Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 571
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Валенце за същото говорим  Wink. Мири ги сдъвква тези капсули без проблем  Grinning

# 256
Мимоза..недей миличка ,не се тормози като го мислиш-дали това не е причина за аутизма на сина ти .Лично аз се обвинявам също, след изкаран много тежам виросен менингит 2г преди да забременея ,дали аз не съм била тази ,която е разболяла Дани ,защото докато бях в болницата 1м. ме натъпкаха с какво ли не и се питах възможно ли е за 2г да не ми се е очистил организма,но уви...и да се обвиняваме ,станалото станало.Важно е да мислим напред и да се стремим да им помагаме да се развиват и напредват и да тормозим с миналото ,факт е че няма как да променим каквото и да било Hug

# 257
Дорка, а пък отностно кравето мляко дето си се захванала за него  Simple Smile.Не мога да си го обесня,според мен е въпрос най- вече на организъм ,нашия батко от втория до деветия месец караше само на кисело мляко,отказваше да яде друго ,бях се уплашила че нама да започне да яде твърда храна,но прояде де. И какво точно отключва тази предразположеност...Имам двама сина,малкият пък по същия начин само че беше  само на кърма до 9м ,сега ми е с аутизъм ,на баткото да ми е жив и здрав нищо му няма,и двамата са въксинирани с задължителните въксини.Може би никога няма да разбера ,която точно е причината Дани да се разболее , а може и така да се е родил.Тези работи са ми много неясни

# 258
  • София
Сега като чета постовете на дорка14,за повишеното количество протеини,с които организма не може да се справи и черния дроб започва да прави повече амоняк......иии започвам да се замислям за нашия случай и да "търся под вола теле" newsm78.Нашият татко се занимава с бодибилдинг от години.Вдига тежести и прави големи мускули.И за да са оооще по-големи ,взема много добавки-протеини,хормони,аминокиселини,витамини,л-карнитин,креатин монохидрат,глюкоза и още куп неща.Дали е възможно това да има нещо общо  със състоянието на детето? ThinkingВъпреки,че дъщеря ми няма никакви проблеми,но е 6 години по-голяма от брат си.Дали не са се натрупали големи количества от тия добавки в организма му и не са дали отражение още при зачеването на сина ни?И това да е била искрата при нас ?

Мъжете са виновни разбира се за всичко  Mr. Green
Виж, ако се притесняваш можеш да му направиш едно изследване.Тук като чета оставам с впечатление, че може да се открие и в урината  newsm78
Попитай колегите си къде може да го изследваш.
после естествено - докладваш тук  Wink

# 259
Мъжете са виновни разбира се за всичко  Mr. Green

Ама ти сега ли разбра  hahaha
Аз отдавна се отказах да търся причини. Каквито и да са те това е минало и нищо не може да промени. Важното е какво правим за детето сега. И колко ще е способно това дете утре да живее щастлив и пълноценен живот. 

# 260
  • в моя свят
Момичета аз знам причината за състоянието на детето ми и то подкрепено и с медицински документи,а не само мои догадки.Обаче да ви кажа това въобще не ме успокоява и понякога още се обвинявам,че не съм се информирала и въпросите защо се случи на моето дете не спират.Та и да откриете каква е причината при вашето дете едва ли нещо ще се промени.

# 261
Дорка, а пък отностно кравето мляко дето си се захванала за него  Simple Smile.Не мога да си го обесня,според мен е въпрос най- вече на организъм ,нашия батко от втория до деветия месец караше само на кисело мляко,отказваше да яде друго ,бях се уплашила че нама да започне да яде твърда храна,но прояде де. И какво точно отключва тази предразположеност...Имам двама сина,малкият пък по същия начин само че беше  само на кърма до 9м ,сега ми е с аутизъм ,на баткото да ми е жив и здрав нищо му няма,и двамата са въксинирани с задължителните въксини.Може би никога няма да разбера ,която точно е причината Дани да се разболее , а може и така да се е родил.Тези работи са ми много неясни

