СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 705
ако се ползва К5 да е със срок на посещаване на яслата и да се докаже присъственост(ако има начин).

+1

# 706
Един въпрос: допълнителната точка за деца/внуци на служители в системата на столичното образование, отнася ли е за непедагогически персонал в СОУ?

# 707
  • София

Аз повдигнах темата за К5, и искам да кажа, че не съм от майките, които са си уредили децата в ОДЗ. Просто се чудех за какво изобщо да се хвана, което да има логика в приемането на К5.
И какво разбираш под "неподходящи предложения"?
...................
.......
...
добре предлагаш К5  да се махне - приемам , но предлагам В ТОЗИ СЛУЧАЙ  и децата от ОДЗ  да не минават директно в ДГ , да дойдат пак при нас в системата да имаме всички начален  равен старт ( и твоето и моето и нейното ) - ааа това е друго ,но не и да се ощетяват децата които са едва , едва влезли в ясла ( та било то и за 1 - та точка ако щеш ) за това не ми хареса поста ти с отправеното предложение кум мама която си е уредила детето на ОДЗ да внесе предложение да се махне К5   Wink
ясленчетата и без друго не минават директно в ДГ, а са отново в системата  , а децата от набора им приети в ОДЗ - да  еееее..." а да  не вадим на кьорчо и едното око където му е останало "

# 708
  • София
Аз нямам отношение към К5, просто знам, че и двете страни са прави, но не съм съгласна с това изказване щом някой се е доредил до заветно място в ОДЗ пак за детска да кандидатства.Дори самото кандидатстване става по различен начин.нормално е майките, чиито деца чакат по опашките от май месец да не са съгласни с К5, защото това още веднъж ощетява децата им(пък виждаш ли дори и датите им ще се приравнят с всички които сега ще кандидатстват), от друга страна ясленчетат - и те са чакали за влизане в ясла и пак е криво да се редят на опашки.
твърдо съм ако се ползва К5 да е със срок на посещаване на яслата и да се докаже присъственост(ако има начин).
това е друго , ама съвсем друго  сега сме на едно мнение , но не и да се маха К5 . Както казваш щом някой се е доредил до заветно място в ОДЗ пак за детска да кандидатства ДА НЕ Е СПРАВЕДЛИВО  знам но дадох пример с това за да влезете и в положение на ясленчетата - те също са чакали за ОДЗ , но не са приети ,... чакали за ясла и едва приети , е полага им се 1 т . хайде да не им я взимаме - срока да се удължи е по реалното предложение

# 709
  • София
Ренирис започваш да повтаряш едно и също.Как си мислиш, че ще стане това деца, които 1 година чакат ред в ОДЗ в ИСОДГ и ги приемат в един момент да кандидатстват пак и за ЦДГ.Нали се сещаш, че няма никаква логика.Едно е детето ти да е било в ясла(чиста), а друго е да не е било никъде(или на частна ясла) и да те приемат в един заветен момент в ОДЗ.Аз казах вече, че дори и начина на класиране е различен.Ако твоето дете е било в ясла досега и тепърва ще кандидатстваш за ОДЗ абсолютно не си в правото си да притендираш за това.Никой не е казал , че К5 ще отпадне просто е редно да има срок в който детето е посещавало яслата, а не мама или баба да са си го гледали в къщи и изведнъж хоп и директно класиране и в детска градина, а будалите които висят и чакат за ОДЗ-та вече година-да си чакат.То достатъчно равен старт се дава с това нулиране на датите за всяка кампания.
Не се заяждам с теб, но разбери, че и майките на непритите никъде деца имат право да изразят мнение и да искат справедливо оценяване на К5.

# 710
  • София
ОК.Писали сме едновременно.Хайде да сложим точка на тази тема.Ако иска Сисислава да отбележи К5 (но само в часта за доказване на срока за посещаване на яслата).
За мен също е по-важно ако може да се виждат точките на тези деца с 10+.И мисля, че само то ва реално може да стане до началото на кампанията, което пък от своя страна е свързано с промени в системата на ИСОДГ, което пък е свързано с пари, така че мисля че и това няма да стане.

# 711
да ви следя

# 712
  • София
Здравейте,
Надявам се да не дублирам вече задаен въпрос, ама за момента не съм намерила отговор.
Положението е следното - и двете ми деца ще кандидатстват в ОДЗ (набори 2007 и 2009). Ако едното го приемат на първо класиране и го запиша, за второто класиране другото дете ще има ли допълнително към бала си 0,1 точка за това че братчето/сестричето му посещава ОДЗ-то? Или допълнителната точка важи само ако го е посещавал определен период от време?
Благодаря на всички за отговорите!
аз не знам как е , но по мое виждане в никои случай не би трябвало да се делят две деца - независимо породени или близнаци - щом едното е прието би трябвало и другото да приемат

# 713
  • София
ОК.Писали сме едновременно.Хайде да сложим точка на тази тема.Ако иска Сисислава да отбележи К5 (но само в часта за доказване на срока за посещаване на яслата).
За мен също е по-важно ако може да се виждат точките на тези деца с 10+.И мисля, че само то ва реално може да стане до началото на кампанията, което пък от своя страна е свързано с промени в системата на ИСОДГ, което пък е свързано с пари, така че мисля че и това няма да стане.
да писали сме едновременно и знам , че повтарям едно и също , знам , че няма децата от ОДЗ да чакат отново на опашка , НО ПИТАМ  защо като и те и ясленчетата са чакали  на една опашка , но те са имали шанс да ги приемат ОДЗ , а ясленчетата - не.Злобно е  които не е приет никъде  да коментира и иска да се махне 1- та точка за чиста ясла , а затваря очи за същия набор 2007 ( примерно )  приети в ОДЗ . Права си да спрем с дебата , нека се обсъди периода на К5 , но не и да се маха
....няма да е справедливо   bouquet!

# 714
Един въпрос: допълнителната точка за деца/внуци на служители в системата на столичното образование, отнася ли е за непедагогически персонал в СОУ?
                  Отнася се щом са в сферата на столичното образование,но не е 1 т , а 0.1 и то ако е приет този допълнителен критерии в съответното ДЗ.

# 715

Не се отнася за непедагогическия персонал, както и не се отнася за внуци, само за деца.

# 716
  • София
Като говорим за справедливост за К5. тогава, понеже е злобно от страна на тези, чиито деца не са приети никъде, да искат все пак някакъв шанс да се доредят до градина, нека пък ДК да  се приеме като К. Аз не съм съгласна, че брат/сестра на дте прието в градина ще е изместено от всички деца, които са ходили на ясла. Ами просто не е редно.
Имаше една мама тук, чиито две деца бяха приети в различни градини, хайде представете си го пък това що за справедливост е.
По-малкото дете на моя позната със същия проблем, съответно не прието в градината на братчето си, беше изпазнало в нещо като депресия и плачеше, защо него "лелите не го искат", защо не може "да е при бати", при положение, че то познаваша половината персонал там, тъй като всеки божи ден беше свикнало да ходи до там с някой родител да взимат баткото. Не искам да казвам, че съответно детето го записаха в частна детска градина и адаптацията му беше изключително тежка, пак поради същата причина.

# 717
Като говорим за справедливост за К5. тогава, понеже е злобно от страна на тези, чиито деца не са приети никъде, да искат все пак някакъв шанс да се доредят до градина, нека пък ДК да  се приеме като К. Аз не съм съгласна, че брат/сестра на дте прието в градина ще е изместено от всички деца, които са ходили на ясла. Ами просто не е редно.

Братче или сестричка на дете от дадена градина е с равни права с дете, което е само в семейство.  Факт е, че закона не третира семействата с две деца по начин различен от семействата с едно дете. Привилегии ползват само многодетните семейства (с три и повече деца). И в този смисъл ще излезе дискриминация спрямо семействата с едно дете.  Peace
Вярно е, че е безумно неудобно да въртиш в задръстванията из София, но тук не става въпрос дали ще приемат братчето/сестричето в конкретна ЦДГ, а дали въобще някъде ще го приемат  Confused
А и щом ще се създават удобства на семейства с две деца, то тогава трябва да се включат и децата до седми клас, които посещават близкото до градината училище. За техните родители е също толкова неудобно да си разкарват децата на различни места.

# 718
Абсурдно е настойчивото желание да се променят критериите непосредствено преди кампанията по кандидатстване, с което се причинява много стрес и конфликти. Имаше цяла година време, през което това да се направи. Според мене критериите - добри или лоши, не е сега моментът да се пипат. Сега е моментът, обаче, да се установят критериите за приема през 2011 година. Все пак хората се опитват, доколкото е възможно, да си планират живота. Това касае особено силно критерия К5.

# 719
А не е ли възможно /не съм наясно/ самостоятелните ясли да станат филиали на близките ЦДГ-та и децата автоматично да преминават в 1-ва група, както е за децата в ОДЗ. Наистина ми се струва ужасно детето ти да е на ясла, ти вече да си тръгнал на работа и изведнъж айде и ти и детето вкъщи. Да не говорим, че ако наистина е вярно, че ги изписват като станат на 3 год. за децата от първото полугодие е същото, до Септември вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт