Машина за хляб - 25 част

  • 50 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 12
Моята машина е за 500 гр брашно, така че ще трябва да намаля грамажа.. благодаря ви за рецептите с айрян. А хляба става ли клисав?
За меласа ще проверя на женския пазар, дано да има.

# 616
  • Мнения: 12
Мъжо ми написа специална програма за пресмятане (програмист е newsm68) всички хлябове си ги пресмятам защото иначе ми се големи.
Скъпа, прати ни програмата за пресмятане.

# 617
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Сега го пека хляба на Полин, опря в стъклото, аз реших като съм с голяма машина да следвам точно рецептата и пак е огромен хляба Simple Smile

# 618
  • Мнения: 2 214
Мъжо ми написа специална програма за пресмятане (програмист е newsm68) всички хлябове си ги пресмятам защото иначе ми се големи.
Скъпа, прати ни програмата за пресмятане.

Ми чак пък цяла програма едва ли е необходима, впрочем преди време Ердинч беше публикувал една екселска таблица.

Всичко е въпрос на интерполиране.

            Kr
Rk = ------- x Gr2
           Gr1

Rk  - редуцирано количество
Kr   - количество на дадения инградиент (брашно, захар, вода и т.н.) по оригинална рецепта.
Gr1 - количество на тестеното изделие по рецепта (например хляб 1000 гр)
Gr2 - коричество на тестеното изделие, което искаме (например хляб 500 гр)

Яйцата се закръглят, като под 0.5 надолу, а над 0.5 нагоре. Когато закръгляме нагоре, редуцираме количеството на течността или увеличаваме брашното за получаване на необходимата консистенция на тестото.
Точно така newsm10

# 619
  • София
  • Мнения: 2 649
меласа има и в нашия диетичен магазин, така че би трябвало да я има и по другите. Peace

# 620
  • Мнения: 5
Не са ли много течностите за 500 гр. брашно? 260 айран+2 яйца *0,070 гр. става 400 гр.

# 621
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Аз добавих 3- 4 лъжици брашно.
Остават 15 мин, включих фурната за всеки случай ако има нужда за допичане отгоре.

# 622
  • Мнения: 2 214
Цитат
Не са ли много течностите за 500 гр. брашно? 260 айран+2 яйца *0,070 гр. става 400 гр.

слагай по малки яйца моите ги мерих бяха по около 60, ако ти стане повече течност ще добавиш брашно.
Карай до като не стане хубава топка.

# 623
  • Мнения: 55
писах ви,че слагам 2 с.л.маджун в тъмните хлябове.Купих го от бабите на пазара в Русе.700  гр./в бутилка 500 мл/струва 5 лв.Домашно правен от цвекло.Маджун /меласа/-вносното е много скъпо.Намалявам захарта за сметка на маджуна-става вкусно.А бял хляб или питка да си топваш в маджун-пак е вкусно.
      Чакам хляба с айряна-за сега добре върви-остават 1 ч 20 мин

# 624
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,чудесна питка,браво.  bouquet
Моята свекърва прави маджун и ми носи,та си имам,ще пробвам.Иначе,има на нашият пазар,по 8 лв за компотен буркан,по-скъпо от меда е.

# 625
  • Мнения: 2 214
Мъжо ми написа специална програма за пресмятане (програмист е newsm68) всички хлябове си ги пресмятам защото иначе ми се големи.
Скъпа, прати ни програмата за пресмятане.
Няма мила как да ти я пратя защото е извадка от програмата ни за ресторанти (това ни е бизнеса) Peace

# 626
  • Мнения: 5 822
Сефтосахме машината Морфи Ричардс. С Грахам купешко брашно.

Преди втасване изглеждаше по-скоро като кексово тесто-влажно отгоре ,не трябва ли да изглежда като питка? Имаше и малко брашно по стените ... Rolling Eyes,ама съвсем малко...
Пекохме на бърза програма -час и нещо цялата..после допичахме..резултата е хубава коричка и клисав хляб вътре.

Още брашно ли трябваше да добавя,или трябваше да пека дълго ( ок. 3 часа и нещо) на програмата за пълнозърнест хляб .

Сигурно са ми глупави въпросите,но ще се радвам някой да даде едно рамо  Hug Благодаря!   bouquet

# 627
  • Мнения: 4
Моля ви, кажете ми някой от вас приготвял ли е нещо с брашно от кестени, брашно от нахут и други подобни и как. Какви са ви впечатленията от тези брашна? Предварително благодаря!

# 628
  • Мнения: 2 132
Сефтосахме машината Морфи Ричардс. С Грахам купешко брашно.

Преди втасване изглеждаше по-скоро като кексово тесто-влажно отгоре ,не трябва ли да изглежда като питка? Имаше и малко брашно по стените ... Rolling Eyes,ама съвсем малко...
Пекохме на бърза програма -час и нещо цялата..после допичахме..резултата е хубава коричка и клисав хляб вътре.

Още брашно ли трябваше да добавя,или трябваше да пека дълго ( ок. 3 часа и нещо) на програмата за пълнозърнест хляб .

Сигурно са ми глупави въпросите,но ще се радвам някой да даде едно рамо  Hug Благодаря!   bouquet
Изцяло с Грахам ли? Трябва на програма за пълнозърнест хляб. Топка хубава оформи ли се при месенето?

# 629
  • Мнения: 5 822
Само грахам такова,на бърза програма ( не пълнозърнеста).Топка не се е оформяла,по-разлято остана ...уж спазвахме рецептата  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт