КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 332
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Марката е Bompani. Имам дъно на шкафа и нямам дупки. Благодаря за съвета.   bouquet

Действай с дупките тогава Simple Smile
За тези фурни не съм чувала да са проблемни, но това не значи че не са.
Надявам се, че след като направите дупките нещата ще се оправят.
Ако решите да си ги правите сами, нужни са около 5-6 дупки с ф60 мм  (или по-големи) и могат да се направят с боркорона.

# 556
  • София
Може да отидеш и до склада на Кроношпан в Младост, стига да нямаш предразсъдъци към Кроношпан и лошата му слава.
Извинявам се, но отскоро се интересувам от кухни, та съм пропуснала - какъв е проблема с Кроношпан? Интересува ме живо, защото съм си харесала техен плот.
Проблема с Кроношпан е в технологията на производство. Но! Те съвсем наскоро са обновили технологичната си линия за производство на ПДЧ в завода си във Велико Търново и там произвеждат много качествени плочи (многослойно ПДЧ, а не трислойно). Проблема е, че не поддържат много декори. Можете да разпознаете плочите, правени във Велико Търново по размера - 2800х2070 мм, а старите са им в два размера - 3660х1830 и 2450х1830.
Между другото, проблем с плотовете няма, препоръчвам ти да си вземеш плот с дебелина 40 мм, а не 30 Simple Smile

# 557
  • Абсурдистан
flambe , а при теб съдомиялната с фолио ли е облепена?
И ако е така, само отпред ли е или и от страни?

# 558
  • София
Може да отидеш и до склада на Кроношпан в Младост, стига да нямаш предразсъдъци към Кроношпан и лошата му слава.
Извинявам се, но отскоро се интересувам от кухни, та съм пропуснала - какъв е проблема с Кроношпан? Интересува ме живо, защото съм си харесала техен плот.

Казват, че ПДЧ-то им не било качествено, нямало плътност. Аз си бях харесала техния Орех лион за кухнята, но в няколко фирми ми казаха, че заради лошото качество на плочите не работят с ПДЧ на Кроношпан. Питах и във форума на направи си сам, там пишат доста мебелисти и те не се изказаха ласкаво.
Ето един от отговорите:

Цитат
Повечето плочи са им рехави и като режеш става на дупки и няма къде да се залепи канта.

# 559
  • Шумен

kiva, коя фирма ти прави кухнята?
Ами силно казано фирма. Един човека с двама работници тук в Шумен.  Laughing
Манди, проблема е че сме в обтегнати отношения с майстора, щото си изисках и обещаните маси като обезщетение за забавянето и той ми се разсърди.  Sad  Тези дупки с дрелка няма ли стане да се направят? И какво помагат те в случая?

# 560
  • София

Манди, проблема е че сме в обтегнати отношения с майстора, щото си изисках и обещаните маси като обезщетение за забавянето и той ми се разсърди.  Sad  Тези дупки с дрелка няма ли стане да се направят? И какво помагат те в случая?
Може и с дрелка, нито ще ги виждаш, нито нищо.. Въпроса е да има на къде да излиза влагата, защото иначе кондензира и се превръща във вода.
Нищо, че си се скарала с човека-фирма, ако знаеш какъв е материала на челото, би трябвало да можеш да намериш фирма, която реже и кантира и да си купиш само челото и да го монтирате сами.

А за кроношпан, причините за ниското качество са много... Възможно е да допускат по-едри частици в междинния слой или да не спазват количеството на лепилната смес, или да използват лепилна смес с неподходяща концентрация и това да влияе на качеството на лепилния шев и плочите да стават трошливи, възможно е причината да е в ламинирането... Сума ти неща могат да бъдат. От година и нещо насам твърдят, че са коригирали грешките и проблемите в производството си и се наблюдава някаква разлика. В крайна сметка, според мен са добър вариант на по-ниска цена. От друга страна, разликата в цената не е кой-знае колко голяма, стига да не става въпрос за нещо по-голямо.

# 561
С фолио е отпред(защото е бяла), от страни са си страници за шкаф. На практика беше като вградена, без вратата отпред. На снимката седи малко като свободно стояща, защото вратата е притворена.

# 562
  • Пловдив
 Mr. Green Kiva, дано не те боли много кръста заради мен  hahaha
А за чекмедженцето... значи при плот на 90см излиза луфт от 3см, така ли? Да кажем плота на миялната да е два... и ако вдигна нивото на шкафовете и плота с 1-2 см... ще стане чудно шкафче. Като не го виждам с някакви сложни механизми. Най-простото и отнемащо най-малко място във вертикал.
В момента имам чекмедже с чело 6-7см, което си е напълно функционално - там са ми приборите. Дори спокойно ми се събира пластмасов разделител вътре.
А като споменах механизми за чекмедже... на една мострена кухня харесах едни... с колка някаква от толната страна на кутията, т.е. пести място по хоризонтала. Не че до сега съм обръщала специално внимание на механизмите, но ми се струва, че другаде не съм попадала на такова изпълнение и ми се стори интересно. Скоро мисля пак да посетя магазина и ще поразпитам.

# 563
  • Абсурдистан
С фолио е отпред(защото е бяла), от страни са си страници за шкаф. На практика беше като вградена, без вратата отпред. На снимката седи малко като свободно стояща, защото вратата е притворена.

Много добре е станало!

# 564
Кива, съжалявам за чекмеджето Sad

причината е от влагата, която идва от фурната и това е често срещан проблем. Независимо, че канта е 2мм, той не е достатъчен да предпази ПДЧ-то от раздуване, то поема влага и през ламината. Проблема може да е в самата фурна, но се прави едно нещо за да се намали риска от раздуване на чекмеджето и ти можеш да провериш дали е направено. Под самата фурна има дъно от ПДЧ и е добре то да се изреже или да се пробият 5-6 големи дупки по него. Извади чекмеджето и пипни с ръка дъното под фурната. След това се обади във фирмата, която ти е произвела кухнята, помоли ги да ти сменят челото на чекмеджето и като дойдат да ти го монтират ги помоли да ти демонтират фурната и да ти пробият дъното под нея. Това в случай, че не е пробито вече, а ако е... Кофти работа.. Каква марка ти е фурната?

Майко мила! Добре, че в момента не правя кухня! /само я проектирам/ Но всичко казано, от това мнение надолу - за Кроношпан, за дупките, за фолиото, с което се облепя плота около миялната, за дебелината на кантовете - все едно, че някой ми е казал специално да гледам тези грешки да допусна в моята кухня. Имам я от четири години. Материалът е от Кроношпан /ПДЧ/, плотът около миялната не е облепен или подсилен с нищо, кантовете ми са с дебелина 1 мм, нямам дупки на плоскостта под фурната. С една дума - пълен провал. Обаче пък, да чукна на дърво, нямам нищо разлепено, раздуто, подпухнало, подкожушено, ожулено, провиснало.
За бъдещата кухня /надявам се поне да знам със сигурност как ще изглежда до 2-3 месеца/ ще избегна Кроношпан /няма нужда да дърпам дявола за опашката/, но със сигурност ще си купя уреди от същата марка, каквато сега ползвам /поне фурната, плота и хладилника/. Дори ще гледам да са същия модел, че вече е проверен.

# 565
baibibi , то май човек,  колкото и да се мъчи да ги предвиди нещата, все нещо ще те изненада Mr. Green. Конкретно за съдомиялната, мисля, че точно заради тази влага се оставят тези два - три сантиментра луфт до плота. При мен беше друга ситуацията, нямаше капак и беше без всякакъв луфт - парата фукаше яко право в плота.

