В час ли са педиатрите?

• 8 280
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Нима д-р Масларска може да контролира какво говорят останалите в отделението?

Не, ама като шеф може поне да забрани водата със захар, дето я дават на всяка майка.
Може и да не може или да не иска по някаква причина- като я видя ще я попитам. Лично мен никой не ме е карал да давам тази или друга вода на бебето. Има много родилки там, които по собствено желание си спират кърмата и е възможно, заради тях да се дава такава вода. До 6 месечна възраст сина ми не беше пил вода изобщо, което хвърляше в потрес мало и голямо. За сравнение след изписването у дома дойде едно прехвалено Джи Пи от поликлиниката, защото така било редно и ми ги наговори такива, че не можех да повярвам. Сокчета от 40- тия ден /на недоносено бебе  Shocked/, щяла да му реше юздичката на езика, а после няколко пъти я виждах за болнични и други административни дела и тя все питаше "Вие на кое АМ сте?", а като кажех, че кърмя тя правеше една физиономия на недоверие... hahaha

# 91
Хм, момичета, според мен децата са супер индивидуални от към нощно хранене (малко офф) - дъщеря ми, например, ми беше разказала играта едно време ... пълен шок и ужас - не нощно хранене, не тормоз, а нз какво ... Коки, обаче кърти като пор!!!! Няма шест-пет! Още след 4-я месец си отказа нощното хранене, последното му беше към 10-10,30 (изключително кърмено бебе, до 6-и месец само на кърма) и сутрин към 7 промърморваше ... в момента яде към 7  Shocked, най-късно в 8 е в леглото и откарва до 7-8 сутринта без забележки!!!!!

Конкретно за педиатрите ...  ох, тази моята е някакъв пълен уникум!!!! Кърти тая жена! Коки е с хрема - Суметролим; кашля - пак същото; има Т - същото + нурофен ... просто тая жена НИЩО по-различно не изписва от Суметролим ... изумена съм! Не я сменям, че ми  е мн удобна като местоположение ... обачеееее напоследък адски ми лази по нервите!!! Ще я сменям, само се чудя с кой и сега съм в процес на проучване ... За Мангъров и аз само хубави отзиви съм чувала, а и при Гала го гледах ...  Peace

# 92
  • В светлината на слънцето
... щяла да му реше юздичката на езика...

Ооо, и при нас имаше такава идея, но от страна на свекито. Тя е зъболекар и фен на най-ужасните и нездравословни "методи" за отглеждане на бебе (например коняк или приспивателно в млякото, че да не вдига много шум #Crazy без майтап, без преувеличение ooooh!). Та в редките мигове, в които идваше да си види внуците (1-2 пъти в годината за по 1 час за щастие) попадна и на домашно посещение на педито и веднага се разпореди относно малкия: "Трябва да му режат юздичката". А педиатърката само направи ей така  Rolling Eyes

# 93
  • София
Нима д-р Масларска може да контролира какво говорят останалите в отделението? Тя следи сина ми от раждането му до днес и мога да кажа, че съм във възторг и от това, че следи новостите, няма схематичен подход към децата, помни всичко за детето и е изключително добър и всеотдаен човек.
...
Съгласна съм, че е добър и всеотдаен човек, ще добавя - и скромен.
Не съм казала, че трябва да контролира изказванията на колегите си. Всеки се контролира сам какво да приказва съобразно знанията и убежденията си. А пък слушащият е хубаво да ползува главата си за мислене, освен за равновесие и да прецени кое да и кое не. Та и аз така направих - прецених, че жената ми казваше нелепици добронамерено, кимнах, че я чувам и продължих да "глезя" бебето с нощно хранене.

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 22:15 от SoulMate

# 94
  • София
А пък слушащият е хубаво да ползвува главата си за мислене, освен за равновесие и да прецени кое да и кое не.

Ето това е квинтесенцията на целия спор! Hug Laughing

# 95
  • Razgrad
 повечето не са според мен

# 96
Още на 1-ва стр. autumnsphere каза, че повечето педиатри са в час с новите неща, но си предпочитат старите схеми на захранване. Такава е и педиатърката на сина ми. Знам, че тя ходи на всякакви нови конференции, лекции и обучения по новите схеми на захранване, но е факт, че ме караше да захраня сина си по старата. Naughty Е, познайте дали я послушах Mr. Green За мен не беше нормално да дам на детето си сок на 2м, плодово пюре на 3м и т.н.... сега вече трябваше да давам месно пюре и жълтък  ooooh!. Но аз самата не съм привърженик и на захранването след 6м, затова предпочетох да захраня малкия на 4 навършени месеца(той вече си показваше, че е готов)  и въвеждането на новите храни да става бавно.

