СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 930
  • София
E, при това положение се предавам...

# 931

Сигурно си спомняш, че като си сключвала договор за услуга, да речем, ползване на телефонен номер, си подписала информирано съгласие за разпространение на личните ти данни. Или когато си си разкривала банкова сметка. Или когато си викала водопроводчик...  Laughing Вече наляво и дясно се иска доброволното предоставяне за ползване на лични данни.
И, разбира се, никой не те задължава да имаш телефон. Или ток. Или топла вода. Или банкова сметка. Или водопроводчик.
Или участие в детско заведение.

С други думи, ползването на това предимство не е, по никакъв начин, задължително за хората, които имат право на него. Редно би било, обаче, ползването му - по волята на имащия право на него - да е прозрачно.
[/color]

Кати, на когото и да дам личните си данни, каквото и да съм подписала, администратора няма право да ми изтипоса данните така че да са достъпни за други потребители. По въпроса за банковата сметка също. Ползването на лични данни е само за нуждите на администратора в цитираните случаи. И независимо че нямам какво да крия или да ме притеснява, не бих допуснала някой администратор да използва подадена от мен лична информация за друго освен за собствено ползване.

# 932
  • София
Днес по новините чух, че са отделени средства за строеж на 20 детски градини за тази година!  Crazy Crazy Crazy hahaha

За тази година са отделени пари за довършване на преходни обекти. Т.е. само за неща започнати през 2009 г. В списъка направен от ресора на Савина в края на миналата година не виждам 20 ДГ почнати, но ако от СО броят всяка група, може и да ги докарат.
Аз съм сигурна, че е така.  Laughing Сега търсих линк да ви го пусна, но никъде не го намирам качено все още. Говореха за увеличената такса за ДГ, за предвидените пари за строеж на нови ДГ и за това, че ще правят проверки на строежите за да ги актуват с акт 16 и да започнат да си плащат данък сгради.

А, ето тук, ама е малко:
СОС приема бюджета на София за 2010 г.
04 Февруари 2010 | 09:20 ч.

..........
В столичния бюджет са заложени и средства за строителството на 21 детски градини и две нови училища.
http://www.novatv.bg/bg/news/view/5126/

После върви обяснявай, че нямаш сестра....

# 933
  • София

Относно К4 ще си позволя да кажа нещо, което ме мъчи - това за родители, работещи в детско заведение - ОК, ама чак баба/дядо...поне тази част от критерия мисля, че е редно да се преразгледа  Naughty  
Даже най-редно е да получат точки за конкретното заведение, в което работят въпросните роднини, а не така, повсеместно...ама айде...
сладур  Hug преди година когато се обсъждаха критериите този критерии се прие , защото... вИдиш ли ти бабите са с толкоз ниски заплати по ДЗ , че ако не приемат въпросния критерии ще напуснат работа да си гледат внуците  Mr. Green кажи ми кога ще стане тая --- кои ще им плаша осигуровките за пенсия като се водят 8 ч. , а дефакто са по 4 ч. на работа и почивните им дни почивни и отпуските им отпуски - цяло лято и да не изреждам, но както и да е мамите от РГ казаха , че даже и да се повдигне на въпрос не биха го отменили този така "справедлив К4 " и да не се връщам на зад да влизам отново в подробности , как ме буквално плюеха в тази тема , че "скачам против К4" , а кой ще ми гледа детето като го приемат И ТОВА НЕ ЛЕЛИ , А МАМИ  от същата тема - които така и не разбрах тогава , но те разбраха мен доста по късно ( след класирането когато се появиха многоооо 10+)
п.п. тогава разбрах само Didia - тя това работи и защитаваше позициите си , но се дразнех , че слагаше всички под един знаменател - най хуманните .

# 934
Добре де, наистина ли този К4 е толкова непоклатим...какво е необходимо, че да се помисли за премахването му? Едва ли има по-дискутиран критерий...

# 935

Относно К4 ще си позволя да кажа нещо, което ме мъчи - това за родители, работещи в детско заведение - ОК, ама чак баба/дядо...поне тази част от критерия мисля, че е редно да се преразгледа  Naughty  
Даже най-редно е да получат точки за конкретното заведение, в което работят въпросните роднини, а не така, повсеместно...ама айде...
сладур  Hug преди година когато се обсъждаха критериите този критерии се прие , защото... вИдиш ли ти бабите са с толкоз ниски заплати по ДЗ , че ако не приемат въпросния критерии ще напуснат работа да си гледат внуците  Mr. Green кажи ми кога ще стане тая --- кои ще им плаша осигуровките за пенсия като се водят 8 ч. , а дефакто са по 4 ч. на работа и почивните им дни почивни и отпуските им отпуски - цяло лято и да не изреждам, но както и да е мамите от РГ казаха , че даже и да се повдигне на въпрос не биха го отменили този така "справедлив К4 " и да не се връщам на зад да влизам отново в подробности , как ме буквално плюеха в тази тема , че "скачам против К4" , а кой ще ми гледа детето като го приемат И ТОВА НЕ ЛЕЛИ , А МАМИ  от същата тема - които така и не разбрах тогава , но те разбраха мен доста по късно ( след класирането когато се появиха многоооо 10+)
п.п. тогава разбрах само Didia - тя това работи и защитаваше позициите си , но се дразнех , че слагаше всички под един знаменател - най хуманните .

