Малък Сечко вън върлува, ЮЛЧЕТО в къщи палува!

• 19 741
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
попрочетох ви  ooooh!
Ще гласувам за среща ,но по късно , мъж ами заминава за Белгия другият понеделник и още не се знае денят на прибиране  Peace Иначе много ми се иска да ви видя
На Добринище беше страхотно  Grinning Хотела е много подходящ за деца, кухнята е прекрасна, готвачките готвеха каквото им кажехме ,всеки ден имаше различни супички за децата LaughingПри басейна беше малко студено , но пък джакузито беше на ниво.
Ева е по добре вече , опита са да се разкашля с нейната си кашлица през нощите ,но Слава Богу овладяхме нещата  Praynig
Ходихме и до пистите на Банско, таква красота, белота - просто прекрасно , беше като приказак.Возихме децата и на лифта , такъв кеф беше - само повтаряха "излитаме, излитаме"  Laughing
Ева сега е вкъщи ,не ми се искаше да я водя на градина заради студа  Peace
Аз пък несъм чела в менюто на нашата ДГ да има салати Thinking Плод ядат всеки ден ,но залатки -тц.

# 256
  • На края на вселената!
Марти, идеята за точка за ясленчета е да се даде възможност чистите ясленчета да се доближат до тези в ОДЗ-тата (като шансове за прием).

Ками, чакаме снимки  Hug Радвам се че Евичка е по-добре

# 257
  • Sofia
Аз с риск да ме линчувате - ама нещо не съм съгласна с тази точка за децата посещавали ясла. Веднага давам аргумент - ако се дава - нека да има за всяко дете място в ясла и само на родителите, които като мен са решили да си държат детето до 3 години вкъщи, да не се дава тази точка. Но има деца, които чакат и така и не се дореждат до място в яслите - те защо да са ощетени с тази точка? Надявам се да ме разбирате правилно - не искам да се карам - само изказвам мнение.  Peace

А аз много се ядосвам, защото до нас има градина - на 20 метра, ама виждам как разни родители си карат децата от не знам къде си с коли сутрин и вечер си ги прибират, а за децата от квартала няма места ... Знаете как е в центъра като цяло с градините ...

# 258
  • София

Съгласна съм с теб по отношение на ясленското предимство.

И под моя балкон има градини - таман 3 на бр., но нито племенникът ми (живее на горния етаж), нито синът ми, нито - след година - племенничката ми ще могат да ходят там.
И тук идват с коли.
Но знаеш ли... и пленникът ми най- често с кола го водят. Градината му е... ами, на 15на минути път пеш. На възрастен човек.

Така че... не се знае от къде идват - и дали не е от съседната улица.

# 259
  • sf
Дочух май,че са вдигнали таксата за градина от февруари,ама не разбрах на колко.
Аз съм пас по въпроса с точки и системи.

# 260
  • Sofia
Специално за Вики:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/28/849379_taksata_za_dets … fiia_stana_60_lv/

на 60 лв се е вдигнала таксата.

# 261
  • София
При нас не е въпрос на каприз, пътуването и разкарването на децата. Обстоятелствата го налагат за съжаление.

# 262
Какъв е аргумента да остане точката за ясленчета? Нещо ми се губи смисъла й?

И не знам как действа системата обаче до мен стигна инфо, че "нашата" директорка си е уредила цялата тетевенска рода в градината (децата в смисъл) и вече започвам  много да се изнервям  Crossing Arms
Да са само те- с мед да ги намажеш. ooooh! Толкова дупки има в тая система, един ден четене в нарочната тема в Нашите деца няма да стигне да се изброят всички, чиито не родители не работят, но децата им ползват точката за работещ родител, фалшивите телкове и т.н.

# 263
Цитат
Марти, идеята за точка за ясленчета е да се даде възможност чистите ясленчета да се доближат до тези в ОДЗ-тата (като шансове за прием).
ами тогава да направят всички градини ОДЗ-та, просто ясленските групи да са в отделни сгради...Напълно съм съгласна с Искрето. Аз така или иначе съм против яслите, ако ще 10 точки да ми дава. Обаче има родители, които искат/налага им се децата им да ходят на ясла и само защото не са успели да намерят връзки за това, сега най-вероятно ще се лишат и от ДГ...а за нещата, които казва Хриси, думи нямам. Аз веднъж се пошегувах с Десо, че май ще го лишавам от родителски права, ама той не го прие много за смешно  Laughing

# 264
  • София
Дочух май,че са вдигнали таксата за градина от февруари,ама не разбрах на колко.
60 лева

ние също го караме с кола, пътя ни е около 10 минути че понякога и под-. това че някой идва с кола не означава непременно че идва отдалеч Simple Smile
други които идват пеша от групата на коки идват даже от доста по-далеч отколкото ние..

# 265
  • Sofia
Значи имам погрешни впечатления за воденето с кола.  Peace Но явно е нещо често срещано. (Просто градината е на такова място, че е по-лесно да се придвижиш пеша отколкото да търсиш 20 мин къде да спреш Wink )

# 266
  • На края на вселената!
Цитат
ами тогава да направят всички градини ОДЗ-та, просто ясленските групи да са в отделни сгради..
Няма как да обединят ЦДГ и ясли. Яслите са под шапката на МЗ. ЦДГ са към общините. В някои квартали има ясли, няма ЦДГ, в други обратното. Аз бях повече съгласна конкретна ЦДГ да взима ясленчета от конкретно ясла, и така да се дава точката.

# 267
Цитат
Няма как да обединят ЦДГ и ясли. Яслите са под шапката на МЗ. ЦДГ са към общините
имено де, защо ги приравняват тогава. По същата логика трябва да се даде точка на дете, посещаващо частна ясла  Peace

а записването в ясла всички знаем как става - тази точка за ясли опорочава уж справедливото кандидатстване в ДГ. Другият вариант е и кандидатстването за яслите да стане чрез системата

# 268
  • София
Значи имам погрешни впечатления за воденето с кола.  Peace Но явно е нещо често срещано. (Просто градината е на такова място, че е по-лесно да се придвижиш пеша отколкото да търсиш 20 мин къде да спреш Wink )
и при нас е така но пък при нас "тъпотията" е че пеша се стига по лесно отколкото с кола понеже през слатина има една река, над която има само пешеходни мостове и само 1 е за коли и за да стигнеш до градината тр да минеш през него ако си от другата страна (както сме ние), но зимата задължително сме с кола както и ако вали Peace

# 269
  • USA
Marti, ne sym prochela pravilno za sireneto. Shte go opitam tova, koeto kazvash kato si otidem v BG.
Moite tendjeri bez tova sa za smeniane, iawno e vreme da procheta po vaprosa.
Za mliakoto shte pisha posle da ne vi mucha  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт