СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Днес по новините чух, че са отделени средства за строеж на 20 детски градини за тази година!  Crazy Crazy Crazy hahaha

# 916
Не, аз не питам за фиктивно записване, просто ме интересуваше какво става ако детето боледува често и накрая решим да го спрем за по-дълго време.Защото детето ми ще е малко септември месец и е ясно че ще боледува минала съм вече веднъж по този път и съм наясно.Но от друга страна не искам да изпускам възможността да кандидатствам, зашото може и да го приемат.

# 917
Ама К4 и К5 социални ли ги водят?  Shocked Т.е. децата с точки по К4 участват в квотата на сираците и многодетните ли? Е това не го знаех, наистина ми се струва странно, какво им е социалното на внучетата на перачките и на ясленчетата?

# 918
Днес по новините чух, че са отделени средства за строеж на 20 детски градини за тази година!  Crazy Crazy Crazy hahaha

За тази година са отделени пари за довършване на преходни обекти. Т.е. само за неща започнати през 2009 г. В списъка направен от ресора на Савина в края на миналата година не виждам 20 ДГ почнати, но ако от СО броят всяка група, може и да ги докарат.

# 919
  • София
До днес не ми беше ясно защо му е потрявнало на някого да разбърква профила и кандидатурите на дъщеря ми - при класирането на 30-ти се оказа, че местата на първо и второ желание са сменени и то не от нас! Е, сега вече ми е ясно - преди бяхме 10-ти след чертата, сега след като си оправихме местата на желанията сме 11-ти - детенцето след нас (кандидатсвало на същата дата и със същите точки) е минало на предната позиция в резултат на нашето "разместване".
От Системата ми отговориха, че никой освен нас нямал право да размества желанията - да, ама явно ги е размествал! Интересно кой и как - но надали ще се изясни!

# 920

За мен по-голям проблем във връзка с прозрачността е фактът че отрязаха инфото от предходни класирания, а се публикуват само последните. Също така не е указан и броят за всяка група на децата, които са приети по т. 2.2.3 от Правилата. Не е указан и броят на записаните деца с протокол от Комисията във всяка група. Няма функция за кандидатстване на малки набори с по-големи, което е оправдание за записване на три годишни деца с по-голям набор и съответното им прехвърляне в първа група при първа възможност. Тези деца е редно да бъдат от опашките, но предполагам разбирате че не са оттам.

Значи нямаме абсолютно никакъв шанс да спрем приема на фалшиви 10+  Sad
Защото детето ми ще е малко септември месец и е ясно че ще боледува минала съм вече веднъж по този път и съм наясно.

Ако детето наистина боледува често (дано не си права  и нямате такива проблеми) просто ще ходи по-рядко в началото. Но те май всички деца, които за първи път се сблъскват с детско заведение са така.

# 921
  • София
renisis, интересно ми е ако след 2 години малкото ти дете не е прието в ясла и кандидатства за градината, в която е кака му, дали пак толкова ревностно ще защитаваш правото на децата ходили на ясла, и придобили 1 т., които ще се подредят всички преди товето дете?
Разбрах ти проблема - питай специалистите тук , които дават консултации .
Този критерии не е одобрен миналата година заради моето и твоето положение - съдби и случай всякакви , факт е че теб не те устройва и за това искаш премахването му , други на това разчитат  и . т.н и т. н , но аз не коментирах само този критерии , а и К1  К4 и по принцип всички ( даже станах отегчителна с повторенията си за някои )  и за това ако си ме следила внимателно би трябвали да си ме разбрала , че аз в никои случай не съм привърженик да се делят брат и сестра ( Е ... да се измисли ако трябва нещо по въпроса ) , но не знам ,защо реши , че ти си дискриминирана точно от К5 , а не от К4 - даващ цели 3т. ...или от друг критерии .
По добре би ми звучало ако искаш - ДК1. Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември да мине към основните тогава и "вълкът сит и агнето цяло ", НО  само в нашия спор и ситуация . И повтарям или да се преразгледат всички критерии или нито един - ето това бе моята гледна точка и становище , което не ви хареса .

# 922
  • София
Кати, поддържането на здравноосигурителен статус също не е задължително за хората които не работят. Все пак не мисля че би трябвало да има разлика в третирането на лична информация при ползване на образователни и здравни услуги. Фактът че едното е ограничено като ресурс не е основание. Поне така мисля.

Не си права. Задължително е. Предполага се, че ако си трайно безработна все някой ти подхвърля по коричка хляб и защо не вземе вместо да ти даде и сиренце да ти плати осигуровката, моля?

Сигурно си спомняш, че като си сключвала договор за услуга, да речем, ползване на телефонен номер, си подписала информирано съгласие за разпространение на личните ти данни. Или когато си си разкривала банкова сметка. Или когато си викала водопроводчик...  Laughing Вече наляво и дясно се иска доброволното предоставяне за ползване на лични данни.
И, разбира се, никой не те задължава да имаш телефон. Или ток. Или топла вода. Или банкова сметка. Или водопроводчик.
Или участие в детско заведение.

С други думи, ползването на това предимство не е, по никакъв начин, задължително за хората, които имат право на него. Редно би било, обаче, ползването му - по волята на имащия право на него - да е прозрачно.

# 923
  • София
Не, аз не питам за фиктивно записване, просто ме интересуваше какво става ако детето боледува често и накрая решим да го спрем за по-дълго време.Защото детето ми ще е малко септември месец и е ясно че ще боледува минала съм вече веднъж по този път и съм наясно.Но от друга страна не искам да изпускам възможността да кандидатствам, зашото може и да го приемат.
Е ти не тръгвай с нагласата, че ще боледува детето Simple Smile Но ако искаш изобщо да не ходи и да си пазиш мястото не е местото да питаш нас, защото повечето сме на мнение, че това нее редно спрямо неприетите места, кото наистина биха ходили редовно в ДЗ.

# 924
  • София
За мен по-голям проблем във връзка с прозрачността е фактът че отрязаха инфото от предходни класирания, а се публикуват само последните. Също така не е указан и броят за всяка група на децата, които са приети по т. 2.2.3 от Правилата. Не е указан и броят на записаните деца с протокол от Комисията във всяка група. Няма функция за кандидатстване на малки набори с по-големи, което е оправдание за записване на три годишни деца с по-голям набор и съответното им прехвърляне в първа група при първа възможност. Тези деца е редно да бъдат от опашките, но предполагам разбирате че не са оттам.

Абсолютно  Peace И да искаш да видиш класираните и записаните- не можеш.

Нашата директорка е наредила да не пускат хора в кабинета й. Ако искаш да говориш с нея охраната я вика и тя слиза долу.

# 925
  • София
Ама К4 и К5 социални ли ги водят?  Shocked Т.е. децата с точки по К4 участват в квотата на сираците и многодетните ли? Е това не го знаех, наистина ми се струва странно, какво им е социалното на внучетата на перачките и на ясленчетата?

8(К1+К2)+3(К4)=11=10+.
Ти ми кажи какви ги водят.
Водят ги от тези, дето не се виждат колко са и от къде се събират.

Отдавна няма отделни опашки.

# 926
  • София
Е, хубава работа, не са в социалните, в общите са!
http://kg.sofia.bg/?page=manual

# 927
  • София

За тази година са отделени пари за довършване на преходни обекти. Т.е. само за неща започнати през 2009 г. В списъка направен от ресора на Савина в края на миналата година не виждам 20 ДГ почнати, но ако от СО броят всяка група, може и да ги докарат.

Ели, всяко креватче броят...  Mr. Green а столчетата - отделно.

# 928
  • София
До днес не ми беше ясно защо му е потрявнало на някого да разбърква профила и кандидатурите на дъщеря ми - при класирането на 30-ти се оказа, че местата на първо и второ желание са сменени и то не от нас! Е, сега вече ми е ясно - преди бяхме 10-ти след чертата, сега след като си оправихме местата на желанията сме 11-ти - детенцето след нас (кандидатсвало на същата дата и със същите точки) е минало на предната позиция в резултат на нашето "разместване".
От Системата ми отговориха, че никой освен нас нямал право да размества желанията - да, ама явно ги е размествал! Интересно кой и как - но надали ще се изясни!

Това... не ми звучи смислено... освен, ако са му теглили случайно число точно тогава?

# 929
  • София
Няма никакво значение кой номер сте под чертата. Скоро може и 50-ти да станете, зависи с коя буква започва името на детето. Децата са наредени по азбучен ред в групата с еднакъв брой точки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт