шоколада и нямаше да стигне за глазура.
sladka hapka bouquet!
И пак се сетих за медения ти сладкиш и по-точно представянето му. Всеки път се хиля яко, не знам защо толкова трайно ме разсмя с тая претенциозна свекърва с Трюфела и непретенциозния свекър! Но меденото сладкишче е любимо вкъщи!  bouquet

Ей го топло срязан. Grinning

# 17
Лелееееееее, страшни сте - толкова идеи за оформление има!
Лабрекс, и аз съм назад с шоколада (останал е един на децата, ама няма да ми го дадат), та ще се възползвам от идеята за ядките!

И ще ме вкараш в беля с тоя твоя спомен  Laughing
Истината е че първият си Трюфел го направих точно за РД на свекъра  Mr. Green, а свекито милата не яде сладко. Така че онова там си беше художествена измислица.

# 18
Лелееееееее, страшни сте - толкова идеи за оформление има!
Лабрекс, и аз съм назад с шоколада (останал е един на децата, ама няма да ми го дадат), та ще се възползвам от идеята за ядките!

И ще ме вкараш в беля с тоя твоя спомен  Laughing

Аз никога не съм го възприемала като конкретно за определени хора, просто ми харесаха типажите свекър и свекърва по принцип. И често се майтапим вкъщи:"Да не си свекърва сега, та искаш еди какво си.....Каквото има и да си доволен/на!"  Grinning  bouquet
А с орехите е много вкусно, но аз ги обичам и ги слагам на всичко. Чудя се как не наблъсках и стафиди, това ми е другата любима съставка за сладкиши, чак ми липсваха. Grinning

# 19
  • Видин
Страхотно изглежда  eat

# 20
Лабрекс, като чета какви са ти предпочитанията, ми се струва, че това ще ти допадне повече: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg80737.html#msg80737 Което ме подсеца и за него, че отдавна не съм го правила, а става много, много вкусен.

# 21
И аз утре ще го приготвя. Само трябва да купя майонеза. Благодаря за рецептата.

# 22
  • Пловдив
Сладкишът е готов! Чудесно изпечен, много ароматен! Simple Smile Ммм, много благодаря за рецептата!!! Никога нямаше да ми дойде на ум да използвам майонеза... Simple Smile
Аз прибавих орехови ядки в самото тесто, а отгоре поръсих с крокан! На вид не го докарва много, но все пак ще сложа и снимка!  Mr. Green

Съжалявам за лошото качество на снимките, но се оказа, че батериите на фотоапарата не са заредени... Rolling Eyes

# 23
Преди малко и моя сладкиш стана, но няма да има снимки, защото...Реших да разтопя шоколада в МВ. Сложих го, врътнах копчето и продължих да си чета книгата...След 5 мин се връщам в кухнята и цялата беше в пушек. Прекалено много съм врътнала копчето явно, защото 180гр шоколад станах на едно твъърдо въгленче Sad Сега няма заливка, ще трябва така да го ядем. Иначе самият сладкиш изглежда добре, нещо ми се рони обаче, хрупа по края... Но грешката е някъде при мен! Тази вечер не ми е вечер вероятно... Все пак благодаря за рецептата Simple Smile Дано скоро се престраша пак да го пробвам Simple Smile

# 24
Лабрекс, като чета какви са ти предпочитанията, ми се струва, че това ще ти допадне повече: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg80737.html#msg80737 Което ме подсеца и за него, че отдавна не съм го правила, а става много, много вкусен.

О, благодаря ти, като му гледам съставките, да, права си, със сигурност ще ми хареса. Копнах си рецептата, по-нататък ще го направя, че сега съм влюбена във "веселия" си кекс ( страшно ми хареса и както вече съм писала, като се хареса нещо у нас, се прави до втръсване), та в момента вкъщи има от него и от твоя сладкиш с майонезата. Като попривършат, ще спретна и другия. Благодаря ти!  bouquet

# 25
че сега съм влюбена във "веселия" си кекс ( страшно ми хареса и както вече съм писала, като се хареса нещо у нас, се прави до втръсване), .....

hahaha hahaha това ме успокоява, че не само аз съм на тоя хал.

xtna, да не го препече? Трябва да се извади на момента, когато е готов - остава сочен и не се рони.
аз също в мв-та разтапям шоколада  Peace

# 26
че сега съм влюбена във "веселия" си кекс ( страшно ми хареса и както вече съм писала, като се хареса нещо у нас, се прави до втръсване), .....

hahaha hahaha това ме успокоява, че не само аз съм на тоя хал.

xtna, да не го препече? Трябва да се извади на момента, когато е готов - остава сочен и не се рони.
аз също в мв-та разтапям шоколада  Peace

пеп-4о, лошото е, не че някой ме кара, ами аз съм си такава, ама и никой вкъщи не се оплаква. Grinning

А моят сладкиш на 20-тата мин вече беше готов, т.е. пръчицата излизаше суха, ама се почудих, изгасих фурната, оставих го още три мин., пък реших да го вадя, да не съхне. Но е много мекичък вътре.

# 27
пеп-4o, не е препечен. Определено ще се изяде и без глазура  Peace Но не знам защо така ронлив стана, не е сух в същото време. Ако има някакво значение - сложих майонеза на Краси, но лека  newsm78 А иначе за МВ и шоколада аз съм си виновна. Имам я от месец и още не съм я разучила като хората. Досега не съм имала никога МВ. В какъв съд го слагаш шоколада? За колко време долу-горе (макар че всеки има различна МВ)? На обикновена програма или за размразяване? уфф, сори за тъпите въпроси...

# 28
тя и моята фурна е нова и хич не си правя труда да я разучавам обаче. Искам си старата  #Cussing out

Слагам на най-ниска степен - размразяване на 7-8 мин, в пластмасова  дълбока купа. Но след петата минута гледам -ако омекне, слагам и маслото и още 5-6 мин. /това винаги за шок.глазури/

На определено трябва да си  наоколо.
Този изгорелия сега го натроши на ситно, смеси с начупени бисквити, малко мед, малко пр. мляко и завий на сладък салам  Peace

# 29
Ха! Благодаря за идеята, но вече е късно - в кофата е! Но той и без това беше като камък. Пробвах да го буча с вилица и го човърках  с лъжица, но не стана за нищо. Добре съм го изпържила  Mr. Green Малко ме е страх да пусна МВ сега, дано да е ок...

Общи условия

Активация на акаунт