СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 13

• 21 505
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Бебешондел:вместо овесена вода давай Лактулоза Peace

Тази вечер изобщо не се наспах,за разлика от вчера Sad Зоя става 3-пъти, като само един път пишка. Другите два пъти така и не разбрах защо се буди. Лора пък 4 пъти се буди да яде. Докато заспя и трябва да ставам Confused
Така че на мамите, които си мислят, че ако захранят ще спрат да се будят, да кажа само, че причини има много. Близките няколко години все за нещо ще се будят ooooh!
Днес стават 2 седмици, откакто не съм излизала Tired

# 286
  • София
 Rage Rage Rage

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 08:49 от Simbioza

# 287
Nadina, като се прибрахме вчера от болницата, Вики започна да играе и каза, че не я боли много. Реших да не я водя по-късно при доцента и звъннах на личната да й кажа. Ако има проблем, лесно ще бръмна с колата да я закарам. Разбрахме се в понеделник(ако не се появят по-силни болки до тогава) да отидем да направим нови изследвания, за да проследим левкоцитите. Нощта мина добре, а тази сутрин баща й като каза, че ще я води на боулинг, забрави за всякакви болежки.  Laughing До сега спахме с бебока, пък ранобудниците излязоха. Ние с нея сме си доста поспаливи, тя още от родилния дом не яде нощем, акушерките се караха, че трябва да изхвърлят млякото(щото родих секцио и нямах още кърма), караха ме да я будя, ама аз не го правех. Като стана някъде на два месеца, започна да спи по 10 часа нощен сън. За сметка на това денем спи по 15-ина минути между храненията. Сега и ринита я мъчи, та съвсем.
bamba, тя мойта щерка изглежда голяма, защото върви дългичка, косичката й е голяма, знам ли. А може заради дрехите така да ти се струва. Всъщност, на 4м. беше 7200 и 66 см., та  по принцип си е едричка, на баща си, щото аз съм 1.60 с вдигнати ръце.  Laughing
Отивам да я храня, че дава зор, пък и лекарства да давам пак  Cry

# 288
Дадох 130мл кърма и се изакахме!!!!  Party Вече е жълтеникаво с точици тъмно зелено. Според мен, като поразсъждавах, проблема не е толкова в АМ-а, а в дозата. Аз давам 3 лъжици с 150мл и явно трудно го обработва стомаха като е толкова рядко. Мисля вече да давам 120мл с 4 лъжички. Няма да правя повече експерименти.

Да се похваля! Купих си уреда за пюретата почти нов за 90лв! Получих го и направих един картоф от нашите, които ядем с мъжа ми. Стана страааашно вкусен!!! И супер лесно се борави с уреда. В неделя ще получа и домашните картофи и май ще му преложа да видим дали ще му хареса  Flutter

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 12:59 от BebEshOnDeL

# 289
Леле, мойто момче е 73 см, бая дългуч, като сравнявам с вашите бебоци. А, едва навърши 5 месеца. :crazy

dundito 2 като чета за свекърва ти ми става смешно. Ние снахите угодия нямаме. Да вземем да ги разменим мойта и твойта, та да сме доволни всички  Laughing Аз съм на мнение, че който ражда деца трябва да си гледа и искам без никаква намеса да си гледам бебчето, а от свеки не мога да припаря до него, освен да го накърмя. Така го е окупирала, че дива ревност ме обзема. Очите не мога да му видя. И отстрани изглежда, че съм неблагодарна за помощта. Сигурно, ако не помагаше пък, щях да се оплаквам, че не помага  Rolling Eyes
 Хрумна ми и нещо друго. Да не би жената да е супер тактична и да гледа да стои настрани, за да няма дразги? Ако я помолиш за помощ отказва ли ти? Ние обичаме да си усложняваме живота. Като не се сеща, просто я помоли, не чакай сама да се сеща.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 13:17 от Venilove

# 290
Фелиз наистина е много сладко бебочето.Честита месечинка на Ксантира.Янче дано не е нищо сериозно но както се изказа Шами тези форум консултации действат зле.Но както всички мами искаме децата да са здрави и да растат нормално и безпроблемно.Днес май няма много мами.Ей моми ставайте и пишете.Ние днес сефте опитахме картоф с карфиол,наистина си е гадно на малката със зор изяде 20-30 грама.Няма да я мъча че ми се свива сърчицето.все пак не може да яде всичко детето.Сама си определя какво иска и какво не,макар че пробутах моркова и тиквата заедно с картофа,но този карфиол е наистина пълна отврат и мирише адски гадно.Може би защото аз не го ям.Вече даже  хапваме мляко с бисквитки.Днес пак ще й дам.Може пък повече да й хареса от вчера,защото наистина вчера не беше кой знае колко въодушевена.Да се похваля или да се оплача все още не знам какво е,но от вчера си открхме крака и много ни е сладък.

# 291
  • До хладилника, който обичам
Връщам се от ЛЛЛ среща! 30! майки!  Crazy
Нямам спомен да сме имали толкова народ на една среща досега. Голям кеф. И от тях, поне 8-10 бременни мами. Дано им е харесало и пак да дойдат  Laughing

# 292
А пък ние бяхме в Перник на фестивала на Кукерите! Беше много интересно, снимахме се с няколко кукера от различни националности! ССнимките не са на моя камера, така че като ми ги пратят, ще ги публикувам да споделя Wink Малкото спа, яде, пак спа и така... Нямаше слънце в Перник, но не беше студено. Каките се налудуваха в снега Simple Smile
Не обещавам, че ще ви изчета, но обещавам да се пробвам, че много ни е пълна програмата за тия 2-3 дена  Crazy
Айде до после  Hug

# 293
  • София
Едната месечинка почерпи...но криската се покрива  Wink
Бу супер, явно ЛЛЛ набира все повече и повече почитатели...
Шами споко, трудно се обиждам  Mr. Green..във филма ни /защото става въпрос за детето но най-добрата ми приятелка/ вкара един виден столичен невролог. Та за ДЦП съм отделила доста нощи да чета. Относно "консултациите" във нета...за мен лично са много полезни. Чувствам се информирана. Има доста сайтове, в които не пишат само мами  Wink.
Мамма Т ехаааа много хубаво...
]

# 294
Бу, много се радвам!!!
Аз съм била на лекция на захранването на ЛЛЛ и съм страшно довлона. На 28.01 бях на лекция на 9 месеца за захранването: 20 мин говореше редакторката как трябва да и попълним анкетата, 35 мин говори лекторката за това как трябва да кърмим и че това е най-доброто за децата ни(макар че лекцията беше за захранването), след това 15 мин обяснява за сокчето в 2-рия месец и пюрето в 3-тия, за даване на жълтък в 5-тия. При въпроса ми за алергиите, свързан с това че аз имам местна алергия, в смисъл да захраня ли според нея и месо, отоговора беше "дааааа, няма проблем'"  Tired Направо се изумих. И така имаше въпроси 10 мин и след това имаше Реклама на фирма, занимаваща се с взимане на стволови клетки. И това беше. На излизане винаги дават някакви рекламни подаръци, но този път вместо подаръци имаше само брушурки, било криза. Но пък не намалиха куверта примерно от 4 на 2 лева заради кризата. Просто за сетен път се убеждавам, че техните лекции за нищо не стават.

# 295
Здравейте мами и аз да се похваля че вече Рафаел яде зеленчукови пюрета от вчера и дори смея да твърдя че ги харесва повече от плодовите, а те са супер гадни newsm78 дадох му картоф и морков  на Ганчев  PeaceВие какви пюрета давате аз пробвах на нестле но нещо не му харесаха и затова сме на Ганчев!
Дунди и ние имахме проблем с акането и лактулозата ни помогна , но всъщност се установи че няма запек , а просто не му достига храна затова ако на 2 дни, не знам при теб как стоят нещата но при нас беше така и започнах да го дохранвам и сега всичко си е ок Hug
а относно свеки и аз съм на мнението на Венилов -мила все едно казваш за мен , но аз почти овладях нещата ще пиша пак малкия ме вика да ядем плодово пюренце Hug

# 296
Ха завърнахте се значи и даже не ни поканихте с вас.Хм.

# 297
Ето ни пак, ние с татито си направихме страхотна разходка днес, като излязохме в 1 та е сега се прбираме.
Venilove неиното не е тактичност, а нежелание. От както се е родила за един единствен път я оставихме и после орева света, защото знаеш колко топло беше септември, а тя беше увила Алекс с 3 одеала, "щото я боляло коремчето" Аз влизайки я питам що така я е увила а тя се развика"ееее като толкова знаете гледайте си я вие..." #Cussing out
Повече мъж ми каза че няма да й я оставяме и така и стана. А тя многократноо е казвала че не може да се грижи за нея, защото я било страх, че "бебето си е бебе и си търси майка си, нямало нужда от други хора". То така де...ама аз не искам да й я оставям всеки ден и по цял ден, става въпрос за една събота например да идем на по едно кафе дет се вика.... Rolling Eyes А тя се чуди на коя кълка да си седне по цял ден и дори не предлага една ютия да сложи на бебешките дрехи. Абе кво да ти разпавям , аз много пъти съм разказвалла за нея и има много неща, които не съм разказала, ама то и да разказвам ко ли ще променя  newsm78  Здраве да е , ама поне да не ми се изказва така че кой си имал деца да си ги гледа....че ме дрзни много, нито е седнала да я гледа , нито нищо, а що приказва не мога да разбера... #2gunfire

MammaT   видяли се с Миринда, май и тя беше в Перник  newsm78

# 298
  • Варна
Bebeshondel, значи нищо не съм изтървала от лекцията в Капела плей, аз исках да доийда, но по обективни причини не успях... Wink Щом и подаръци е нямало...  hahaha
Ние се захранваме с пюрета на Гербер, за сега много ги харесва, пробвали сме морков, ябълка и круши "Уилямс". Те са еднокомпонентни( някой питаше има ли такива в БГ) и са препоръчителни за "първи" стъпки...Мисля и другите да им пробваме, скоро...Но забелязвам следното: крушата е дадена за разхлабваща, а нас ни запече, а морковите за запичащи - а нас ни разхлабиха... newsm78 Що така, незнам...
А, мойта свекърва има желание, но е много далече, за да водя децата там...Но пък мисля лятото като ги заведа, да и ги оставя за 2-3 месеца и да си начеше крастата и тя за бебета...Не че много и се доверявам, но все от някъде трябва да се почне... Thinking

Днес в Морската е било същински зимен курорт, ски, шейни, децата ходиха да се пързалят и ми разказаха...Сега ме е яд, че не заведох малката на пързалка, някой разхожда ли със шейна, освен Емир дето четох, че е излизала :hug ?

# 299
Мами, да ви питам относно пюрета ,проблем ли е ако се дават от различни марки? Например плодови на Хип,  а зеленчукови на Гербер newsm78

Общи условия

Активация на акаунт