КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 797
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
при нас  височината на плота е 90 см и миялнта е под плота невградена .Ние си я имахме и за мой ужас беше бяла .Е примирих се и я преформих с фолио инокс (понеже хладилника който не е вграден също е инокс . Има вариант ширината на плота да е 65 см да се сложи вратичка така че да не се вижда миялната ама кой да се сети .Мислех че всички плотове стандартно са 60 см  . Нямах време да чета много преди ремонта . Нищо за следващата кухня ще знам Simple Smile на мен височината ми е удобна но аз съм 170 см висока и предпочетох по висок плот

# 526
Не има и по тънки гърбове,но съм от Варна и немога да помогна къде в Сф да отидеш.Там където продават плотове има към тях гръбче,само към които няма такъв предлагат плоскост пдч 18.

Ама трябва ли да си купя плот, за да ми продадат тънко гръбче?  Embarassed
Варна също ме устройва като информация, но ако и някой от София се включи ще е супер  Peace

не е задължително да си купуваш плот, може и само гръбче
ето на фирма Хосе - склада в Казичене
http://hosse.bg/bg/materials_details.php?id_d=236&vid=4

# 527
  • Бургас
Ние преди няколко месеца монтирахме миялна -свободностояща,като а поставихме точно под плота.Имахме същият проблем с височината.Наложи се да свалим капака на машината -нашата е Електролукс, но мисля това няма значение всички са стандартни.Височината на плота ни също беше 81.5-82см.,а миалната 85см.Капака мисля смъкна с около 2.5см повдигнахме и малко шкафа на тънка летва и проблемът се реши.

# 528
  • Русе
Дойде и моят ред да се похваля с кухня Mr. Green
  Има да се доизкусуряват някои неща Wink
Ето я

Благодаря на всички за споделеното и за съветите!

danito1988 ,честита ти кухня,свежа е!

# 529
Джаста Праста, прекрасна!  bouquet

Светлита, ние пък искахме да вмъкнем под плота на стандартни шкафчета пералнята. Едновременно с това решихме да отковем и плотовете на шкафчетата, които бяха "на парче" и да поставим общ. Майстора подходи така: След като махна плотовете, накова летви с ширина около 5 сантиметра върху горния ръб на шкафчетата, а отгоре монтира новия плот. Аз така или иначе ще лакирам дървото след някоя и друга седмица и ще изравня цвета, така че тази добавка да не бие на очи... Simple Smile

# 530
  • София
кухнята е страхотна но в това направо се влюбих  #Crazy http://nevenasa.snimka.bg/business/kuhnya.445695.17768892.big

# 531
eva7el и аз се чудех дали пък има плотове по-широки от 60 см. и си мислех че не може да няма, щото мъжо оспорваше, е явно съм права Simple Smile че и ние така бяла сигуро ще вземем, то хладилника ни е бял де, но пък не пречи да се скрият зад вратички, дано и мъжлето е навит, че ако каже "не" и тогава край с плановете ми  Laughing , иначе аз съм с 5 санта по-нисичка, освен да се разхождам на ток Simple Smile.
PEPABS и твоят вариант е решение, майка ми така са направили, но не живеят в бг и се чудех дали  на тук продаваните уреди може да се махни тоз капак, това също го представих на мъж ми, много зависи кое ще му е по-лесно, че сами ще си правим нещата, от мен (и от вас  Hug) е главоблъскането за възможните варианти предварително, че той едва ли гомисли отсега Blush
Curlicue, е този вариант определено не ми беше идвал на ум, и ние ще слагаме нов плот върху един стар корпус, а иначе предполагам, че като са затворени вратичките, тези летвички не се виждат или ...?  newsm78

И още нещо да ви питам, то вече се проби дупката, но пък за мое успокоение... Бяхте коментирали преди време за височината на аспиратора, че има стандарти, но и пък, че  по-добре дърпа парата, ако е на по-височко, ще слагаме декоративен на стената, ще правим полуостров, и поради цените на свободостоящите, такъв измислихме да закрепим на стената,но пък обърнат със страницата си откъм фронта на котлоните, и за да не пречи го качихме на 80 см. от плота, какво ви е мнението и по-този въпрос? дано ме разбирате че съм много обяснителна май  Embarassed Joy

Джаста-Праста, много ми харесва, и комодата също между другото  Heart Eyes

# 532
Curlicue, е този вариант определено не ми беше идвал на ум, и ние ще слагаме нов плот върху един стар корпус, а иначе предполагам, че като са затворени вратичките, тези летвички не се виждат или ...?  newsm78

При нас се падат над чекмеджетата и стоят като горно цокълче на челото. Не е нещо, което дразни.
Ще заредя апарата и утре ще ги щракна, за да добиеш представа... Simple Smile

# 533
  • Бургас
Да забравих да кажа ,че не на всички могат да се свалят капаците-пише го в инструкцията,иначе няма никакъв проблем и въобще не е грозно.Летвичките са тънички и боядисани в цвета на шкафчетата .Също изглеждат добре.

# 534
DjastaPrasta ,браво,ето това се казва кухня!
(  хи хи хи , може би защото моята е почти същата,само че стъкло Wink)

# 535
благодаря ви момичета

# 536
DjastaPrasta, кухнята ти страшно ми хареса! Моля те сподели какви са материалите, а също и откъде сте купили фурната. Като изписах тази марка в Гугъл ми излизат само някакви частни обяви или пък инструкции за употреба, а никъде не се появи адрес на магазин.
За свободно стоящите уреди под плот - вкъщи миялната е така. Плотът ни идва на височина 90 см., не ми е високо /аз също не съм от най-едрите - 160 см. съм/. Между капака на миялната и плота има едни три сантиметра, които, по моя сметка са напълно излишен луфт, но явно производителят на шкафовете се презастрахова. И сега този луфт ме дразни, чудя се с какво да го запълня. Другата кухня, която ми предстои да правя, непременно ще е с вградена миялна машина, за да не ми зеят дупки.

# 537
  • Русе
Благодаря Ви момичета,радвам се че харесахте новата ни кухня.
В другата част на стаята-трапезарната имаме диван и маса,но предстои да тапицираме  и не е за показване в момента.Стената,граничеща да облицования с камъни комин ни е с цвят на млечен шоколад.
  Корпусът е ПДЧ.Вратичките са МДФ фолио-бял лак,а долните така и не запомних-някакъв орех(грабна ме моментално в каталога) Laughing Цветът на снимките е почти същия като на яве,има лек релеф на фладера,който придава естествен вид на масив.
  Байбиби,отговарям ти на ЛС.

# 538
http://flambe.snimka.bg/architecture/flambe.366142.11663319, това е снимка на свободно стояща миялна, със свален капак и вградена под стандартен плот.
Съжелявам, нямам по-добра снимка (вече съм със вградена), но на практика няма луфт отникъде, влизаше точно, даже и цокъл като на шкафовете и монтирахме. Не би трябвало да има и проблем със свалянето на капака, под него има изолация на съдомиялната. Проблема обаче е за влагата, ако плотът се направи да стърчи малко. Плота от долната страна няма покритие и при отваряне на миялната парата почва да го раздува. Ние решихме проблема, като го изолирахме с печатарски плаки.
Две - три години си изкарах с тая миялна без проблем. Е, вадеше ми малко очите, но като правиш ремонт на кухня, пък уредите са ти купени преди години и работят е така...

# 539
  • Пловдив
Комодчето и мен ме впечатли  Mr. Green и кухнята е много пеиятна, изчистена...   bouquet

baibibi, този луфт се получава при 90см с плота и стояща  миялна, така ли? И аз имам някакви такива опасения... Защото и нашата нмиялна ще е стояща, но ще и махнем предния панел на капака и ще го заменим с ПДЧ, за да се слее поне малко с останалото. Та... и аз като меря ми идава някакъв луфт, който умувам как да използвам. Мисля да махнем плота на миялната, така нивото ще падне още около 2,5см, и ако останалото място е 3см... Мисля си за някакво плитичко чекмедженце... Все ще му намеря някакво приложение  Rolling Eyes Мисля да е функционално всяко сантиметърче  Mr. Green

И по този повод да питам компетентните... колко е най-малкия размер на плосък въздуховод за аспиратор? Аз попаднах само на едни размери в нета - 7,5см

Общи условия

Активация на акаунт