ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 38 064
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Нямам стрии, нито целулит. Косата ми си остана хубава, надявам се и занапред да е така. Нямам поражения по зъбите. Изобщо – разминах се с всички гадни последици от бременността. Party

О, изчакай няколко месеца, рано е още за проявлението на тези поражения Joy
Дай боже всеки му да се рамине с тях, де Flutter

Ох, моя хубавец ми прави едни безумно големи паузи, уж не се притеснявам - ака и пишка достатъчно, наддава, педи каза, че е в отлична форма, ноооо все я мисля тази кърма Crazy
Утре сме на консултация, та ще го видим как е Whistling

# 256
Да се похваля, снощи на нашия бебчо му падна пъпа! Утре сме на безплатния преглед в Селена, който се полага на бебето и майката 15 дни след изписването, тъкмо ще видим колко е наддал мъника за 2 седмици.
При нас на изписването баткото прави изпълнения, пищя и врещя през цялото време, пълен цирк!  Crazy Но добре че поне имаме свестни снимки, и без това не се надявах да мине нормално, като си знам големия какъв бяс е.

# 257
Мамо Це, ето тук има обяснения как се носи слинг. Нашият не е с халки, а с едно като закопчалка, но принципа е същия.
Много е удобно за носене и бебето е напълно скрито и защитено.

За излизането навън обличам Мира с боди с дълъг ръкав, чорапки, отгоре гащеризонче и космонавта. Пъхам в слинга и е екстра. Иначе нося и одеало за всеки случай.

# 258
  • София
Здравейте!  Hug

Хоупче, много се радвам за теб и Ема! Мерси, че си ни мислила!  Heart Eyes Hug

Литъл Мис, горкият ти мъж! Верно много "сух режим" му се е събрал...  Confused Laughing

Катинче, и аз се чувствам като крава...принципно нося чашка С, сега е Е или Ф  ooooh!, освен това имам 5 кг от бременността и 15 отпреди това. Та хич секси не се чуствам, но и скоро няма изгледи да се почуствам. Пък и аз съм човек.  Blush Mr. Green

Да се отчета за днешната консултация: Малкия диктатор=Филип  Mr. Green Heart Eyes е качил 900гр от изписването и вече е 4250 гр. Пораснал е с 3 см. Педиатърката ни похвали. Сложиха му ваксината за хепаит Б и доста плака милото дете. Понеже сме неопитни, не си носехме никави средства за намаляване на рева. Оказа се, че доста неща е добре да се носят и аз нямах нито едно от тях. Ето едно списъче за първескините като мен:

1. Залъгалка, ако ползвате
2. Водичка, ако детето пие
3. Памперс
4. Мокри кърпи
5. Един кат дрехи

Тани, Филип седи вкъщи с боди с дълъг ръкав, чорапки и плюшен гащеризон отгоре. Спи покрит с тънко поларено одеалце от 2 ката и пелена отгоре. Температурата вкъщи е 22-23 градуса. Къпем се на 24-25 градуса максимум.

МТВ, не го ли вариш в собствен сос това дете.  Shocked

Хайде, толкова от мен, че сега ще се кърмим, а после ме чака куче за разходка!

Хубава вечер!  Hug

# 259
Здравейте мили мами ! Нямате изчитане ! Цяла седмица не намирам време за писане. Бебо по цяла нощ реве , та се къса . Нищо не помага ! От инфакола получава запек , с Colief ходи по - редовно ,но не пълни памперсите всеки път , и си реве нощем . От родилно ни подариха едни книжки за бебета , в които пише ,че нормално е да акат 3- 4 пъти за денонощие с големината на 1 лев . И нашето носле похърква , имаше дори и жълти корички .Слагах му капки физиологичен разтвор , нямаше особен ефект .Сега му капя по няколко капки кърма преди всяко хранене , вече няма жълти корички , но продължава да издава хъркащи звуци. Имам чувството , че идват от трахеята , сякаш има храчки , сигурно и затова така ръмжи непрекъснато .За подсечено дупе най - добре е да се измива със смрадлика . Смрадлика може дасе добавя и към водата за къпане . При смяната на пелените , когато има аки си мием дупето само с водичка и го мажа с бочко , в който има смрадлика, защото от мокрите кърпички кожата се зачервява . За среднощните колики , забелязах ,че като го гушна или го сложа легнал върху моя корем само си помрънква от време на време и не реве кански . Лошото е че от страх да не го затисна , не мога да спя спокойно и почнах да вдигам кръвно . И ужасно много повръща . Преобличаме се след всяко хранене , защото дрешките са му направо мокри . Не мога да опредяля от какво е повръщането , дали е от бързото хранене /толкова силно дърпа , че почва да се дави/, от прехранване или  от това ,че след като е нахрани , започва да се напъва..След като се оповръща ,преобличаме се и започва едно хълцане.....След което нанаво се храним ...Направо е кошмар !За лохиите , все още си текат ,макар и много оскъдни , но корема ми почти се прибра .За килограмите - преди бременноста бях 48 , стигнах до 60 , сега съм 53 , остават ми цели 5 кила!
БЛАГОДАРЯ НА MTV И ОБИЧАНКА за бързите отговори , прочетох ги веднага ,но за жалост чак сега намерих време да пиша!
КОПНЕЖЧЕ , браво за скоростното раждане ! Пожелавам такова и на останалите мами !По - скоро да си гушкат малките съкровища !
На всички нови мами ,родили през последната седмица много здраве , щастие и късмет !Да ви носят само радост дечицата !Моля да ме извините , че не ви изброих поименно , но съвсем му изтървах края !
Поздравления за всички ,които са имали и имат повод за празнуване !
Това е за сега ,че май  много дълго стана .

# 260
Сигурна съм, че има колкото "за", толкова и "против" ваксините..немам намерение да агитирам за тях или обратното Stop
Аз съм взела решение за децата си..само ви напомням че след има-няма месец се започва с ваксините..та ако искате да слагате такива, които не са включени в имунизационния календар-време е да четете и решите какви.. Wink
По принцип, тези които не са включени са:
Хиб ваксината, Превенар/Синфлорикс, Хеп А ваксината и противоменингококовата тип С

# 261
Здравейте мили мами,
Искам да Ви попитам нещо- на бебчетата ви крачетата изпъват ли се напълно или стоят леко сгънати в коленцата? Благодаря!  Hug

# 262
А-у-у, говорите за свекърви, аз като чуя тази дума, изпадам в едно такова агресивно настроение bash Мойта свекърва още не е виждала бебето, "щото е студено и не е за мен, като се стопли ШЕ ДОДА", а аз си викам на ума "а дано никога се не стопли". Леле, как ми къса нервите всеки ден по телефона, започва да звъни към 10.00 /като свърши предаването на Иван Звездев/ и ако не вдигна, след 10 мин пак и така до лудост, после почва да ме атакува по мобилния, докато не се обадя няма спирка. И като и се обадя ми държи такъв тон, че направо онемявам, какво ставало, как можело, толкова време звъни и никой няма, притеснила се, а съм сигурна че всъщност иска да ме обвини че съм спала или ме е мързяло да отида до телефона. Не мога да я понасям, добре че е далече,че иначе #2gunfire - аз или тя. Три деца родих, нито за миг не ми помогна, като живеехме при нея няколко месеца, тогава беше само Дани и понеже беше много ревлив, с него и в тоалетната съм ходила, да не смущаваме туристите, още към 6-30 - 7.00 ч. тръгвах по улиците с количката, Дани ядеше само готови пюрета, защото аз просто нямах време и един картоф да сваря, а на нея въобще не й пукаше и по цял ден чоплеше семки, правеше се на болна и всичко вършеше свекър ми. Мечтая си един ден, живот и здраве, ако имам снахи, да говорят за мен, така както Катинчето говори за свекърва си, а аз отдавна съм си обещала, че ще съм от онези добрите свекърви.
Klea, ние, понеже сме полудяли на тема крачета, ортопеда, който слага гипса, каза че това е съвсем нормално бебетата да си държат сгънати краката в коленете, било рефлекс на незнам си кой, забравих точно на кой.

# 263
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привееееееет!

Леле, чета, чета, а не мога ад смогна да пиша!

Нашата беба обаче вече грам не иска да спи! Не знам какво и става. Яде и започва да се кокори и да мрънка.

