Българска литература

• 76 724
  • 657
  •   1
Отговори
# 240
Нашингтон на Михаил Вешим - пак много забавна, макар че мой абсолютен фаворит е Английският съсед  Laughing

и аз така. Ношинготон е ок, но на места малко идва пресилено. Докато в Английският сьсед направо си го представях англичанина, много правдободобен образ.

# 241
Изгуби ни се темата ... Прочетох "Любов?!?" на Надежда Захариева, хареса ми. В книгата е романа "Тя и тримата" и стихове.

Аз съм чела някаква друга "Любов?!?" на Надежда Захариева, която е само стихосбирка. Няма роман вътре?!?

# 242
  • София
"Любов?!?" е озаглавена стихосбирката, в това издание така се казва и книгата.

# 243
Имате ли отзиви за Алкохол на Калин Терзийски?
[/b]

Да, имам. Прочетох я цялата и то насила, защото започна ли книга, не мога просто да не я довърша. Изключително блуткава и безинтересна, поне за мен. С абсолютно нищо не ме грабна, само си изгубих времето да чета за комплексар по-зле даже и от М.К. После от любопитство потърсих и други неща от автора...жалка работа . Това е само мое мнение, на някой може и да им хареса.

# 244
От съвременните български автори много харесвам Рачо Буров.

* 2000 г. — „Портрет на Ева“ (разкази) — Издателство Millennium. София.
    * 2002 г. — „Рисунки с червило“
    * 2006 г. — „Смокинов лист за Мона Лиза“ (39 неочаквани разкази), издателство „Нова звезда“
„Две кафета без захар“ /разкази/
И още две...

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 01:35 от ayas

# 245
Аз няма да повтарям многото хубави български книги, които сте посочили и ми харесват, а ще посоча само една, която не видях да сте написали.  „Сказание за времето на Самуила” от Антон Дончев. Това е за мен една наистина вълнуваща творба. Препоръчвам на всеки, който харесва исторически български романи да я прочете.

# 246
В "Девет зайци" на Виргиния Захариева първата част ме увлече и ми хареса. Началните разкази от втората част обаче ме стреснаха. Буквално. Помислих си - какъв е този ужас. Оставих книгата. След ден-два реших все пак да й дам отново шанс. Започнах да чета втората част напосоки - на който разказ отворя. И книгата пак ме изненада. Прочетох всичко. Тази втора част не е толкова увлекателна, не е толкова лесно четима, но пък е искрена и предизвикваща размисъл. Не че отново не попадах на моменти, които не разбирах или пък ми се струваха твърде маниерни, отвлечени, значещи нещо само за авторката. Но като цяло книгата ми хареса.

"9 зайци" Виргиния Захариева така ме вкара в размисли за детството... другата и, Огледалата не съм чела но ми се ще
отзиви?

Въпросът е стар, но сега попадам на темата.
"Милостта на малките огледала" е сборник от есета, публикувани текстове (статии) в различни печатни издания, разговори с приятели... В смисъла на "борбата" между първата и втората част на "9 зайци", огледалата приличат повече на втората част от зайците. Wink
За себе си мога да кажа, че есетата й са ми по-ценни и интересни, отколкото спомена за детството, колкото и чар и разкриване да има в него, та с една дума: препоръчвам. Simple Smile

# 247
Харесаха ми разказите на Деян Енев "Градче на име Мендосино".
Преди години бях чела "Морга" на Деян Енев и определено ми допадна много. Grinning
Ще видя дали тези разкази се намират онлайн, благодаря за препоръката. За "Морга" със сигурност помня, че я бях открила и онлайн, но не помня на кой сайт. Ако си спомня, ще дам линк.

# 248
Обожавам Димитър Талев сред писателите и Христо Ботев сред поетите.
Четирилогията на Талев има ли смисъл да я коментирам. Мога да я сравня единствено с "Време разделно" на Антон Дончев.
А стиховете на Ботев не мога да ги сравня с нищо. Просто всичко бледнее, сравнено с тях. Дори и стиховете на Вазов. А знаете ли защо Вазов не е посветил ода на Христо Ботев в "Епопея на забравените"? Не ви ли се вижда странно това? Има всички по-известни революционери, но одата за Ботев липсва. Защо ли?

# 249
  • Разпиляна във въображението
Харесвам Димитър Димов "Тютюн" Peace

# 250
Книгата на Галина Златарева - Медальонът толкова ми хареса, че ме запали по българските автори отново. Купих си и последната на Никол Денева - Заклинанието и също доста ми хареса. Сега се чудя да давам ли пари за 18%сиво или не.
Иначе от по-отдавна публикували автори с удоволствие бих си препрочела Богомил Райнов, Само за мъже или Тихия кът. Мъжки времена - Хайтов. Павел Вежинов - Синият залез, Емилян Станев - Крадецът на праскови.

# 251
Почвам новата книга на Теодора Димова 'Марма, Мариам'. Ще слоделя впечатления. Много харесвам другите и книги, предполагам и тази ще е силна.

# 252
Аз я приключих преди два дни.
Силна книга. Силна по един странен, необичаен начин, който докосва дори хора, без отношение към християнската религия - точно като мен.

# 253
Купих си и последната на Никол Денева - Заклинанието и също доста ми хареса.
От Никол Данева съм чела "Тринадесет рози" и много се измъчих. Поради тази причина никога не съм се оглеждала за нещо от нея...   

# 254
  • София
Аз прочетох

и вече имам два любими разказа от нея - "Любов" и "Морган Фрийман"...

Общи условия

Активация на акаунт