ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
И аз вече започвам да мисля за някакви процедури, които да ме подготвят и да ми помогнат за самото раждане. Макар, че не знам още дали ще мога да раждам нормално...бебето ми ще да се обръща Simple Smile
За сега започнах да ограничавам храната т.е. не ям вечер след 17-18ч.
След 16ч. хапвам някой плод, ако ми е много гладно. Пък то и не ми се яде много!
Вие до кога повръщахте - на мен още ми се случва доста редовно, а съм вече в 33 седмица.
За тези малинови чайчета нещо не смея...
Иначе мисля да ходя на масаж (някой, ако може да ми препоръча добър масажист във Варна).

# 76
viliqna82, гаденето вероятно се дължи на стомашни проблеми, не че съм специалист. В тази връзка добре правиш, че ограничаваш храната вечер. Трябва да лежиш и по-често на ляво. За обръщането на бебо има добри съвети в книгата "Близо до бебето". Йога е другото, което би могло да помогне

# 77
Прекрасна тема - открих я неслучайно Simple Smile Благодаря за досетливостта ти да я създадеш, Kabiv.

Аз този път в отчетна дори не съм се "регистрирала" - опит от първата ми бременност ...

Имах прекрасна бременност. С едно малко изключение - последните няколко дни преди раждането лежах в патологично отделение, заради високо кръвно налягане, вследствие на притиснат бъбрек. Та сега търся начин (и информация) да предотвратя подобен сценарий.

Иначе мога да се похваля с (почти) неасистирано, активно раждане. Въпрос на шанс! Контракциите започнаха през нощта ( около 4 часа) и докато си сменят смяната докторите в 8, разкритието ми беше 9 см. Бебето не чакаше. Окситоцини не се наложижа. До последно бях на крак. Родих с три напъна в 9.20. Без дежурните бръснене, клизми и прочее, без скачане на корема, без лежане в предродилна зала.
Само епизиотомията не ми спестиха.
За протокола - раждах в МБАЛ- Добрич. Та има нещо вярно в това, че в малка болница е по-възможно да уважат желанията.
Сега също съм в сравнително малък град, а и преговарям отдалече Simple Smile

Не съм правила нищо извънредно по време на първата си бременност - работих до последно, разхождах се много, менюто ми бе съставено предимно от плодове, салати и ядки. Но не от вманиаченост по здравословното хранене - това ми се ядеше, това ядях. Най-важното, обаче, е че много се смеех през цялата бременност и като цяло бях с положителна нагласа. За йога така и не организирах желанието си. В домашни условия изпълнявах някои асани за бременни, упражненията на Кегел за перинеума и някои дихателни техники.
Визуализирах си самото раждане - дъщеря ми се роди в деня, в който си избрах. Контракциите започнаха през нощта, както си "поръчах" и всичко мина по най-добрия за мен и за нея начин.

В резултат имам едно много здраво (не е имала колики, нито е вдигала температура за година и половина) и спокойно момиченце,което ме учи на много неща и с което ни е много забавно.
И понеже се води есенно-зимно бебе - количка започнахме да използваме едва като се запролети. Имам два слинга - плътен шал и шал с халки. Мислех този път да пробвам Dee Dee - струва ми се по-удобен за малко бебе, но чета противоречиви отзиви. Ще го мисля.

Живот и здраве, октомври сме си поръчали братче Simple Smile

Относно стриите - понеже не бях много стриктна в мазането, след като родих имах стрии в областта на ханша предимно. Отървах се от тях, благодарение на... утвърждения. Който иска да вярва - факт е! В момента нямам - още се чудя дали и какви мерки да взема.

По-скоро ме вълнуват натурални слънцезащитни продукти. Идеи ?

пъ.съ. Много се разпрострях - извинете разбъркания ми пост. Принципно съм по-лаконична Simple Smile

# 78
  • T"A
Още един глас за чая от малинови листа  Peace Аз го започнах късно - по план трябваше да започна в 32-34 г.с., но в 33 седмица бях приета с преждевременни контракции и отложих малко. Сега съм седмица преди термин, пия запарката от 36 г.с., от тогава правя и масажа на перинеума (съпругът ми ми го прави, че аз от големината на корема не стигам много добре до перинеума  Blush). Коприва пия от няколко месеца, мисля, че започнах малко след преполовяването на бремеността.

Кабив, не видях дали някъде е даван този сайт, но за обръщането на бебето може да ти е полезен: http://www.spinningbabies.com/
При нас се случи в тази позиция: - описана е тук
Аз имам от доста рано Бракстон-Хикс контракции и на 4 крака ми беше по-лесно да ги понасям. Бях облегнала главата си в скута на мъжа ми, той леко ми масажира гърба и изведнъж една бубунка мина от горната част на корема в долната. 2 дни по-късно лекарят потвърди, че бебчо се е обърнал и бубунката, която съм видяла, е била главичката му.

По-скоро ме вълнуват натурални слънцезащитни продукти. Идеи ?

И мен ме интересува  Peace Много ми е притеснено как ще предпазя кожата на бебето през летните горещини  Confused

# 79
Кристофер, добре направи че повдигна темата за слънцезащита. Аз вече почнах да се петносвам и от няколко дена използвам слънцезащитния на Плант Систем, но признавам че ми е много тежък. Няма да си кривя душата, макар и органичен не ми е комфортен. Чувала съм добри отзиви за кремовете на Санте. Те са с SPF 15 - 20 - 30. Знам и за сусамовото масло, че си има естествена УВ защита до 30% (http://first.gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=308). Не е много, но за градска среда и избягване на силното слънце по обед си е ОК. Аз вероятно ще продължа с такова. Ще пробвам, дано не си оплескам порите пък с него Thinking
Друго. В къщи са наизлезли едни гладни кръвожадни комари и хапят зверски мъжете ми. Те и двамата са нулева положителна, та комарите им се лепят като мухи на мед. Мъжа ми е луднал да търси Райд пълнител за машинка, но първо че още не са заредили никъде и второ, че мен ми се ще да е нещо по-натюр. Сега се двуумя кое ще бъде по-ефективно - карамфиловото или лавандуловото масло. Карамфиловото масло е малко противопоказно за бременни (в по-големи концентрации), но пък е по-ефективно срещу комарите. Май ще направя смес от двете...

Благодаря ти, Ментичка. Ще чета сега, дано и на viliqna82 да помогне. А на теб ти стискам палци Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 23:48 от Kabiv

# 80
  • T"A
На свой ред ти благодаря, Кабив  Hug

Имам предложение и за това:
Друго. В къщи са наизлезли едни гладни кръвожадни комари и хапят зверски мъжете ми.

Засадате босилек в сандъче до прозореца, миризмата му би трябвало да отблъсква комари. Пък и ще си имате пресен босилек за салата  Grinning

Аз ползвам едно устройство, което вибрира и издава един тих шум  - това е вместо устройствата с Райд. Имам го от България, мога да попитам как се казва, но е купувано преди години  Peace С него вкъщи има комари, но не ни хапят.  Simple Smile

Лавандуловото масло го препоръчват и за успокояване на сърбежа, един вид лечение на вече ухапаното място, не само за превенция    Simple Smile

# 81
Благодаря, Kabiv - за Санте и аз бях чувала, добре че напомни Simple Smile

Пропуснах да те подсетя за седалищното разположение - в "Близо до бебето" има упражнения, с които да помогнеш на бебето да се обърне. Ако не ти е под ръка мога да ги снимам и да ги кача някъде.

Лавандуловото масло наистина действа, но четох, че е противопоказно за бременни и кърмачки. Ще изровя информацията, че вече не помня поради какви причини.
Миналата година с тия вибриращи устройства изобщо не се опазих аз Simple Smile

# 82
Кристофер, имам я "Близо до бебето". Тя ми е любима, чела съм я множество пъти и дори познавам Василена Grinning Тя наистина е описала накратичко всички възможности за правилно позициониране на бебето - от мантеадото до кючека. Е, с кючека няма да се справя Embarassed За инверсията бях чувала по-малко отзиви, но Мента ме нави и започвам от днес докато на бебето още не му е станало много тясно. Но за мен има още време - в седмия месец съм. И имам една голяма последна надежда, ако до тогава не се обърне, в началото на юни ще се срещна с Клер Лопринци, която ще гостува в Пловдив (аз и Meg! й организираме събитието).
Аз пък исках да те питам наистина ли нямаше проблеми да носиш Сиана първите месеци само в слинг? Мисля да направя същото и аз - да ползваме количка, когато натежи след 6-ия месец, но майките около мен ме разубеждават, че само със слинг няма да мога да издържа. Все щяло да се наложи да оставя бебето настрани и тогава къде съм щяла да го сложа newsm78 Не знам, сега като си мисля ми се струва възможно, но само бъдещето ще покаже.

# 83
Ооо, ще си организирам едно гостуване до Пловдив за юни значи Simple Smile Отдавна го отлагам така или иначе...

За носенето в слинг
- то до известна степен нямахме избор. Количката ни беше подарък и пристигна за Коледа, но и след това не сме я ползвали често през зимните месеци - вече си бяхме свикнали със слинга.  И определено по-лесно си организирах излизанията със слинг, в сравнение с разходките с количка Simple Smile Вкъщи, обаче, не ми се е налагало много да я разнасям, та не ми е дотежавало.
Последно сме ползвали слинг около годинката, когато още не беше проходила добре - дете тогава вече си тежеше. Simple Smile

# 84
  • Пловдив
Кабив, може ли малко повече информация за Клер в Пловдив? Кога и къде ще бъде срещата? Ще има ли вход?

# 85
Привет, гледам живнала е темичката  Grinning .

За слънцезащитни продукти хвърлете по едно око тук http://www.ewg.org/cosmetics/report/sunscreen09/Beach-Sunscreens … qECFZA65wodBB0y_Q . Имам този на Солео органикс, а ми бях похвалили и http://www.amazon.com/Badger-Sunscreen-SPF-30/dp/B0012ZMBDQ . Иначе съвсем натюр знам, че маслото от Ему осигурява много добра защита, но аз лично не бих го ползвала, като знам как е добито  Rolling Eyes . Кокосовото олио също има такива функции, но осигурява защита само до 2 фактор.

За носенето изцяло в слинг: аз така съм решила да процедирам, количка изобщо не смятам да купувам. Вече се снабдих дори с 2 слинга тип шал, когато си бях в Бг  Grinning . Излезнаха ми без пари- взех платове от един магазин и дадох да ми ги ушият-общо 35 лв. за 2 слинга, а и станаха от днес за утре  Grinning . Ще купя още 1-2 поне, че при нас лятото е страшно горещо и ми трябват някакви по-слециализирани слингове, че да не спаря човечето  Wink .

# 86
момичета това за босилека против комари е изпитано - баба ми го сее из къщи и има ефект Simple Smile

за слънцезащитни кремчета може да погледнете и тук http://www.iherb.com/

сайта е много як и доставят до Бг - ако някой има нужда от помощ да пише  Hug

# 87

Ползвала съм го, даже сега го имам.  Wink
Всички продукти на Badger са с рейтинг 0 за вредност. Опитвала съм няколко неща и съм страшно доволна.

# 88
  • София
  Да споделя за слинговете. И с каките и с ЕЛена съм ги ползвала много. С каките имах само тип халки, затова този път си купих един който мяза на раница, забравих му името и си ушихме от плат с една приятелка като разделихме по ширина два тип шал. Еми тези шал ги ползвах в началото известно време, да по-сигурни са и се разпределя по-лесно тежеста и като свикнеш не е трудно поставянето, но.... основно и често си ползавм старите с халки. Те пак са ушити при шивач, плат хасе и две халки. Като малка имаше известен период в който дори на гърда не искаше да се приспи и я приспивах в слинга, случвало се е и да спи в него, но основно го ползвам докато е будна и съвсем нормално иска да е с мен, докато аз имам нужда да свърша нещо. По този начин чистя, простирам, готвя дори копах на село с нея в слинга. И тук е момента да споделя, че всичко това не изключва ни най-малко нуждата ми и удобството от количка. За зимата когато разходките навън не надвашават повече от час, има много сняг, предвижването е трудно слинга е незаменим помощник. Но сега лятото в жегата, когато почти по цял ден не се прибирам, не бих заменила за нищо количката. Вярно все още често бутам количката празна, а бебка я нося в слинга, но когато спи, спи в количката и определено това е по-удобно и за мен и за нея. Широко, удобно, пази сянка и не се топли от моето тяло. Все пак тя вече не е никак малка и като размери и като кг и нито на мен, нито на нея вече ни е комфортно да спи в слинга. За целта съм с количка, която е меко казано огромна, има пълно легнало положение и е страшно дълга, така че на бебчето дори крачетата не стърчат. Ако бебето не спи обаче навън, а например обедния сън е вкъщи наистина може да няма нужда от количка. Последното което се сещам е че количката ми е  с огрооомен багажник, така по принуда там складирам всякакви играчки на каките, резервни дрехи за преобличане, и огромни торби от пазар.
   Наскоро попадах на статия за починали дечица от тези слингове като раници на които за съжаление не се сещам името. Ако открия линка ще го пусна. В САЩ са се опитали да изтеглят от пазара въпросните слингове...

# 89
   Наскоро попадах на статия за починали дечица от тези слингове като раници на които за съжаление не се сещам името. Ако открия линка ще го пусна. В САЩ са се опитали да изтеглят от пазара въпросните слингове...

Това не са слингове, а някакви торби, които "усложливо" са ги нарекли "слинг". Инфантино се казват, ето ги  http://wrapyourbaby.com/blog/wp-content/uploads/2010/03/infantino.jpg . Даже и на рекламната им снимка се вижда, че бебето е в някаква супер неестествена и неудобна позиция...възмутително  Sick .
Ето и за рикола http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml10/10177.html

Общи условия

Активация на акаунт