В час ли са педиатрите?

• 8 269
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
Не се сърдя, но ме развесели Laughing Hug.
Бебка е на АМ от раждането си, но това е друга тема.
   Аха...Това е още един щрих,обаче..... yes

# 106
Нощното будене, особено ако ства дума за кърмене, си е чисто и просто навик от един момент нататък, а не глад. Като е свикнало за всичко да бъде успокоявано с цица, много ясно, че ще се буди и по 100 пъти на нощ, за да я търси.
Моето бебе получава гърда нощем само за храна и съответно се буди по един, най-много 2 пъти на нощ. Наспиваме се чудесно  Simple Smile
Голямото аналогично, само че вместо гърда - шише с мляко.

# 107
  • Видин
Много е важен и самият характер на детето.
Моето се буди нощем по няколко пъти, но докато стана и стигна до него вече е заспал  Laughing Е, разбира се, ако е гладен си личи - чисто буден е и си чака цицата. Обикновено яде към 5-6  Peace Т.е. само 1 нощно кърмене,което аз смятам за ок.
От малък обаче го възпитавах по следния начин - гърдата е за хранене и не се предлага на всяко "мрън", намерих си и начин да не го приспивам на гърда и сега всички са доволни. Мога да изляза и да си свърша работата,а някой друг да го гледа и приспива  Peace

# 108
  • София
Е, момичета, значи нашето е трагедия във всяко едно отношение! Laughing Embarassed

Само се надявам да приключи в някакъв момент, защото ако още 6 години се буди за мляко... ooooh!

# 109
Ами моята е горе-долу, но аз освен за консултации не мога да я попитам за нищо - просто тя ми казва "всичко правиш ок", без да знае какво правя.
РАзчитам най-вече на интуицията, детето и прочетеното.
Марти продължава да суче 2 пъти нощем и няколко пъти през деня и определено го прави защото е гладен.
Вече ме гледат като изкопаемо като кажа, че още кърмя. Даже една мед.сестра ме погледна  "Shocked - още ИМАТЕ кърма???" Чак не можах да реагирам.
Братовчедка ми /в малко градче/ отби децата си на 7 месеца, заради такива безумни съвети на педиатрите там.

# 110
Тази тъпотия -  Нямам кърма ме убива просто. Няма да забравя братовчедка ми като роди и свекито и казала, че само циганките имали кърма, да не се опитвала да кърми. Не че тя имаше голямо желание, де. Ама ме умори просто.
autumnsphere   чак пък трагедия Crazy  Почти всички кърмещи майки, които познавам кърмят по 10 пъти през ноща, въобще не си изключение. Аз като не кърмя ако си мислиш, че не ставам по 10 и повече пъти през ноща. То не беше игра, мазане на венци, песнички - меснички,  води, мляко и прочее. Ама какво да се прави, моето е такова, рекламация не мога да направя Mr. Green hahaha
Сори за офф-а.

# 111
Нашата педиатърка не ми е казвала, че трябва да махна нощните хранения. Веднъж само спомена за това в 3ч и това си беше. После казваше сама да съм преценявала дали да го махна или не. Малкият е на АМ от самото начало и си ядеше в 24ч, 3ч и 6ч. Не ми е представлявало особена трудност да ставам и да го храня. Първоначално си махна сам храненето в 24ч, а вече края на 2-я месец и това в 3ч. От няколко седмици спря да се буди и в 6ч.

# 112
Тази тъпотия -  Нямам кърма ме убива просто.
Мдаа...Големият ми син беше само на АМ. Причините - комплексни, но най-вече "умните"съвети от родилния дом и от педиатърката после: хранене през 3ч. (бебето вече ревеше и се дереше, не можеше да засуче както трябва), без нощно хранене (когато има най-много кърма), миене на гърдите със сапун преди хранене (явно му миришех на сапун, плюеше зърното и пак ревваше). И така след седмица мъка и рев и от мен и от него аз реших, че нямам кърма. Но през 2000г. нямаше този форум! Сега с дъщеря ми следвам бебето и неговите нужди, а не съветите които получих (!!! същите като преди 9г.). Кърмата ми дойде чак на 6-ия ден, но аз бях упорита и имах нужната информация и подкрепа от форума - не от лекарите и акушерките за жалост. Сега кърмя бебето си (дохранвам понякога с АМ), но това е защото аз се постарах да съм в час, педиатрите не са! Скоро на консултация пак ме караха да давам сок - дадох, не и хареса и не повторих. Не зная как може да се опитват да налагат еднакви схеми за всички деца, без да отчитат, че всяко бебе е различно - при това остарели и вредни схеми.

# 113
  • София
Не ми е представлявало особена трудност да ставам и да го храня.

Леле, като чуя такова нещо и почвам да се чудя...абе, аз ли съм лигла, нещо не ми е наред ли, ама аз ако стана и два пъти през нощта да нахраня Йойо и съм труп... Може би си зависи от човека.

Мина, точно за тези неща става дума! Ама точно!

А за нямането на кърма, майка ми сума ти време се опитваше да ме убеди, че на някои жени просто не им идва кърмата. Специално питах една акушерка на лекцията на "9 месеца" и тя каза, че сигурно жените, които просто нямат кърма от раждането са 1%. И то те имат хормонални проблеми.

# 114
  • Видин
Майка ти е особен случай  Mr. Green

# 115
Ами явно на тези, които не им идва са точно тези в единия процент. Аз примерно претърпях пълното си фиаско, точно заради режима на три часа, препоръчан от педито. Сестра ми не спря да ми пили как не можело да се храни когато то искало. И така за 20 дни - наддаване 40 грама.От неувереност, липса на подкрепа и вслушване в съвета не толкова на педката, а на роднините Crazy Всички ми казват мийй гърдите, как няма да ги миеш и аз мия там със сапун и то не ще горкото, пищи. И така. И още куп тъпотии, но няма да занимавам никого с моите перипетии Sunglasses
Пак сори за офф-а  bouquet

# 116
По-голяма част от педитата въобще не са в час. На първия месец бебчо беше наддал 2 кг. и първия въпрос на педито беше: Дохранваш ли го с АМ? Като че ли не може само от кърма да наддаде толкова. А сега на консултацията пък ме сюрпризира с друго: Кърмата ми не била достатъчна - не като количество, а като качество! Ами питам се аз как тогава той качи 1 кг. от последното мерене! Simple Smile

# 117
Не зная как може да се опитват да налагат еднакви схеми за всички деца, без да отчитат, че всяко бебе е различно - при това остарели и вредни схеми.

Като ни изписваха от родилното акушерката ми предложи да направи набързо 60 гр. АМ на бебето преди да си тръгнем, че да ми издържи до 13,00 ч., понеже й се стори, че детето не се е нахранило добре и ще огладнее по-рано Simple Smile

# 118
На мен лекарката в родилното отделение ми каза, че кърмата ми/по точно това беше коластра/ е рядка и водниста #Crazy и предписа дохранване на беба с АМ. А момичето в моята стая по съвет на лекарите и акушерките също си миеше със сапун всеки път зърната и станаха страхотни рани, а после дори със силиконови зърна не можеше да кърми. Изобщо не ме послуша да не мие със сапун и да маже с Лансинох без отмиване, а не с Гармастан, който трябва да се измива преди кърмене. За съжаление се довери на съветите на педитата и акушерките и си докара куп неприятности. Sick
И всичко това се случва в родилното отделение на болница "Приятел на бебето", а всичко си беше по старата схема-на 3 часа, без нощно хранене и т.н.

# 119
А момичето в моята стая по съвет на лекарите и акушерките също си миеше със сапун всеки път зърната и станаха страхотни рани. Изобщо не ме послуша да не мие със сапун и да маже с Лансинох без отмиване, а не с Гармастан, който трябва да се измива преди кърмене.
Аз също използвах Гармастан и се измивах добре преди кърмене, но беба не ми е отказвала да суче. Така че то си е до бебето. Аз  не можах да кърмя дълго по ред причини, но в  малката  болница в която родих, в малко градче изобщо не дават на бебетата АМ, само на кърма са. Аз съм раждала секцио, а ми връчиха бебо след около 10 часа да кърмя, даже още не бях станала.
НОООО, в по-големия град в който живея, педиатрите са на светлинни години назад, включително и тези в родилното.

Общи условия

Активация на акаунт