Хипопластична матка и забременяване

• 4 230
  • 11
  •   1
Отговори
  • София/Стара Загора
Здравейте момичета,
Бих искала да ви попитам дали някоя от вас е имала подобна диагноза като мен и все пак е успяла да забременее. Защото при мен проблемът не се изчерпва само с това. Оказва се, че имам ПКЯ, високи стойности на инсулина след обременяване - 443  Cry Нередовен цикъл, липса на овулация и все едни такива хубави неща, които не ми дават мира. Та ме интересува главно за хипопластичната матка, защото другите неща в момента ги лекувам, ама това май няма как - дали има вече мами с такъв проблем.

# 1
  • София/Стара Загора
Моля ви момичета, дайте ми някаква надежда Cry

# 2
Това е недоразвита матка.Лекува се,но трябва време.

# 3
  • Пловдив
На мен двама лекари ми потвърдиха, че имам недоразвита матка и няма как да износя дете .Напук на всичко обаче забременях 5 месеца след това и родих.Аз също имам проблеми с инсулина и пролактина.Явно понякога природата е по-щедра от докторите и прогнозите им.

# 4
  • София/Стара Загора
Благодаря момичета. Вдъхнахте ми малко надежда Simple Smile А сега имам нужда точно от това, защото в момента, заради високия инсулин съм на метфогамма 1000 и не знам на кой свят се намирам. непрекъснато ми се гади, става ми лошо на стомаха... отвратително е. ще се радвам и други да споделят. Както и да ми кажете как точно се лекува

# 5
  • Пловдив
mandy_may , на мен ми беше гадно от метфогамата първите три месеца.Наясно съм какво изпитваш , но  дай време на организма да свикне с нея.В моя случай се цикъла стана редовен, появи се овулация и макар и недоразвита матка  забременях.Но преди това смъкнах инсулина и пролактина.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 21:26 от Aнели

# 6
  • София/Стара Загора
страхотна си, анели. благодаря ти... все си мислех, че един месец ще ми е достатъчен, ама явно няма да е  Grinning а матката ще трябва да я разием някак си..колкото и гадно да звучи. трябва да намеря сили да се шегувам със себе си

# 7
  • Варна
mandy_may аз имам двурога матка с голяма преграда. С хистероскопия премахнаха преградата. Имам 3 неуспешни бременности (две в 21 г.с.) и последният път една лекарка имаше неблагоразумието да ми каже, че вероятно матката ми е недоразвита и да се откажа да забременявам повече.
Е аз не съм се отказала и благодарение на сегашния ми гинеколог се надявам скоро да имам успешна бременнос.
На теб как ти определиха тази хипопластична матка, правиха ли ти някакви измервания на големината на матката с ехограф? Възможно ли е да имаш някаква преграда, която да не са видели досега?
Убедена съм, че някой ден и ти ще си имаш бебче  Hug

# 8
  • Пловдив
страхотна си, анели. благодаря ти... все си мислех, че един месец ще ми е достатъчен, ама явно няма да е  Grinning а матката ще трябва да я разием някак си..колкото и гадно да звучи. трябва да намеря сили да се шегувам със себе си

Най-доброто ,което можеш да направиш в момента е да намериш читави гинеколог и ендокринолог,които  да назначат лечение .Пожелавам ти скоро да се похвалиш Hug.

# 9
Аз се излекувах с примолут нор.Едновременно ми изписаха и преднизолон,после с прогестерон-ампула,бромкриптин и мн.др.Всичко се взема по схема,назначена от лекар.Излекуваха ме,т.е забременях около 5-6 месеца,след лечението.Обаче после получих спонт.аборт,по неизвестни причини.

# 10
  • София/Стара Загора
mandy_may аз имам двурога матка с голяма преграда. С хистероскопия премахнаха преградата. Имам 3 неуспешни бременности (две в 21 г.с.) и последният път една лекарка имаше неблагоразумието да ми каже, че вероятно матката ми е недоразвита и да се откажа да забременявам повече.
Е аз не съм се отказала и благодарение на сегашния ми гинеколог се надявам скоро да имам успешна бременнос.
На теб как ти определиха тази хипопластична матка, правиха ли ти някакви измервания на големината на матката с ехограф? Възможно ли е да имаш някаква преграда, която да не са видели досега?
Убедена съм, че някой ден и ти ще си имаш бебче  Hug

Едната лекарка, която ми постави първа тази "диагноза" за матката ме гледа на ехограф и имам снимки от тогава, а другата ми я измерва и също е потвърдила това в крайното си становище, което ме навежда на мисъта, че това все пак е вярно. Изобщо не е ставало въпрос за двурога матка.
Благодаря за милите думи  Hug, наистина се надявам някой ден и аз да имам бебче, че вече не съм първа младост (на 30 г. съм), а се оказва, че досега лекарите само са ми баели и нищо не са предприемали. Трябваше ли чак сега да ми обърнат повече внимание  Cry

# 11
  • София/Стара Загора
Най-доброто ,което можеш да направиш в момента е да намериш читави гинеколог и ендокринолог,които  да назначат лечение .Пожелавам ти скоро да се похвалиш Hug.
[/quote]

То това е ясно, но как човек да знае дали е попаднал на такива лекари. Нещо да знаеш за д-р Цоцовска и д-р Лазаров мисля от Шейново?

Извинявам се, че не е по темата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт