Машина за хляб - 25 част

  • 50 750
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 5 001
щО ДА ГО ХВЪРЛЯш? Ползвай си го...но като го печеш да е на зрънца....Полезно нещо е само да знае човек да да го използва...  Hug Hug Hug Hug

Моето е брашно от ленено семе,всъщност смляно ленено семе.
Ами няма значение  Laughing
Ако лененото семе се смели или се накисва в някаква течност(сок,мляко) и се изяжда или се прави на компреси(лапи)....И то най-полезното е да се смели непосредствено преди консумация.Иначе "изветрява"
За печива се ползва само на зърна.
 Hug Hug Hug

# 556
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
И аз си мислех, че правя полезен хляба, като му слагам от счуканото ленено семе от магазина  ooooh! Добре, че има кой да ни отваря очите за някои неща  Hug

# 557
  • Плевен
  • Мнения: 97
И аз така си мислех....  #Crazy и сега как да го ям.... пак на кисело мляко и овесени ядки  Whistling

# 558
  • Разград
  • Мнения: 3 114
щО ДА ГО ХВЪРЛЯш? Ползвай си го...но като го печеш да е на зрънца....Полезно нещо е само да знае човек да да го използва...  Hug Hug Hug Hug

Моето е брашно от ленено семе,всъщност смляно ленено семе.
Ами няма значение  Laughing
Ако лененото семе се смели или се накисва в някаква течност(сок,мляко) и се изяжда или се прави на компреси(лапи)....И то най-полезното е да се смели непосредствено преди консумация.Иначе "изветрява"
За печива се ползва само на зърна.
 Hug Hug Hug

Сега разбрах.Значи да хвърлям хляба,който оня ден правих,че сложих от това брашно.

# 559
  • Плевен
  • Мнения: 97
от един път едва ли нещо ще ти стане  Thinking аз моя си го изядох... Embarassed

# 560
  • София
  • Мнения: 8 492
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:07 от дядо хаджия

# 561
  • Мнения: 125
pepa_ilkova  много хубави козунаци  Peace аз все се каня и не мога да стигна до тях .
Г-жа Бедствие това се казва страхотно хлебче, много е красив, сигурна съм , че е и невероятно вкусен  Grinning
И аз направих едно токово хлебче, но май съм сложила повечко грис  newsm78 някъде 100гр.
http://www.album.bg/dimichka/images/21268244/

Пепито кифлички много апетитни  Simple Smile
 Едни кремвершки от мен по рецепта на Марабу  Hug , вече няколко пъти ги правя  Hug


Снощи пак направих питка на Макс -мама , добавих и сиренце  Laughing
http://www.album.bg/dimichka/images/21268152/
http://www.album.bg/dimichka/images/21268146/

Тук пак питка , но май или превтасала леко или дойде повечко мая
http://www.album.bg/dimichka/images/21218049/

Пак питка  Laughing : http://www.album.bg/dimichka/images/21218222/ , http://www.album.bg/dimichka/images/21218190/  (нещо годината разбутахме тука)

Едно хлебче с трици и овесени ядки   http://www.album.bg/dimichka/images/21218072/

# 562
  • Мнения: 22 867

Моето е брашно от ленено семе,всъщност смляно ленено семе.
Ами няма значение  Laughing
Ако лененото семе се смели или се накисва в някаква течност(сок,мляко) и се изяжда или се прави на компреси(лапи)....И то най-полезното е да се смели непосредствено преди консумация.Иначе "изветрява"
За печива се ползва само на зърна.
 Hug Hug Hug

Слагам още едно мнение по въпроса за смляното ленено семе:

Цитат
НЕ Е ВЯРНО, че е нужно смляното ленено семе да се държи в хладилник - то запазва качествата си до 6 месеца при стайна температура - то съдържа лигнани, които са мощни естествени антиоксиданти и съответно, НЕ Е ВЯРНО, че печива, съдържащи смляно ленено семе, нямат активни Омега-3.
ВЯРНО е, че лененото олио ( можете да го намерите в Рамстор на цена 5 лева за около 400 мл), трябва да се държи на студено след отварянето му, защото то не съдържа естествените антиоксиданти, които са в цялото смляно ленено семе.

Най-скорошното потвърждение за това можете да намерите в публикациите на Изследователския институт за ленено семе в Канада - най-авторитетната институция, проучваща влиянието му
.

# 563
  • Мнения: 55
Здравейте всички,Вече и аз правя  хляб,който не спада.Моите намерения са да правя бял хляб много рядко.Така че,ще пробвам всички рецепти с пълнозърнести брашна.Знам,че наи-полезния е ръжения,но с тази закваска ми изглежда много сложно.Който има сполучливи ръжени-нека да споделя.Вчера ми се получи много вкусен хляб със следното съотношение на брашната - 200 пълноз.гранам,200 типово,100 бяло,1 с.л.пшеничен зародиш/на кауфланд не е скъп/2 с.л.овесени ядки фини,2 с.л.маджун/някъде му казват меласа/-на пазара в Русе го има,1 с.л оцет/така ме е съветвала ПЕТУШКА  ,1 С.Л.захар,300 мл вода,1 2/3 ч.л.сол и 1/5 кубче мая.Относно лененото семе- много търсих и четох-много полезно,но не бива  повече от 60 гр.дневно

# 564
  • София
  • Мнения: 8 492
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:06 от дядо хаджия

# 565
  • София
  • Мнения: 1 762
lidan , слушай дядото  Peace
Аз с моя скромен опит да ти кажа, вече слагам различни брашна във всякакви рецепти. Например хляба с айрян веднага го пробвах с 4 вида брашно. Писала съм по- нагоре. Става супер. Дори вече и не меря брашното, само следя топката при замесването. В опитите е истината  Peace Пробваш различни варианти и ще стане  Peace

# 566
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Чета, че коментирате лененото семе, та да се споделя на какво попаднах в една тема, ето:
аз лично го смилам,защото така по-лесно го консумирам..иначе не мога да го изпия и ми е гадно.


Супер!

Прочетете малко повече за растенията, които пиете, преди да ги нагълтате. Семето от лен има най-общо две зони - обвивка и сърцевина. Сърцевината съдържа вещества, които са токсични при кумулация. Обратно, обвивката на лененото семе е твърда и има характерни кухини, в които е т-нар. масло от ленено семе. Като го смелите с една мелачка, освен че вадите маслото, в контакт излизат и веществата от вътрешността.

Във фармацевтичния факултет, който от студентите отиваше да смели лен на изпита по фармакогнозия (науката за приложението на растенията и суровините от растения), получаваше директно двойка!

Всяко растение си има места, в които се натрупват съответните лечебни вещества и технология, по която се добиват. Пълна фантазия е да се смели нещо, щото така ви изглежда "по-прибрано". Мислете какво правите или питайте някой, дето това му е работата, преди да правите каквото и да било.

При пресоването на лененото семе се получава чисто ленено масло, но пресованите частици се отделят и не се смесват, нито от тях се извлича нещо друго- отиват на боклука, защото са неизползваеми за пряка консумация. От тях после може да се добива лигнан по химически път.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 567
  • Мнения: 5 822
По този въпрос ( за леленото семе) се консултирах с една мама,интересуваща  се активно от здравословен начин на живот и хранене.
Все пак количествата,които се консумират не са големи,счита се,че няма вредно действие  Peace
От вчера имам машинка за хляб и аз  Simple Smile

# 568
  • Мнения: X
Трапезица,честито,със здраве да си я ползвате! Hug
Видях страхотни кифлички и питки на Alyona и едно чудесно хлебче на г-жа Стихийно и много ми харесаха,браво момичета! Peace

# 569
  • Мнения: 2 214
Поздрави на всички сдобилиса се със машина за хляб, пожелавам ви успешните опити да носят радост и здраве на тези които храните, а не успешните да ги приемате като опит и обучение.
Благодаря на всички за мотивационите думи, точно за тях понякога не спа до 2 през ноща, мъже ми се шегува че ако ни се счупи фотоапарата ще сидим гладни Joy
Алёнка! Много моля да ми разкажеш или покажеш начина по който завиваш кренвиршите! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт