Машина за хляб - 25 част

• 50 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
аз имам хлебопекарна Мулинекс, и вече я ползвам 5 месеца, но наскоро започна да намалява напрежението когато прави хляб. И след първото бъркане, бъркалките постепенно спряха да работят. Обикновено правя хляб за 1.500 гк., но за да не я претоварвам започнах да правя дозата 1 кг, въпреки това пак отказа да работи. Машината пече, но тестото не може да се омеси добре. Занесох я на ремонт (тя е в гаранция още, аз живея в Перник), но тук се оказаха некомпетентни, върнаха ми я и ми казаха, че всичко е ок и евентуално ако стане същото да занеса и книжката с рецептите, за да я изпробват. Дори не можаха да предположат защо се случва това Rolling Eyes. Моля ви ако някой знае добър сервиз в София или Перник, да ми пише! Всички в къщи обожаваме дом. хляб, а сега се налага да купувам! Cry Предварително ви благодаря!

# 466
Дядо Хаджия,моята също е с вертикален контейнер и нямам оплаквания.Просто исках да кажа за Тавроса ,че  450 W ми се виждат малко!
danip ,чудни кифлички  Peace

# 467
  • София
дядо хаджия,ще го използвам,че сега го извадих и погледнах срока,до 01.2010г.

Думай после моме що е станало, че да знаем.

# 468
  • Разград

Ще,ще.Малко по-късно ще правя хляб и ще видим резултата.

# 469
Ще,ще.Малко по-късно ще правя хляб и ще видим резултата.

Аз ей тъй като кажа предварително, и послееее ooooh! - провал. Дано не съм лош пророк и да си стане всичко за 6 Peace.

# 470
Момичета ако някой иска да купи машина за хляб в Метро да свирка за комбина

# 471
  • София

Нали ти се обадиха преди ден два.
Тука някой пък писа, че в магазините в София били свършили.

# 472
  • София
Да се обадя и аз, не че ще кажа нещо кой знае какво. Направих кифлички с тестото без втасване на max-mama и то само с 1 с.л. захар, след което спретнах солени кифлички (плънка сирене с белтък) и локумени такива. Намазани с жълтък, олио и мляко и поръсени - първите със сусам, а вторите с кристална, а не пудра захар (да ми хрупат, така обичам). Отличен резултат (ако не броим фасона им, но то е по причина, че и на мен ми пречат ръцете). Аз не разполагам със снимачна техника, за да се отчета (ама така е може би по-добре), но ви уверявам, че резултатите са отлични и благодаря на авторката. Чудесна вкусотия!

# 473

И аз така рабзбрах, че свършили. Иначе имам човек, ако не намериш.

# 474
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
за София със сигурност - звънях днес и в двата магазина директно в отделите за бяла техника и ме увериха, че няма
за други градове не знам

# 475
  • Бургас
Гледам ви снимките и слюноотделям порядъчно  hahaha Аз иначе продължавам с пробването на рецепти и програми, докато не си направя списък с любимите сполучливи рецепти. Отчитам се с един пълнозърнест (polin_a), който обогатих с трици, овесени ядки и ленено семе и стана разкошен:
Един бял по ускорената програма, който втаса едва-едва и стана сбит и глетав  Embarassed А иначе имам и два пъти по-бърза програма, където пък съвсем не знам какво би се получило  Rolling Eyes Освен ако няма някой чалъм за бързите програми, дето да ми е убягнал  newsm78 И последният ми опит от днес, който бях убедена, че ще хвърля, пък то взе че стана задоволително хлебче със заченки на калпаче  Laughing  Рецептата, която ползвах беше с 2 с.л. олио, 200мл хладка вода, 1 с.л. захар, 1 1/4 ч.л. сол, 350гр. типово брашно на Софиямел, 150гр. пълнозърнесто брашно на Арчар, 1/4 кубче жива мая (10гр.) и отначало стана нещо невероятно сухо и лепкаво, като машинката дори отказа да го меси и почти спря. Добавих 30мл. вода - пое я, но пак беше доста сухо и твърдо, затова добавих още 30мл. вода и стана леко мазало в контейнера - лепкаво и точещо се твърдо тесто, след което първото 10-минутно месене на машинката ми приключи. Ползвах жокер "Пиши на приятел" докато отлежаваше смеската, но докато получа съвет, машинката започна с второто месене и аз започнах да добавям по мъничко олио - може би към 2 с.л. и тестото като че ли започна да изглежда по-прилично и реших да оставя нещата както са, пък каквото стане (магазинът ми е наблизо поне  hahaha). 3-часовата ми програма свърши и хлябът взе, че стана, въпреки скептицизма ми  Mr. Green Сега ми е интересно защо се получи така и къде бъркам  newsm78 Дали трябваше маята първо да я разтварям във вода и оттам да ми се губи някакво количество течност, защото аз я нарязах на резенчета, които сложих върху брашното  Thinking Ще съм благодарна за всякакви съвети (един от които е да не слагам никога цялото брашно наведнъж), защото хлябовете, на които смятам да наблягам са разните черни и диетични и искам да си събера такива рецепти  Hug

Дядо Хаджия, нахутеното брашно откъде мога да си го намеря и в какво съотношение и с какви брашна би ми препоръчал да го правя подобен хляб?

# 476
bradata, ей тоз горния хляб ми иде да го захапя, толкова е близо и примамлив  bouquet Бравост! Обаче рецептата ти ме озадачи, защото аз винаги слагам 300мл течност, 500гр брашно.

# 477

И аз така рабзбрах, че свършили. Иначе имам човек, ако не намериш.
В пловдив ги има, утре ще взема защото обещах на една приятелка.
На който му трябва да пише на лични, защото предишния кандидат се отказа.

# 478
  • Бургас
petu6ka63  Laughing Вкусничък е, пък и предвид неравната борба, трябва да е такъв  Mr. Green А рецептата е тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg12266158#msg12266158  Rolling Eyes

# 479
bradata, стана значи работата Laughing. Добре са си хлебчетата Peace.
За бързата програма - ти си ползвала тази, която е 1:20 май беше. Аз не съм доволна от нея. Другата, която е 0:58 ми е правила много хубави хлебчета, но скоро не съм я ползвала, защото последните пъти не ми стана хубав хляба. Ще взема да я пробвам пак скоро. Там се слага повече мая, течността да е топла,  продукти за по-малък хляб / пиша конкретно за Аляската/, и има един чалъм: като спре първото месене, спирам програмата и стартирам отначало 2-3 пъти. Времето се удължава с около 20-30 минути, но наистина имам чудесни резултати така Peace.

Общи условия

Активация на акаунт