ЮНЧЕТАТА ни добрички пипат всичко със ръчички - ТЕМА №101

• 27 376
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Хей, много съм щастлива днес! Моята приятелка, която толкова години иска бебе, която изяде сумати шамари от живота, докато намери Човека, която има МС, която е на 40 години и какви ли още не минуси- РОДИ ЗДРАВО МОМИЧЕНЦЕ-СТИЛИЯНА, 52 см, 3500г.
Не можах да не се похваля, защото Тя заслужава да бъде мама!

Мила Зори, бъдете мноооооооооооооооого щастливи с бебка!  bouquet

# 646
dnd, искрено честито от мен и да знаеш, че разбирам прекрасно радостта ти. Аз имам много близка приятелка, която обаче е на етапа с шамарите от живота и с ненамирането на Човека. А така мечтае за семейство... Та ако някой ден тя роди (в което силно вярвам), това ще е изключително щастлив ден и за мен!!! Simple Smile (Какво е МС???)

# 647
МС е множествена склероза, което води в повечето случаи до спонтанни аборти и до усложнения при самото раждане.

# 648
Много се радвам за нея Simple Smile  Да са живи и здрави..Важен е крайния резултат.Всеки има право на щастие!

# 649
Здравейте и от нас!
Много ми е мъчно като чета за болните бебчета с висока температура Cry Дано оздравеят по-бързо Praynig

По разискваните по-рано въпроси:
Правя попарата с два сухара. Жълтък давам по половинка през ден. Стелиян изяжда дневно 190 гр зеленчуково+1/2 жълтък или месно пюре, 100 гр плодово, около 200 гр каша и толкова попара. Все се страхувам да не преяде. Храна при нас не се хвърля Naughty Май и за нещо друго ставаше дума, но тотално ми изфръкна от главата ooooh!

Иначе по въпросите на Минди:

Обсъждате жълтъка , аз все още се услушвам , не съм го вкарала , но не ми се и бърза . Та въпроса ми е в Детската млечна кухня предлагат ли се храни с жълтък ? -  И аз доколкото знам се предлагат.

- По колко пъти акат вашите бебета ? - Веднъж или два пъти дневно. Единични са случаите когато е акал по три пъти. Да чукна на дърво откакто започнах захранването не сме пропускали ден, че преди това големи ядове брах с неакането на Стелиян Confused

- Чета че давате на бебчетата бисквити или плодове да си гризкат сами . - Пробвах да му дам веднъж бисквитка на Плазмон. По-голямата част от нея беше по ръцете, дрехите му и завивката на леглото Confused Втори подобен опит скоро не мисля да правя Naughty

- По колко хранения поддържате дневно ? - 3 млечни и 3 с твърда храна през деня. През ноща сучем 1-2, че и три пъти понякога Confused

- Кога ще записвате на Дестка млечна кухня ? - След месец Party Във Варна кухнята е от 9 месеца.

Мила Зори, бъдете мноооооооооооооооого щастливи с бебка!  bouquet
И аз се присъединявам към поздравлението   bouquet

# 650
dnd, прекрасна новнина! Нека да бъде много щастлива и истински да се наслади на всеки миг майчинство!  Hug

# 651
ДНД честито на приятелката ти нека да и е живо и здраво детенцето   bouquet
Въпросите на Минди
По колко пъти акат вашите бебета - 1-2 пъти зависи
Чета че давате на бебчетата бисквити или плодове да си гризкат сами - Давам само когато аз държа и пак се опитва да хапе големи парчета
По колко хранения поддържате дневно ? - 5 хранения
Кога ще записвате на Дестка млечна кухня ?- Може и да не го записвам но ако го запиша ще е лятото
Аз боза бне бих дала някой вече са казали причините ще добавя и още една че бозате ферментира и дори голям човек като я пие се отчита на дрегер  Peace

# 652
  • Пловдив
Момичета, благодаря!  Hug
Марина за сега е добре, играе си, говори си някакви работи, не виждам нищо по различно в поведението й.
- По колко пъти акат вашите бебета ? - различно, понякога по един път, друг път 2-3. В повечето случай е като пластелин.
- Чета че давате на бебчетата бисквити или плодове да си гризкат сами. - не давам страх ме е да не се задави
- По колко хранения поддържате дневно ? - сутрин едно плодово пюре между кърменията, на обед зеленчуково/месно/ и следобед каша Елда смесена с плодово пюре. Млечните честно казано незнам колко са ни. Преди обяд има няколко/2-3/ и следобед пак си суче колкото си иска.
- Кога ще записвате на Детска млечна кухня ? - подала съм документи. Тук кухнята е от 10 мес, но ще видя откога ще взимам.
kattteto аз имам наблюдения за кухнята в Кичука. Говорила съм с майки които взимат от там и са много доволни от манджите и казват, че е чисто. Но за другите кухни в града нямам наблюдения.
Аз пак да си пробутам въпросите- за месото/само Поли Поли ми отговори, благодаря/ След като съм го въвела 7 дена, сега да го редувам с зеленчуково пюре или да давам всеки ден? И след колко време да въведа втори вид месо?
                                                      - Имат ли децата ви видимо някакъв белег или пъпчица от БЦЖ ваксината.      

# 653
  • София
dnd, да е живо и здраво бебенцето и мама да е винаги здрава, за да може да му се порадва.  Peace

ninand, ами редувай, не е хубаво да се прекалява с месото. Аз някъде около месец давам и добавям следващ вид месо, но през останалото време постоянно включвам нови храни. Сеаг ще си редувам пуйка, заек и понякога пиле и към годинка ще дам и телешко.

