Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 614
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 330
Това е най-вкусния сладкиш, който съм правила. Вече няма фъч, мъч, кекс или квото и да било друго Heart Eyes

Embarassed  bouquet

Дамаянти, мислех да претегля една чаша, но виж какво намерих - по-добро е:

http://allrecipes.com/HowTo/Cup-to-Gram-Conversions/Detail.aspx

(отнася се за чаша с обем 240 мл)

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 19:12 от sladka hapka

# 331

Хапке наистина е добро само дето не се казва колко милилитра е чашата.Но аз предполагам е 240мл.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 19:17 от Pety

# 332
  • София
Мерси Хапке  Hug
Може би сега е времето да си купя везна за продукти  Mr. Green

# 333
Пети, тук вече надмогнах мързела и станах от дивана. Премерих си мерителната чаша и наистина обемът й е 240 мл. Ще редактира по-горе.

Дамаянти, това с везната е добра идея. При мен % провалени рецепти рязко падна, след като почнах да ползвам везна или точни обемни мерки. За сладкишите говоря, манджите си ги правя на око  Blush

# 334
Значи двете чаши брашно трябва да бъдат 480гр, така ли да го разбирам?

# 335
Значи двете чаши брашно трябва да бъдат 480гр, така ли да го разбирам?

Не, 260-270 гр.брашно, чашата е 240мл.

# 336
Не, значи 2 чаши брашно трябва да са 480 мл.
За грамовете виж таблицата по-горе: 2х136 г

# 337
  • област Софийска
Аз имам една руска мерителна чаша. Тя ми е мярка за всичко. Според нея 250 мл. вода = 130 гр. брашно = 320 гр. сол = 225 гр. захар

# 338
    Направих го! Страхотен  е сладкиша! Цялото ми семейство го хареса, но кажете ми как да кача снимки. Не успях да го направя.

# 339
  • област Софийска
Прочети тук, обяснено е подробно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.msg63523#msg63523  Peace

# 340
  • София
Като престои става още по-хубав, ама като гледам у нас няма много да стои  hahaha Joy
Благодаря за мерките пак. Това винаги ми е било проблем, че не умея да спазвам мерки, а все едно към гьотере ги бъркам  Embarassed

Off topic
Свекърва ми готвеше разкошно, толкова ме е яд, че не преглътнах гордостта си и никога не намерих време да седна с нея да питам и записвам рецепти  Sad

# 341
  • София
И аз го пека рано,рано....но не знам защо не ми е равен от горе като вашите.....надигнал се е, а към крайщата  е малко по- нисък... Sick

# 342
  • София
Ето го и моят. Много ми хареса, стана лепкав, но точно това ми хареса най-много. Аз го залях с 100 гр. натурален шоколад, 100гр кувертюр и 60гр масло. Но много бързо стегна и не успях да го заравня, най-вероятно заради малкото количество масло. Затова няма външен вид, но вкуса му е разкошен. Вместо вода сложих кока кола и от едната страна ...лют пипер, но не много и малко захаросани портокалови корички. Благодаря ти Хапчице, че сподели толкова лесен и вкусен сладкиш с нас!

# 343
Тази седмица два пъти го правя,страхотен е.Сутринта синът ми ме пита: Няма ли от ''черничкото сладкишче''?
Май пак ще го забъркам.
Хиляди благодарности за рецептата Hug

# 344
Като каза черничко сладкишче и се сещам, че на моя приятелка редовно правеше сладкиш Негърче, който внучка й (на 3-4г тогава) много харесваше. И не го беше правила месец-два и внучка й каза, че искала пак от онази пица от смляна  Grinning Никой не разгада тази пица от смляна дълго време  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт