Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на истинските лекари за диетата за деца с аутизъм?
Какво е мнението на участниците за ДАН лекарите и техните методи?
Какви са препоръките за хранене и добавки при деца с аутизъм?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на истинските лекари за диетата за деца с аутизъм?
Истинските лекари изразяват опасения относно потенциалното лишаване на децата от основни хранителни вещества при прилагането на диети за деца с аутизъм. Те не виждат доказателства, че диетата лекува или помага. Смятат, че диета може да създаде навици и граници, които могат да бъдат положителни, но вярват също така, че вниманието и грижата, които родителите посвещават на децата си по време на процеса на лечение, са от решаващо значение.
-
Какво е мнението на участниците за ДАН лекарите и техните методи?
Мненията са разделени. Някои участници изразяват съмнения относно ДАН лекарите, като твърдят, че техните методи не са научно обосновани. Други се отнасят положително към социалните събития, които са организирали, и намират подкрепа в биомедицинския подход. Те изразяват благодарност за подкрепата, която са получили.
-
Какви са препоръките за хранене и добавки при деца с аутизъм?
Препоръчителните диетични промени включват избягване на преработени храни и приготвяне на храна у дома без добавки. За хелиране се препоръчва да изчакате поне една година след диета, да приемате витамини, минерали и аминокиселини и да провеждате множество изследвания преди процедурата. Препоръчителните диетични промени за деца с аутизъм включват избягване на глутен, казеин, консерванти, оцветители и подобрители. Включете храни с антиоксидантни и противогъбични свойства и наблюдавайте реакцията на детето. Диетата може да бъде съобразена със специфичните нужди на детето и подкрепена от хранителни добавки след консултация с лекар. Съветите за добър хранителен режим за деца с аутизъм включват избягване на рафинирани продукти, промишлено преработени храни, маргарин и пушени продукти; прилагане на ротационна диета; варене на месото; избягване на изкуствени подсладители и използване на морска сол. Препоръчва се варене или приготвяне на пара на зеленчуци и избягване на изкуствени захар заместители.
-
Какви са мненията относно ролята на вярата и нейното влияние върху излекуването на децата?
-
Какви са препоръките за стимулиране и хранене на деца със специални нужди?

. Често му излизат нещо като лишеи по дупето и крачетата. Не мажа с нищо, минава си само, не съм се замисляла че нещо му липсва, защото гледам да се храни разнообразно, но явно не е така

, но бабата на мъж ми е готвила точно с лой.
.Както вече казах той е на 4г 7м и сме с диагнозата от май 2009,до преди това загубехме 3г в лутане и признаване на факта ,че с Дани нещо не е както трябва/не аз ,по скоро роднините и съпруга ми/.Понеже ми е второ дете аз за себе си имах база за сравнение и знаех как е било при батко му.Още ,когато Дани беше на 1-1,2м забелязах ,че нещо не се развива както трябва.Не искаше вообще да ме слуша-нито песничките ,нито приказките приеличаха вниманието му,не се заглеждаше по никакви книжки и детски филмчета-книжките се късаха или дъвчеха.Не говореше.Когато беше на 1,3-4м започна да припява с мен последните срички на думите от песента,опитваше се да казва -мама,тати,баба и точно когато решихме ,че има светлина в тунела в къщи стана голям пожар ,за който и до ден днешен не преставам да се обвинявам.Дани беше сам в стаята и около 6-7мин е дишал отровите от пушака,това съдбовно събитие съвпадна и по време с поставянето на тройната ваксина.След пойара Дани се промени коренно-напълно се затвори в себе си.Към 2-та си година започна и ужаса-затварчше си ушите с ръце,започна да вика-издаваше странни срички на много висок глас,започна да търчи в стаята от единия край до другия като обезомял и така с часове-бягаики и викайки.И така до ден днешен.Сега от както посештаваме центъра в нашия град започна да реагира на името си ,да изпалнява някой команди,все още подчти няма нещо ,което да харесва и да привлича вниманиет му,или ако това се случи то е за минута най-много. Деси благодаря за споделеното,но аз писах че спазвахме строга БГБК диета 2м. и с изкючена бяла захар с надеждата да има резултат точно със запека и нормализиране на съня ,но нито едното се случи,нито другото.Искам да ви питам момичета някоя от вас има ли наблудения в/у едно сиропче-ескимо кидс и къде може да се намери-май никъде тъй като са спрели вносът му .Благодаря ви ,че ви има и до скоро