Отговори
# 480
Момичета изчетох ви най накрая.
Много интересни теми се обсъждали.
Легълцата на Арбор и аз ги харесвам заради масива и това, че не са боядисвани с байц и т.н.Ако се спра на дървено нещо подобно ще е.
Гледахме тази неделя едни скринчета от ПДЧ и предна част от МДЧ.Уж полски.Но на мен лично срашно ми миришеха.Не знам за колко време се отмирисва това чудо.
И друго в магазина уж нали стоят изкарани не знам от колко си време newsm78 защо продължават да смърдят така.Ако така миришат и като се роди бебето ужас ooooh!
Някой в София да е попадал на памучни одеялца newsm78.Попадам само на такива от полиестер.

# 481
  • Sofia
Момичета - кажете какво може да се прави по зъбите вече, че утре по спешност имам час при моята зъболекарка - счупи ми се зъб и сега се вкарвам във филми (с баткото знам, че правих коронка в 5ти месец ама сега  Thinking ) Имам и доверие, ама все пак ...

Относно стволовите клетки - ние от сина ми още се отказахме - за сега не виждам реално приложение - дори и за 10-20 години да напредне толкова много медицината, че да има - нещо нямам доверие как ще ги съхраняват ...

Корита обсъждате - нашето, което баткото все още ползва е на CAM - http://www.bebe-dorm.ca/assets/images/products/cam-products/enla … d/c078-ninfea.jpg - съвсем обикновено. А и в началото докато падне пъпчето сме мили основно на чешмата. Силно подкрепям това да има отвор за източване. Стойка - не сме ползвали и сме ползвали само банята за къпане.

А за датата на секциото - на мен също ми се струва изключително рано това?!? Баткото при термин 7.7. имах назначена дата 2.7., но той пък реши сам да излиза на 23.6. Утре съм при Спасов за ехокардиографията и ако и той потвърди по-късен термин от това което е изчислено - ще видим кога ще назначаваме. bibi, това за 4 см. разкритие - и аз бях с 5 см и дежурните все се чудеха как може така да не усещам нищо.

Вяра♥, Козметика - ние сме ползвали на KLORANE - гел за глава и тяло - малко е по-скъпо, но е доста икономично и качествено. Според мен е най-добре да се изчака да се роди бебето и тогава да се купува.  Peace

Ние обикаляхме за скрин - ами нищо не харесахме - още повече, че нищо не пасва с мебелите в стаята на баткото, където ще разпределим: половината скрин за беба и половината му гардероб - ще окупираме, но той ще получи съшото количесто чекмеджета от скрина. Май ще ходим до Дибо да си вземем от там скрин. В този ред на мисли - някоя от вас да е ходила и дали имат по-големи скринове - примерно 4-5 чекмеджета? Без опцията за повивалник отгоре?

Хъни - Бъни, аз бях купувала от един онлайн магазин за баткото едни немски оделаца - Herding мисля е фирмата, 100% памук - потърси може би ще намериш. Но те са малки - детски размер, но напълно достатъчни за малки бебенце Simple Smile. http://www.es-fashion-bg.com/baby-best-herding-odeala-3-B5.php - това е едното - цветовете не са мръднали - не е станало на "бубонки", не се е свило или радърпало.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 19:50 от arksi_

# 482
arksi_ и аз имам счупен зъб.Болеше ме по Нова година, но сега и добре.Ходих на зъболекар и той не да отказа ама newsm78 ми отговори по добре да чакам щом не ме боли.
Иначе се слага упойка с лидокаин май беше.
И каза да съм питала гонеколага...гинеколага каза стомалога да питам ooooh! абе......страшна работа.
Много момичета са си правили зъби докато са били бременни.МАЙ САМО СНИМКА СЕ ИЗКЛЮЧВА НА 100 ПРОЦЕНТА.
Дано не те боли и да можеш да изчакаш

# 483
  • София
Никой не каза нищо за козметиката за  бебето моля ви мами  Hug какво е нужно на 1во време, знам че си зависи и от бебето и от кожата но все пак  Mr. Green
нещо за измиване във ваната  - аз ползвах прост бръснарски сапун, като най-неагресивен уж.
нещо за мазане след баня - аз ползвах преварен, студено пресован зехтин, саго ще си взема био зехтин и пак ще то преваря. слагаш в едно празно шише  (добре измито!) от нещо друго с помпа отгоре и си готова.
 след 2-3 месеца може би ще взема това:
http://www.bioslunceluna.com/shop/kozmetika/za-bebeta-i-decha/po … a-weleda-bio.html
за пъпа, ако не е паднал и още 2-3 дни следакто падне - спирт и няккава пудра - топоцин например, ама затова ще се изкаже и някой док от неонатологията сигурно. и лепенка за пъпче, това не съм го ползвала лично аз, щото единият падна в болницата, а другия беше в памперса след като се прибрахме в къщи.
към козметиката бих причислила и помпа за нос + физиологичен разтвор ( стеримар или нещо от сорта) за нослето. отначало имат някакви гадни остатъци като сополи в носа.
препарат за пране на детски дрешки :
ползвала съм това: http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma/techen-peril … -sodasan-bio.html или течния гел на Сано максима (марка израелски препарати), че тогава нямаше много био по нашите магазини. след 1 г ги перях и с тео бебе - хубаво пере и мирише чудесно, а е и много евтин.
Памучни одеала имам от .... мен Joy. По чудо ги пазя още, не съм ги раздала. Кат` нови са.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 19:57 от bibi

# 484
Айде пак да пиша  Grinning

За стволовите клетки - ние няма да съхраняваме. И тук само се говори масово по въпроса и ми пращат брошури всеки ден, но нещо не мога да се навия, а и струва страшно много пари.