# 97
А пък слушащият е хубаво да ползвува главата си за мислене, освен за равновесие и да прецени кое да и кое не.

Ето това е квинтесенцията на целия спор! Hug Laughing

Е, да, ама ако няма откъде да научиш другата гледна точка, вярваш напълно на лекаря, дали е в час или не по някои въпроси, може и да не разбереш никога. Хайде за захранването да прочетеш някъде, ами за някоя сложна терапия. Да кажем ще отидеш за второ мнение, ако не си сигурен, и вторият лекар ако не е много в час и ти каже същите неща, ти просто няма да имаш повод да се усъмниш.
Доре, толкова ти е сладък Йойо, както бях кисела, с глас се смях на клипчето Hug

# 98
  • София
Ужас, да, точно така е!

И знаете ли какво забелязвам още: много лекари (не само педиатрите) в България, го приемат като кръвна обида, ако ги накараш да обяснят защо препоръчват нещо, защо това се практикува, какви са научните аргументи, защо не може друго да се направи, какво е това лекарство и тънъ... И много хора ги е страх да питат, защото тогава отношението на лекаря ще се промени и може и да не е много благосклонен към тях...

Гали, и ние всеки път се смеем с глас! Никога не омръзва този пиянски поглед. hahaha

# 99

И знаете ли какво забелязвам още: много лекари (не само педиатрите) в България, го приемат като кръвна обида, ако ги накараш да обяснят.............
  Най-разпространения отговор ,който съм срещала,е :"не мога да ви обясня това,което съм учила 6 (или колко там) години."  Crazy

# 100
Аз също получих съвет от педиатъра си след първия месец да махна нощното хранене.При детето ми това имаше видимо положителен ефект.Коликите намаляха драстично, сънят й стана много по-спокоен и от тогава до сега спи непробудно по 10-11 часа.
Преди при всяко промрънкване нощем давах мляко, защото в нета пише да се предложи храна преди да се е разплакало бебето.Изцокваше някакво количество и започваше да се превива и да скимти .Не можеше да спи и това я изнервяше допълнително.Няколко вечери към 2-3 часа предложих залъгалка вместо мляко и малката спа до 6.А това вече не беше бебе на няколко дена, което да няма сили да се събуди ,ако е гладно.След 3 вечери със залъгалка спря изобщо да се буди през нощта.За мен здравият й нощен сън е една много важна причина да е толкова спокойна и през деня.
Та нещата не са само черни и бели.Не съм залъгвала детето с вода, когато е било гладно, но не винаги " безумните" съвети са лишени от смисъл.

# 101
  • София
Ами, вие просто сте били късметлии. Повечето деца биха продължили да се будят през нощта - дали за мляко, залъгалка или гушкане, няма значение. Много малко деца се отучват така лесно като твоето. Значи просто е била готова за това.

Нощното хранене е важно според мен, защото стимулира много кърмата. Басирам се, че 98% от педиатрите това не го знаят (и не са го учили 6 години Laughing).

А иначе...и аз съм пробвала всичко - залъгалки, вода, сокове, АМ, дори и рев. Няма никакъв ефект. А да го оставям да плаче издържах точно 3 дни, макар че си мислех, че ще успея... Но това означава никога да не приспиваш детето, а да се научи да заспива само в леглото, което понякога просто ти идва малко в повече. Страшна дисциплина се иска, поне в нашия случай. А аз я нямам.

# 102
Да, но освен моето дете, ще има и други такива.
Та не е редно така да се иронизират всички съвети  Peace.Ако бях продължила с нощното хранене, щяха да продължат и коликите, малката щеше да е изнервена от недоспиването и след още няколко месеца не знам дали всичко това нямаше да остави трайни последствия върху поведението на детето.

# 103
Да, но освен моето дете, ще има и други такива.
Та не е редно така да се иронизират всички съвети  Peace.Ако бях продължила с нощното хранене, щяха да продължат и коликите, малката щеше да е изнервена от недоспиването и след още няколко месеца не знам дали всичко това нямаше да остави трайни последствия върху поведението на детето.
    Само изказвам мнение... Peace
    Имам чувството,че при вас причината за неспокойствието на бебката се е криела на друго място.Просто така се е получило,че сте я премахнали заедно с нощното кърмене.
    Може да е имало нещо в твоето държание спрямо нощните кърмения,може да е имало нещо друго.....И бебето е избрало да гладува нощем,като по-малкото зло.
    Така ми се струва поне.... Thinking Надявам се,да не ми се разсърдиш за това. Hug Peace

# 104
Не се сърдя, но ме развесели Laughing Hug.
Бебка е на АМ от раждането си, но това е друга тема.Но определено не ми е пречело ставането нощем, защото през бременността лежах 8 м и след това имах енергия още две бебета да изгледам наведнъж Laughing

Общи условия

Активация на акаунт