Расте и хубавее, ЯНУАРЧЕ като слънце грее

• 69 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Днес ни раздадоха в градината разяснителни листовки и декларации, в случай че сме съгласни за силанизиране на децата. В близост до градината има дентална клиника и явно организирано ще ги водят. Звучи разумно, това което четох и смятам да се възползвам.
Обаче не така мисли собственика  им  Joy т.е. бъдещият им собственик  hahaha моето момче се оказа, че няма 6-ти зъби. Чак сега като ги мих и броих.  Laughing При вас какво е положението?

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 22:45 от Neda

# 496
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
VIVKA - макар и със закъснение, благодаря и ЧЕСТИТО ново попълнение във вашият отбор! Гледах снимки на малчо - страхотен е!

Това за зъбките е много интересно!
dani777 - хубаво е, че си го споделила! Знаеш ли къде има повече инфо?
При нас положението със зъбите си остава същото - три пъти ходим на зъболекари до кабинета няма никакъв проблем. Сядаме на стола и ... стискаме силно устата, като зъболекаря тръгне да прави, каквото и да било! Просто няма оправия!
Неда, де да имахме и в нашата градина, подобна инициатива, както във вашата. Непременно щях да се възползвам!

Поздрави на всички!

# 497
  • София
Дааа, стига да имате зъби.  Laughing
Клиниката при нас е EO Dent.

# 498
  • София
Вики смени пролетта 2та долни резци. И 4 бр. 6-ти постоянни зъби са й поникнали. Има и 2 пломби вече  Rolling Eyes Нашия зъболекар ни каза, че според него на Вики не се налагало да се силанизират зъбите (инфо от 1/2 година), защото фисурите й (ръбчетата и вдлъбнатините) не са толкова дълбоки. Но така и така скоро пак трябва да ходим (шредполагам има още 1 кариес) - пак ще го попитам! Доколкото чух тази профилктична кампания с безплатно силанизиране е за деца от 5-7 г. и е до края на ноември (но може и да зависи от населеното място). Ето кои лекари го правят: http://www.oralnaprofilaktika.bg/spisak_1.pdf
  Grinning Поздрави от нас! 

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 20:10 от galita

# 499
  • Madrid
Оххх,зъбите....направо съм в чудо!
Ето днес е пак с пулпит...
А има изваден кътник...от постоянните един е порастнал другия на половина,какво е това нещо-не знам,постоянно си мие зъбите и аз след него,но явно е до ген!!!!!!

Антибиотик няма да давам,опитвам алтернатива...но много кофти!

# 500
  • София
Моята зъболекарка ми каза, че било въпрос на слюнка, на който много му се образува зъбен камък, слюнката, киселинността в стомаха,  пазели от кариеси. Моята майка имаше 1 пломба до 60 годишнина, след това и мръднаха някакви показатели в кръвната картина, някакви левкоцити и вследствие на което се сдоби с пулпит и множество кариеси наведнъж. Не бих искала да те притесня, не съм специалист, просто ако мога да помогна да потърсиш и откриеш проблема, защото понякога е много просто решението, а ние си казваме "ген" и не го търсим.  Hug

# 501
  • София
Ето едно видео от мен на друга тема http://www.bbt.tv/sutrin_s_bbt#video_8930

# 502
  • Madrid
Неде,какво ме съветваш,не те разбрах много,към кой лекар да се обърна?

# 503
  • София
Общо практикуващ, направете пълна кръвна картина, ако се налага гастролог. Не знам, то и аз не се разбрах много, но основно исках да те окуража да търсиш причината, ако лекари кажат, че няма медицинска причина, а е ген - хубаво, но да изключат другите вероятни причини.   

# 504
  • София

Неда, а какво се е променило в кръвната картина на майка ти?

# 505
  • София
Не е разбрала, даже лекарката й казала, че ще й предпише лекарство, а тя отказала. Хубаво я нахоках и обеща да отиде пак, ще ви кажа като разбера.
А аз преди час полетях по едни стълби, та сега всичко ме боли, но нямам нищо счупено. Асансьорът в работата много страшно скърцаше и аз реших да сляза пеш като по-безопасно. Бях с един колега зад мен и си говорим, нещо се спънах- не разбрах какво стана, но 7 стъпала съм преодоляла с главата надолу. Като се приземих и тръгнах да ставам, колегата вече набираше 112  Laughing Каза, че при това падане, никой мъж нямало да оцелее.  Grinning А на мен хем ми беше смешно, хем ме хвана срам.  Embarassed Май имам повод да почерпя.

# 506
Neda ,да си жива и здрава.Чакам почерпка....нямам претенции каквато и да е.......

# 507
Aaaa, Бубе, и аз така веднъж уж за по-бързо ли, за по-сигурно ли, реших да не чакам асансьор и се утепАх по стълбите. Тъкмо ми мина крака (пръстите ми бяха пострадали), и го фраснах в ръба на дивана - същия крак, същите пръсти, на същото място.  Confused Цял месец ходех като бито куче. Мъжът ми се шегуваше, че щял да ми купи safety shoes.  hahaha Сакатлък, ко да правиш.

# 508
  • София

Малко, но като гледам и ние понамаляхме, та ще стигнат, ако за някой няма, да свирка, ще извадя още една кутия. Grinning
Пазете се, че секунда невнимание, цял живот страдание! Hug

# 509
Недеее, за мен не остана...  Mr. Green Да си жива и здрава, макара и посинена  hahaha

Вивка, честито и от мен! Да е жив и здрав малкия бонбон!

За зъбите - Калоян кариеси няма, 6ти зъби също няма, а и предните два долни ги няма, защото ги изби и сега е с керамика. Онзи ден се оплакваше, че един горен зъб го боли, така че ще го водя скоро на зъболекар. Взела съм му и направление за очен.

Прегръщам ви и ще се весна скоро да пиша пак.

Общи условия

Активация на акаунт