Какво ви шокира най - много.....?

• 30 523
  • 453
  •   1
Отговори
# 45

Едно нещо, което особено ме изненада в началото беше, че гостите доброволно помагат в отсервирането на масата - сами си носят чиниите и приборите в съдомиялната.
За такова нещо не бих и мечтала в България  Joy

Стига! И аз искам такива гости Joy Joy Joy Това в коя страна е?

# 46
Ей така, всичко се вижда вътре в къщите, ако минаваш по улицата  Crazy

Ахам, и ние сме така  Peace, като един голям телевизор  Grinning особено през прозорците от към вътрешния двор какво ли не съм виждала...лятото мома да си закусва на терасата по прашки, съседа от залепената от ляво сграда дето свири на пиано до прозореца редовно е по гащи или пък можеш да му видиш Дто през тях, сега нали сън не ме лови, та една нощ и госпожата му голичка се разхождаше (сигурно си мисли, че всички спят...), а сме в район дето все млади семейства и хора живеят Simple Smile много спокойно и приятно местенце ...но му свикнах  Mr. Green...
Че питат прекалено лични и интимни въпроси макар и да те виждат за първи път...не че помнят какво си им казал  Mr. Green, осъзнах, че си е само начин да отворят разговор  Peace

# 47
Още нещо, което ме "шокира" е това, че хората си имат по много деца и при това става въпрос за хора от различни култури.
В Б-я това да имаш 3 деца(не говоря за повече) си е направо геройство, а тук като че ли това е минимума деца на семейство.  Wink

Присети ме като спомена за много деца - в Словакия хората в малките градове и по селата имат дори по повече от 3 деца Shocked горе - долу между 3 и 5 на брой и за мен си беше шокиращо, но и за тях като им казвах, че съм единствено дете те също много се шокираха и ме съжаляваха колко ли ми е скучно Joy Joy Joy

# 48
  • в сърцето на един мъж...

Едно нещо, което особено ме изненада в началото беше, че гостите доброволно помагат в отсервирането на масата - сами си носят чиниите и приборите в съдомиялната.
За такова нещо не бих и мечтала в България  Joy

Аз съм в Германия Mr. Green
Абе честно казано не бих си дала чиниите да ми ги мият. Ревнива съм към вида им после, а и към количеството Joy

# 49
Шокираше ме, че докторът те преслушва през дрехите и изпада в ужас ако решиш да се съблечеш, как жените чакат за лекар в отделна приемна от мъжете си, как всяко семейство се загражда с параван в ресторантите( Саудитска Арабия), как мъжете се разхождат хванати за ръце и си потриват носовете при поздрав, как мутауата(религиозната полиция) в моловете може да те шляпне с една пръчка по задника ако не си сложила шейлата си, как по време на молитва ( 4 пъти дневно) затварят всички магазини и кафенета и трябва да излезеш навън и да чакаш края, а семейства и жени не могат да седнат никога отвън в кафене, винаги има отделна секция за тях, а най-добрите места за сядане са само за мъже и много други.

# 50
Няма да забравя първия ми "шок" тук - хората спазват правилника за движение и в 3 ч сутринта се спира на червен светофар и се кара с максимално разрешената скорост от 30 км/ч.
После надойдоха и други "шокови" моменти, които разбиха представата ми за германците и легендите, разказвани за тях.

# 51
Първият ми шок - О, Боже, как могат да ядат храната толкова гореща и толкова бързо! Още не мога да им свикна Crazy

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 12:10 от surfline

# 52
  • След завоя в дясно
Не бих казала, че изпаднах в шок, но доста се потрудих да свикна с:
- отделните кранчета за топла и студена вода;
- мокет в банята Mr. Green

# 53
  • ENGLAND
Първият ми шок - О, Боже, как могат да ядат храната толкова гореща и толкова бързо! Още не мога да им свикна Crazy
О, и в Англия са така. И бирата я пият за отрицателно време. Един приятел българин наричаше пъбовете им крак-мак. Отиват на бара, поръчват и прави за отрицателно време изпиват няколко бири.

# 54

За такова нещо не бих и мечтала в България  Joy

Норвегия  Mr. Green

Maggy77, мен направо ме е срам да се оглеждам, защото не знам какво ще видя, а за мен това си е директна намеса в личното пространство на хората.
Е, някои дръпват пердетата като се стъмни или пускат щорите, но рядко виждам такива "нормални" хора  Laughing
Преди няколко дни имах среща с една жена, влезнах в офиса й и тя каза: Момент да дръпна пердетата, защото не ми харесва всички да зяпат в кабинета ми  Joy
Почувствах я толкова ... близка  Laughing

# 55
Това с гостите наистина за първи път чувам и ми е доста любопитно:) Тук собственото ти семейство не винаги ти помага да събереш масата и да измиеш чиниите, а пък виж в някои страни чак и гостите се включват в това начинание Shocked

# 56
Ей така, всичко се вижда вътре в къщите, ако минаваш по улицата  Crazy

Ахам, и ние сме така  Peace, като един голям телевизор  Grinning особено през прозорците от към вътрешния двор какво ли не съм виждала...лятото мома да си закусва на терасата по прашки, съседа от залепената от ляво сграда дето свири на пиано до прозореца редовно е по гащи или пък можеш да му видиш Дто през тях, сега нали сън не ме лови, та една нощ и госпожата му голичка се разхождаше (сигурно си мисли, че всички спят...), а сме в район дето все млади семейства и хора живеят Simple Smile много спокойно и приятно местенце ...но му свикнах  Mr. Green...
Че питат прекалено лични и интимни въпроси макар и да те виждат за първи път...не че помнят какво си им казал  Mr. Green, осъзнах, че си е само начин да отворят разговор  Peace

Аз правилно съм си се насочила към Холандия, такъв воайор като мен явно ще си попадне на мястото:35: Joy Joy
Шегувам се Peace не си наблюдавам съседите! Наистина звучи малко кофти, но пък очевидно може и да е доста забвано след тежък работен ден да разпуснеш Laughing

Но като се замислите, в БГ с новото строителство от няколко години насам, лека полека вървим по техните стъпки Joy

# 57
....
Аз правилно съм си се насочила към Холандия, .......от няколко години насам, лека полека вървим по техните стъпки Joy
ма направо, какво говориш, точно се чудех - Как ще ги стигнем ...  холандците  Wink

# 58
В Щатите си отсервират.  Grinning
На мен ми е неудобно някой гост да си отсервира, но те - не, та не.  Laughing
И китайци, и американци гости са си отсервирали у нас.
Настоявам да не го правят, но явно такава е културата.
Не е лошо де, но на мен още ми е едно такова странно като го правят. Simple Smile

# 59
Не бих казала, че изпаднах в шок, но доста се потрудих да свикна с:

- мокет в банята Mr. Green

и картини в тоалетната.

Разбира се че е шокиращо за народ, който е свикнал тоалето да е у дворо (до лехата със зеленчука).

Общи условия

Активация на акаунт