Расте и хубавее, ЯНУАРЧЕ като слънце грее

• 69 455
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Днес каза че имало май изригвания - не могъл да спи Joy

hahaha аа, не, вие сте от тежките случаи.
Имам един приятел, същата история е. Любимото ми занимание е да го бъзикам, че нещо ми се вижда пребледнял. Е, няма такъв майтап.  Laughing

# 601
Ами, не сме приключили още - на Ели днес още й избиваха пъпки, на брат й от вчера или онзи ден не са. Но вече не е толкова тежко. Извеждам ги по малко на терасата за разнообразие.

Светле, как е Мимито?

Аз питах днес за ваксината - оказа се че я нямало в момента.
Оф , тя Мимито не се е оправила съвсем, още кашля и давам Еуреспал, ама тя мина леееко на заден план, че прабаба й почина , а дядото й крака го боли всяка вечер... , бабата засега е добре . А пък свекърва ми пък - я приеха в болницата същият ден , и трябваше да вземем свекъра у нас , да го гледаме , а той е много трудно подвижен , едва го замъкнахме ... на детето на леглото спа два дни , а днес го закарахме при майка ми ... Confusedкакво да прави жената - онзи ден погреба майка си , а сега ще ги гледа и тримата болни - двамата мъже + Мимито защото кашля и още не е за градината , а ние сме на работа двамата с мъжа ми втора смяна . Пък и предиобяд има час да ходи на кардиолог за кръвното (взел си е часа още преди половин месец ) Как само се изпонатръшкаха всички  Sick не е истина...

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 20:07 от Мимито & Светла

# 602
  • София
Пепи, честит ти юнак!
Да е жив, здрав и добър като кака си!
И двамата да са ти живи и здрави!

(ако ти се иска да махнеш аптамила (що така ти се е наложило да дохранваш?), цъкни в подписа ми, или се обади на някой от варненските ни консултанти, или ми пиши на ЛС да си поговорим, че да не спамим тук, както си решиш   bouquet)

Светле, ама че черна серия се е наредила при вас, дано скоро свърши!

Мишленце, ще разказваш как е в първи клас на есен.
Аз много исках да запиша Мъри сега и се двоумих доста, но учителката му ми каза, че тези деца, които ще са сега в първи клас всички вдигали ръце от тях, били много диви и преобладавали момчетата (само 5 момиченца имало), а тяхната група са чудесни деца, почти всички ще са си в първи клас после и това ми наклони везните да го оставя за догодина. Иначе (понеже съм била учителка и имам малък опит все пак) смятам, че е напълно готов.
(ако бях малко по-амбициозна сигурно щях да го запиша някъде в София, но нещо не ми се занимава... пък и не мога да разчитам на мъжа ми, той сутрин отива на работа в 5 часа...)

Ти прехвърли ли ги вече в предучилищна? Разкажи какво учат?

В градината на Мъри учат английски всички, учили са цветовете, частите на тялото, животни, доста действия като скачай, стани, седни и т.н., учиха различни видове транспорт и т.н.
По бълг. език последно гледах  са учили кои са гласни и съгласни букви.

Последно като го мериха миналата година беше 20 кг, 116 см, но напоследък дръпна, щото му окъсяха анцунзите, потниците му взеха да се разпасват като се наведе hahaha

За 8-мартенското тържество ще разиграват сценка (онази, дето господ изпраща бебе да се роди и му казва, че един ангел ще го пази-мама) и Мъри ще е господ, защото има най-много реплики. Отделно още стихче ще казва...
Сега като си представя как ли ще го облекат и ме напушва на смях Joy
И миналата година като се сетя как ревах на тържеството им... тая може и само да се смея Joy

