СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 690
Анна, благодаря за пояснението относно 6-те месеца за посещаване на ясла   bouquet Щом до април трябва да има 6 месеца детето, значи трябва да е тръгнало най-късно ноември 2009г. Сега ще се оглеждам в градината до нас, защото знам кои деца тръгнаха този месец на ясла и ако пак директорката си затвори очите  #Cussing out Затова трябва да има прозрачност на критериите и да се обявяватточките над 9 от къде са. То малко на полицеищина заприличаха нещата, но щом държавата си затваря очите, няма все да сме баламите, които чакат друг да им реши проблемите  Peace Не стига, че трябва като някакви хрътки да следим постоянно кой, къде, какво в желаната градина, а и държавата вместо да ни улесни, замаскира собствените си корупционни схеми с цифрата 10+  ooooh!

# 691
Не е много по темата, но сигурно всички се интересуват. Днес видях, че са изчислили таксите за Януари в детската градина, на база 40 лв., увеличението е от този месец - Февруари.

# 692
Ренерис, мисля, че много се палиш, въпреки че те разбирам за допълнителната точка по К5. Не съм съгласна с теб по въпроса с адресите, защото така или иначе дори да се промени с нещо изискването за настоящ и постоянен адрес, то това едва ли ще се отрази сериозно на класиранията. Пък и хората, които живеят тук, е редно да могат да ползват въпросната услуга тук, независимо от конкретните обстоятелства и дали могат да се върнат в родния град. По тази логика ти също спокойно можеш да отидеш в Перник например, да си регистрираш настоящ адрес и да кандидатстваш там.

Момичета, имам питане дали съм разбралаправилно врътката с адресите. При нас казусът е следния - аз имам един постоянен адрес, таткото друг, детето се води на моя. Отскоро живеем на трето място, което е в същата община както е по адресна регистрация на таткото. Нали мога спокойно да напиша като настоящ адрес адреса на таткото и съответно да представим неговата лична карта без да представям удостоверение за настоящ адрес? Ако ни приемат във въпросната детска градина, разбира се... Laughing

Не, че промяната на настоящия адрес е чак такова главоболие, но така или иначе след няколко месеца ще сменяме личните карти и тогава ще мога директно да сменя и постоянния и настоящия.

# 693
  • София
а не не съм съгласна - миналата година "треперех " дали  ще ни приемат в ясла ( едвам ни приеха) и почнах работа , сега пак на ново същия стрес  Stop - да махнат К5 - добре , но тогава всички 2007 вън с начален старт , а не тези които са си  уредили децата в ОДЗ да дават такива неподходящи предложения - не съм съгласна много ясно , защо се взима за справедливо несправедливото - децата от ОДЗ да минават автоматично в ДГ , а да няма никаква привилегия за ясленчетата ( на които вече родителите им отдавна работят ) не би било честно спрямо тези семейства , а относно злоупотребите - да има ги във всеки критерии - т'а и аз се замислям дали да не си намеря някоя леля Рени ( от господари на ефира - с/у 500 и да си реша проблема) - щом ще бъде нечестно поне да е докрай - последното е в кръга на шегата

Аз повдигнах темата за К5, и искам да кажа, че не съм от майките, които са си уредили децата в ОДЗ. Просто се чудех за какво изобщо да се хвана, което да има логика в приемането на К5.
И какво разбираш под "неподходящи предложения"?
Идеята е в този форум всеки да изложи проблемите и несправедливостите, които вижда, за да може да се даде широк отзвук и да се падобри системата.
Ето, за теб нещо друго е по-важно, о.к. изложи си аргументите, напиши, лошо няма.
Това, че аз надълго и нашироко писах по К5., не означава, че нямам мнение и по другите критерии. Мога да пиша и за К4.
Просто моето лично становище е, че с приемането на К5. много повече се ощетяват едни деца, за сметка на други, масово и поражда не само дискриминация, а и отваря врата за корупция.

# 694
                      Jillian , врътките с адреса си заслужават само ,ако съответното ДЗ признава този критерии и получаваш 0.1 т допълнително.Провери в ДЗ ,в които кандидатстваш дали има такъв допълнителен критерии,ако няма е без значение адреса.

# 695
След малко ще се върна да дочета темата, но по повод чистите ясли -
И аз смятам, че срокът от 6 месеца е твърде кратък и дава всички поводи за злоупотреба с критерия.
В чистите ясли /със сигурност знам, че е така за тези в кв.Иван Вазов и Стрелбище, а и в Центъра/ се кандидатства на 1 януари за прием от септември същата година. Децата, които са приети и имат "зор" да ходят на ясла, до края на ноември вече са адаптирани и редовно ходещи.
В нашата група, от миналата седмица изведнъж се изсипаха няколко чисто нови деца. Това, лично на мен ми говори, че или досега е имало кой да ги гледа, или всичко се прави, заради 6-те месеца и 1-та точка. Остава да се види и колко редовно ще посещават яслата...
Така че - твърдо съм за удължаване на срока за посещение!

П.П. Добрата новина за нас  newsm78 - уведомяват ни официално, че децата, родени в първото полугодие, ще бъдат изписани на 1 юни... "за голямо тяхно удоволствие" - това може да се тълкува двояко  Joy

# 696
  • София
Аз нямам отношение към К5, просто знам, че и двете страни са прави, но не съм съгласна с това изказване щом някой се е доредил до заветно място в ОДЗ пак за детска да кандидатства.Дори самото кандидатстване става по различен начин.нормално е майките, чиито деца чакат по опашките от май месец да не са съгласни с К5, защото това още веднъж ощетява децата им(пък виждаш ли дори и датите им ще се приравнят с всички които сега ще кандидатстват), от друга страна ясленчетат - и те са чакали за влизане в ясла и пак е криво да се редят на опашки.
твърдо съм ако се ползва К5 да е със срок на посещаване на яслата и да се докаже присъственост(ако има начин).

# 697
Дидиа, да - има такъв допълнителен критерии в градината. Иначе нямаше да питам. Hug

# 698
  • София
Ренерис, мисля, че много се палиш, въпреки че те разбирам за допълнителната точка по К5. Не съм съгласна с теб по въпроса с адресите, защото така или иначе дори да се промени с нещо изискването за настоящ и постоянен адрес, то това едва ли ще се отрази сериозно на класиранията. Пък и хората, които живеят тук, е редно да могат да ползват въпросната услуга тук, независимо от конкретните обстоятелства и дали могат да се върнат в родния град. По тази логика ти също спокойно можеш да отидеш в Перник например, да си регистрираш настоящ адрес и да кандидатстваш там.

Момичета, имам питане дали съм разбралаправилно врътката с адресите. При нас казусът е следния - аз имам един постоянен адрес, таткото друг, детето се води на моя. Отскоро живеем на трето място, което е в същата община както е по адресна регистрация на таткото. Нали мога спокойно да напиша като настоящ адрес адреса на таткото и съответно да представим неговата лична карта без да представям удостоверение за настоящ адрес? Ако ни приемат във въпросната детска градина, разбира се... Laughing

Не, че промяната на настоящия адрес е чак такова главоболие, но така или иначе след няколко месеца ще сменяме личните карти и тогава ще мога директно да сменя и постоянния и настоящия.

доколкото разбрах имате два постоянни и трети настоящ адрес ... в такъв случай действай така : пишеш детето в ДГ във всичките ви райони и маневрираш - там къде са ви по големи шансовете там се записвате , а к'во да правим ние като сме и двамата родители с един и съши постоянни и настоящи адреси ? е разбра ли ми намека ? вашият избор да не кажа шанс е 1 :3 ( два различни постоянни адреса и един трети настоящ в друг район  за които се дават 3 т . )  а нашият 1:1 ние не може да кандидатстваме в друг( съседен примерно )  квартал защото  там няма да ни дадат 3т . за постоянен или настоящ адрес .
и пак да кажа не се заяждам , нито паля ( както пишеш ти ) просто коментирам във форума" Страсти..." моите страсти и моите виждания както всяка от нас има право и в темата не искам да спорим , а да водим дебати , които надявам се РГ следи и преди да предложи нещо не реално да има в предвид всички страни  Hug
и за да има мир по добре реформите да се обсъждат когато страстите са успокоени и не е сезон преди класиране !

# 699
Здравейте,
Надявам се да не дублирам вече задаен въпрос, ама за момента не съм намерила отговор.
Положението е следното - и двете ми деца ще кандидатстват в ОДЗ (набори 2007 и 2009). Ако едното го приемат на първо класиране и го запиша, за второто класиране другото дете ще има ли допълнително към бала си 0,1 точка за това че братчето/сестричето му посещава ОДЗ-то? Или допълнителната точка важи само ако го е посещавал определен период от време?
Благодаря на всички за отговорите!

# 700
          Naasoq , ще има само ако ДЗ е приело такъв допълнителен критерии.

# 701
Ренирис, мисля, че си се объркала. Разбира се, че ще ви дадат 3 т. във всички квартали на София. Независимо къде ти е адреса в София получаваш 3 точки за всяка градина и те могат да бъдат само три и не повече. Единственото предимство е при допълнителните критерии, ако градината ги е избрала. Ако не е - няма значение.

# 702
Здравейте,
Искам да попитам, след като мине пъровото класиране и детето не е прието то остава в граничната група ли? В тази гранична група са всички некласирани деца ли? И след това ако влезе някое то е въз основа на произволно изтегленият му номер от системата ли? И в тези градини, които са ми на по-следващо място с по-малко точки пак ли ще е в граничната група? Боже, така се омотах...
Много ми е объркан поста, но ми е така сложно с тази система и се опитввам да си обясна какво ни чака, макар че от сега ми се вижда, че няма да я приемат малката.

# 703
Didia, благодаря за отговора! Hug
Да. ОДЗ-то има такъв допълнителен критерий, просто се чудих дали той се задейства само при записване, т.е. без реално да е започнало посещаването на ДГ.

# 704
  • София
reniris, мисля, че не е точно така - системата работи по съвсем различен начин:
Всеки може да заяви като първо желание която и да е ДГ от който и да е квартал в София, и за нея ще получи 3 т., защото има постоянен или настоящ адрес в София. Единственото предимство е, че ако е от нейната територия, получава 0,1 т. в повече.
Не може човек с 2 или 3 адреса да напише 3 градини от 3 различни квартала на 3 първи места и съответно да получи 3 т. за всяка градина отгоре. Аз например имам 2 жилища и 2 адреса в София, но преди класиране мога да избера само един адрес /няма как и двата/ и да кандидатствам за съответния район, за което ще получа 0,1 т. отгоре, което едва ли е определящо в сравнение с твоя избор, това все пак е само подточка, не цяла точка.
Не знам дали ме разбра?

Общи условия

Активация на акаунт