Машина за хляб - 25 част

  • 50 805
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 9 785
pepa_ilkova, дядо хаджия, max-mama, ditsan, браво за експериментите  bouquet!

Аз снощи правих бял хляб, обичайният ми "на око" напоследък и затова не съм го снимала Laughing. Имам иначе едни идеи в главата си и скоро ще ги пробвам Mr. Green.

За рецептите - те са универсални за всички машинки. От книжката на Аляската съм пробвала доста, но още в началото на моята "кариера като хлебоправачка" и съм имала както успехи, така и не толкова. Но трябва внимателно да се следи дали в рецептата има всички нужни продукти, защото се сещам за една, в която е пропусната течността. За съветите на първа страница е ясно.

JeniB, всички рецепти, които съм пуснала в Темата за рецептите, съм ги изпробвала Peace.

# 496
  • Мнения: 2 214
Цитат
JeniB, всички рецепти, които съм пуснала в Темата за рецептите, съм ги изпробвала .
Особено хляба със айрян е страхотен newsm10

# 497
  • Мнения: 2 132


JeniB, всички рецепти, които съм пуснала в Темата за рецептите, съм ги изпробвала Peace.
Сега ще ходя да харесам 2-3 от пуснатите от теб:) Аз знам, че всяка рецепта може да се адаптира, но нямам време сега да изчислявам грамажи, а и в книжката нямало таблица, коя програма по колко минути е. Аз и проведох иначе сериозен инструктаж по телефона. В Събота като дойде ще и покажа и нагледно с моята машина.

# 498
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:11 от дядо хаджия

# 499
  • Мнения: 2 132
Момичета, свекървата си е взела машинка Аляска. Пробвала е някакъв хляб от книжката, но не е станал Simple Smile Ако може някоя от вас с такава машинка да ми напише 2-3 изпитани рецепти.

Ми кажете поне какво не е станало на хляба че да се ориентираме. Иначе в темата за рецептите хвани тоя с айряна.
Първият път не е бухнал. Ползвала рецепта от книжката за френски хляб и станал като тухла Simple Smile Вторият и дадох аз една рецепта, която правя за обикновен хляб с изструкции да зададе 900гр и да го пусне на ускорена програма. Сега се чухме и каза, че е станал по- добре от френския, но не се е изпекал добре и пуснала програма само за печене. Обаче сега ми каза, че на ускорена програма може само 700гр да е.. Освен това хлебопекарната е в студена стая и и казах да я премести в по-топла.

# 500
  • Мнения: X
Полинка,снощи направих твоя с айряна,в намалена доза с едно яйце и пак ми се вдигна над контейнера,прибавих му пак печена чушка и босилек,стана стра-хо-тен,мерсаж и от мен   newsm51
 
аз винаги съм била на мнение че няма такова чудо "рецепти за аляска" или "рецепти за .....ХХХ"
Потвърждавам,макар че опита ми все още е скромен. Peace
Нямам нестанал хляб до сега,везната отдавна изобщо не я ползвам,премервам си само течността според това колко голям хляб искам и съобразявам количеството на маята.Надничам в рецептите до толкова да не пропусна да сложа я сол,я захар,я мазнина и т.н. Но докато ми хареса топката тесто наблюдавам постоянно и коригирам според нуждите.
Жени В,твоята демонстрация мисля ще е най-полезна за свекърва ти. Peace

Момичета,дайте идея как освежавате хляб,който вече малко е пресъхнал?

# 501
  • Мнения: 9 785
...Момичета,дайте идея как освежавате хляб,който вече малко е пресъхнал?

По-рано ми бяха казвали, че сух хляб се напръсква порядъчно с вода и после се слага във фурната да дръпне влагата, но не съм сгурна, че няма да пресъхне още. Аз го правя на попара на децата или печем филийки Peace.

Радвам се, че ви харесва хляба с айрян. Не съм го правила много отдавна Thinking.

# 502
  • Мнения: 2 214
Цитат
Момичета,дайте идея как освежавате хляб,който вече малко е пресъхнал?
ААААААА не освежавам нищо Naughty
Що съм си купила машина за хляб, за да ям винаги пресен Sunglasses
Този кото не ми харесва как изглежда или вчерашния или по вчерашния или недоизпечен или....
1 Правя кубети за супа (нарязваш го на кубчета, пръснеш с олио и малко подправки и готово)
2 Правя го на тостери. (режа на филийки запичам във фурната, мажа с масло+ пастет от маслини или друг пастет)
3 правя мързелив пирог (някой път ще пиша рецептата)
  bouquet

# 503
  • София
  • Мнения: 1 762
polin_a ,  Hug
твоя беше рецептата с айряна, да. Аз пък забравих, а и никога не си записвам. Значи голяма съм загубана, забравана и всички други "ана".
Страхотна рецепта. На предишшната страница съм сложила и снимка от моето хлебче  Peace
В събота го направих за първи път и го занесох на свекърите / от тях е подарък машинката ни/. Имаше и други гости. Всички бяха във възторг от вкусния хляб  Hug

# 504
  • Мнения: 9 785
polin_a ,  Hug
твоя беше рецептата с айряна, да. Аз пък забравих, а и никога не си записвам. Значи голяма съм загубана, забравана и всички други "ана".
Страхотна рецепта. На предишшната страница съм сложила и снимка от моето хлебче  Peace
В събота го направих за първи път и го занесох на свекърите / от тях е подарък машинката ни/. Имаше и други гости. Всички бяха във възторг от вкусния хляб  Hug

Нямаш грижи Hug. Рецептата е пускана отдавна, "създала се е" благодарение на прочетеното и наученото тук Peace. Радвам се, че е сполучлива, и че ви допада Peace.

# 505
  • Мнения: X

Този кото не ми харесва как изглежда или вчерашния или по вчерашния или недоизпечен или....
1 Правя кубети за супа (нарязваш го на кубчета, пръснеш с олио и малко подправки и готово)
2 Правя го на тостери. (режа на филийки запичам във фурната, мажа с масло+ пастет от маслини или друг пастет)
3 правя мързелив пирог (някой път ще пиша рецептата)
  bouquet
Принципно си права,ама като не ми дава сърце да хвърля някое изостанало парче освен да го препека си мислех и за друг вариант дали няма пак да стане мекичък Thinking.Преди хвърлях хляб доста,но сега като знам колко продукти съм сложила не хвърлям и троха Naughty.Навремето дядо ми стар сух хляб загъваше в навлажнена кърпа и във фурната,ставаше душичка/както даде съвет и Полинка/.Но за две филии да ги слагам във фурната не ми се ще,за това ще ги направя на кубети/кротони/ и да чакат за супичка. Peace
За пирог/аз му казвам мързелива баница/ чак не остава Grinning.

Полинка,снощи така хубаво ми замириса хляба с айрян докато се печеше,та стисках,стисках,ама не устисках и си резнах на тънко крайчето Embarassed Embarassed Мммммм,много вкусно беше   Yum  Yum Mr. Green.

# 506
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Цитат

Момичета,дайте идея как освежавате хляб,който вече малко е пресъхнал?

Пробвай в МВ

# 507
  • Мнения: 9 785
Цитат

Момичета,дайте идея как освежавате хляб,който вече малко е пресъхнал?
Пробвай в МВ

Но после трябва скорострелно да бъде изяден, защото в противен случай ще го ядете по-сух, отколкото е бил преди това Laughing.

Еликсирче, да не ме държиш после мен виновна за килограмите, вместо кантара Mr. Green.
 Hug

# 508
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:11 от дядо хаджия

# 509
  • Мнения: X
Полинка,спокойно,душо,кантара каза тази сутрин че ми прощава Grinning, 1 проклет кг. ми остана,ама направо го мразя newsm77, не се дава лесно пущината.
За МВ и аз си знам ,че става като гума.
Мерси за предложенията и съветите, Hug.

Общи условия

Активация на акаунт