Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (11)

• 91 502
  • 791
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Бърди, защо не направиш консултация при друг лекар? Понякога зависи от апарата много. Форума познава не един такива случая, че някой майки и на аборт са ги пращали, а после се е оказвало фалшива тревога. Аз на твое място бих отишла за второ мнение още сега. Peace

# 601
Бърди,и от мен едни силно стиснати палци за малката запетайка.Дано всичко да е наред! Praynig Praynig Praynig
Подкрепям Klemy!
Бърди, Hug

Честно да си кажа, понякога си мисля, че ранните видеозони са излишни и дори вредни. Изчакай, може да е фалшива тревога.
И на мен на първия видеозон при 2-3 дни закъснение  ми казаха,че не съм бременна при два положителни уринарни теста.

# 602
  • София
Със сигурност ще търся второ (че и трето, и пето) мнение!
Само тая седмица си давам за спокойствие и след събота ще видим какво ще стане.

# 603
  • София
Излязоха ми резултатите, учудващо в норма навсякъде:
Prolactin    210.44 IU/l    М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
   LH    9.51 IU/l    М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
   FSH    8.51 IU/l    М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
   Estradiol    119.43 pmol/l   М:до191;Ж:от1-10г.22-99.1фол 40-606 овул.536-1930,лут121-719,мен. до136)
   Testosteron    1.04nmol/l    М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

Не спирам да се чудя, откъде по дяволите този косопад, като всичко е в нормааааа! #Cussing out

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 13:45 от Klemy

# 604
  • София
Клеми, браво за хубавите резултати! Само ЛХ-то ти е малко по-височко, този хормон по принцип е добре да е по-нисък от ФСХ. А косопада може да не е на хормонална основа. Между другото и аз забелязвам от известно време повече косми по гребена.... А моите хормони са в норма, слава Богу.

Бърди, само спокойно. Сигурно не е лесно в такъв момент, но знай, че всички тук ти стискаме палци и се молим за твоята запетайка  Praynig

Честита Баба Марта на всички! Да сме здрави, усмихнати и с много късмет!

# 605
  • София
Zazzy , до сега четох за съотношение ЛХ/ФСХ, начетох се на различни мнения и графики. На едно място пише, че ЛХ трябва да е по-високо, на друго ФСХ, но ако били 1:1 май било най-добре. Моите са 1,1 съотношение, та няма да го мисля това, така или иначе няма да забременявам.

Нямам никаква идея на каква почва е косопада. За година и половина дадох една камара пари за добавки, шампоани, лосиони и ампули. Иде ми да се гръмна вече, честно. Направо половината ми коса я няма вече. Confused Ще видим какво е, като не е хормонално...ще ходя на дерматолог. Сеха прочетох, че за неизяснен косопад много помагал солариум. Аз преди 3 години ходех, ще взема пак да почна да ходя, наистина ми беше много хубава косата тогава.  newsm78
Ще видим след 10 дни какво ще каже д-р.Тодорова. Да ви кажа така се надявам някой хормон да е извън норма, за да го обвиня за косопада, ама ударих на камък. ooooh!

# 606
Честита Баба Марта на всички!
Днес ми излезна резултата от изследването: TSH е 1,13 при референтни стойности от 0,4 до 5,0 - така ми пише на изследването. Самото изследване е направено в София, в СМДЛ "Рамус". На мен това име нищо не ми говори. Обадих се на семейния лекар и тя каза, че това, че TSH е в норми не значи нищо!!! Питам се защо тогава ме дупчиха напразно!? Какво изследване следва да си направя сега? На Т3, Т4, ТАТ и МАТ ли? На всичките ли?

# 607
  • София
Е, как да не значи нищо? ooooh!
Напротив, значи, че в момента жлезата ти произвежда достатъчно количество хормон.  Peace
Хубаво е да направиш всички останали, да, за да се види все пак дали имаш или не Хашимото.  Peace

# 608
Здравейтеее!ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!Да сте бели и червени,винаги засмени!

Днес ми е по-добре да ви се похваля newsm44,е  по-малко ми се вие свят,мисля че съвсем ще спре!Снощи като изпаднах в есдна тъгаааа,та като му одарих един рев,много ми стана мъчно,но поне ми олекна,да не съм само аз така я. Една приятелка ми идва на гости и взе да ми развива едни теории,съвсем ме съсипа.

Бърди,ще видиш, че всичко ще е наред!  bouquet

# 609
Klemy,за нас солариума не е ли вреден?Четох някъде,че не е добре да го ползваме.

# 610
  • София
ново начало , нямам идея вече.  Crazy сбърках се тотално.

# 611
Вреден ли е  #Crazy
Аз до миналата година редовно си го посещавах. Започвах през февруари още  newsm78

# 612
  • София
Мен ако питате в умерени граници защо да е вреден?  newsm78
Аз преди ходех през 2-3 дни за по 10 минути, бавничко се почернява така, но пък не съм изгаряла. Не съм вдигала стойностите на ТСХ...

# 613
  • Пловдив
Klemy, ти си направила една камара изследвания бе жена. Не ми се мисли колко пари си дала. Тоя косопад да не е от някакви гъбички, да му се не види.

# 614
  • София
Накрая някаква такава тъпотия ще вземе да излезе.
Не ме питай колко пари...миналия път 80лв, този 69лв... ooooh! После прегледа 40лв. и най-вероятно после още нещо ще ми пуснат. Една камара пари, ама пък не може да се продължава така с този косопад...без коса ще остана още една година ако продължи. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт