ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 291
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Момичета, някой да е чувал за раждането с папилома вируа? Казват че е задължително секцио и аз упорито търся вариант за нормално раждане!

# 631
Здравейте на всички!
Включвам се да чета, защото мисля да почерпя малко полезнинки от вас Simple Smile

Все ми се иска да вярвам, че има хора, които са тръгнали от най-алтруистични подбуди да произвеждат био-храни, козметики и прочее други продукти. Чичо ми, който се стреми начина му на живот да е възможно най-био в момента мисли по въпроса как да разпространи своите виждания... но за жалост засега не вижда начин да бъде по-мащабно... В този ред на мисли - в едно нещо съм абсолютно убедена и това е, че когато едно производство се превърне в индустрия няма как да не се появи и пошлост... просто, защото за индустриалци печалбата е всичко.
Баща ми сподели какво му е попаднало като апокрифен документ едва ли не. Във въпросния се пишело за био-храните и по-специално за широката практика за изкарване на повече продукция чрез наторяване и отравяне с пестициди предимно на почвата, тъй като тя не подлежи на специалния био-контрол. Вероятно по такъв начин се намира как да се заобиколят контролни органи или подобни... Публикации в интернет вероятно няма, защото не е изгодно за никой.

Може би поради тая причина  се появяват подобни новини...

# 632
9. Myth: A pregnant woman with genital warts is very likely to have a child with respiratory papillomatosis.

This myth refers to a possibility that, during childbirth, the baby may contract the human papillomavirus while passing through the mother's HPV-infected birth canal. The risk is real but quite small, and has been associated with only two specific types of HPV: 6 and 11. If a baby does contract HPV during birth, and if the infection persists, it may cause the child to develop lesions on the vocal cords that can interfere with breathing. This condition, known as respiratory papillomatosis, can be treated.

Delivery by cesarean section offers a baby some protection against HPV infection, but not a guarantee. Overall, the risk of respiratory papillomatosis for the baby is far smaller than the general risk of complications arising from a C-section. Pregnant women with genital warts should discuss the risks and options with their physician well before their due date and decide for themselves what they would like to do.
http://www.ashastd.org/hpv/hpv_learn_myths.cfm

# 633
Момичета, някой да е чувал за раждането с папилома вируа? Казват че е задължително секцио и аз упорито търся вариант за нормално раждане!

аз родих първия път със секцио заради папилома вирус.  zozima е пуснала точна кратка информация, но аз получих навремето по-различно обяснение. Тъй като цитонамазката ми беше 3б, шийката на матката беше наранена, едно по-тежко нормално раждане би могло да ми причини сериозни разкъсвания по шийката, тя и без дурго е като "наръфана" от вируса, оттам  вероятността за рак се увеличава... това беше идеята. Покрай този вирус съм се наслушала на безброй щуротии, сега докторът директно ми каза, "за какво ти е цитонамазка, да не мислиш да раждаш вагинално...като родиш, ще се ваксинираш и толкоз"  ooooh!
та, ако шийката ти е в добро състояние, не би трябвало да имаш притеснения.

та, аз сега откривам тази интересна тема, и въпреки че не съм много еко, но покрай децата взех да се замислям за доста неща, поне чета с интерес.

обикновено се мажа с маслата на икаров, но не това против стрии, а чистите масла - кайсия, праскова, гроздови семки, пшеница - не знам колко са чисти и те, не съм попадала на опровержения Simple Smile.

# 634
  • Бургас
Тити, благодаря за инфото, моят също не ми пуска цитонамазка и незнам вече какво да предприемам. Искам нормално раждане, но искам и спокойно такова  newsm78

# 635
Общо взето идеята е, в случай че брадавиците не блокират вагиналния отвор, да не се предприема секцио.

# 636
брадавиците са бял кахър при HPV; щамовете са доста и брадавиците не са най-лошото  Peace

# 637
Цитат
If the warts block the birth canal, a woman may need to have a cesarean section (C section) delivery. But HPV infection or genital warts are not sole reasons for a C section.

Това имах предвид. Пише го почти навсякъде по чуждите сайтове.
На Мая+Добри=Кирчо ѝ бяха направили секцио първия път заради ЧПВ  и вторият път са ѝ казали, че това не било причина за цезарово. Да ги убиеш, малко им е!

# 638
да, няма единно мнение. По чуждестранните сайтове пише ли, че не е задължително да имаш брадавици при ЧПВ?

# 639
  • Бургас
Е това е! И аз от всякъде чувам различни теории. Едни казват, че ще заразя бебето, други - че няма опасност. В крайна сметка не искам да изкарвам бебето си насила, когато аз преценя, искам то да си дойде на бял свят когато е готово за това  Heart Eyes и се хващам за всяка сламка за нормално раждане, а в следващия момент се стряскам да не стане беля, изобщо е лудница  Rolling Eyes

# 640
  • София
Е това е! И аз от всякъде чувам различни теории. Едни казват, че ще заразя бебето, други - че няма опасност. В крайна сметка не искам да изкарвам бебето си насила, когато аз преценя, искам то да си дойде на бял свят когато е готово за това  Heart Eyes и се хващам за всяка сламка за нормално раждане, а в следващия момент се стряскам да не стане беля, изобщо е лудница  Rolling Eyes

И аз съм с папилома, но цитонамазката ми в първи триместър беше добра. Докторът ми каза, че ако и в трети триместър е добра, няма причина за секцио. Папиломният вирус не стои в организма доживот (макар че много хора вярват в обратното), организмът може да го острани; а ако го има, не винаги е активиран (в зависимост от щама може да се активира от брадавици до, най-лошото, злокачествено заболяване). Но самото му наличие или миналото му наличие не е предпоставка за секцио само по себе си - само ако е активиран, може да е опасно, т.е. ако има кондиломи, разранена шийка и т.н.

Просто някои лекари действат "на сигурно". Донякъде ги разбирам. Но ти потърси второ, трето, осмо мнение ако трябва, за да имаш повече информация и да решиш какво да правиш. Разбира се, ако ВСИЧКИ са единодушни, че трябва секцио, аз бих се съобразила, колкото и да не ми е приятно. Но не и само заради едичнично мнение.

# 641
Mda, по същия начин злоупотребяват с херпеса и режат жените на ред.

# 642
Опитът ми с ЧПВ. Ходих в частния кабинет на д-р Ганчева в София. Винаги ме караше да си нося резултатите от предишната цитонамазка и всяка следваща беше по-голяма група. Накрая ме изкара, че съм за операция и на ръба на сигурна смърт. Не се оперирах, отидох за контролен преглед след една година в Токуда. Лекарката едва ли не ми изхвърли предишните резултати, прегледа ме на колпоскоп и каза, че съм здрава със съвсем леки изменения на шийката. Цитонамазката излезе добра. На следващата година пак в Токуда отнова беше добра цитонамазката. Мисълта ми е, че е много важно кой ти е поставил диагнозата и дали няма изгода да те заблуждава, че си болна, а ти да не си.
Наблюденията ми с препоръките за секцио. Като на всички вас. Лекарят, който препоръча секциото, ли ще те изражда? Мисля, че няма нужда да обяснявам защо докторите предпочитат секциото. А и винаги го има момента с презастраховането.
Успех с взимането на решение!

# 643
  • София
Здравейте Simple Smile Случайно надникнах в темата и не  искам да се заяждам, но не съм съгласна, че "злоупотребяват с херпеса и режат наред". Виждала съм новородено в интензивно отделение на изкуствено дишане ( родено от майка с херпес и съответно заразено). Мозъка му се  беше превърнал в киста... Просто понякога , когато лекарите препоръчат секцио- то не е само за техен кеф  Peace

# 644
  • Бургас
Момичета, благодаря ви за инфото. Аз родих, както вероятно се досещате секцио заради гореспоменатия от мен вече папиломен вирус. Родих секцио заради повторена от 2ма доктори диагноза за вируса. А доктора, който ме оперира добре, че ми отвори очите - имах брадавички, които смятах за нормални. Този доктор същия, препоръчва нормалното раждане с 2 ръце. Моя приятелка ражда при него секцио по желание, а той до последно я врънка за нормално. Снаха ми ражда секцио заради седалищно разположение и пак до последно я връща с надеждата да се обърне бебето. Аз исках да раждам нормално и той искаше да помогне, но за съжаление късно го намерих. Важното е, че сега ще се лекуваме с мъжо от другия месец, бебка е далеч от идеята за инфекции и всички вече сме добре и спокойни. Е, спомена от операцията е ужасен, но и това ще мине!Исках да кажа, че наистина тези инфекции за малките ни бебчета са доста опасни и е хубаво че имаме възможност да ги предотвратим, жалко че се злоупотребява с диагнози за по-лесно раждане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт