Как ви се струва следния вариант относно Аптамил НА?

• 2 330
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте
Доскоро синът ми пиеше Аптамил АР с голям апетит.Сега обаче се налага да давам хипоалергенно мляко и реших да взема пак Аптамил.Обаче на бебчо не му харесва и реве с цяло гърло,не го иска.Питам се може ли първоначално ,за да свикне с вкуса,да смесвам АР с НА и постепенно да увеличавам НА,докато мене само на такова?

# 1
ХА млякото винаги има леко горчив вкус. АР млякото определено е по-вкусно. 100 % детето ти, не харесва вкуса му. Незнам по каква причина даваш ХА мляко, посъветвай се с педиатър дали да не си останете на АР. Предполагам, че няма да е проблем и да ги смесваш, но все пак питай педиатъра на детето.

# 2
Сега обаче се налага да давам хипоалергенно мляко

Защо?

# 3
има алергия,иначе за какво

# 4
Много често педиатрите го препоръчват просто превантивно, затова питам, не се сърди  Hug
Ако има доказана алергия - не, не може да смесваш млеката.
Опитай с Милумил ХА или друго подсладено и ароматизирано ХА мляко  Peace

# 5
Милумил вече не се продава-кое друго също е относително приятно?Блонди,А защо не може да се месват при доказана алергия-смятам да ги смесвам само временно докато евентуално свикне с вкуса?

# 6
Ако детето има алергия, не може да даваш нищо различно от ХА или соево мляко. АР е само против повръщане, но не и против АКБМ. При смесване пак ще даваш белтъка на кравето мляко, нещо, недопустимо при АКБМ  Peace

# 7
misssixty223 Фризото и НАН-а са по-горчиви и от Аптамила, щом сте с доказана алергия, по-добре не смесвай млеката. А каква ви е алергията?
Една майка в парка е много доволна от Хумана ХА, аз обаче нямам личен опит от това мляко.

# 8
Алергията е към млякото-и пак казвам че искам да ги смесвам само временно,например за една седмица,докато свикне с вкуса,иначе ми е ясно че едновременното даване на хипоалергенно с нехипоалергенно мляко няма смисъл.

# 9
Ние от раждането сме на ХИП НА по препоръка на педиатър, защото и двамата с баща сме много алергични и бебка може да е наследила някоя алертгия от нас. Според моя вкус млякото е гадно, но Лора е на друго мнение - много си го харесва.
За смесването на млеката - преди време заради засилващо се повръщане нашто педи ми каза да слагам Фризовом в нашето си мляко - за сгъстяване. Обаче гастроентеролога категорично ми забрани смесване на каквито и да било млека.
Една чуденка - НА млеката не се дават на бебета с алергия към белтъка на кравето мляко /то и на кутията си го пише/Дават се само като профилактика на бебета, които са предразположени към алергии.

# 10
Една чуденка - НА млеката не се дават на бебета с алергия към белтъка на кравето мляко /то и на кутията си го пише/Дават се само като профилактика на бебета, които са предразположени към алергии.
И на мен това ми е чуденката. При доказана алергия се изписва Фризопеп или Аптамил също имат мляко за алергия но не му знам точно името.
dobronamerena , на мен пък гастроентеролог ми каза че няма никакъв проблем да се смесват млеката ако са от една марка. В това отношение колкото лекари, толкова и мнения.

# 11
Алергията е към млякото-и пак казвам че искам да ги смесвам само временно,например за една седмица,докато свикне с вкуса,иначе ми е ясно че едновременното даване на хипоалергенно с нехипоалергенно мляко няма смисъл.

Не, че няма смисъл. Вредно и опасно е при доказана алергия. Затова пак на въпроса ти - не, не може да ги смесваш!

# 12
Блонди Hug Защо е вредно и опасно даването на ХА мляко при доказана АБКМ? Зная, че в такива случаи ХА млякото не помага, защотот белтъкът трябва да е напълно хидролизиран, а не частично както е при ХА млякото. Но защо е опасно? Ние от близо 2 месеца пием ХА мляко, защото имахме съмнение че белтъкът в млякото може би я дразни по някакъв начин, както се израси нашата педиатърка. И понеже ми омръзна да се чудя има ли нещо или не, а и сега при захранването да я ограничавам ли или не накрая направихме кръвен тест, нямаме АБКМ, но ще пием ХА млякото до годинката, защото вече много млека сменяхме.
misssixty223, за да горчат по-малко ХА млеката се приготвят с топла, телесна температура, а не гореща вода. Колкото е по-гореща е водата, по-горчив вкус имат.

# 13
Благодаря на всички за отговорите.Tan ,а достоверен ли е кръвния тест и на каква възраст на детето може да се направи,защото и на мен ми писна да се чудя и съмнявам

# 14
misssixty223, кръвният тест е достоверен. При него се измерват нивата на  IgE в кръвта срещу определени алергени. Теста се прави и на новородени. Аз съжелявам, че се лутахме толкова време, че почнахме ХА мляко без да има нужда, че постояно бяхме в някакви дилеми има ли или няма АБКМ, въпреки че знаех за този РАСТ тест. Моят съвет е, ако нямате обширни прояви на АБКМ, а аз доколкото разбирам - нямате, да направите кръвен тест.

Общи условия

Активация на акаунт