Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (11)

• 91 503
  • 791
  •   1
Отговори
# 420
А какъв хранителен режим е препоръчително да спазваме? Моля ви, дайте с примери, защото аз примерно не знам кои въглехидрати са бързите  Crossing Arms
Бърди  Hug
Аз съм ограничила тестените ,мазните и сладките неща.Пия по едно кафе на ден,ям повече плодове и зеленчуци и избягвам храните от първа страница.
Не гладувам.
Общо взето-здравословно хранене.

# 421
  Бърди честито и от мен!  ylinfant

Благодаря и на другите момичета, които рагираха толкова бързо относно упойките и рентгеновите снимки   bouquet

# 422
А какъв хранителен режим е препоръчително да спазваме? Моля ви, дайте с примери, защото аз примерно не знам кои въглехидрати са бързите  Crossing Arms
Бърди  Hug
Аз съм ограничила тестените ,мазните и сладките неща.Пия по едно кафе на ден,ям повече плодове и зеленчуци и избягвам храните от първа страница.
Не гладувам.
Общо взето-здравословно хранене.
абсолютно подкрепям режима на ново начало  Peaceето един сайт, където можеш да се просветиш малко http://www.zdravoslovno.com/Carbo-hydrates.html
аз също имах и още го имам проблема с излишните кг, миналата година за 7 месеца бях качила поне 15кг, тогава и идея си нямах, че се дължат на хашимотото и от септември сама реших да се сложа в ред, въпреки, че и тогава не знаех, че имам хашимото   и започнах с режимите на ипократис, като комбинирах 2-3 негови режима и определено резултат има сега съм със 16 кг по-лека и остават още 6 кг и ще съм в супер форма.

# 423
Бърди, шушна: честитооооо Hug

Бързи въглехидрати: "Организмът разгражда бързите въглехидрати (често определяни като прости въглехидрати) много бързо, превръщайки ги в захар. Тази категория включва: захар, използвана в ежедневието, небетшекер, мед, меласа, всички приготвени със захар сладкиши (кексове, курабийки и др), плодови сокове, газирани напитки, съдържащи захар, някои видове сладки плодове и всички обработени въглехидрати (хляб, тестени и макаронени изделия, корнфлейкс със захар и подобни)."

Дианач, режимите на Ипократис не са ли ти прекалено рестриктивни? При него все пак се яде не повече от 1000 кал, а това за нас е малко!

За упойките не знам.

За снимките - казвали са ми, че облъчването е нищожно малко. А и като се налага... Учудва ме обаче, че има лаборатории, където не предлагат яки. Според мен това е задължително за всички, и за здравите, камо ли за такива като нас.

# 424
Здравейте, най-мили дами !
Рядко влизам,
но исках да ви почерпя за 3та месечинка:

Според теорията на док, хашимотки сме много добре с пролактина, аз съм доказателство Simple Smile Предния път кърмих 1,2 год и сега е добре. {(( Много се радвам за Бърди, дано всичко е ок!))}

# 425
Renew, пораствате, а  bouquet
Това Наско ли е на снимката? Ако, да, голям сладур е Heart Eyes И страхотна композиция си направила Peace

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 15:50 от птица

# 426
Прекрасен слънчо-бузанчо Heart Eyes Живи и здрави!

Моят зъболекар рече, че не вижда проблем с упойките, най-много притесненията да са заради адреналина, да не стане сърцетуп, но според него е маалко вероятно.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 15:39 от anssi

# 427
птица , отначало спазвах рижимите стриктно, но понеже те се изготвят индивидуално, в зависимост от кг аз комбинирах в случая 3 режима, една приятелка беше ходила при него на консултации и ми ги даде, една съседка също и така сама си направих режим, който да спазвам. Защото приятелката ми имаше много кг да сваля, тя свали 40 кг за 1 година, като в същото време почна да ходи и на фитнес. Аз горе-долу се храня така: сутрин 1 кафе и 1 активия 0,1% 120г. без захар /за съжаление в бг не съм срещала такава/ и с фибри вътре. После си хапвам плодове предимно ябълки и си правя фреш от цитруси /без грейпфурт/. На обяд приготвям нещо диетично, например риба /сьомга, филе/ с доматен сос в йена тенджерата без мазнина, или филе от пиле на скара със салата от домати и краставици пак без мазнина и почти без сол. Ей такива манджи измислям, много обичам и пилешко върху сол, без нищо друго става като на грил, но напоследък го правя рядко, защото се чудя дали изпаренията от солта няма да ми навредят. После пак следобяда хапвам ябълки и вечер си правя най-често 1тост от 2 шайби шунка /от тези много тънко нарязаните/ с 1 шайба диетичен кашкавал 7% /нормалния кашкавал е с 48 % масленост/ и понякога хапвам още 1 активия. Вобщи линии  е това и не чувствам глад, гладът го залъгвам с плодове и фрешове. Когато много ми се прияде сладко правя един десерт от настъргани ябълки - 6-7 ябълки настъргани и омесени с 2 чаши мюсли, малко канела, 1 кора от лимон и понякога малко стафиди, обърквам всичко и го пека пак в йена тавичка, предварително намазана с малко маргарин към 50 мин. на 180гр. Забравих да кажа, че 1 път в седмицата е позволено да се храниш с каквото искаш т.е. имаш 1 разтоварващ ден, това е за метаболизма доколкото съм запозната.

# 428
Мерси анси; Наско е това, птица, расте като гъба. Страхотното е, че той спи, докато аз пия кафенцето и хапвам чийз кейка. Сeга тук с друга рецепта ме зариби dianah, с ябълките, а амфороподобната ми форма си стои.
Ще се мятам пак на изследванията ,
за да не ходя два пъти, какво ще ме посъветвате да пусна, ТСХ дали е достатъчно ?

Да честитя и на ДИДИ6!!!

# 429
И аз харесах рецептата с ябълки на Диана. Правя подобна сурова "торта" - с бисквити, много кисело мляко, мюсли, плодове и подправки, но и това ще се опита още тия дни Peace

Иначе за диетата - ти си префасонирала доста. И най-важното - умееш да се ограничаваш. А аз като знам, че може всичко, но да се внимава, ям всичко и не внимавам  Mr. Green

Мисля, че ТСХ е достатъчно.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 16:45 от птица

# 430
дано да ви хареса десерта с ябълки, защото сама си го измислих, не е като чийз кейка на Renew, но какво да се прави, красотата изисква жертви!
Само да ви кажа, че като се опече десерта си е като плънка на щрудел, само дето липсват корите и като изстине го нарежете на порции и го сложете в пластмасова кутия например, така няма да изсъхне или го завивайте с фолио. Можете да си добавите и малко смлени лешници, напоследък минах на лешници, орехите ги игнорирах. Да ви е сладко!  Wink

# 431
Цитат
така няма да изсъхне

Кое да изсъхне Grinning Че то при мен време няма да има да изстине Joy

# 432
  • ВАРНА
Бърди, лекичко и спокойно го давай и всичко ще е наред!  Grinning

# 433
Бърди, честито и от мен, нека всичко мине добре и да ни се похвалиш с пухкаво вързопче ... Дано тази година все на такива добри новини ни върви на темичката, пък да видим дали няма да преборим дедо хашимото  Hug

# 434
Renew, много е сладък малкия Наско и много е порастнал - да ти е жив и здрав! Да го нацелуваш по бузките от мен!  Simple Smile

Бърди, честито, пожелавам ти леко и безпроблемно бременеене , а на финала едно здраво и жизнено бебешорче!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт