В час ли са педиатрите?

• 8 263
  • 180
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Направо косата ми настръхва,като чета за "методите" на д-р Йосифов.
Мъжът ми също е педиатър,но ако му покажа "схемата за захранване" на д-р Йосифов сигурно и той ще бъде така Shocked
Нашето дете го захранихме след 6-тия месец,първоначално започнахме с кашите.Сега когато е на осем месеца и половина,мога да кажа,че все още не сме въвели всичко.
На месните и зеленчуковите пюрета се мръщи,затова основни в менюто му е АМ,каша и плодови пюрета,банани.

Но "в час или не",наскоро с една майка разговарях,която е акушерка и ми каза следното:
"Нас са ни учили,че след 20-тия ден можем да даваме ябълков сок и аз дадох".
Естествено,че и тя и въпросният д-р Йосифов са били ученици на т.нар.руска школа,която е много стара и буквално е на доизживяване.

# 136
Тя и руската школа вече не е така, остава си българската школа, която я браним със зъби и нокти.

# 137
Аз не знам дали педиатъра на дъщеря ми е в час, никога не съм получавала съвети от него относно захранването. Когато съм питала, ме е препращал към медицинската сестра водеща детстката консултация, а оттам съветите бяха такива каквито майка ми е получавала преди тридесет години. Честно казано дъщеря ми е фиктивно записана при него, хубавото е че не отказва направления и при проблем мога да я заведа другаде - добре, че София е близо. Живея в малък град и имам избор между трима педиатри, за останалите двама смятам, че са още по-зле (например едната отказваше доскоро да слага Пентаксим, защото не било по здравна каса и тя не можела да носи отговорност).
А за "д-р Йосифов" - цялата настръхвам като чета темата за него  Sick
Това е безумие.

# 138
  • София
Цитат
(например едната отказваше доскоро да слага Пентаксим, защото не било по здравна каса и тя не можела да носи отговорност).

Joy Shocked
по-голяма глупост не бях чувала,да пази Господ,.ама и с ваксините по здравна каса може да стане авария при "не добро стопанисване"

# 139
  • София
Нашата е в час, ама доста проучих преди да я избера. Имам и доверие, което е много важно.

# 140
Хм, Янечек, получила си отговор, сега и аз зададох въпрос Simple Smile

# 141
  • София
Яяя, дайте линк! Laughing

# 142
Ето  Simple Smile Макар че си го видяла в съседна тема и си побесняла вече  Mr. Green

# 143
Леле, хора, уплаших се направо  Confused Не може да е истина това с тоя доктор.. А ако не беше трагично, щеше да е смешно.. Снощи по нощите иzчетох 15 страници zа норматив... Обаче в тоя случай най-страшното иzобщо не ми се струва напълно олигофренските методи на zахранване, че и другите неща. Страшно  ми се вижда, че се раzхожда просто така един... доктор? , вzима по не zнам си колко пари и иzобщо.. абе едно нормално нещо няма според мен там, а те си обсъждат "дали са доволни" , т.е., дори и лекинко не им се струва таzи негова "практика" поне.. странна, ако не и идиотска.
Ужас, колко лесно се zаблуждават маси хора...  ooooh! Sad

# 144
Страшно  ми се вижда, че се раzхожда просто така един... доктор? , вzима по не zнам си колко пари и иzобщо.. абе едно нормално нещо няма според мен там, а те си обсъждат "дали са доволни"

Ти представяш ли си да дойде някой до вас, да вземе една лъжица пюре от киви и ти вместо да го пернеш рязко през пръстите, да му дадеш 100 лева  Mr. Green

# 145
Момичета, ще припадна!  Shocked
Не успях да прочета тази цялата и другата тема, но... и от половината, дето го четох, направо съм потресена. Този мним д-р Йосифов се разхожда така свободно  Shocked  Сович, и аз съм възмутена... това доктори по домовете... да не е като пица по домовете егати. Нормално би било да си има кабинет поне, за тия пари, дето ги взима  Laughing  На бас, че най-вероятно дипломата му е фалшива и надали има и изобщо разрешително за практика.  Sick

Обаче, не е виновен тоз, дето им дава зелника... Tired

p.s. Дааам, сега допрочетох в другата тема, че той наистина няма кабинет, няма договор с касата и прочие. Той има право да практикува, щото е завършил медицина... или по-добре да напиша "завършил", защото не се знае как точно се е случило последното.
Хем не може да му се търси отговорност, хем си прави камари пари от глупостта и наивността на родителите.  ooooh!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 09:43 от моарейн

# 146
  • София
Не, не са в час. Въобще не са.
Наскоро 2 мои приятелки родиха, при първото посещение на педиатър, последният ги е посъветвал все пак да си дават вода Party, както и да се стремят да премахнат нощното хранене #Crazy, преди бебето да е навършило, забележете... 1 месец. ooooh! ooooh! ooooh!
Щях да припадна ви казвам. Sick
Лошото е, че ползвайки се със статута на лекари, за въпросните ми приятелки (както съм сигурна и за повечето млади и неопитни майчета), подобни "инструкции" са на прима виста и се изпълняват стриктно. Защото, видите ли, лекар така е наредил. А колко вреди това, не е истина. Sad

# 147
... последният ги е посъветвал все пак да си дават вода Party, както и да се стремят да премахнат нощното хранене #Crazy, преди бебето да е навършило, забележете... 1 месец. ooooh! ooooh! ooooh!

Ооо, това нищо не е  Mr. Green  На моята кума й дадоха съвет да премахнат нощното хранене на бебето й, когато беше на 10 дни още. Стига му толкоз  Crazy  А бебето си хапвало към 3 през нощта и после до 9 спи непробудно! Но неее, трябвало да спи от 12 до 6! Какви са тези своеволия!  ooooh!

# 148
  • До хладилника, който обичам
Ти представяш ли си да дойде някой до вас, да вземе една лъжица пюре от киви и ти вместо да го пернеш рязко през пръстите, да му дадеш 100 лева  Mr. Green
Ми, дето вика аманита, за тези пари и аз бих обикаляла по домовете  Mr. Green Хем и пюре няма да давам на бебетата, щом не щете Mr. Green

# 149
  • Анкх-Морпорк
Тез имат и фейсбук-профил - дали да не им понапишем за доктора?
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Vkusnata-Hapchica/150410299916?ref=sgm

Питах в другата тема, отбелязвам и тук - що за педиатър не знае как се пише името на капките против колики?
(написал е Кол Лийф) 

Общи условия

Активация на акаунт