ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен!

Много хубаво, че съществува подобна тема и още по-хубаво е, че я открих!

Лека бременност желая на всички бъдещи екомами!

Първо, искам да Ви питам дали може да ми препоръчате гинеколог, който да следи бременността, но да е отворен към "новите" стари идеи за естествено раждане, прегледи без видозон и бременност без конвенционални лекарства? Ще съм благодарна, ако споделите имена/болници?

Второ, понеже видях, че почти всички ги вълнува темата за денталното здраве по време на бременност... предлагам Ви да изгледате следващите видеа (имат субтитри на български), които разкриват алтернативата на стоматологията. Имам доста материали на тема дентално здраве без зъболекарска намеса, така че ако някой прояви интерес, ще се радвам да ги споделя.

http://video.google.com/videoplay?docid=7540355561930587803&hl=en  (I част)

http://video.google.com/videoplay?docid=2677498361551032529&hl=en (II част)

http://video.google.com/videoplay?docid=4975734503011868183&hl=en  (III част)

А тук е историята на едно българско семейство, което се лекува по метода на Реймиъл Нагел (човекът от видеата):

http://ludmil.multiply.com/journal/item/31/31

Поздрави!  bouquet

# 661
Умейра, клипчетата изглеждат много интересни, погледнах ги набързо, после и по-задълбочено ще ги видя, въпроса е, че са за живи зъби и по-начални стадии като цяло сякаш, но въпреки това съм сигурна, че ще има полезно инфо, благодаря  Simple Smile.
Иначе всичко по темата дентално здраве без традиционните стом. намеси, мен лично ме интересува и ще се радвам да споделиш, не знам дали тук е точното място само, ако другите нямат против ... Simple Smile

# 662
Ахим_са с мъж ми се опитвахме да забтеменеем около 4 години. Минахме много тестове и всичко уж ОК пък бебо не идваше. През тези 4 години пробвахме каво ли не: секс по схема, следене на овулация, 3 искуствени инсеминации и др. Но пак нищо. Затова към края на 3-та година реших изцяло да си променя начина ми на живот: хранене, козметика и т.н.

Правих две гладувания през 6 месеца с чай и плодове за пречистване на организма. Минах основно на сурова храна: само плодове и зеленчуци, сурови ядки, много сурови зеленчукови и плодови сокове, кълнове, от време на време готвени неща като боб и подобни варива, студено пресовани масла (приемах главно ленено олио). Кафе и алкохол спрях напълно. Сутрин ритуала ми включва топла водичка с 1 или 1/2 сок от лимон и зеленчуков сок (спанак, цвекло, морков, ябълка например). Спрях да използвам конвенионална козметика като парфюми, стикове, мазила, шампоани. В момента ползвам кристални соли стик против потене и понякога сода бикарбонат (неостават петна), какаово масло (естествено) и био-шамшоан без никакви химикали. Вкъщи се опитваме да чистим с подръчни матеряли като оцет разреден с вода, сода, и др.

След една година нов начин на живот и бебо е вече факт. Терминът ми е около август месец и нямам търпение. Незнам дали бебо стана заради новият ми начин на живот или просто му дойде времето но  Hug Аз поне съм убедена че помогнах на тялото ми да създаде малкият живот който е вмен.

Дано съм ти била полезна. Ако имаш въпроси  Hug

# 663
Ahim_sa,

Въпросният автор Реймиъл Нейгъл има цяла книга, посветена на естественото лечение на кариесите - Cure Tooth Decay. Аз лично не съм си я поръчвала още, но в общи линии съм запозната със съдържанието й. Абонирайки с мейла на сайта на господина, получавам доста интересни статии от него. Мисля, че методът му е ефективен за всякакъв вид кариеси - разбира се, ако са малки много по-лесно ще се реминерализират и зъбът ще се изгради.
Да, за живи зъби са, но всеки от нас има поне по някой останал жив, та е важно поне тях да съхраним. А мъртвите - колкото изкарат Simple SmileSimple SmileSimple Smile. И ако не за нашите зъби - методът ще е полезен за зъбите на децата ни.
Лошото е, че диетата, която той предлага, е доста стриктна /поне за мен/, но поне има неща, от които може да се въздържаме като храни и други, които да започнем да приемаме, за да поне в малка помощ на зъбите си.

# 664
Умейра - права си  Peace. При всички случаи, и колкото и малко живи зъби да има човек, е по-добре да си ги запази. Относно диетата, по това, което прочетох и погледнах набързо, не мисля, че е нещо специално по-различно от известните вече правила за здравословен начин на живот, по-скоро фокусирано може би върху това как се отразява на зъбите, този начин. А за стриктоността, то всеки си преценява ...Аз лично не обичам да ми висят заплашително някакви твърди ограничения, а се опитвам да си следвам вътрешния глас и да си преценявам за всяко нещо как ми действа ...Естетствено, винаги е полезно човек да се запознае и с информация систематизирана от някой друг, още повече с опит, защото все има какво ново да се появи (или припомни) Simple Smile.
----------------------------------------
Вряла Кипяла - поздравления! Вдъхновяваща история - дано я разказваш редовно, за да получат стимул и други хора да променят живота си  Peace. Ако не заради бебо, то заради тях си ...Иначе и аз съм чувала за познати, които са забременяли именно след голяма промяна в посока - по-естествен начин на живот. Относно козметики, храни и т.н., все още не съм толкова стриктна, по-скоро се опитвам Simple Smile. В един период и аз ползвах сода, но сега експериментирам с органични марки Simple Smile.
Наистина не може да се каже дали точно или дали само заради промяната си забременяла, от духовна гледна точка причините може да са други, но заради каквото и да е, предполагам се чувствате много по -добре с новия начин на живот Simple Smile.
Пожелавам ти вдъхновение и в оставащите месеци до събитието   bouquet.

# 665
Здравейте и от мен! Сега след като прочетох всички страници, реших че е време да пиша. Аз съм в 16 г.с., от Варна- първа бременност. Почетох всички вдъхновяващи раждания вкъщи / освен последния на Нощни очи - не ми се отваря/ Тъкмо нея искам да попитам, тъй като беше казала на една жена от Варна къде може да се роди възможно най-естествено тук. Това за сега най-много ме интересува, въпреки че ми е рано, имам нужда от  някакво успокоение че е възможно. Благодаря предварително. Много полезна и хубава тема сте направитли всички!

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 11:21 от Charlene

# 666
Тайничко ви четях още преди да разбера, че съм бременна, сега, когато вече съм, реших да се запиша в редичките ви.

# 667
  • София
Здравейте, промъквам се и аз в тази хубава темичка.

По принцип винаги съм се опитвала да внимавам какво ям, но сега вече няма мърдане. Даже роднините ми малко почват да ме гледат на криво, защото отказвам да ям почти всяко нещо, което се продава в опаковка  Grinning  Доста ми е трудно обаче да си намирам качествена храна.

Ще ми е много полезно и интересно ако някой може да сподели опит, марки и как да избирам не толкова отровните неща.

# 668
Чудесно! Радвам се, че има интерес към такава тема.
Clairette, благодаря ти за информацията Hug Ще си потърся какаово масло, другите ги имам, и ще си направя този крем срещу стрии.
Филмчето е много съдържателно, thanx!
Момичета, полагате ли някакви по-специални грижи за зъбите си? Аз имах проблеми с тях и през първата бременност и сега. Чудя се как бих могла да ги спра да се рушат, вече ми се отчупиха парчета от два зъба Thinking

Вчера попаднах на един съвет за здрави зъби от д-р Лалова, а днес попаднах и на твоя пост и веднага си спомних инфото от вчера.

Виждам, че поста ти е стар, но долната информация може да е полезна за други мами, затова директно копирам:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=40&t=12463

"За здрави зъби !
Аз не съм привърженик на приемането на препарати с флуор, като Zymafluor.
Има прекрасно хомеопатично лекарство Calcarea Fluorica 15 CH, което е добре да започне да се дава след поникването на всички млечни зъби при деца или съответно на всички трайни зъби при възрастни. Приема се по две-три гранули всеки ден в продължение на две седмици два пъти годишно. Когато започне сменяне на зъбите се прекъсва приемането до поникване на всички трайни зъби."

# 669
Аз да задам един малко странен въпрос, дали според вас е подходящо по време на бременост да се използват тампони? Питам защото знам една много хубава рецепта за борба с гъбичките, като за няколко вечери се слагат тампони потопени в смес от мед и сода. Аз съм я изпробвала рецептата и съм много доволна от нея, но се чудя дали и сега мога да я приложа?

# 670
Не бих рискувала. Ти си първата, която ми хвали тази рецепта, досега само оплаквания съм чела, че точно гъбички са си докарали жените с нея. Захарта от меда създава благоприятна за гъбите среда, понеже нарушава киселинността на влагалището.

# 671
Не само медът нарушава киселинността на влагалището, а и гъбите се хранят с него.

# 672
Мен по-скоро самите тампони ме притесняват, иначе в това, което казвате за меда има логика, обаче пък личният ми опит говори друго, два пъти съм си я прилагала рецептата и след няколко дни няма и помен от сърбежи, парене и другите гъбични симтоми и близо една година от последното приложение не бях имала такива оплаквания.

# 673
Аз не бих ползвала нито едно от трите по време на бременност- нито мед дори, а за сода и тампони- Naughty

# 674
За гъбички по време на бременност съм правила промивки със сребърна вода. Използва се голяма спринцовка за целта  Peace

Общи условия

Активация на акаунт