Мама за Маргарита мечтае, докато Майче през нощта играе

• 23 400
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Лято, хич не му се шашкай-качва си съвсем нормално детето!Колкото по-големи стават, толкова по по-малко започват да качват Peace

# 361
  • София
Рони, добре ми подейства!  Hug Нали някой трябва да замества сва'а ти...  Blush

# 362
Здравейте момичета.
Кейзи Дейна, честит рожден ден! Бъди здрава, красива, обичана и щастлива ивсе така крейзи. Laughing Сплотено и весело семейство и хубав празник ти пожелавам.

QWERTYASD, Дюканка съм си аз и дюканка си оставам. Но се придържам към третият етап на режима, който е за кърмачки и бременни. Въпреки, че и с него трябва да се внимава и човек да не се лишава, защото всички токсини от отслабването отиват в кърмата, а от там в бебчето.
Ям си на воля чисто месце(без свинско), рибка, млечни 2%, яйца по по-малко, овесени трици, плодове също. Това е в общи линии. Гледам да не гладувам, ада ям по-често, по малко и да пия много вода (по 2.5л. брате Crazy), въпреки, че за мен водата е само за миене. Mr. Green
Като погледна реално, това си е едно здравословно хранене.
За сега - 3-4 килограма,но вече се чувствам по-добре и казват,че ми личи.

Момичета от Овча Купел кажете нещо за яслите в района, моля ви...
Рада съм я записала само в една - 66-та, още когато беше съвсем малко лилипутче. Иска ми се да я запиша в още някоя, защото сега върви записването онлайн. Мисля, че само тази седмица. Даже има сайт, който още не съм разучила и ми се струва много объркан... Ако някойго е ползвал, ще се радвам да сподели как е станало записването.

# 363
Лято, айде, нема нужда Hug Само за да те успокоя още-Алекс 8 месец ми беше качила точно 10 грама Crazy
Дени, дай линк къде точно става записването за набор 2009 г за ясли в нета, щото аз се опитвам от 3 дни да я свърша тая работа и все ми отказва да я запише?

# 364
  • София
Ето това е сайта за яслите и детските градини http://kg.sofia.bg/ . Регистрирате се и после попълвате данни на детето, родителите и в коя ДГ искате да се запише. Но и аз не знам какви са сроковете, някой наясно ли е?

# 365
Здравейте и от нас!  Hug
Честити месечинки на Теди и Сиана  Heart Eyes да са здравички и мн послушни
Днес обядвахме Риба Треска с билки и картофено пюре на Семпер. Като отворих бурканчето - едни едри парченца риба вътре, че се наложи да ги пасирам, миришееее на риба - ужас  ooooh! . Естествено го изядохме, ама как - хем му се повдига едно такова, хем зяпа и лапа. За десерт йогурт праскова на Хумана! И след това около 20-30 мл вода, давана с лъжичка! Не иска и не иска да пие вода от шише - с каквито и биби или преставки да е шишето - не пие изобщо! И снощи майка започнала търпеливо с лъжичка и чудо - пием вода! Ами, щом ще е така - ще давам  Crazy
Другото при нас е - до сега не съм писала, но взема да става голям проблем при Максо и аз съм повече от притеснена! И ще отиваме вече на лекар. От както яде пюрета, нормално никога не се е изаквал - това е вече 4-ти емсец значи! Ака на 3 дни, със страхотен зор, запек, аз му натискам крачетата към коремчето, той се напъва, целия става червен. Дупето му цялото се напуква и разкървява  Cry Искам да ви кажа, че всеки път аз плача с него, като го гледам как се мъчи! Какво ли не опитваме - давам Лактулоза и Дуфалак по 5 мл - не му действат. Сини сливи на Семпер, от които всички бебета до 2 часа се изаквали - той не може Sad Вече има и хемороид, толкова малък, а с такива проблеми Sad Ще отиваме първо на педиатър, а ако тя ни насочи към хурург или гастро-ентеролог да му назначат някаква диета и някакви разхлабващи по схема да му заработи стомахчето ... то не става по друг начин. Аз давам сиропчета и това-онова, но съвсем хаотично ...
Някой ако има съвет или опит, моля да сподели  Hug

# 366
Диде, много жалко за Макси  Hug, добре си решила да го заведеш на лекар, защото явно наистина е голям проблем при вас  Sad
При Алекс беше така в началото на захранването, но отдавна се нормализираха нещата, понякога се запича, но с някои плодови пюрета се оправя. Успех ви желая, дръж ни в течение  Hug

# 367
Рони, ВоднаЛилия Simple Smile ме е изпреварила. Да,това е сайта. Аз вече ни регистрирах като семейство и сега разучавам следващите стъпки, че... нямам избор. Трябва да се бачка.

Офф, след като се записах ми е тъмна Инидя, какво да правя след това. Според мен са го направили много тъпо сайта. Crossing Arms
Иначе ето тук ще почна да чета как стават нещата. Гледам форум обсъждащ темите от сайта и познайте какво ми излезе?! Ми пак наш`та бг.мамма  Joy
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399191.0
и някаква тема, наречена Страстната Crazy
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395716.1800

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 14:33 от Dendri

# 368
Maria-Chiara, вземи му капки БиоГая. Много помогнаха при нас. Сега даже и аз ги пия. Не може така да се мъчи. Давай и пюре от сливи и овесени ядки. Аз сварявам ядките, ако са от едрите пасирам, смесвам със сливите  и давам за следобедна закуска, например. Хранително е.

# 369
Извинявайте, дала съм ви стара Страстна тема. Blush
за да не се ровите сто часа като мен, се поправям. Ето я настоящата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465769.0
Късмет на всички, които искат да запишат децата си на ясла или детска градина.

# 370
Момичета, благодаря, че се сетихте за моето диване, което днес се присъединява към 9 месечковците Laughing
Почерпка, съобразена с диетстващите Laughing
Честит празник на Дейна. Желая ти много семейно щастие и прекрасни моменти  bouquet
Честито зъбче на Ицето. Дано другите излязат без проблеми Grinning
И при нас от време на време се появява проблема на Макси Sad И аз се пробвам с пюрета от сливи и круши. Понякога помагат, понякога термометъра. Само дето така ме е страх да не и направя червата лениви newsm78
Лято, хич не се притеснявай. И Сиана този месец като си я меря в къщи не е качила и грам Laughing
Бебешки бисквити давам на Плазмон само в млякото. За смучене давам закуска или обикновени.
Още имаше да пиша, но пак ще влизам, че някой мрънка Laughing

# 371
  • вече Пловдив
Maria-Chiara, подкрепям Лианка за капкие БиоГайа! Помагат и за изхождането, и да се нормализира чревната флора. Когато Бела се запече, й давам или плодови пюренца с круша, сини сливи или тиква, или броколи - винаги действат! Но и аз мисля, че лекар трябва да ви види.  Peace

Честит рожден ден на Крейзи Дейна! Здраве, любов и късмет да те следват цял живот!  newsm51  Gift
Честити месечинки на Никола на Немирница, Елена на Aila, Сиана на malachika и Теодор на Галя1982!

# 372
Това с детските ясли/градини и на мен ми е тъмна Индия..записах го нашия и ми излезнаха общ брой 5.3 точки, което си е направо невъзможен брой за класиране,поне в посочените 8 ОДЗ-та в нашия район/квартал..Като погледнах какви са минималните точки,които се изискват,за калсиране..ми в 6 от 7- те ОДЗ-та е 8т.., в листата на чакащите са деца с 10+ точки #Crazy...аз направо не се виждам как ще го класират моя... ooooh!
Иначе супер много се ядосах на тези 3т.,които се получават,ако някой от семейството работи в ОДЗ-то..ми то така или иначе за такива хора проблеми за класиране на тяхното отроче няма, защо останалите ,които нямаме такива роднини да сме прецакани...Сега какво ми остава ,да накарам Васко да се откаже от Крис,за три точки бонус или да го изкарам малоумно,че да ни дадат някоя и друга точка по соц. критерий..
Ох, съжелявам за поста,ама много се ядосах и ми стана мъчно чак... Cry

# 373
Да, наистина Джийни.
Направо не знам какво ще правим. Критериите са брутални, но в такава държава живеем. Направо не ми се говори, че темата е дълга и широка.
Мога ли да те попитам, ти всичките ли градини във вашият район написа или само тези, които с червено пише - Предварително кандидатстване за сезон 2010. Ето я моята страница:
http://s639.photobucket.com/albums/uu120/dendrinna/?action=view& … adetskiteqsli.jpg
 малко дебелашки я запазих, и не се вижда добре, но се чудя всичките ли детски да маркирам в района?

# 374
  • София
Здравейте и от нас!  Hug
Вече има и хемороид, толкова малък, а с такива проблеми Sad Ще отиваме първо на педиатър, а ако тя ни насочи към хурург или гастро-ентеролог да му назначат някаква диета и някакви разхлабващи по схема да му заработи стомахчето ... то не става по друг начин. Аз давам сиропчета и това-онова, но съвсем хаотично ...
Някой ако има съвет или опит, моля да сподели  Hug

На моя големия син му се появиха хемороиди точно по това време. В началото излизаше малко топче, после топчетата станаха 4-5 и то голями. Педиатърката каза, че щял да го израсте. Глупости. За последно ходихме миналата година в Пирогов - дадоха му някакво кремче, от което понамляха. Проблемът е, че се виждаха топчетата  след тоалетна, т.е лекарят не можа да види за какво точно става въпрос. И ни назначи лечение от това, което му разказахме ние.  Препоръчаха ни нищо да не правим - варианта бил да му се сложела пълна упойка и така да се направи изследване. Сега наскоро го гледах май си се вижда и без да е ходил до тоалетна.
Единственото, което мога да ти препоръчам е да избягваш запичащите храни,  по-течна храна - сиреч супи  и  дупето да се мие със студена вода. знам какво ти е Hug
Дени  и аз съм последователка на Дюкан, но нали много обезводнява тази диета. Ще взема да го видя този трети етап. Аз ако сваля 4 кг. лично ще те почерпя Grinning Laughing  За колко време ги свали тези 4 кг.
За критериите - имаше  един скеч - на мъжът жена му се обажда и му казва да се самоубие, за да бъде самотна майка и да се класира детето за градина, а той я пита що не се самоубиеш ти и тя му каза - ами няма кой да гледа детето Joy

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 16:17 от QWERTYASD

Общи условия

Активация на акаунт