Отговори
# 495
добро утро и от мен,моя бебок и той още не се е завъртял,тази сутрин се местеше наляво наляво и аз само си лежах и повтарях хайде де маме обърни се ама уви не иска,доки каза че все още има време и място ама да видим,баткото по това време вече с беше завъртял.
колкото до помпичка за нослето купих някъде след годинката когато беше настинал за да му вадя сополките иначе в началото процедирах с клечка

# 496
  • София
Добро утро и от мен! Hug

Тия легълца на Арбор, сега ги погледнах, ами то и нашто го има там, пък аз да не знам. Ма то нали е купувано за каката... ooooh! Вече не си спомням, ама след такова експлоатиране от нейна страна няколко години си е доста здраво. И никога не ни е миришело. Тия  миризливи мебели нямат отмирисване много дълго време. Наистина е важно да внимавате.

За стволовите клетки - и ние решихме, че няма да замразяваме, сега четейки вас съвсем се убедих.  Peace Нещо ми се вижда несигурна тая работа в Бг, пък и ползата не е чак толкова голяма май, а парите не са малко.

За козметиката на бебо- Вяра ми то относително, аз в началото само олио за тяло ползвах на Бюбхен след баня  / може със зехтин да се замести/ и много рядко бебешки сапун. По-нататък / след 6 месец/ май повече неща започнах да ползвам. Така, че на първо време не са нужни май много неща. Кремче за дупето е задължително. Ние ползвахме на Бочко със смрадлика, много добре ни беше с него. Сега съм се насочила към продуктите на Веледа.
Присъединявам се към мнението зая аспиратора за нос + физиологичен разтвор- всички бебета в началото хъркат, мъркат от нослетата, все са им пълни. Но може и с клечки за уши да се чисти нислето първоначално. Peace

За хълцането- и моето бебе редовно го прави, един път го засичах цели 10 минути хълцука и ми подскачаше корема. Явно си е пийнало повечко околоплодни води. Laughing

Лек ви снежен ден! Laughing

# 497
Здравейте мамчета! Отдавна не съм писала, но докато се наканя да отговоря на някой въпрос и прочитам толкова мнения като моето, че не виждам смисъл да пиша същото.
За козметиката - ползвахме на Mustela измиващ гел за глава и тяло (2 в 1), лосион за след баня и едно кремче против подсичане, което беше много ефективно - малкия никога не се е подсичал. Малко са скъпички, но са доста икономични!  Peace Сега много ми хвалят Uriage, които са био (ако не се лъжа) и мисля да ги пробвам. Прах за пране си ползвах Ариел или Персил сензитив. Не сме имали проблеми!
За коритата - нашето беше обикновено, но допълнително имахме анатомична подложка (пластмасова), която се 'залепва' чрез вакуум и може да я махнеш, когато детенцето порасне и му е неудобно вече с подложката.
ioanna, много рано искат да те резнат. На братовчедка ми изчакаха да и почнат болки (или изтекли води), за да и правят секцио. А то се налагаше заради седалищно разположение, нямаше други предпоставки. Та мисълта ми е, че ако няма някакви здравословни причини, не виждам смисъл толкова рано да го вадят бебочето.  Peace
И един въпрос към мамите с диоптър - правиха ли ви вече изследване на очните дъна и кога се правеше? Нещо съм забравила... Май сега някъде трябва да се направи?  newsm78 Аз утре съм на ЖК и ще питам, де, но някой ако знае да каже!
 Hug на всички!

# 498
  • София
И един въпрос към мамите с диоптър - правиха ли ви вече изследване на очните дъна и кога се правеше? Нещо съм забравила... Май сега някъде трябва да се направи?  newsm78 Аз утре съм на ЖК и ще питам, де, но някой ако знае да каже!

zar4e, аз този месец ще правя.  Още не знам къде, но офталмоложката ще ме прати някъде. Миналия път го правих в 9 месец някъде. Peace

# 499
  • Бургас
Морген, сладки коремчета  Hug
Моля, някоя мама ако може да ми прати на лични какъв тип трябва да е нощницата за болницата. Харесала съм няколко, но незнам дали са подходящи -сатенени с тънки презрамки Thinking .Никъде не намирам "специални" нощници.
Хубав ден  Hug

# 500
Здравейте и от мен.

Galia 5 за количката имаш предвид че ти си я бутала празна наравно в магазина.И въпреки че си на първия етаж(аз също)при количка 17кг и пораснало бебе поне 8 9 кг,което е заспало и за да не го будиш ще я вдигаш и носиш по стълбите си е малко множко за мен.Моята беше 10 кг и поне бебо докато стана и той 10 се носеше,но повече т 20 кг незнам,малко ми е трудничко да ти кажа.Затова ако трябва забери твоя позната с детенце поне 7 8 месечно да се качи в количката да я буташ и вдигнеш така и тогава решавай.Това е мое мнение,всеки сам решава.Галя а това за пишлето сега го чувам че трябва реванол.Незнам само за какво трябва да се маже с него.Ние не сме имали проблем с това след като стана на месец някъде като го къпех му отварях леко чорката и постепенно с времето се отвори съвсем и си я почиствахме.Затова да кажа на мамите които чакат момченца че това не е проблем хич за подценяване.Моите племенници и двамаха ги водиха на хирург за някаква лека намеса че да може да се отвори и чисти добре отвътре.Вземете повече мнения по този въпрос.Нека и другите мами с батковци да кажат.

Вяра за козметиката аз гледах да е с приятна миризма,че на мен не ми понасяха някои неща в началото а някои хич не ми миришеха на хубаво,въпреки че са за деца правени.Бяхме с душ гел на нивеа а за подсичане използвах един приготвен в аптека крем с какъвто и до днес се мажем понякога.И за пъпки и ранички все него си ползвам.А за прах за пране бях с тео бебе и му перях дрехите отделно до към 6 7 месеца май беше.

За помпата само като се разболееше със сополи сме ползвали,иначе не ни е трябвала.Не е хъркал и ни беше чистичко нослето.Даже толкова тихо спеше че съм стояла да го видя дали ще помръдне че понякога звук не издаваше като спи.

Може и да пропуснах нещо но стана дълго.Лек ден.

# 501
Моля, някоя мама ако може да ми прати на лични какъв тип трябва да е нощницата за болницата. Харесала съм няколко, но незнам дали са подходящи -сатенени с тънки презрамки Thinking .Никъде не намирам "специални" нощници.
Сатенена нощница с презрамки? За родилното? Недей моля те, там може да се изцапа с кръв и изобщо не е подходящо. Моят съвет е да си купиш си памучна с ръкави, каквато и да е, само да е с копчета отпред, за да е удобна за кърмене.  Peace Ако не искаш обикновена бабешка, в магазинчетата за пижами има на "vienetta secret" с доста весели картинки. Аз си бях купила такава, ама в Тина Киркова навремето искаха да сме само с техни, та си я облякох само преди изписването. Peace
Козметика за бебето ще ползвам възможно минимално козметика- био-зехтин за мазане и масаж, веледа - за къпане /шампоанче и сапун/ и евентуално крем за дупе /при нужда/.  Peace С Виктория ползвахме козметика СебаМед, мисля, че е много добра също, не сме имали никакви проблеми.
Галя, 17 кг количка и на мен ми се вижда супер тежка, да не говорим като се сложи бебето и малко багаж /мокри кърпи, вода и какво ли още не/. А като срещнеш по пътя стълби без рампа, трябва да издърпаш или спуснеш на задна гума цялата тази тежест. Аз съм била с Кенгуру Дейзи и повече за тежка количка не искам да чуя, хем съм силна в ръцете, ама айде няма нужда всеки ден такава хамалогия. Ти, разбира се ще си прецениш най-добре.  Peace
zar4e, не съм ходила на очен засега, мисля, че ще е по-добре през март месец.  Peace

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 10:18 от tini-mini

# 502
  • Бургас
Сатенена нощница с презрамки? За родилното? Недей моля те, там може да се изцапа с кръв и изобщо не е подходящо. Моят съвет е да си купиш си памучна с ръкави, каквато и да е, само да е с копчета отпред, за да е удобна за кърмене.  Peace Ако не искаш обикновена бабешка, в магазинчетата за пижами има на "vienetta secret" с доста весели картинки. Аз си бях купила такава, ама в Тина Киркова навремето искаха да сме само с техни, та си я облякох само преди изписването. Peace
Козметика за бебето ще ползвам възможно минимално козметика- био-зехтин за мазане и масаж, веледа - за къпане /шампоанче и сапун/ и евентуално крем за дупе /при нужда/.  Peace С Виктория ползвахме козметика СебаМед, мисля, че е много добра също, не сме имали никакви проблеми.
Галя, 17 кг количка и на мен ми се вижда супер тежка, да не говорим като се сложи бебето и малко багаж /мокри кърпи, вода и какво ли още не/. А като срещнеш по пътя стълби без рампа, трябва да издърпаш или спуснеш на задна гума цялата тази тежест. Аз съм била с Кенгуру Дейзи и повече за тежка количка не искам да чуя, хем съм силна в ръцете, ама айде няма нужда всеки ден такава хамалогия. Ти, разбира се ще си прецениш най-добре.  Peace
zar4e, не съм ходила на очен засега, мисля, че ще е по-добре през март месец.  Peace
Благодаря, tini-mini  Hug .Затова питам, защото незнам каква трябва да бъде.

# 503
  • София
Честит празник!!! bouquet
  Днес е Сретение Господне!  Православната църква чества днес един от най-големите християнски празници - Сретение Господне. Във всички църкви се отслужва Божествена Света Литургия.Това е един от четирите празника, посветени на Божията майка. Четиридесет дни след раждането на Исус Христос света Дева Мария донесла своя Младенец в Йерусалимския храм според Мойсеевия закон, който заповядвал всяко първородно от мъжки пол да бъде посвещавано или представяно пред Бога. Майката на първородния син принасяла в жертва на Бога агне. Ако е бедна, принасяла гургурица или два гълъба. Смята се, че Богородица закриля бременните жени, майките, раждаемостта и семейството.

Ако вземеш пари на този ден, ще взимаш цяла година, ако дадеш, ще даваш до края й. Ако вали сняг на парцали, през лятото пчелите ще се роят добре, а ако времето е хубаво, 40 дни ще бъде все такова

# 504
Здравейте и от мен !
tini-mini ,аз отдавна съм хвърлила око на твоята нощница и си търся подобна  Crazy
В болнцата ,в която ще раждам дават собствени , но аз така или иначе трябва да си взема за вкъщи такава ,с копчета ,нали ще се кърмим  Flutter
Аз нямам бебешки новини ,утре съм на ЖК и искам да питам нещо относно болничният.
Имам болничен до 5 февруари.45 дни преди термин се пада на 21 февруари (терминът ми е на 8 април).Сега като отида на ЖК ,дали ще ми дадат болничен за времето от 5 до 21 февруари и после този от 45 дни ,който ми се полага  newsm78
Или ще ми пуснат за 30 дни и после трябва да ходя пак да им се моля newsm78
Аз искам да си взма 45 дневния болничен ,заедно с документите ,защото няма да раждам в моя град.Изобщо някой знае ли как стоят нещата с тези документи ,възможно ли е да не ми ги дадат доброволно,защото и това съм чувала  ooooh!

# 505
Данче,
болничният, който се дава по време на бременността и този, който дават 45 дни преди термин са различни. Затова би трябвало да ти дадат един за периода от 5 до 21.02 и след това да ти оформят документите и да ти дадат този от 45 дни.
Говори с лекаря си, но не ми се вярва да ти прави проблеми за това...не виждам с какво може да се заяде. Успех Simple Smile
Вяра, аз подкрепям с две ръце това, което tini-mini е споделила за козметиката.

Хубав ден!

# 506
Хъни-бъни ето тези памучни одеалца съм намерила:  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5426            http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5754      http://www.dianainicky.com/component/page,shop.product_details/f … uemart/Itemid,26/, за малкия като се роди купих одеало от тук: http://www.samokovska.com/bg/index.htm, в магазина им видях че имат и по-хубави модели, не само това което е показано в сайта. Одеалото е по-големичко 90/100см и въпреки че малчо е почти на 3 год още го ползваме, а и го взехме доста евтино.

# 507
Риванолът за пишката, който е в списъците, се използва когато при  издърпването се получи разраняване, зачервяване или просто като анти-микробно средство в областта! Не можеш да сложиш спирт, примерно  Crazy

# 508
  • София
Аз да ви кажа досега съм купила Sudocrem - за дупето, шампоанче на Джонсън, за пране - Fairy гел, одеяла сестра ми прати от Лондон някакви, само за корито се чудя.
Ама при мен е по-сложно положението, защото мъжа ми не иска да купуваме нищо предварително. Та като почнах аз на своя глава да купувам, той се дразни. Още повече, че откриха лош кръвоток на едното бебче, та утре ще ходим при доц. Димитрова на ФМ, да видим какво ще каже.
Стискайте палци да са наред нещата, да не кажат,че бебета трябва да излизат вече, защото са толкова мънички още....

# 509
Момичета, аз съм много щастлива днес! На майка ми са и дали виза от консулството и ще дойде за 3 месеца това лято. За 10 години досега не е идвал никой от моите близки и съм на седмото небе направо Grinning. Нямам търпение да я видя и да я гушна  Hug.

Аз едва вчера осъзнах че е хълцане това а иначе от доста време го усещам ама все ниско долу -уж е нагоре с лгавата пък ниско долу абе луднуцата е пълна  Mr. Green
И аз по същия начин усещам хълцането - долу ниско, а доктора ми каза,че бебка е с главата нагоре  newsm78. Мойта хълца всеки ден по няколко пъти  Laughing

За момченцата, аз също ще кажа,че трябва да се обърне внимание на пишлето от рано още. Тук повечето ги обрязват на втория ден, а за тези като синът ми - казват да не се пипа въобще. Аз обаче реших,че по добре да предприемем мерки докато е бебе, за да не се налага хирургическа намеса по-късно. Докато къпете бебето, малко по малко дърпате всеки път, най-добре таткото да прави тази процедура и така за няколко месеца ще се отдели кожата. Иначе е като залепена и отдолу има едни бели като топчета.  Те трябва да се почистват с риванол. И аз как го обясних само  ooooh!

За нощниците , и аз съм на мнението на tini-mini . Аз бих си взела някаква памучна, с ръкави, с копчета отпред Peace.

бора66, стискам палци всичко с бебчетата да е наред и да си седят на топло  Hug

Общи условия

Активация на акаунт