Осигуровките могат да ги поемат и родителите - не са цифра на фона на минималната заплата която взима лелите, а със сигурност са по-ниски от таксата за частна ДГ дори и когато бабата е педагогически персонал. При това част от персонала е в пенсионна възраст и това не го касае. В нашата група една от госпожите е пенсионерка. Но това е друга тема.

Но пък при настоящото точкуване няма значение дали майката работи или не, т.е. дали наистина бабата се налага да напусне работа.

# 936
  • София
Ами за К4 можеш да видиш какво ми казаха на мен (протокола от РС на 10.12).Аз толкова нашироко бях изложила нередностите на този критерий, но можеш да видиш как директно ме одрязаха : "Критерият бе избран, за да бъде намерен персонал за детските заведения."

# 937
  • София
Добре де, наистина ли този К4 е толкова непоклатим...какво е необходимо, че да се помисли за премахването му? Едва ли има по-дискутиран критерий...
Само дето не всички са против този критерий, аз лично съм ЗА. Peace
Стига да няма нередности около него, както и около всичко останали критерии също, де.

# 938
  • София
Ако не за премахването му, то поне да важи за родители и/или баба/дядо, работещи в същото детско заведение, в което кандидатства детето. Това ми се вижда много по-справедиво, и за мен би било о.к.

# 939
Ами че ако това е доводът...според мен изобщо не е реален. Ние не сме видяли реално колко баби биха напуснали работа, за да си гледат внучетата, тъй като предимство за внуците винаги е имало. Да го махнат, пък като останат без персонал, съвсем спокойно могат да ни кажат: видяхте ли  Laughing и да ни натрият носовете. Едва ли след това някой ще има нещо против...но мен ме съмнява, че повече от 2-3 баби ще напуснат наистина работа.

# 940
  • София
Да и моето предложение беше тези 3 т. да се дават само ако съответния роднина работи в конкретното детско заведение, а не е за територията на целия град.

# 941
  • София
Ако не за премахването му, то поне да важи за родители и/или баба/дядо, работещи в същото детско заведение, в което кандидатства детето. Това ми се вижда много по-справедиво, и за мен би било о.к.

А момента в който майката например работи в ЦДГ, а детето навърши 2г. и е за ясла, каквато няма в нейното ДЗ?

# 942
  • София

Не се сърди, когато някой не успява да разбере позициите ти. Ужасно объркано пишеш. И в момента (за разлика от други случаи) не искам да... де да знам - да подчертая неграмотността ти - просто не намирам смисъл и полза - но да ти помогна да се научиш да достигаш до хората. Това, че сме на различно мнение по повечето въпроси, не е от значение. За да могат потребителите да се съгласят - или напротив - с теб е нужно първо да разберат какво по- точно защитаваш. Целият ти пост - цитирания - представлява ЕДНО изречение.  Shocked. Чувствам се сякаш отново чета немски (и техни възпитаници) автори на учебници и научни статии... където едно изречение запоооочва... и свършва някъде на другата страница. А имай предвид, че това са хора, които много добре се справят поне с формалните изисквания на подобен род кошмарни изречения. Опитай се  да пишеш с изречения, съдържащи 3 - 8 думи. И завършващи с точка. Ако не друго, поне четящите ще разбират от първи прочит какво се опитваш да кажеш.
М/у другото, това е сред основните причини да бъдеш подозирана в истерия - или твърде, твърде силен афект по време на писането.

В конкретния случай не ти пиша с цел да те засегна или обидя, а с надеждата, че ще забележиш посочените грешки и в следващите си постове ще бъдеш по- полезна за потребителите с последователно и логично излагане на възгледите си.

# 943
  • София
Ами за К4 можеш да видиш какво ми казаха на мен (протокола от РС на 10.12).Аз толкова нашироко бях изложила нередностите на този критерий, но можеш да видиш как директно ме одрязаха : "Критерият бе избран, за да бъде намерен персонал за детските заведения."

Ами то е най-лесно тогава да проверят съответните компетентни лица, аджаба, дали този К4. е довел наистина до това, което се е целяло с него. Според мен - не. Просто явно няма желание за това. Друго обяснение нямам.

А момента в който майката например работи в ЦДГ, а детето навърши 2г. и е за ясла, каквато няма в нейното ДЗ?

Кандидатстването в чистите ясли не се осъществява чрез системата.

# 944
  • София
Само дето не всички са против този критерий, аз лично съм ЗА. Peace
Стига да няма нередности около него, както и около всичко останали критерии също, де.

Ника, може би си ЗА частта с лелките и чистачките... ами градинаря?

И, което е по- съществено, смяташ ли, че ползването му трябва да е скрито?
Не, нали?

Общи условия

Активация на акаунт