СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 169
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Хайде,честити нови такси за ДГ
...

Дано да се повиши поне малко качеството, не само таксите!

Ако беше прочела новината, щеше да видиш това:
Тя определи като мит говоренето за лоша храна или за лоши условия в градините.
"Условията в около 80% от детските заведения са едни от най-добрите възможни", заяви Фандъкова.

Ами да!
При това даже е абсолютно права!
Забележи само колко малко дефинитивна информация има в това заявление... е няма начин да се оспори! Условията в градините, в след пълен ремонт плочките, залепени в/у предишните, падат и стрелят по персонала, в резултат на което гърнетата седят в помещенията за игра... просто са извън 80-те %! Същото се отнася и за другите опасни места... а в градините, в които нищо не застрашава пряко живота на децата - ами, това са едни от най- добрите, които това управление е в състояние да осигури!

Демек - какво искате от момичето, то толкова си може...

# 331
  • София

Ами ако не държиш особено непременно да влезе точно тази година - правилно е.

Катя, ами работата е там, че наесен ТРЯБВА да го дам на ясла, защото още от м. юни се връщам на работа и няма кой да го гледа  Sad
Какво бих могла да направя, за да му увелича шансовете за прием? Да маркирам цяла София!?!?  newsm78

# 332
  • София

Без Нови Искър и Кремиковци.

# 333
  • София
Благодаря за съвета!   bouquet
И последно досаждане  Embarassed
Ако го приемат в кв. Хаджи Димитър, ние живеем в Княжево, а работим в кв. Лозенец - тогава какво правим???

# 334
Ако го приемат в кв. Хаджи Димитър, ние живеем в Княжево, а работим в кв. Лозенец - тогава какво правим???
Simple Smile някак много мило ми стана това изказване Simple Smile
Все пак, според мен, струва си да кандидатствате само в ДЗ, които ще са удобни - защото алтернативата, ако ви приемат на другия край на Сф, е да прекарвате по няколко часа в път.

# 335
  • София

С други думи - пиши всички, в които все пак бихте могли да водите детето, макар и по достатъчно неудобен начин.
Не мога да ти помогна с конкретния пример просто понеже не ми е много ясно къде е Хаджи Димитър. Но от Княжево до Лозенец има достатъчно квартали, също може да гледаш и малко назад от Княжево и малко напред от Лозенец и малко в страни от основния път... и така. Но очевидно няма смисъл да кандидатстваш, примерно, в Панчерево и Дружба.

# 336
  • София

Добре де - защо?
Какъв е смисъла да се кандидатства в много градини, нали при тези след първите 3-4-5 оставаш с малко точки - например градина на 5 място ми е с 5 т., какъв е шанса да вляза там?

# 337

Добре де - защо?
Какъв е смисъла да се кандидатства в много градини, нали при тези след първите 3-4-5 оставаш с малко точки - например градина на 5 място ми е с 5 т., какъв е шанса да вляза там?

Ми е така за спорта. Пишеш 65 ДГ в София и се надяваш, че поне в една ще бъде прието детето.
Но си оставаш само с надеждите, защото сама си го обяснила безпредметно е.
Вариантът е да го вземат в тази в Световрачане, Курило, Кумарица...

# 338
  • София
Важна е датата (24.04) , която ще има за тези ОДЗ-та!Затова към първото класиране е добре да се посочат възможно всички удобни и що годе удобни ОДЗ-та.Така ако в някоя посочена от нея ясла се обявят нови групи то тя ще е напред в опашката за гранична група.

# 339
  • София

Щото след 7 месеца може там да отворят цяла нова група - в някоя от градините с малко точки, де - и да приемат, примерно, цели 5 деца със среден брой точки (т.е. ~8). И ако си имала там кандидатура - макар и с 5 т. може да смениш местата, да станат с ~8 - но със старата дата! Много важен момент - и да се озове дечко в гранична група... и о, чудо! - възможно е даже да му се изтегли малък номер и да вземе да влезе.
Това е... форма на застраховка за в случай, че не изтегли печелившия билет от първия път.

# 340
  • На края на вселената!

Добре де - защо?
Кандидатстваш за повече градини преди първо класиране, съответно ако попадаш в гранична група ще имаш по-ранна дата. И ако някъде към края на юни се сетят да открият ново крило в градина №...., която ти се е виждала много неудобна преди и ти е на 25 място в кандидатурите, си разместваш кандидатурите  и я слагаш на първо място с най-много точки, и се вреждаш в новооткритите 50 места. Дано ме разбрахте  Grinning

# 341
  • София
ок, ясно!  bouquet

# 342
  • София

Добре де - защо?

Ми е така за спорта. Пишеш 65 ДГ в София и се надяваш, че поне в една ще бъде прието детето.
Но си оставаш само с надеждите, защото сама си го обяснила безпредметно е.
Вариантът е да го вземат в тази в Световрачане, Курило, Кумарица...

Не е точно така... все пак, на доста места имаше текущ прием.
Примерно, ако бях имала търпението да подредя ВСИЧКИ градини по смислен начин, може би Давид щеше да е приет в едната градина под балкона ми. Там обявиха голям прием. Беше една от 3те, в които първоначално кандидатства... но после се беше озовала след Буховската - понеже новите все се редят отпред вместо отзад и понеже бях я отписала като надежда - там още на първото класиране имаше, примерно, 3 места, а после - с месеци - нищо...

Така че... шансовете са малки, но не нулеви - инак нямаше да има тръпка.  Rolling Eyes

# 343
Е, добре де, моля обяснете ми какъв е смисълът детето да бъде прието в неудобна за вас ДГ на другия край на София?
Ето аз съм от Младост, какво да диря в Люлин?

Не се заяждам- питам.

# 344
  • София
Simple Smile някак много мило ми стана това изказване Simple Smile

Мили сте вие, мамите, опитващи се да помагате на нас - "прохождащите" в мъките си да дадат децата на ясли/градина!  Hug

Дали пък да не подхванем бизнес:
Транспортна фирма - "Примък-отмък на чавето в ОДЗ-то "  Laughing

В квартала ни една ясла стана Соц.подпомагане; един филиал на градина стои празен и започва да се руши; сградата на предучилищната група в двора на училището пък тази есен стана фитнес.....    Това не ме настройва благоприятно към някои държавни и общински институции, ама хайде...да не спамя повече!

Благодаря ви, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт