Машина за хляб - 25 част

  • 50 820
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 1 762
Аз също съм с Мулинекс 2000 и не ми се запича особено добре отгоре, но не е и зле. Понякога 10 мин. преди свършване на програмата включвам фурната да загрее. Свършва програмата, вадя хляба и го слагам за малко да хване изкусителен цвят във фурната.

Ето хляба ми от вчера. Забравих по чия рецепта беше- тази с айряна  Embarassed Но го направих с четири вида брашна- бяло, типово, пълнозърнесто и грахам. Стана много вкусен.  Peace


Искам да благодаря и за информацията за брашното на мелница Арчар. Аз, дето тепърва прохождам в това изкуство и съм към 1000 обиколки след вас, вече имам успехи  Hug

# 451
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз оня ден си правих пълнозърнесто хлебче със сусам вътре.То стана разкош и вкусееееееен,чак се плаша и се чудя дя го ям ли,да не го ли ям?Ама той много мек и пухкав,аз съм свикнала да хапвам твърди хлебчета,от типа на *Тонус*-а.

Абет,страхотно хлебче   bouquet .

# 452
  • София
  • Мнения: 1 762
max-mama  Embarassed написано от теб си е голям комплимент  Hug

Искам да попитам за семената, които добавяте в тестото. Какви и по колко. Къде да ги търся? Аз по принцип трябва да правя диетични хлебчета, но ми се иска да има разнообразие в тях.

# 453
  • Мнения: 767
abet , smile3501 Чудесно хлебче! Отгоре има сякаш резки като от решетка.
max-mama, не го яж, метни го насам smile3508 А сусама мелиш ли го, че инъче си излиза както е влязъл Joy

# 454
  • София
  • Мнения: 1 762
petu6ka63 , сам се е оформил  Laughing

# 455
  • Мнения: 9 785
abet, поздравления за хубавото хлебче Hug! Най-важното е на теб и близките ти да носи удоволствие Peace!

За семената - всъщност можеш да слагаш всичко, що ти хрумне. По 2-3 супени лъжици е достатъчно Peace.

# 456
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
благодаря за отговорите за хлебопекарната от Метро, но се оказа, че е свършила и в двата магазина в София
за това отпадна като вариант
искам да попитам нещо друго, извинявам се, ако е нещо много коментирано, или елементарно - гледах хлебопекарна на Neo, контейнерчето, в което се приготвя хляба изглеждаше като с размери 10 см. на 10 см. - т.е. имах чувството че се прави някакъв много малък хляб, но май беше по-дълбоко малко, пише, че прави хляб до 1 кг обаче - да не би хлябът да се вади от там във вертикално положение, а не в хоризонтално, и всъщност да е с размерите на този от други хлебопекарни
аз се отказах точно от тази, но все пак - харесах си друга,
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian& … 99D8950)/.do?rf=y
 но мисля, че и тя може да е със същото контейнерче, а и ако имате отзиви за нея също ще съм ви благодарна

# 457
  • Мнения: 9 785
Myriam, щом машинката е до 1кг, значи си е ок. Става въпрос за това, че е с вертикален контейнер, но това не е толкова страшно. Моята е с такъв и когато извадя хляба, го срязвам през средата вертикално и после на обратно вече в легнало положение си режа съвсем нормални филийки.

# 458
  • София
  • Мнения: 8 495
...гледах хлебопекарна на Neo, контейнерчето, в което се приготвя хляба изглеждаше като с размери 10 см. на 10 см. - т.е. имах чувството че се прави някакъв много малък хляб, но май беше по-дълбоко малко, пише, че прави хляб до 1 кг обаче - да не би хлябът да се вади от там във вертикално положение, а не в хоризонтално, ...

Правилно си се ориентирала. Ако погледнеш в първия пост, една от дамите е дала пример за хоризонтален и вертикален контейнер. Тези работят с втория модел.

# 459
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Абет,слагам семената и ядките още в началото,по някоя-друга супена лъжица,гледам да не прекалявам.
Петушка,никви грижи  Hug .Ами цели ги сложих семената,усещат се на вкус.Сега се сещам,че имам и ленено брашно,трябва да го използвам.Сещам се и друго,да се слага по 1 сл сусамов тахан в тестото,мисля,че ще стане,трябва да си купя.Незнам само дали топлинната обработка влияе на качествата на тахана в случая?

# 460
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
много ви благодаря за отговорите, ще се постарая тези дни и аз да се наредя във вашите редици като нов притежател на хлебопекарна

# 461
  • Мнения: 577
 Crazy

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 22:09 от Жу

# 462
  • Мнения: 427
abet,поздравления за хлебчето!  bouquet
Чета съветите за фолиото на прозорчето ,ама как го задържате там? newsm78
Ето солените кифлички на макс-мамма от вчера http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.17198427.Направих ги по-малки,защото гостите ни бяха с деца и така им бяха идеални.Естествено комплименти за авторката на рецептата  bouquet

# 463
  • София
  • Мнения: 8 495
Абет,слагам семената и ядките още в началото,по някоя-друга супена лъжица,гледам да не прекалявам.
Петушка,никви грижи  Hug .Ами цели ги сложих семената,усещат се на вкус.Сега се сещам,че имам и ленено брашно,трябва да го използвам.Сещам се и друго,да се слага по 1 сл сусамов тахан в тестото,мисля,че ще стане,трябва да си купя.Незнам само дали топлинната обработка влияе на качествата на тахана в случая?

Аз съм слагал и:

- нахутено брашно - страхотна работа става после;
- соево брашно - не казвам, пробвайте;
- лецитин - тестото става като памук, но леко покафенява.

Myriam , писах ти на лични,но на тази Таврос са и много малко ватовете  Thinking Дали изпича добре хляба? Те са с вертикален контейнер с една бъркала-така е.

Моята Мулинекс е 850 W ама е хоризонтална. Обаче пък колко дами тука имат вертикални и не съм ги чул да се оплакват от гледна точка на изпичането.

# 464
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Данип,страхотни са,вижда се,че са мекички.  bouquet
дядо хаджия,ще го използвам,че сега го извадих и погледнах срока,до 01.2010г.

Общи условия

Активация на акаунт