# 654
Аморе, аз кашите все още ги правя с АМ (тези, които не са млечни), не е пълната доза, ама все пак, да му мирише на неговото.

Деси, поздравления за добрата новина!

Петър ака по 3 пъти. Плодове не гризе, защото майка му не се сеща да му дава. Не харесва сухи бисквити, но всяка сутрин му правя АМ с 2 бисквити Закуска. Имаме 1 - закуска (споменах), 2 обед - зеленчувоко пюре, 3 каша + плод, 4 кърмене АМ, 5 кърмене АМ, значи 5 стабилни хранения  и амнайсе кърмения между 22 и 8 часа Grinning Записала съм го за детска кухня, която започвала от 10 месечен.

Абсурд е да изяде пюре 190г. Възможно е да изяде едно от 130г, но ... ако се смили над мен Wink Милена, каша с 10 лъжички, олелееееееее, аз правя с по 2-3 максимум. Не ще и не ще. Пък не е слабичък, даже ми се струва поналял бутовете.

Аз дадох месо - пиле, пуйка и днес заек по безналичие на нещо друго. Педиатърът каза да редувам месо със зеленчуково пюре всеки ден.

# 655
Dnd ,честито на твоята приятелка да и е живо  и здраво,тъй чаканото бебче! Heart Eyes

Нинче, аз не въвеждам по 7 дена , а по 3, изчаках една седмица, след първото въведено месо заек и то просто защото Андреа се разболя/иначе нямаше да чакам толкова/ и започнах с пуйката, не храня детето по график и по строги  норми, а според както дойде, може би ми се събират 5 хранения с месо и 2 със зеленчуково пюре на обяд на седмица!

За ваксината , Андреа има едно синьо топче,като мънисто, в резултат от нея,не ни се налага манту, всеки път педи казва,че е отлична реакцията от БЦЖ-то.

# 656
ДНД честито на приятелката ти  bouquet

Аз от около седмица редувам пуре от пуйка със зеленчуково пюре през ден.Това значи ли че не съм захранила с пуйка тъй като не давам 3дни подред.Мойта педиатърка казва, че с месото може по-полека Thinking

# 657
  • София
Моите отговори са същите като на Франческа.
Катето, захранила си с пуйка  Grinning
ДНД, да и е здраво бебчето на приятелката ти!
 И аз искам да знам за обезопасителните неща.

# 658
Някой пита за игрите и забавленията, които измисляме за близнаците, та да си кажа К и К основно сами се забавляват, сутрин като се събудят в 5-6ч, няма кой да става с тях, слагам ги да си седят в едната кошара и им давам различни играчки. Така успявам да ги залъжа до към 7-8ч. След като закусим и двамата са в страхотно настроение и няма нужда да ги забавлявам - по скоро те мен забавляват, с удоволствие ги гледам как комуникират един с друг, от време на време се включвам в игрите им. Най-новото е, че са се научили да се гонят с проходилките и в този ред на мисли- знаете ли къде се продават домашни светофари?! Mr. Green Следобед като се наспят играят с активната гимнастика /по скоро прилича на гавра с играчката, успяват да я разглобят цялата/, когато им омръзне идва  и моят "Звезден миг" Пея, скачам и правя гимнастика- скъсват се да се хилят. Убиват ми ентусиазма.Но циркаджийстването ми има положителен ефект в/у настроението им  Crazy Понякога им пускам детски филмчета, Baby TV - също действат, но за кратко.
По въпросите:
- По колко пъти акат вашите бебета ? - различно. Всеки ден е различно на гъстота и честота  Joy
- Чета че давате на бебчетата бисквити или плодове да си гризкат сами. -Давам им сухарчета, бисквитки на Плазмон и обикновени бисквитки, гризкат си по малко, ако се задавят давам малко вода, но те почти не се давят.
- По колко хранения поддържате дневно ? - Закуска, обяд, следобед, вечеря и 1-2 през нощта.Общо 5-6
- Кога ще записвате на Детска млечна кухня ?- За сега не мисля да ги записвам.

Нинче, не мога да ти помогна със съвет за въвеждането на различни меса, защото моя принцип за въвеждане на храните е друг, ако захранваш по схема, там трябва да е описано, за колко време се въвежда всяка храна. Само знам, че не е нужно да даваш всеки ден от месото, което си въвела, аз редувам 1 ден месо, два дни зеленчук, но не съм стриктна в редуването, случват се и различни схеми.
По принцип знам, че ако детето има непоносимост към опр. вид месо-тя ще се прояви на същия или най-късно на следващия ден, мисля че ако 3-4 дни си давала нещо и то не се е отразило зле на бебка, спокойно можеш да въведеш следващото  Peace

За готовите сокчета- не давам, но ако ще дам то ще е от бебешките, правя им домашни веднъж - два пъти седмично. Основно от морков-без захар, вода и т.н.

И двете ми момчета нямат белег от БЦЖ

# 659
Ди, аз питах за близнаците, благодаря ти! Много е забавно при вас! За светофари не знам, ама не е ли по-добре един регулировчик да си наемеш?  Mr. Green
Нинка, за месото моята педиатърка посъветва така - първите дни всеки ден, после - през ден, редуване със зеленчуково. А белег не виждам, но като беше на около месец имаше твърда подутинка там.
somebody, пропуснах да ти пиша, че стихотворението много ми хареса.  Wink
Джералдин, не писа как е мъжът ти?

Аз имам малко тъп въпрос, ама по-добре да питам. След като съм въвела ориз с оризовата каша, ако взема пълнозърнест, не е необходимо да го давам като нов, а като въведен вече, нали?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт