За малки и големи одежди плетем

• 63 733
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
temenuga2 разкошен е станал пуловера, браво Simple Smile
със здраве да си го носиш.
Аз все още съм на дупчестата наметка, но като гледам колко широка става май ще я преправям на пуловер Wink

# 226
Благодаря ви момичета! Давате ми стимул така и ми става много хубаво.  Hug

# 227
  • София

Момичета, моля, дайте инструкции като за особено глупав човек как се правят нещата на тази форма / шаблон:

Как се оформят нещата, които са "диагонални"? Моля?

# 228
  • София
Merian, страхотни са!!!

Kati, конеца обикновено е на показалеца ми и там си стои.
Може и по друг начин да се захване иначе.
Вече има вариации как ще изплиташ лицевите и опаковите.
В някои случай може да се наложи да изнесеш конеца отпред. Каквото и да плетеш обаче, конеца си върви все по един и същ начин. Няма промяна на захвата.

А как го държиш с показалец отпред, за да правиш опакови бримки?
Май нещо не съм добре с въображението...  Laughing
Като стане по- топличко трябва да взема да дойда на някоя плетяща на открито среща - тъй де, и ти - да ми покажеш как става, че ще се пръсна от любопитство и... ами, усещане за собствената тъпота и непонятност...  Joy на тази, последната думичка май току- що и разширих значението до скъсване...

Стейси, и аз съм навита също след някой месец ,защото в момента имам прежди и ми трябват такива за лятото или за по-официални тоалети.Нещо с ламенца,с коприна.Така,че ако се кооперират софиянки слагайте и мен. Peace

И аз искам - ама и аз по- натам, че в момента съм яко фалирала...

# 229
Изумих се, току-що получих преждите от Хоби. С липси, разбира се. Пратени са вчера в 16 часа, а имейлът, с който ме питат дали да ми изпълнят поръчката, че липсва цвят беше от 18.40 часа. Нямам думи!!!! Twisted Evil Все още не са ми отворили писмото, с което отказвам поръчката.  #2gunfire

# 230
  • София
Пуфииииииии, Пуфи, аз какво ти казах? Заплеса при Хоби е на невероятно високо ниво!!!!
Сега ги насвий да ти пратят нещо друго, което имат за тяхна сметка без да плащаш и преждата!

А забравих да спомена вчера, като писах моята история, че след като получих поръчката на грешния адрес им писах мейл и им посочих всички гафове, включително и че са пратили куриера на грешния адрес. И че беше щастливо стечение на обстоятелствата, че имало някой вкъщи и приел поръчката. По принцип по това време няма никой. Просто късмет. И ако не беше станало така щяха да си поемат транспорта и в двете посоки и да си получат преждата обратно.
И тогава вече спряха да ми бишат  Joy

# 231
  • София
Merian, прекрасни са и пуловерът, и ръкавичките!   bouquet Каква е преждата? Много красив цвят е.
nela_66 , сполучлив първи опит! Продължавай все така! Heart Eyes

Кати, по-напред обясняваш, че плетеш на врат, а кълбото ти е от дясната страна. Ти левачка ли си? При мен кълбото е от лявата страна, конецът ми минава през средния пръст на лявата ръка, за да го регулирам. Деснячка съм.

Не, деснячка съм. С дясната ръка държа ръката, на която се оформя новия ред. Кълбото ми е от дясната страна, след като е обиколило врата, придържам конеца за опора с дясната ръка, а оформянето на бримките извършвам с лявата. По този начин за бримките използвам по 1 пръст от лявата ръка - показалец за лицеви и палец за опакови, като не увивам преждата изобщо в/у тях, а само ги използвам като "опорна точка" и загребвам с дясната кука.

Ами и аз знам, че като е на врат и дясната ръка плете, кълбото е в дясно.
Като не плета с премятане през врата... кълбото е където си реши Wink
Аз поръчах вълна. Знам, че не и е сезон, ама ми хареса.

Що да не й е сезон? В смисъл, че не е била промоционална ли?

кати  ще споделиш ли ти как правиш машинното заплитане?

Да, ама май трябва да взема да снимам... или да потърся някъде къде има описание на започване в 2 посоки - ама някак не е това, което е в библиотеката, а имаше едно, използващо допълнителен конец... правя същото нещо, само че си вземам на иглата бримките, които биха били за другата посока, или свивам собствения конец и правя бримки с просто кръстосване...

ПП
Меги, това, дето си го показала, аз още не съм го пробвала - забравила бях за него...  Embarassed ама нешременно ще го опитам!

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:10 от katiABV

# 232
  • София

благодаря на всички за отзивчивостта   bouquet английския ластик се получи все лицево плетох на мострата че ми е по - лесно, да питам нормално ли е да стои рехаво? дали да не пробвам на по - тънки игли - сега плетох на 4,5 имам и обръч 4 ? newsm78

По принцип английския ластик е "мек" ластик и стои рехаво,но ако искаш малко по-сбито ползвай четворката.Ти знаеш какво плетеш и как искаш да стои. Peace Аз всички ластици плета на по-малък номер от основното плетиво,защото обичам да са по-стегнати.

Съвет за стегнат ластик: (и аз преди обичах стегнати ластици - сега някак май хич и не правя такива.. друга тема): прави лицевите бримки превити. И в 2те посоки, но само лицевите - във всяка посока. Става значително по- стегнат. Освен по- малката игла, де.

# 233
  • София
Добро утро момичета! Ей пак хубави неща сте показали. Много ми хареса пуловера за щерката със ръкавиците. Станал е по-хубав от оригинала. Шала гирлянд е прекрасен също. Аз снощи си изплетох един рошав шал от Мълбери. Плетох го на една кука, че нямам вилка. Показвам и една жилетка за детето и още два шала. http://beboranche.snimka.bg/other/moi-neshta.354394.17120455 от тук до края. Сивия шал е за мъжо  newsm44 Най-сетне се нави да носи шал, а не да мръзне както  досега.

Много добре се е получил шалът - а сега накарай съкровището да ти направи вилка, като вече и той се е сдобил с шал... друго исках да кажа - влюбих се в манекена на предната снимка.
И в жилетчицата де, ама не толкова... и искам и аз такава готина програмирана прежда... ама без вълна...

# 234
Кати, възли му е майката. Навиваш конците и връзваш всичко. Има в ютюба много идеи. Ето ти една, от която се учих кое как.

Маци, приключих с тия вече. Няма да поръчвам никогаш оттам.  #2gunfire

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:23 от big pufana

# 235
Привет отново мили дами, ето и моето последно творение https://sites.google.com/site/petyacreations/knitting-pletivo-/d … i-bluzi-i-ziletki

# 236
  • София

Ама аз искам да го правя диагонално - т.е. както на кръгло... сещаш се - да се получи не мрежа, а един тукмак в средата, дето някак трябва да се хване всяко конче, за да не се разплете, а да стане на цвете?

# 237
аз да кажа,че плетенето на ръкавици с пръсти ме изневри,най вече завършването. как да са симетрични пръстите  #Crazy изперках. аз съм си харесала една блуза от осинка да плета,но се отлага....една позната иска болеро за щерката си. утре ще се мери смята и рисува,кой какво иска

# 238

Ама аз искам да го правя диагонално - т.е. както на кръгло... сещаш се - да се получи не мрежа, а един тукмак в средата, дето някак трябва да се хване всяко конче, за да не се разплете, а да стане на цвете?

Кати, купи си кръглите, ама не от Хоби. Знаеш защо.  Joy

# 239
Merian, прекрасни са и пуловерът, и ръкавичките!   bouquet Каква е преждата? Много красив цвят е.
.....

Преждата е Орхидея, а цвета наистина е много хубав.

Беборана, много ми харесаха твоите неща, а манекенчето е прекрасно  Hug
Теменуга, полото е супер.

Общи условия

Активация на акаунт