Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 623
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 285
Мимичета, днес направих сладкиша. Crazy
Сложих половин чаша повече захар по идея на Блонди! Hug
Изпекох го и приготвих глазурата. Точно преди да започна да го оформям се наложи спешно да изляза.
Идеята за украса с лешници, снимките и довършването на сладкиша са на моята третокласничка.
Невероятно вкусен...благодарности на Сладка хапка!  bouquet

http://media.snimka.bg/5444/017143820.jpg
http://media.snimka.bg/5444/017143823.jpg

# 286
блонди,ама ти в тортена форма ли сложи сместа,защото как иначе ще го срежеш  на две newsm78а тва за крем вътре е страхотна Peace  bouquet

аз в моменмта го започвам.....да видим каква ще я свърша.....

# 287
И аз го правих снощи, и при положение, че в повечето случаи търпя провали, този път успях! Още повече, че работих малко на око, забравих да засека времето на печене, и пекох по нюх. Глазурата ми стана малко тежка, с мн. течен шосолад
Мисля следващия път да прибавя орехи към тестото, а отгоре да глазирам със заквасена сметана/ по идея на Блонди/. Тестото ви колко гъсто става, моето стана по-гъсто от кексово.

# 288
И моето е такова.

Но ако ти е тежко с мого течен шоколад, не слагай глазура, сервирай си го с топка сладолед  Peace

# 289
блонди,ама ти в тортена форма ли сложи сместа,защото как иначе ще го срежеш  на две newsm78а

Да, в тортена форма  Simple Smile

# 290
На две или на три даже - с нож, по описанието на Наталина за кокосовата торта, копвам ти го, става лесно   Hug

"Блатът срязвате на три части с помощта на остър и дълъг нож. С помощта на Наталина - натискате с длан по средата блатът и започвате да режете горният слой, като влизате навътре около 2см. След това вече срязвате изцяло."

Вътре ще сложа крем от заквасена сметана смесена с разтопен шоколад  Simple Smile
Блонди,сега остава да кажеш рецептата на крема. Simple Smile

# 291
Е, то това е, друго няма  Grinning 

# 292
  • София
Пак ще го забъркам след малко с идеята да нося на мама и тате утре, но това принципно е само идея. Не е гарантирано, че ще остане Joy
Мисля да го срежа на 2 и да го намажа с крем, ще видим какво ще излезе newsm78 Със сигурност ще е вкусно Peace

# 293
И аз да се отчета. Получи се сладкишът. Направих го с домашно разбита млечна майонеза. Отгоре глазурата ми стана малко твърда - очаквах нещо като течен шоколад, а моето стана твърд шоколад. Сладкишът си заслужава да се пробва и за спешни случаи е идеален.

# 294
  • София
Сладкиша изглежда невероятно, а и като чета всичките ви отзивииии..... Довечера ще го приготвя, макар че имам цяла тава с бисквитена  торта, но тя ще си остане за мъжо  Mr. Green

# 295
Мисля,че с крем ванилия на д-р Йоткер ще се получи хубав пълнеж за торта с този блат.Аз правя подобна торта с какаов блат и слагам от този крем и се получава невероятен вкус ,комбинация от шоколад и ванилия.А сега вече има и крем за торта на д-р Йоткер с вкус на ванилия и на шоколоад.

# 296
  • София
В момента се пече, но пак ми "цъфна" отгоре newsm78 Спазвам точните пропорции, а пак е като майска роза.....
На вас така ли ви се получава? Thinking Вярно, че после като го намажа с глазурата и не личи, но все пак.....

# 297
  • Бургас
Щом ти е "цъфнал" значи се надува бързо. Цаката му, поне според мен е да се пече бавно. Моите и двата пъти се пекоха по 50 минути, на слаба фурна. Това е съвет и към Авчето.

# 298
Щом ти е "цъфнал" значи се надува бързо. Цаката му, поне според мен е да се пече бавно. Моите и двата пъти се пекоха по 50 минути, на слаба фурна. Това е съвет и към Авчето.

Мерси мила.  bouquet Другият път ще го пусна на 150-160 градуса.

# 299
  • Бургас
Да!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт