Машина за хляб - 25 част

• 50 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Моята машина е за 500 гр брашно, така че ще трябва да намаля грамажа.. благодаря ви за рецептите с айрян. А хляба става ли клисав?
За меласа ще проверя на женския пазар, дано да има.

# 616
Мъжо ми написа специална програма за пресмятане (програмист е newsm68) всички хлябове си ги пресмятам защото иначе ми се големи.
Скъпа, прати ни програмата за пресмятане.

# 617
  • Стара Загора
Сега го пека хляба на Полин, опря в стъклото, аз реших като съм с голяма машина да следвам точно рецептата и пак е огромен хляба Simple Smile

# 618
Мъжо ми написа специална програма за пресмятане (програмист е newsm68) всички хлябове си ги пресмятам защото иначе ми се големи.

Ми чак пък цяла програма едва ли е необходима, впрочем преди време Ердинч беше публикувал една екселска таблица.

Всичко е въпрос на интерполиране.

Kr
Rk = ------- x Gr2
           Gr1

Rk  - редуцирано количество
Kr   - количество на дадения инградиент (брашно, захар, вода и т.н.) по оригинална рецепта.
Gr1 - количество на тестеното изделие по рецепта (например хляб 1000 гр)
Gr2 - коричество на тестеното изделие, което искаме (например хляб 500 гр)

Яйцата се закръглят, като под 0.5 надолу, а над 0.5 нагоре. Когато закръгляме нагоре, редуцираме количеството на течността или увеличаваме брашното за получаване на необходимата консистенция на тестото.
Точно така newsm10

# 619
  • София
меласа има и в нашия диетичен магазин, така че би трябвало да я има и по другите. Peace

# 620
Не са ли много течностите за 500 гр. брашно? 260 айран+2 яйца *0,070 гр. става 400 гр.

# 621
  • Стара Загора
Аз добавих 3- 4 лъжици брашно.
Остават 15 мин, включих фурната за всеки случай ако има нужда за допичане отгоре.

# 622
Цитат
Не са ли много течностите за 500 гр. брашно? 260 айран+2 яйца *0,070 гр. става 400 гр.

слагай по малки яйца моите ги мерих бяха по около 60, ако ти стане повече течност ще добавиш брашно.
Карай до като не стане хубава топка.

# 623
писах ви,че слагам 2 с.л.маджун в тъмните хлябове.Купих го от бабите на пазара в Русе.700  гр./в бутилка 500 мл/струва 5 лв.Домашно правен от цвекло.Маджун /меласа/-вносното е много скъпо.Намалявам захарта за сметка на маджуна-става вкусно.А бял хляб или питка да си топваш в маджун-пак е вкусно.
      Чакам хляба с айряна-за сега добре върви-остават 1 ч 20 мин

# 624
  • Разград
Полин,чудесна питка,браво.  bouquet
Моята свекърва прави маджун и ми носи,та си имам,ще пробвам.Иначе,има на нашият пазар,по 8 лв за компотен буркан,по-скъпо от меда е.

# 625
Няма мила как да ти я пратя защото е извадка от програмата ни за ресторанти (това ни е бизнеса) Peace

# 626
Сефтосахме машината Морфи Ричардс. С Грахам купешко брашно.

Преди втасване изглеждаше по-скоро като кексово тесто-влажно отгоре ,не трябва ли да изглежда като питка? Имаше и малко брашно по стените ... Rolling Eyes,ама съвсем малко...
Пекохме на бърза програма -час и нещо цялата..после допичахме..резултата е хубава коричка и клисав хляб вътре.

Още брашно ли трябваше да добавя,или трябваше да пека дълго ( ок. 3 часа и нещо) на програмата за пълнозърнест хляб .

Сигурно са ми глупави въпросите,но ще се радвам някой да даде едно рамо  Hug Благодаря!   bouquet

# 627
Моля ви, кажете ми някой от вас приготвял ли е нещо с брашно от кестени, брашно от нахут и други подобни и как. Какви са ви впечатленията от тези брашна? Предварително благодаря!

# 628
Сефтосахме машината Морфи Ричардс. С Грахам купешко брашно.

Преди втасване изглеждаше по-скоро като кексово тесто-влажно отгоре ,не трябва ли да изглежда като питка? Имаше и малко брашно по стените ... Rolling Eyes,ама съвсем малко...
Пекохме на бърза програма -час и нещо цялата..после допичахме..резултата е хубава коричка и клисав хляб вътре.

Още брашно ли трябваше да добавя,или трябваше да пека дълго ( ок. 3 часа и нещо) на програмата за пълнозърнест хляб .

Сигурно са ми глупави въпросите,но ще се радвам някой да даде едно рамо  Hug Благодаря!   bouquet
Изцяло с Грахам ли? Трябва на програма за пълнозърнест хляб. Топка хубава оформи ли се при месенето?

# 629
Само грахам такова,на бърза програма ( не пълнозърнеста).Топка не се е оформяла,по-разлято остана ...уж спазвахме рецептата  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт