Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?

• 30 184
  • 495
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
плодовете задължително се белят, защото стана честа практика за да се запазят дълго време без гниене да ги топкат във фунгициди ....
И сега следва да ни обясниш какво представляват тези фунгициди и как действат на нас.

# 46
  • Талант на 2012,2013 г.
Портокали и мандарини не мия. Ябълките и зеленчуците само с вода. И още сме живи... Joy

# 47
Мия само с вода, даже съм от гадните майки, които на пазара дават ябълката на детето неизмита, а само хубаво избърсана. Много пъти са ме гледали странно, но това е положението.

# 48
Не само със сапун, но и с телена четка Joy

# 49
Да не се мъчиш,после да ги белиш Joy

# 50

Извинявай, а ягодите?

# 51
  • Galaxy 13197853088
плодовете задължително се белят, защото стана честа практика за да се запазят дълго време без гниене да ги топкат във фунгициди ....
И сега следва да ни обясниш какво представляват тези фунгициди и как действат на нас.
Препарати за растителна защита. Бори се с "гъбичните" неприятели по растенията ...  да го кажем, нещо като "Саво"

# 52

Извинявай, а ягодите?
Ще им остържеш,мъха и семките.
После призоваваш"Без алергии,яжте ягоди в несвяст!" hahaha

# 53

Извинявай, а ягодите?
Ще им остържеш,мъха и семките.
После призоваваш"Без алергии,яжте ягоди в несвяст!" hahaha
Не се бях сетила за това, ама аз си признах че съм немърлива

# 54
За пръв път 4увам,4е някой ги мие със сапун #Crazy newsm78Струва ми се прекалено.Не,не ги мия с препарати,но дали да не опитам с Доместос Joy

# 55
# 56
Мия ги, разбира се, не обичам мърляшки изпълнения. Повечето бактерии се избиват само със сапун, а аз не обичам да беля примерно краставиците и ябълките.

# 57
Не. Чак пък толкова.

Дори не познавам хора, които да го правят.

# 58
За пръв път 4увам,4е някой ги мие със сапун #Crazy newsm78Струва ми се прекалено.Не,не ги мия с препарати,но дали да не опитам с Доместос Joy

С Доместос разбира се, пусни друга тема - Миете ли плодовете с Доместос Tired

# 59
  • София
Според случая. като цяло беля краставиците и ябълките. Понякога съм мила и домати със сапун, защото се е случвало да са доста замърсени. Точно заради пръскането с всякакви неща на вносните плодове и зеленчуци и условията на транспортиране и съхранение, посягам и към сапуна. Листните зеленчуци ги кисна известно време във вода, за да паднат нитратите (доколкото е възможно) и боклуците. Като видя после колко пръст има в тенджерата... Избьгвам да купувам малини и къпини точно заради невъзможността да се измият добре.
Който иска да го мисли за мания, но всичко вече е толкова замърсето и са толкова лоши условията за транспортиране и съхранение по нашенско (и не само), че няма оправия! Все пак не говорим за доматите от личната градина на село, нито за ягодите от лехичката в двора.

Общи условия

Активация на акаунт