Чипоноска - това беше максимума, който можеше да постигнем. На практика даже хора, които знаеха, че съдомиялната е свободно стояща, се чудеха как сме я вградили. А решението е безкрайно просто и лесно изпълнимо, бих казала и по- практично, защото при покупката на новата(вградена), вече имах шкафа и просто ги размених без никакво препряване.
Е, вратата ми дойде с друг нюанс байц, ама аз вече съм се примирила, че ако не избушиш нещо докрай, а разчиташ с времето да го нагодиш, все не става. Та си имам поле за изява в тая кухня или съм прекалено втренчена в детайла Hug

Към всички правещи кухни в момента бих дала още един съвет (непоискан Mr. Green) изпробван в практиката. Слагайте, ако можете допълнителни вентилация освен абсорбатора. При мен са два дърпащи вентилатора в трегера. Вързани съм към основната тръба на абсорбатора и изкарани през прозореца. Преди това, бях само с абсорбатор, смених го с по-мощен, кухнята е относително обособена и въпреки всичко и сега понякога, ако не ги пусна,   хола ми се омирисва. Айде...пак се отплеснах Hug

# 566
Здравейте момичета. Нахлувам в темата ви с въпрос, защото не мога да изчета всичко, което сте написали /то е толкова много, че свят ми се зави #Crazy/. Явно сте доста компетентни. Та на въпроса - къде в Шумен човек може да си поръча кухня, която да не е много скъпа и да е с качествена изработка? Пускам ви няколко линка на кухни:
http://www.erea.bg/pino495_1.html
http://fantasticomebel.com/product/view/72 - кухна №3
http://kuhnite.snimka.bg/properties/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma.237934.5624347
Този тип кухни ми харесват, но май тук няма кой да ми я направи. Всичко, което видях до сега във фирмите и магазините е стандартно. Бих искала светла кухня с МДФ вратички и тъмен плот. Може да ми препоръчате фирма и в Търговище или Варна, но не знам дали си струва. Благодаря предварително.

# 567
Препоръчаха ми конструкцията на шкафовете да ми са от ПДЧ на Кроношпан, а само видимите части и вратичките да са ми на Egger с цел икономии. Чудя се дали си заслужава риска newsm78

# 568
  • Шумен
Здравейте момичета. Нахлувам в темата ви с въпрос, защото не мога да изчета всичко, което сте написали /то е толкова много, че свят ми се зави #Crazy/. Явно сте доста компетентни. Та на въпроса - къде в Шумен човек може да си поръча кухня, която да не е много скъпа и да е с качествена изработка? Пускам ви няколко линка на кухни:
Този тип кухни ми харесват, но май тук няма кой да ми я направи. Всичко, което видях до сега във фирмите и магазините е стандартно. Бих искала светла кухня с МДФ вратички и тъмен плот. Може да ми препоръчате фирма и в Търговище или Варна, но не знам дали си струва. Благодаря предварително.

Кухня 3 можеш да я поръчаш в Астра център при Тотал. Те са представители на Фантастико. Отделно с МДФ врати можеш да поръчаш в Дибо на крайречния булевард и още един магазин има до него. В Мебел Джен също си мисля, че ще ти направят. Други фирмиии  newsm78 Зоти не съм сигурна, но би трябвало да направят. В Зиеното,  освен Зоти има и още 2 мебелни фирми май, така че и там можеш да провериш. Иначе "гаражните" майстори, каквито аз ползвах не работят с МДФ.
Можеш да попиташ и в Гиг 58.
Успех  Hug

# 569
  • София
Това, което харесваш не е толкова трудно за изпълнение. Този ефект на вратичките се постига лесно - или с фрезован МДФ или с профили от МДФ и пълнеж. Особено втория вариант е много достъпен, защото масово се предлагат такива профили, както и по-тънки плоскости за между профилите. Първия вариант с фрезования МДФ.. може да се фрезова на ръка със шаблони, би трябвало фирмите да се наемат да правят такова нещо или да се фрецова на център, което е много лесно, стига да има център около Шумен.

Препоръчаха ми конструкцията на шкафовете да ми са от ПДЧ на Кроношпан, а само видимите части и вратичките да са ми на Egger с цел икономии. Чудя се дали си заслужава риска newsm78
По-евтино ще ти излезне, пък и не е кой знае какъв риск. Проблема при Кроношпан е при видимите части, защото се оронват ръбчетата, и ако попаднеш на малка фирма тип "гаражен майстор" най-вероятно вратичките ще си останат с малко пооронено около канта на места поради причината, че "гаражния майстор" няма възможност при такъв проблем да вземе допълнително материал и да ти прави вратички докато станат добре. С две думи - копус на кроношпан и врати на егер, примерно си е добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт