Съдове за еднократна употреба- детска млечна кухня

• 3 177
  • 16
  •   1
Отговори
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако темата ми не е за тук...

Въпросът ми е за мнение относно съдовете за еднократна употреба към детска млечна кухня. В нашия град ползваме стъклени буркани, но ми се иска да сондирам мнения ЗА- ПРОТИВ и в двата случая. Какви са предимствата, недостатъците...

# 1
Против- това че, храната се налива топла в съдовете и това може да доведе до отделянето на вредни вещества от пластмасата. Защото няма какво да се лъжем, едва ли тези съдове за еднократна употреба са от висококачествени материали.
За- така се избягва варианта да не са добре стерилизирани бурканчетата.

Въпреки това съм ЗА стъклените бурканчета.

П.П. Пусни анкета.

# 2
Против съдовете за еднократна употреба.И в нашия град ползваме стъклени бурканчета.

# 3
  • Велико Търново
При нас храната е вднократни опаковки. Опасността е от наличие на бисфенол, въпреки че в кухнята са залепили сертификат, че опаковките са предназначени за контакт с храни. Освен това, всяка се заплаща по 10ст., което прави излишни 30ст. на ден.

Предимството е хигиената, намалява се риска от предаване на вируси, микроби.
ПРОТИВ еднократните опаковки съм.

# 4
  • Варна
ЗА стъклените бурканчета. Тези еднократни опаковки дали са надеждни, в смисъл храната може да се изпоразлее, докато дойде време за нея...

# 5
И аз съм против еднократните опаковки. Стъклените буркани са за предпочитане.

# 6
вмъквам се в темата,защото ми предстои да запиша детето на кухня след 1 месец. Разбрах за съдовете и аз съм против еднократните,но имаме ли избор newsm78 Можем ли за заявим нежелание да ги ползваме и да си ползваме стъклени буркани или предпочитани от нас съдове.

# 7
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
вмъквам се в темата,защото ми предстои да запиша детето на кухня след 1 месец. Разбрах за съдовете и аз съм против еднократните,но имаме ли избор newsm78 Можем ли за заявим нежелание да ги ползваме и да си ползваме стъклени буркани или предпочитани от нас съдове.
Мисля, че няма право на избор, а единствено ако има няколко кухни в града да си избереш такава, която работи с бурканчета.

# 8
  • Стара Загора
ПРОТИВ еднократните съдове съм...
Има вероятност от отделяне на токсични вещества... Минимална вероятност, но все пак я има...
Има вероятност от разливане на съдържанието им...
И не на последно място... С всички тези еднократни пластмасови опаковки и торбички, сами си "разрушаваме" бъдещето... И замърсяваме зверски...
ЗА стъклените бурканчета, те са за предпочитане...
В повечето от детските кухни имат автоклави, където ги стерилизират... Така че, вероятно тяхната хигиена също е на ниво...

# 9
  • София
ЗА стъклените бурканчета  Peace
За хигиената не се притеснявам. В кухнята минават допълнителна обработка  Peace

Не виждам абсолютно никакви предимства на еднократните опаковки, освен че се "спестява" миенето на бурканчета. То и това е едно предимство  Whistling Около 2 месеца вземах храна от кухня, която ги ползва - колко отпадъци се натрупват  ooooh! Относно хигиената им не съм 100% сигурна в тяхната чистота - знаете ли как се транспортират, колко хора са ги пипали и т.н. А тях едва ли ги прекарват през горещия въздух, както бурканчетата например. За разливането, токсините и т.н. сте писали.

# 10
  • София
Против съм всякакви пластмаси използвани при храненето на възрастни и още по-лошо на деца.Също въобще не смятам,че е кой знае колко по-хигиенично от стъклените бурканчето.

# 11
  • София
Носят ни храна от частна кухня в купички за еднократна употреба. На мен ми е много удобно така и не се бях замисляла изобщо за евентуална вреда. Дори предпочетох тази кухня именно заради тези купички  Blush... Май ще се преориентираме!

# 12
И аз съм за стъклените бурканчета. В нашия град си носим бурканчета и там ни наливат храната. Така съм сигурна че аз съм си измила бурканчетата и не се притеснявам.

# 13
За стъклените буркани съм, но с уговорката да си нося празните, пълнят ми ги на място и си вземам храната в тях.Чувала съм, че се практикува в някои държавни кухни.Аз съм вземала инцидентно от частни Ози и Ян Бибиян и са за еднократна употреба. Нямам възражения.Стъклени чужди буркани не бих ползвала. PeaceСамо да вметна, че стерилизацията в никакъв случай не замества измиването на съдовете. Hug

# 14
  • София
Едва ли са останали много местата, където на място ти сипват храната в бурканите  Thinking
А само за някои не виждам как ще направят изключение...

Общи условия

Активация на акаунт