Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 580
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Валенце, на Мири съм му давала именно Лактофлор капсули. Първоначално и аз му ги отварях и ги разтварях в 1 с.л. сокче или вода. Но после той взе нещата в свои ръце и почна да си ги сдъвква. Явно са хубави. Сладки са със сигурност  Simple Smile.
Аз пък на Мири не мога да му давам смучещи таблетки. Всичко схрусква  Rolling Eyes.

# 241
Ваксините са инЖекциИ....не че е толкова важно,де.
Я ми кажете-Лактофлор мъжа ми е взел,обаче не за смучене ,а капсули.Бубка така не може да ги пие,дали е проблем да и ги разтворя във вода?

Системи, които генерират свободни радикали (free radical generating (FRG) systems):

1. 200 μM ferrous ammonium sulfate (FAS)

2. 20 μM  copper (Cu2+)

3. 0.01 U/ml xanthine oxidase/2.3 mM purine/2.4 μM transferrin (XO)

Статията - http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=4886729

Titre du document / Document title
Kainic acid-induced lipid peroxidation : protection with butylated hydroxytoluene and U78517F in primary cultures of cerebellar granule cells

Auteur(s) / Author(s)
PUTTFARCKEN P. S. ; GETZ R. L. ; COYLE J. T. ;

Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)
Harvard medical school, dep. psychiatry, Belmont MA 02178, ETATS-UNIS

Résumé / Abstract
The generation of free radicals in the progression of kainic acid (KA)-mediated neuronal death has been implicated in both in vitro and in vivo studies. In the present study, the association between KA-induced neurodegeneration and the appearance of lipid peroxidation products was investigated and compared to three well characterized free radical generating (FRG) systems: 200 μM ferrous ammonium sulfate (FAS), 20 μM copper (Cu2+), and 0.01 U/ml xanthine oxidase/2.3 mM purine/2.4 μM transferrin (XO). KA caused a dose-dependent increase in conjugated diene and lipid hydroperoxide formation as did the FRG systems. The antioxidant, butylated hydroxytoluene (BHT), decreased both FRG system- and KA-induced lipid peroxidation by approximately 60-70%

Revue / Journal Title
Brain research   ISSN 0006-8993   CODEN BRREAP 

Source / Source
1993, vol. 624, no1-2, pp. 223-232 (21 ref.)

Langue / Language
Anglais

Editeur / Publisher

Elsevier, Amsterdam, PAYS-BAS  (1966) (Revue)

Mots-clés anglais / English Keywords
Free radical ; Cerebellum ; Cell culture ; Granule neuron ; Lipids ; Peroxidation ; Toxicity ; Rat ; Brain (vertebrata) ; Central nervous system ; Excitatory aminoacid ; Rodentia ; Mammalia ; Vertebrata ;

Mots-clés français / French Keywords
Radical libre ; Cervelet ; Culture cellulaire ; Neurone en grain ; Lipide ; Peroxydation ; Kaïnique acide ; Toxicité ; Rat ; Encéphale ; Système nerveux central ; Aminoacide excitateur ; Rodentia ; Mammalia ; Vertebrata ;

Mots-clés espagnols / Spanish Keywords
Radical libre ; Cerebelo ; Cultivo celular ; Neurona en grano ; Lípido ; Peroxidación ; Toxicidad ; Rata ; Encéfalo ; Sistema nervioso central ; Aminoácido excitador ; Rodentia ; Mammalia ; Vertebrata ;

Localisation / Location
INIST-CNRS, Cote INIST : 12895, 35400004781663.0290

# 242

Системи, които генерират свободни радикали (free radical generating (FRG) systems):

2. 20 μM  copper (Cu2+)

Колко литра кръв има в човешкото тяло?

Да речем, че има четери пет литра и да допуснем,
че едно малко дете има поне три литра кръв.

Амоняка на детето ми беше 64 micromole/L.

Това означава, че на всеки литър кръв се падат по 64 micromole/L.
Втялото има три литра кръв, което означава, че количеството амоняк
е три пъти по 64 micromole/L, което е 192 64 micromole/L,
което е около 200 64 micromole/L, което е напълно
дастатъчно за да започне генерация на свободни радикали - погледнете точка едно
от горните три точки.

Whistling

# 243
... но има случаи, при които са леки изразяват се със заглеждане за секунди и родителят не го забелязва. При всеки пристъп, обаче мозъка страда, разрушава се казано най-общо. и пораженията са непоправими. Важно е веднага детето да мине на медикаментозна терапия, за да се предпази. ...
Ще ви разкажа за нашето ЕЕГ. Направихме го през септември, без упойка и бяха регистрирани отклонения, макар и малки. Преди изследването бях забелязала, че малкия потреперва, когато гледа колелата на минаващи наблизо коли и веднъж при вдигната висока температура. Лекаря ни посъветва да го наблюдаваме, особено вечер при заспиване и сутрин при събуждане, за непровокирани потрепервания. Забелязах, че при заспиване ръчичките му и крачетата му потреперват на определени интервали, нещо което преди това не бях забелязала. След направения по препоръка от ЕЕГ специалиста MRI, който не показа структурни изменения ни беше изписано медикаментозно лечение. Пред мен стои дилемата какво да предприема. Във всички случаи преди да предприема каквото и да било ще потърся още мнения от още специалисти и ще направя още ЕЕГ изследвания.

# 244
Къде в София е най добре да заведат детето си на преглед родители, които имат съмнения за аутизъм?

# 245
dorka14, благодаря ти за фактите, които споделяш тук. За мен те са поредното доказателство колко много трябва да четем и да се образоваме.

# 246
Обърках се, много извинявайте, става въпрос за 192 micromole/L na три litra кръв,
а не за 192 64 micromole/L na tri litra, съжалявам за грешката, беше заради мои опити да
направя copy/paste.

2. 20 μM  copper (Cu2+)

Колко литра кръв има в човешкото тяло?

Да речем, че има четери пет литра и да допуснем,
че едно малко дете има поне три литра кръв.

Амоняка на детето ми беше 64 micromole/L.

Това означава, че на всеки литър кръв се падат по 64 micromole/L.
Втялото има три литра кръв, което означава, че количеството амоняк
е три пъти по 64 micromole/L, което е 192 micromole/L,
което е около 200 micromole/L, което е напълно
дастатъчно за да започне генерация на свободни радикали - погледнете точка едно
от горните три точки.

Ако амоняка се смъкне под 35 micromole/L вече няма да може да
направи беля, защото 35 умножено по три или 35 умножено по четери
е 140, което е по-малко от 200.

Малко аритметика Embarassed Laughing

Whistling

# 247
  • София
Пепи,явно говорим за лрзлични неща.Тези капсули няма как да се сдъвкат,те не са като хапчета,а са точно капсули-с онова като пластмаса отгоре,трябва да се приемат направо така.Обаче няма да изхвърля цялата кутия,ще и отварям капсулите и така ще ги давам.

# 248
  • густо майна Филибето
Валенцето, на капсулите това като пластмасата е желатиново и се разтваря в стомаха. Като го дъвчеш пък е едно лигаво и лепкаво. И моята си ги дъвче, ако съдържанието е вкусно. Тези с лактобактериите обаче нещо й се сториха безвкусни, затова отварям капсулката и давам прахчето вътре с малко вода.
Всъщност идеята е лактобактериите да идат директно в стомаха и там да се разтвори капсулата, защото до там от температурата нещо би трябвало да им се случи. Нали затова се държат в хладилник?Rolling Eyes Обаче аз като съм давала преди ентеросан, който е също лактобактерии във вид на хапче, той нямаше никаква обвивка

# 249
  • София
Ами да,но сега пробвах да и го дам да го дъвче така,категорично го изплю.Отворих капсулата ,разтворих я във вода и я изпи без проблем.Ще и го давам така.
Ето за тези става въпрос
http://www.framar.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%BB% … -pid12006223.html

# 250
Валенцето,все пак бих те помолила да погледнеш още веднъж опаковката на Лактофлор и да видиш какво пише още.Защото има няколко вида Лактофлор,не е само един.Искам да помогна,затова се намесвам професионално.Има в нашата мрежа Лактофлор Пробиотик,Лактофлор Био плюс,Лактофлор Био плюс с фибри,Лактофлор плюс фибри.Има разлики в тях,не са съвсем еднакви по състав.Съответно едни от тях са капсули,а други под формата на дъвчащи таблетки.Не се притестявай,можеш да отваряш капсулата и да разтваряш съдържанието и в малко вода.По принцип такива лекарствени продукти се изписват и на съвсем малки дечица и бебета.Съветваме майките да им ги разтварят именно по този начин Peace

# 251
  • София
Много ти благодаря,Мимоза!
Аз ги показах по-горе.Пише Лактофлор био плюс/пробиотик + фибри.И са капсули,а не дражета.

# 252
Валенцето,значи просто са ви дали от аптеката капсули ,а не таблетки.Има ги и в двете форми.Трябвало е фармацевта да попита дали са за дете или за възрастен и да прецени.Таблетките са по-подходящи за децата,защото се дъвчат.Изпийте си тези,а следващият път ще вземете таблетки.

# 253
Сега като чета постовете на дорка14,за повишеното количество протеини,с които организма не може да се справи и черния дроб започва да прави повече амоняк......иии започвам да се замислям за нашия случай и да "търся под вола теле" newsm78.Нашият татко се занимава с бодибилдинг от години.Вдига тежести и прави големи мускули.И за да са оооще по-големи ,взема много добавки-протеини,хормони,аминокиселини,витамини,л-карнитин,креатин монохидрат,глюкоза и още куп неща.Дали е възможно това да има нещо общо  със състоянието на детето? ThinkingВъпреки,че дъщеря ми няма никакви проблеми,но е 6 години по-голяма от брат си.Дали не са се натрупали големи количества от тия добавки в организма му и не са дали отражение още при зачеването на сина ни?И това да е била искрата при нас ?

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 09:37 от Mimoza_mm

# 254
Къде в София е най добре да заведат детето си на преглед родители, които имат съмнения за аутизъм?

В клиника "Св. Никола" към Александровска болница, клиниката се намира по-близо от задния вход, където са линейките, от другата страна има бензиностанция на Еко /поне преди 5 г. Wink/ следващата спирка след спирката на "Св. Екатерина" с трамвай № 7, поне това беше нашия маршрут 5 седмици поред.

Общи условия

Активация на акаунт