За козметиката, Вяра аз позлвах Джонсън и не сме имали проблеми с нея въпреки че доста майки в България не я одобряват, може пък да са произвеждани на различни места. Нашите са произведени в щатите. Имах едно за глава и тяло като шампоан и лосион за тяло. Не съм имала кой знае колко козметика.
Дрешките само в началото ги перях със специален прах за бебета, но след 3 месец някъде си ползвах същия като нашия. Общо взето гледам да не му изнежвам кожата,защото аз съм с много чувстителна кожа и до ден днешен си имам проблеми.
За пъпчето, със спирт на памук чистех около него и падна на втората седмица.
Този път си поръчах ето този комплект козметика:
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=71676&catid=74684
Крем за подсечено дупе е хубаво да имаш.
А, да и за сополите както казва Биби, помпа и разтвор ти трябва, защото в началото има нужда.

Хайде приятна вечер мамчета  Hug

# 485
Памучни одеала имаше в Премама за 70 лв.

# 486
Еее благодаря ви  Hug Hug Hug
bibi WinnieThePooh бяхте много изчерпателни  Hug Hug
Одеве гледам за Айко говорите, това мебелни салони Айко ли? В тях има  хубави комплекти бебешки чаршафи ли? Сори ако вече сте казали ама уж чета явно ми е обягнало  newsm78

# 487
Hug Здравейте мами  Hug
И аз постъпвам малко егоистично,че само ви чета с голям интерес а не пиша често, но и аз като Palechka 83 не съм компетентна и добре че сте вие да науча нещо че... ooooh!
Denni и моето бебче май е застанало така като твоето ,но утре съм на ЖК и ще видим със сигурност как стоят нещата.
Абе на вас случваливи се да усетите все едно нещо пулсира силно в корема ви  newsm78 и това да продължава около 2-3 минути Thinking абе странна работа

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 21:21 от navail

# 488
navail все едно ти вибрира корема нали?
Ххиихи хълцане е   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 489
navail, това е хълцането на бебето! Колкото по-голямо става, толкова по-силно ще усещаш пулсирането и даже ще ти подскача корема!
Вяра, да, в мебелните салони "Айко" има и детски дрешки, пелени, чаршафи и други бебешки аксесоари!
За мазането - в началото го мажех с кайсиевото олио, с което се мажех против стрии и много добре му се отрази. След като се свърши вече беше станало доста топло и за олио не беше подходящо и затова започнах да използвам овлажняващо мляко - първо Bubchen, после Klorane, а като попорасна - NIVEA, та и досега го мажа понякога след баня! Гънките ги мажех с крем против подсичане пак на Bubchen.
В самото начало перяхме дрешките със Сано, а после с Persil Sensitiv и ги перях отделно до към 5-6 месец, май /затова не съм особено сигурна newsm78/.

# 490
 FlutterЕхе значи много хълца ,защото ми се случва поне 3-пъти на ден Mr. Green

# 491
Хълцане е, да! хахах мъничето си упражнява дишането!!! Hug  bouquet

# 492
Аз едва вчера осъзнах че е хълцане това а иначе от доста време го усещам ама все ниско долу -уж е нагоре с лгавата пък ниско долу абе луднуцата е пълна  Mr. Green

# 493
  • Варна
Добро утро!  smile3507
Вие сериозно ли казвате, че това е хълцане?!  newsm62
Аз го усещам от известно време това пулсиране, винаги, ама винаги, е ниско долу и продължава няколко минути. Чак някой път е дразнещо и се въртя на ляво, на дясно само и само да спре. Честно, може да се смеете, но аз си помислих, че някой път така застава, че усещам как му бие сърцето. Егати хълцането ще да е - толкова бързо!  smile3532
Тази помпа за нос, за която говорите - това въпросния аспиратор за нос ли е, който го има в почти всеки списък за бебе? Чудех се дали ми трябва и си мислех да му почиствам нослето на бебо с клечки с памуче. Но сега като казвате.....................
А прочетох, че трябвало и риванол за пишлето, но не пише за какво.  newsm12
Вяра, живея на първи етаж, имам само 5-6 стъпала и аз не мисля, че ще е чак такъв проблем с кг на количката. Наистина докато я бутах беше изключително лека и маневрена. Абе грабна ме и това си е! За козметиката аз се спрях на Бюбхен или Джонсън. Нещо за измиване и нещо за мазане.

# 494
  • Düsseldorf
Добро утро и от нас!

И мен много сериозно си ме рита бебо, а определено честичко и хълца - те гълтат околоплодни води и това предизвиква хълцането, така поне съм чела. Хеле като ставам до тоалетна нощем най-редовно му се случва и после няма заспиване....

Понеже се коментираха еднократните бикини - наскоро си купих от ДМ 5 чифта за по-малко от 5 лв., мисля, че това е най-добрата цена. Всеки чифт в кутийката си е отделно опакован, явно са стерилни... Качеството не го знам, но като за един път...

Хайде, хубав ден!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт