VIP АГ Варна - 2

• 70 730
  • 815
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Благодаря, много си мила   bouquet Предполага накакъв списък ще ми дадат за нещата, които трябва да нося. А цените предполагам ще се увеличат нали?

# 346
Списък аз така и не си взех. Не съм и сигурна дали дават такова чудо. Аз си носих следните неща:
За бебчето памперси, мокри кърпи /които ми взеха преди операцията и на третия ден като ми я доведоха при нея бяха тези които са останали/, пелени за  постилане и завиване, помпата за кърма, биба /залъгалка/,дрешки с къс и с дълъг ръкав. Първоначално я обличах с гащеризончета с дълги ръкави и крачоли, но беше топло и ми казаха да я оставя само по боди с къс ръкав.Хавлийка също носех и...май е това за беба.
За себе си носех превръзки, еднократни гащи, нощници,тоалетни принадлежности,чехли,ментови бонбони за след операцията и 3 бутилки минерална вода по 500 мл с биберонче накрсая, защото е по-удобно да пиеш докато лежиш.Лъжица, вилица, чиния, чаша, хавлия за баня и за ръце, сутиени за кърмене....май...друго не се сещам. А и мокри кърпички за мен, но те май са към тоалетние принадлежности  newsm78
За цените- ще се вдигат  Peace

# 347
  • Варна
Ето списъкът, който ми бяха дали на мен /говоря за не ВИП-а/:

- подложки 60/90 - 5 бр.
- системи инфузионни - 2 бр.
- абокат N18 - 2 бр.
- ръкавици стерилни N7 - 2 бр.
- ръкавици стерилни N8 - 2 бр.
- марлени компреси 7,5/7,5 х 100 - 2 бр.
- термометър - обикновен - 1 бр.
- иригатор за клизма plasti med (ENE; D SET - само този модел) - 1 бр.
- спринцовки 2 сс - 5 бр.
- спринцовки 5 сс - 5 бр.
- спринцовки 10 сс - 2 бр.
- спринцовки 20 сс - 2 бр.
- памук - 1 бр.
- конци Merlin 6 x 45 N0 - 2 бр.
- конци Merlin HR 43S - N1 - 2 бр.
- конци Marilon DS 24 2/0 - 70 см - 1 бр. или Marioerm DS 30 2/0 - 70 см - 1 бр.
- бебешки пелени - 2 комплекта
- левкопласт - 1 бр.
- лигнин - 50 гр.
- бебешки памперси - 10 бр.

Това е, което изискват да им дадеш, отделно си носиш още памперси, мокри кърпи и дрешки за бебчето.

Не знам за ВИП-а, но в нормалните стаи не само, че няма интернет, но и контакти няма, тъй че за лаптопи и нет обстановката е неподходяща. Който не е във ВИП-а /предполагам на ВИП етажа има контакти в стаите/, съветвам да си зареди телефоните, докато е в реанимация /там контакти има/, щото после единствения начин е в коридорите на етажа.

Също, аз при следващо раждане бих си разделила багажа на 2 - една по-малка чанта за реанимация и останалия багаж отделно, който да ми донесат след като ме преместят. Просто багажът в реанимация стои заключен /ставали доста кражби/ и ако трябва нещо, сестрата ти го дава, и по-лесно ще може да намери нещо, ако е по-малка чанта, а не като мен дето бях с огромен сак  Joy. За реанимация ви трябва само нощница, чехли, чифт бикини, превръзки /за след като махнат катетъра/, вода, стотинки за ТВ, лична карта, лъжица /само пюре ще ви дадат да ядете и то на втория ден/, тоалетна хартия, кърпички и май това е... Нито дават да се изкъпеш докато си там, нито да ходиш много-много, та от тоалетни принадлежности няма много смисъл... Малко като пълен мизерник се чувствах аз след 2 дни в реанимация, ама това е положението. Говоря за не-ВИП-а, не знам дали във ВИП-а не е по-различно...

# 348
Във VIP-а беше по-различно поне аз като раждах.Из форумите бях чела,че трябва да си взема водоустойчиви лепенки за операцията,за да не се мокри като се къпя.Деня ,след като ме преместиха в стаята,реших да се изкъпя ,сложих въпросната лепенка,но тя се отлепила и съответно се намокри раната.След това казах на една акушерка,тя казва....ми още по-добре,тъкмо си дезинфекцирала и почистила раната с вода и сапунче  Laughing Храна ми донесоха още на следващия ден на обяд - боб с наденица (идеална храна за след секцио  Joy).

Момичета, да попитам няколко неща : по време на секцио няма да съм с нощница нали? Понеже досега никога не са ми слагали катетър: хубаво - урината ще отива в торбичката, а кървенето  Embarassed
И още нещо, майчета, които са раждали края на септември началото на октомври - с какви дрешки трябва да е облечено бебето в болницата /боди и ританки достатъчно ли е? или боди с гащеризонче отгоре?/ И последен въпрос /засега/ одеалцето дебело или по-тънко трябва да е?
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

Моята Маги се роди на 15 октомври.Сутринта преди операцията валеше,но като се събудих грееше чудно слънце,а парното работеше,така че е доста горещо в стаите.За дрешки незнам какво да ти кажа,но те ми я донесоха повита.Аз лично я оставих повита,отдолу с боди с дълъг ръкав и ританки и имах едно тънко одеалце.А я оставях повита заради 5-те правила на др.Карп  Laughing
Но все пак това беше преди година и отгоре. Късмет и здрави бебчета  bouquet

# 349
Деня ,след като ме преместиха в стаята,реших да се изкъпя ,сложих въпросната лепенка,но тя се отлепила и съответно се намокри раната.След това казах на една акушерка,тя казва....ми още по-добре,тъкмо си дезинфекцирала и почистила раната с вода и сапунче  Laughing

Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy На мен след операцията за апандисита една сестра ми обясняваше как в никакъв случай не трябва да се мокри дори (камо ли за сапун). Въпреки, че и аз бях с водонепропускливи лепенки и обяснявах как ще се увивам с кухненско фолио, тя караше лекаря да ми казвал да не се къпя в никакъв случай (10-12 дни!!!???!!!), че да не се инфектирала раната. Явно всеки си има различно становище по въпроса.

# 350
  • Варна
Да, и аз заради прочетено из форумите се запасих с лепенки за секцио, а се оказаха напълно излишни. Първите 2 дни и дума не може да става за баня, а на 3-тия вече е разрешено да се мокри раната.

За дрехите явно зависи от сезона. Аз раждах през май, но беше хладно, а парно пускаха само вечер за няколко часа. Съответно малчо зъзнеше, ако не е с два слоя дрешки, а и доста от дрешките му бяха широки и му държаха хладно явно.

# 351
Секциото ми беше на втори ноември вечерта , на 4 ноември доктора ми каза да махна лепенката и да се къпя спокойно. 
 Светла , по време на секциото бяхчисто гола   . И според мен боди и ританки е добре на Випа поне има климатици и да е студено  може да си го пуснеш.  И  не би трябвало да има списък с консумативи все пак цената е 1000лв  на мен преди почти две години не са ми искали нищо на обикновения етаж(4) сигурно ще искат .Аз този път там ще бъда.

# 352
  • Варна
И аз знам, че консумативи за 7-я етаж ен се купуват. Само смятам да взема от тези еднократните квадратните чаршафчета и се чудя за лигнин, но май от там го дават лигнина - даже назнам как изглежда. А тази лепенка за след секцио, не би ли трябвало след операцията да я сложат веднага? Незнам дали да купувам  newsm78

# 353
  • Варна
На ВИП етажа май не искат консумативи, т.е. и подложки, и лигнин ще ти сложат оттам... От тези лепенки наистина няма смисъл,  докато лежиш няма да ти разрешат да сложиш, а след това казват, че е добре раната да диша и няма проблем да се мокри. Моите така си и останаха неизползвани.

# 354
Така е, никакви консумативи не искат. Подложките, на което те викат "памперси"  hahaha и лигнина са си от тях.Лепенки за рана също не са ми искали. Събудих си се с лепенка на раната, която доктора ми каза да махна на третия ден вечерта, а на петия ден ми позволи да я мокря. Но май на всеки лекар изискванията са различни. Там почти всички жени бяхме с различни опериращи, нали все пак си избираме екипа. Имаше една ена на която още на третия ден и позволиха да се къпе. За тези неща специално говорете с лекарите, коиот ще ви оперират.

# 355
Здравейте момичета, за естесвено раждане пак ли се изискват тези консумативи-лепенки, спринцовки, ръкавици и т.н???????

# 356
  • Варна
Рени, за Вип-а никакви консумативи не се искат. Предния дълъг списък не се отнася за вип-а а за др етаж.

# 357
Аз предпочитам да раждам не на вип-а , тъй като правят ремонт на 5ти етаж до колкото знам, само с диференцирани стаи...било много хубаво и до 2-3 седмици щели да го отварят...а относно ВИП-а... аз се отказах да съм там...  та за това питах дали консумативите не се отнасят само за секцио... Simple Smile

# 358
  • Варна
Рени, незнам в такъв случай, мисля. че имаше тема за не випа .

# 359
  • Варна
Мисля, че за нормално раждане са същите консумативи, само конците са по-малко. А за секцио пък е излишен иригатора за клизма, тъй като дават да пиеш лактулоза предния ден и не правят клизма... Между другото, аз така и не намерих тема за не-випа, ако някой има линк, ще е добре да го сподели.

Общи условия

Активация на акаунт