Имах предвид най-вече карвето мляко в Америка, тука сме малко особени в
това отношение, защото нашето краве мляко, наистина е опасно и това, не се
знае от днес или от вчера и не е сензация. Аз прочетах ето тази история за едно русначе-

http://www.autismwebsite.ru/history_of_Dennis.htm

където открих следния текст:

"нашли разросшуюся кандиду в кишечнике и  аммоний в крови и анемию в крайней стадии (железо было на нуле). Кроме того у Дени обнаружили массу пищевых непереносимостей кроме непереносимости глютена и казеина. Для того чтобы подавить кандиду нам назначили нистатин, чтобы убрать анемию назначили железо в больших дозах, аммоний мы выводили одиночной аминокислотой при помощи препарата Citrudex. Диету нам сказано было обязательно довести до ума. В идеале диета должна быть ротационной, т.е. один и тот же продукт мог быть повторен в течении дня несколько раз, но должен даваться не чаще чем раз в 4 дня. "

Този текст ми заприлича на резултата от кръвна картина на дете болно от аутизъм и
този текст аз си го перефразирах така: "Има висок амоняк в плазмата и ниско желязо, и Кандида отнякъде."
Тествах детето ми за висок амоняк и ниско желязо и подобна кръвна картина
се появи и при сина ми, и от теста за амоняка нататък нещата станаха по-ясни.
По-късно разбрах, че няма нужда да му давам Citrudex, защото диетата без глутен
и казеин смъква нивото на амоняка по естествен път и изглежда за по-леки случаи,
когато детето е под три години диетата и пиенето на обикновени мултивитамини и
малко желязо е едва ли не единственото и достатъчно условие за да настъпи
подобрение. Мисля че има логика в това да се погледнат резултатите от кръвната
картина на вече болно дете за да се изясни какво става в организма.
Диетата е като бог Laughing, човек трябва да вярва  в нея, защото без вяра няма
да издържи достатъчно време да я спазва за да види резултатите от нея.

Rolling Eyes Crossing Arms

# 262
  • София
Винаги е по лесно да има кого да обвиняваш.Търсим причината за да знаем кого да обвиняваме  Rolling Eyes.

# 263
Сега като чета постовете на дорка14,за повишеното количество протеини,с които организма не може да се справи и черния дроб започва да прави повече амоняк......иии започвам да се замислям за нашия случай и да "търся под вола теле" newsm78.Нашият татко се занимава с бодибилдинг от години.Вдига тежести и прави големи мускули.И за да са оооще по-големи ,взема много добавки-протеини,хормони,аминокиселини,витамини,л-карнитин,креатин монохидрат,глюкоза и още куп неща.Дали е възможно това да има нещо общо  със състоянието на детето? ThinkingВъпреки,че дъщеря ми няма никакви проблеми,но е 6 години по-голяма от брат си.Дали не са се натрупали големи количества от тия добавки в организма му и не са дали отражение още при зачеването на сина ни?И това да е била искрата при нас ?

Wink
Искрата е, че България е мост между истока и запада и от тук е минал и заминал
кой ли не и това продължава и до наши дни. Забележи колко много българи и
българки са омъжени за чужденци и колко се смесваме с другите нации.
Сега тенденцията е българи да се женят за западняци, но преди тенденцията
е била друга, защото запада е бил далече и българите са се каращисвали
повече с источни народи. Аз мисля, че съм обрала гените на истока и Гърция
и ми се падат повечко источни гени, отколкото е "здравословно",
освен това има случай на шизофрения в семейството, а ми се
струва, че шизофренията е нещо което е оригинално възникнало на Балканите
и Гърция,  но не съм сигурна в това.
Пинк Флойд има една песен: "На исток пътуваме и от зарази боледуваме."
В случая "заразите" са нашите гени, които водят до нисък карнитин, нисък карнозин,
леко проблемче с черния дроб, ако има амоняк в кръвта.
Важното е да опитаме диетата без глутен и казеин и да готвим по-често с животинска мазнина,
да не се прехласваме по зехтина, а да готвим с по-обикновено олио, което е за
печене и пържене, тоест олио което издържа на високи температури
и да правим запръжки с лук както правят бабите по селата и да не отбягваме чесъна,
да даваме малко мултивитаминчета на децата и нещата лека по лека си идват на мястото.
А, и ако имате възможност направете курбан,
в агнешкото има карнитин. В правенето на курбан,
духовното, традицийте и медицината се сливат в една света троица.
Амин!

chef  bouquet

# 264
  • София
За приноса на мъжете, аз все си мисля, че в този случай техният е по-малък, все пак е еднократен Simple Smile
Детето се е развивало в майката и това допринася повече, а и после зависи как е посрещнато. Аз както ви споменах съм яла токсично олово още от малка,а детето е получило повече консерванти отколкото  е било теглото му.

Но пък вярвам, че организма на децата има способност да се чисти, най-малкото черният им дроб е много малък като се раждат, а през първият период на детството нараства доста. И това е добра възможност стига да не задръстим децата с още лекарства, химия и подобни през първите години. И да се информираме кои са наистина ефективните начини за изкарване на отровите.

Ох, как ми се дояде курбан-чорба. До нашето село един момче /май връстник  Simple Smile/ гледа стадо с овце и продава агнета. Та живи и здрави, тази година сме решили да купим и ще направя детоксикация на детето с курбан-чорба.

# 265
# 266
Desi, пиенето от алуминиеви съдове е посочено като рисков фактор от околната среда в документите за прием, които попълвахме преди да отидем за изследвания и консултация до САЩ. Днес, докато ги преглеждах случайно попаднах на тази информация и веднага се сетих за теб.

# 267
Рисков фактор за какво е? ще потърся в нета, ама аз съм търсила много за това, и определено  нищо неможе да се случи даже да се отхапе от бутилката  newsm78 Нещо друго му е рисковото и незнам как да си формулирам търсенето...

Сега отивам да храня децата с пясък на плажа  с алуминиевите бутилки в вода междувременно  Mr. Green и ще го мисля като се върнем изпържени следобед Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 268
  • София
Деси, гладала съм предаването "Как е направено".В епизода показващ направата на металните кутийки, наистина се правят от алуминий, но имат покритие от нещо си върху алуминия, защото той е токсичен.Всяка една кутийка се тества с някаква апаратура дали защитния слой е плътен, и няма надрасквания.Предупреждава се изрично да не се използват многократно. В къщи ползвам скара от алуминий и като я мия също пуска чернилка, кафеварката - тип италианска също пуска.Аз намирам само доводи против алуминий тук например

Да не би да имаш предвид шише от алпака - нали е различно от алуминий  Thinking
Що ни дразниш с плажове и пясък, като аз тук се чудя как да си сгрея дъртите кокали  Crossing Arms

# 269
  • София
Сега реших да потърся още материали от конференцията, защото там имаше хубави примери какво да избягваме в околната среда и като храна за децата. Аз бях разбрала, че като напиша Dr. Anju Usman ще попадна на нейната страница, но нещо трудно се добирам.

Попаднах на това - http://www.treatingautismconferences.com/anjuusman.htm , където има 2 презентации от Dr. Anju Usman, доста приличат на тези на конференцията в БГ.
В първата презентация на слайд 45 и 46 има основни съвети как да изчистим средата и храненето, а на края има други източници на информация и са показани още сайтове.
В слайда пише да не се пие от алуминиеви съдове и да се готви в тефлон и алуминиево фолио. И аз си мислех, че алпакато е друго нещо и онези шишета може би са от алпака.

Сетих се да ви питам за пречиствателите на въздуха, които също са споменати в презентациите- имате ли представа от марка, защото миналата зима купихме на Филипс, но изпускаше една миризна и добре че ни го приеха обратно в магазина. А миризмата се оказа, че е от филтрите /не е бил дефектен/, но на нас ни беше неприятна. А аз все си мисля, че пречиствател е добре да има, особено за мръсна и мъглива Сф.

Общи условия

Активация на акаунт