Как/къде съхранявате банани??

• 5 112
  • 40
  •   1
Отговори
Бихте ли споделили как и къде съхранявате бананите? Аз ги купувам от зелени по-зелени само и само да зреят повече време вкъщи, но винаги за 1-2 дена максимум и вече са черни и презрели! Close Чудя се дали правилно ги съхранявам? Държа ги в кухнята на стайна температура......  Thinking

# 1
И аз ги държа в кухнята на стайна температура. Ако ги сложа в хладилника, много бързо почерняват.

# 2
  • София
В хладилник ги държа. Купувам ги жълти,  до седмица поне не съм забелязла да се променят.

# 3
На хладно,но не в хладилник,и също знам,да са  далеч от ябълки.

# 4
  • София
В кухнята ги държа, но никога не купувам голямо количество. Магазинът е на 2 крачки от нас - няма смисъл.

# 5
В хладилника.

# 6
Бихте ли споделили как и къде съхранявате бананите? Аз ги купувам от зелени по-зелени само и само да зреят повече време вкъщи, но винаги за 1-2 дена максимум и вече са черни и презрели! Close Чудя се дали правилно ги съхранявам? Държа ги в кухнята на стайна температура......  Thinking

Пък аз никога не купувам зелени банани...
Само хубави жълти и без петна.Сега ги държа на балкона на студено.И не купувам големи количества.Издържат ми до седмица.

# 7
купувам по малко около килограм и ги държа на стайна температура, ако му се дояде на малкия да може да си вземе иначе от хладилника все забравям да му извадя предварително, въздържам се да му давам студени банани

# 8
На стайна температура в купа Rolling Eyes

# 9

И аз, но купувам по малко и въпреки това понякога хвърлям  Blush

да са  далеч от ябълки.

Това не го знаех и ги държа точно с ябълките и други плодове в една огромна купа  Thinking

# 10
  • София
Това не го знаех и ги държа точно с ябълките и други плодове в една огромна купа  Thinking

Консумацията на недобре узрели банани е не само вредна, но може да доведе и до храносмилателни проблеми и разстройство. Когато избирате банани, оглеждайте се за кафеникави петънца по кората им. Тези петънца показват, че банана е добре узрял. Бананите трябва да се съхраняват на открито, при стайна температура, поне докато не узреят напълно.

След това бихте могли да ги приберете в хладилника. В хладилника кората на банана потъмнява съществено, но плодът вътре запазва своята твърдост и вкусови качества. За да помогнете на бананите да узреят по-бързо бихте могли да ги поставите за около 24 часа в кафяв хартиен плик заедно с една ябълка.

# 11
  • у дома с любимите си хора

И аз така.И никога не се задържат повече от 3 дни,защото биват изядени.

# 12
  • Пловдив
ами в къщи никога не купуван големи количества ,ако останат и презреят правя прекрасна домашна бананова тортичка с тях
случвало се е и умишлено да купувам по презрели заради тортичката.

# 13
В кухнята на стайна темепература

# 14
В кухнята на стайна темепература
И аз така,но най-много ден,защото изчезват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт