Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 82 140
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
ние отново сме на ноотропил сега само 1,5 мл сутрин което е нищо защото за Владко дозата е 2х2мл но както повечето по читави невролози казват а и психиатрите и те индивидуалната поносимост към ноотропил при всяко дете е различна и трябва да се започне с много малка доза сутрин и да се поддържа малка доза дълго дълго и много много внимателно да се увеличава до там до където ползата е по голяма от вредата ....
примерно Владко пие сутрин 1,5 мл и месец след като го пи започна да пее песни в смисъл февруари започна да пее новогодишните песни които е слушал в детската градина по нова година .... като започнах да му давам и на обед 1мл стана нервен .... махнах го обедната доза и само на сутрешна макар и както виждате доза по малка и от половината от необходимата за теглото му има полза ..... но всеки милилитър над нея така да се каже "обръща колата"
това мисля е малко както кафето .... едно кафе сутрин ме "събужда" но ако превиша моята си доза се изнервям ....

# 406
Може би много точно си го казала-идивидуалност,Дани пиеше само по 1мл ,което също беше нищо за него,по-малко от мин.доза,но за сажеление нито започна да казва думи,само стана по-нервен и регресира ,промени се самото му поведение към по-лошо.Щом на вас ви действа по друг начин,това може само да те радва.Уви повечето деца нямат този успех с Ноотрипила.

# 407
  • София
Доколкото знам ноотропила дава положителен резултат само при деца имащи изменения в ЕЕГ.Един вид ноотропила лекува това изменение, и затова дава положителен ефект.Но, при липса на медицински показания - демек чисто ЕЕГ - ноотропила вреди.
Райка, какво точно е изменението в ЕЕГ-то на детето ти.Знаех го едно време в кой дял и какво беше, ама ..........забравих  ooooh! не, за твоето дете де, а по принцип

# 408
Честит празник на всички, желая ви все толкова да сте заредени с оптимисъм и ентусиазъм, сила и мъдрост, желая прекрасно изкарване на днешния ден.

Благодаря за отзивите за Неотропила. Много ми се искаше да чуя поне едно положително мнение. И при нас дозата започва от по 1мл сутрин и обед и постепено се увеличава в рамките на цял месец, като трябва да следя как се чувства детето. Предполагам ще спрем увеличаването където видим проблеми. Не ни е правено ЕЕГ, според доц.Стамболова водещо е забавянто на речта, оттам и редица аутистичните прояви, обаче липсват типичните такива. Иска да стимулира речта каза тя така да стане ясно какво всъщност ни има. Според нея започваме занятие с логопед и след два три месеца ако неочаквано ( аз не го и очаквам ) сина ни активно и бепроблемно не проговори  вкарваме неотропила. Разбирате че дори и да не помага на повечето деца трябва да го опитаме  поне да сме сигурни, че това не е нашето лекарство.
Почнахме и ескимо кидс-а и от първия път стана ясно че ще имаме проблеми с приема му. Един път беше достатъчно  да се разбере че не го харесваме на вкус нито в чист вид нито разреден с нещо друго.

# 409
re ge,пробвай да даваш ескимото като му го мажеш на филия,ако яде хляб.Аз на моя Дани така му слагах и отгоре салам или сирене.Размазвах една льжица на филията,то е като олио и попива добре.

# 410
На най-добрата ми приятелка й казаха,че момиченцето й има аутистични симптоми и че най-добре било да се посещават логопед и психолог и проблема да се реши терапевтично, не медикаментозно, понеже медикаментите възбуждали или потискали нервната система. Не знам дали е вярно, но искам да Ви помоля да ми кажете ако знаете добри специалисти логопед и психолог в Пловдив. Благодаря предварително.

# 411
re ge,пробвай да даваш ескимото като му го мажеш на филия,ако яде хляб.Аз на моя Дани така му слагах и отгоре салам или сирене.Размазвах една льжица на филията,то е като олио и попива добре.

Шефчето, ти си съкровище! Побърках се да се чудя как да му го пробутам на моя Hug

# 412
  • Пловдив
diana atanasova , аз водя момченцето си в детски терапевтичен център "Слънчице" вече повече от година и съм много доволна от екипа. Намира се на ул.Гладстон №18.

# 413
diana atanasova правилно са Ви казали. Ако едно дете е с аутистични черти /само/ се работи основно с терапевти. Ако има други придружаващи заболявания, за тях ще е необходимо и медикаментозно лечение. Rossoneri е от Пловдив, пиши и на лични  Peace

# 414
Момичета,добър ден от мен!Дано сте си изкарали прииятно вчерашния празник и всяка една от нас е разпуснала както може.Обращам се към мамите,на чиито  дечица е правено ЕЕГ . Възможно ли е да ми дадете някаква по-подробна информация-къде и кой ви го е правил,с упойка ли се прави? Казаха ми ,че е добре да направим на Дани такова изследване,през скенер и ЯМР сме минали но такова не сме правили все още.Предварително ви благодаря  Hug

# 415
cherna_magiq, на Мири ЕЕГ е правено в св. Наум. На него му го правиха с упойка, но той тогава беше на 3.5 години. Може и без упойка, стига детето да позволи. На моето ако и сега се наложи да му се прави ЕЕГ съм сигурна, че пак ще е с упойка  Confused Ето координати на Четвърти километър /св. Наум/, а има и на ВМА  Hug:
СОФИЯ

СБАЛ "Св.Наум"
Университетска болница специализирана по неврология и психиатрия
1113 София, ул."Любен Русев" 1 - 02/97 02 300, 02/971 14 08 - факс 02/ 709 309

Невролози

2.   доц. Божинова - СБАЛ Св.Наум  - 02/97 02 231
ЕЕГ
1.   Час за ЕЕГ - СБАЛ "Св.Наум" - 02/97 02 149

"Невролог" и "ЕЕГ" д-р Галина Попова тел. 0885 586072, ВМА болница, 103 кабинет.

# 416
Благодаря ти за бързия отговор Пепи ,там сме ходили в Св. Наум ,но за упойката,не знам дали съм навита,на малкия са му слагали вече две  Hug

# 417
Ние ходихме декември месец в мед. център Санус при д-р Попова.  Направо се учудих колко спокойно седя и изчака да накачат всичко и да направи ЕЕГ то тел. за час е 02/9501122

# 418
Благодаря много The Game! Ще я придружа до там и ще заведем Кати, щом ни препоръчваш "Слънчице". Надявам се наистина отношението им да е добро и приветливо, защото моята приятелка Ели преди няколко месеца я заведе на консултация в "Мечо Пух" и от тогава така се отчая, там са й наговорили какво ли не - че детето било изключително зле и се нуждаело от интензивна терапия, защото имало тежък аутизъм, а д-р Пискова е установила, че е само с аутистични симптоми. И Ели отказва да я заведе където и да е вече, но аз се притеснявам и за двете и затова реших да пиша тук, за да намеря помощ. Благодаря Ви!

# 419
Шефче благодаря за идеята за "поливане " на филията с ЕскимоКидс, но за нас е неприложима, хляба не се яде ако е намазан, полят с нещо, натопен в нещо и подобно.Опитах да сложа Ескимото в обедното му ядене, но много блъска миризмата на ТуттиФрутии, Зайо цял обяд се въртеше мръщеше и изглеждаше като човек който се чуди защо яденето не е същото, но не може да разбере причината. Няма да рискувам повече така защото може да се откаже да яде и това с което все пак го прилъгвам в момента. Явно ще се мъчим с лъжица макар и с ревове .

diana atanasowa, мисля че е грешна позицията която е заела приятелката ти - затварянето на очите хич не помага. От това че са уплашили детето няма да оправи изведнъж , аутистичните симптоми доколкото ни обясниха и на нас също изискват навременна терапия.

Искам да ви се оплача от поредния сблъсък с лекарското тесногръдие.На консултацията с поредния психолог, след стандартните въпроси ме попита дали синът ни е кърмен. Отговарям че е бил изключително кърмен 7 пълни месеца заради фамилна обременост с алергии към храни  а иначе се кърмихме като цяло година и 7 месеца докато сам не се отказа като му прорастваха кучешките зъби. Ченето на психоложката увисна и само отрони- толкова дълго.Накрая установи че не било чудно че детето имало проблеми с привързаността си към мен, вербалната комуникация  и осъзнаването на аза тъй като бил дългокърмен. Зачудих се какво ще каже за децата които майките кърмят до втора трета четвърта а дори в някой случай и пета година- те дали също имат проблеми. Предполагам за психоложката схемата за захранване - на 40 дена сок на 2 месеца попара ще е в сила и след 50 години. Иначе професионално ни заяви че днес утре синът ни можел да проговри и затова нямало нужда от логопед. Написа на документа че забелязва повишена емоционалност със социална тревожност. Затова да сме се върнели за консултация след половин година и ако дотогава не е прописал любовна поезия щяла да съдейства за логопедична детска градина. ПФУ казвам на такива.

Общи условия

Активация на акаунт