# 603
Светле, наистина голям карък при вас, дано му се види края на-после... Кажи как се развиват при вас нещата?

Люси, добре си решила.  Peace Ами, моите тръгнаха от тази седмица и още на втория ден ми направиха забележка че много рано съм идвала да ги взема - 5.45 вечерта!!!! Та сега ги взимаме последни и пак се пазарят че искат още Laughing Правят им диктовки и Ели понеже е по-разсеяна не успява да хване всичко, но се надявам по-нататък като свикне да й е по-лесно. Иначе са стигнали до буквата Х, тази седмица упражняваха да пишат Ф и Х. Смятат до 10- събиране и изваждане. Пишат в тетрадките с триъгълничета, сърчица и т.н. и сумират накрая. Вчера гледах че са решавали задачи като 4+4=10-2, което ми се видя доста сложно за моите специално, но пък всичко им беше вярно... Иначе като учат всяка буква рисуват и картинки на неща които започват със съответната буква и госпожата им диктува да пишат думи съдържащи тази буква която учат в момента. Тази седмица учиха стихотворение за Левски - 6 куплета Shocked Моите досега повече от 3 не бяха учили, но като цяло се справят - не съвсем сами разбира се. Записах Ники на футбол, Ели евентуално на танци ще ходи. В стола си изяждат и трите яденета Crazy Явно им готвят вкусно. Записах ги и на английски в училище. Почти целия клас ходи и още от първия ден госпожата по английски го покани да останат. Хареса им Grinning

Вечер като си дойдат само се къпят, хапват и са вече полу-заспали докато мият зъби и обличат пижамите. 8 часа с кокошките си лягат Laughing

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 21:57 от mishlentze

# 604
Браво на мишоците  Hug
Ние сме по- добре , Мимито утре вече ще е на градината , оздравя вече . Баща й още кашля много и пие АБ. Свекъра и свекървата вече са си у дома , всеки ден ги навестявам да видя как са и да им пазаря... А майка ми гледа татко , който денем и нощем много го боли крака , няма добро оросъване , и трудно зарастваща рана на петата и се превързваме всеки ден ...

# 605
Радвам се, че Мимито е по-добре и че сте си по къщите всички. Дано бързо се оправят всички болни у вас Praynig

# 606
Браво на мишлетата! Много са напред с материала! Справят се с такива сложни неща... Heart Eyes А и явно им харесва. Мишленце, продължавай да ни държиш в течение, че ще вървим по този път догодина! А за куплетчетата, не се тревожи! Сигурна съм, че ще научат всичко без проблем. Аз се изумих, когато Еми ми изрецитира последователно стихчетата за коледното тържество на всички деца /не помня точно, но бяха над 10/. Научила ги беше докато са репетирали. Явно с лекота помнят всичко днешните дечица.

Люси, чакаме с нетърпение да ни разкажеш за тържеството. Това с малкия Господ много ме впечатли. Wink

Светле, дано да нямате повече такива перипети! Praynig

Заведохме Еми на кънки за първи път вчера. Отдавна ми се искаше, а и тя проявяваше интерес, но не можех да намеря толкова малък номер... И познавайки детето си, бях убедена, че ще се откаже веднага след първия неуспешен опит. Но...
 Не спирах да се удивлявам след всяко нейно падане на леда. Ставаше моментално и с усмивка до уши тръгваше отново. Сам-самичка. След час и половина едвам я убедих да си тръгнем. Искаше да остане цял ден, ако може... Та си имаме нова голяма страст. Flutter

# 607
  • София
Jim, гледам снимката на аватара ти и си мисля как лети времето...
сетих се, че на първия РД се снимахме заедно, помните ли го?

http://ludmilana.snimka.bg/holidays/parti-yanuarcheta-28-01-07g.99921.2074333
(най отзад сложих снимка на Мъри от сега)

Бях младичка и руса...  newsm08 (е, сега съм по-малко млада, но тъмнокоса)
Децата бяха малки и сладки...  newsm03 (е, сега са големи, но и опърничави (поне някои от тях))
С мъжа ми се целувахме всеки ден...  smile3506 (е, и сега се...целуваме...но, по-рядко...)

# 608
  • София
ludmilana Тъкмо гледах снимките и си казах "Децата растат, а Люси си е все същата " и ти правиш някакви сравнения след това ...които... Не знам ние защо не сме били на този рожден ден.
Честно казано не си заменям годините. Вярно бях слаба, хубавка и млада, но дива и неспокойно неосъзната.  hahaha Сега си тежа на мястото в прекия и преносен смисъл.  Wink  А теб трима мъжаги те целуват вече, така че ...  Hug

mishlentze като чета за твоите мишлета, направо се замислям моя Убосник дали не е за помощно училище  Joy

# 609
JiM, честно казано не ги виждам да са напред с материала, може би преписват от дъската вярно просто Laughing Ели не успява да запише всичко и затова има често разлики с тетрадката на брат й. Но тя си се мота по принцип, надявам се да влезе в темпо. Браво на Еми че помни така добре, явно има слухова памет детето Hug За кънките и на мен ми се иска да ги заведа, но самата аз не карам кънки и ще се чудя тях ли да пазя или себе си. Много са ми кекави глезените, така че явно ще ги чакам да пораснат и сами да ходят Laughing Като бяха малки една треньорка на улицата ни предлагаше да ги вземе за фигурно пързаляне, но мъжа ми не даде - сина му нямало да става гей и на щерка му краката нямало да стават като на щангистка Crazy Туйто!

Люси, надявах се снимката на Мъри да е от преставлението, много ми се искаше да го видя как влиза в ролята на  Господ Heart Eyes Много е пораснал Мъри, а ти- все същата мацка Flutter За целувките - ти все пак си имала период в който сте се целували всеки ден Laughing Моя винаги ме е държал на диета откъм целувки. Според него целувката върви само в комплект с други неща...

Неде, хич не си мисли такива неща, моите още бъркат буквата Л например, чак съм учудена колко им харсева в училище. Откровено казано очаквах като видят колко са напред децата там, да има ревове и изпълнения.

# 610
  • София

Хей дружина, да сте бели и червени, румени, засмени!  Hug

# 611
Лелеее, Люси, от къде го извади този албум Joy. Голям кеф! Така мило ми стана... сякаш беше вчера, а всъщност... времето буквално лети. Жалко само, че не пишат всичките майчета, за да видим как растат и техните дечица. А за Мъри нямам думи просто. Толкова е голям и хубав! Пу,пу! Сигурно поне половината кукли в детската градина са хлътнали по него. Да ти е жив и здрав!  Но не разбирам какви кусури си намираш. Изглеждаш супер! Не за всички времето лети с еднаква скорост Sunglasses Flutter Hug
Всъщност би било хубаво да се съберем някога пак, дори и в по-различен състав. Peace

Като бяха малки една треньорка на улицата ни предлагаше да ги вземе за фигурно пързаляне, но мъжа ми не даде - сина му нямало да става гей и на щерка му краката нямало да стават като на щангистка Crazy Туйто
Joy Joy Joy
Мишленце, ми прав е човекът. hahaha И аз не бих записала детето си да тренира точно този спорт, но  с малко по-различни съображения. Joy

Неде, благодаря за хубавия поздрав!

Честита Баба Марта на всички! Много здраве и любов в семействата! И румени бузки и усмивки върху детските личица!

# 612
Честит празник, момичета! И честита баба Марта на патерица.

Днес водих мишките на снимки за един детски фотоконкурс и са позабавлявахме добре Grinning Нямам търпение да си получав диска.

Вие с какво ще се похвалите?

Илиндичка непоследък се изгуби, дано да са добре...

# 613
Здр,мамчета. Понеже съм учител по английски искам да ви помогна с полезни сайтове за учене на английски за нашите деца:
 http://www.starfall.com/n/level-k/index/load.htm?f
http://babytv.com/learninglobby.aspx
На тази възраст разни курсове и други подобни са излишни. Ако имате интерес имам и още  Sunglasses

# 614
  • София
ЧЕСТИТ 8 МАРТ!

Общи условия

Активация на акаунт