И ние вече имаме колики, макар да не съм съвсем сигурна. Чудя се дали е това, попрочетох.... ми то коликите доста широко понятие.
Първо - при нас няма цикличност. Ама е по-спокойна следобед и ранната вечер. След 12-1 се започва, като най-тежък ни е предиобяда до 12-13 ч. Не реве, но се присвива много и мрънка, от време на време приплаква, сумти и се напъва ... гъне се милата. И много пръцка.  Confused Много е жална. Странното е, че като че ли топлото не и помага много. Но гушканетооо ....... оо върши чудесна работа. Засега даваме Инфакол, но не виждам особен ефект.  Rolling Eyes

Обсъждахте тези дни много интересни теми. Да видим какво съм запомнила.
За изписването - в болницата дойдоха мама и свекърите, както и на мъж ми сестричката. Но после всички се изсипаха у нас. Аз обаче отидох и поспах - ами бях труп направо. Е, свеки направи драма де. Като станах, сто пъти повтори "Ама няма ли да стане да я видя голичка?" "Ама...." "Ама....". Мъжа ми сто пъти и каза "Сега какво - да я събудим, та да я огледаш ли?". Тя се разсърди и си тръгнаха!  Whistling
Но на другия ден с нови сили - "Искам да я видя голичкааааа!". накрая и на мен ми писна и казах, че детето всичко си има, да не се коси.  #Cussing out
За помощта - майка ми е неоценима, но имаше съвсем малко отпуска и си тръгна. Иначе помага и не мрънка. Не дава съвети и е мога да споделя всичко с нея. Сега съм самичка, но започнах да се справям лека полека и с гладене, готвене и т.н. А свеки.. тя не идва, ама и аз не искам. Повече се притеснявам.
При нас кърменето още си е зор, макар вече да захапва беба по-добре, но не и стига и си се дохранваме. Опитах всякакви рецепти. Пия чайчета и т.н., ама..... Няма и няма. Будя я по честичко - уж да стимулира гърдите. Ама то сега с болното коремче се дърпа и пищи. Абе зор.
Копнежче - при нас ситуацията зпочна по същия начин. Но се надявам на успех накрая - не се предавам. Щом успяхме пак да се върнем към гърдата. Първо минахме през силиконовите зърна.
Вчера някой пусна едно линкче, за увеличаване на кърмата (не помня кой  Blush) - та там пишеше, че лещата и бирата помагат.   newsm78 Това не е ли малко странно?! Как бира?!А лещата няма ли да доведе повече колики на беба!?
Ние още не сме започнали да излизаме, ама мисля от утре за по малко да я извеждам. Да си спи в столчето за кола по мъничко.  Party
Клеаа - нашите стоят леко свити. Мисля че е нормално. Те са по-близо да утробата още.  Laughing

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:57 от Tatitt

# 264
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Да почерпя за първата месечинка на Вики- да ми е жива и здрава малката сладунка, честита първа месечинка и на Филип, Ясмин, Дарина, Диляна и Атанас- да са ни живи и здрави дечицата Heart Eyes

За допълнителните ваксини, смятам да питам педиатърката в понеделник, за да ни препоръча най-добрите Peace
Относно моите килограми, въобще не съм се мерила сега, но съм отгоре със сигурност, но ще свалям няма как Heart Eyes, защото хич не се чуствам добре, пък камо ли секси, но то месец след раждането как да се чуствам, като мириша на мандра, имам си паласки, дупето ми е двойно, пък за корема и тази линия негра, да не говоря  #Crazy ooooh! Shocked, но не се оплаквам, чуствам се чудесно, защото съм копняла за този момент, да гушкам така чаканото си бебче Вики Heart Eyes
Ние се приспиваме с музикалната въртележка, направо е страхотна, толкова съм доволна, музиката наистина я успокоява, но си я гушкам, как да не гушнеш това сладурче Heart Eyes
За питката и аз смятам да я правя, но мъжа ми ще отсъства точно тогава и незнам как ще стане с отиването до църквата newsm78
Относно гостите, сега в събота сме поканили кръстниците ни на гости, защото ми се ще те да са първите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Клеа, краченцата на Вики са леко сгънати, но това е нормално, как да ги изпъне детето Peace
Когато извеждаме Вики я обличам с боди, костюмче или гащеризонче и отгоре космонавче, в големите студове я завивах и с пелена Heart Eyes
Дани направо ти се възхищавам, много хубаво си го написала, дано Мишето да се размине само с гипса и всичко лошо да остане зад него Hug
Наистина най-голямото богатство са децата ни, няма нищо по- хубаво от едно голямо семейство, всичко друго като кариера, соц контакти, влияние просто бледнеят, най-важното е да са ни живи и здрави дечицата, да ги обграждаме с много любов, за да се научат и те да даряват любов Heart Eyes
Хайде после пак ще пиша

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 19:45 от tanchelina

# 265
Привет-мривет  Grinning

Днес имам някакъв напредък с кърменето... или по-точно с даването на кърма. След няколко неуспешни опита директно да засмуче от мен, ми писна и си хванах помпата. С малко зор изцедих около 40ина мл, но така жадно ги погълна, че ми светнаха и на мен очите  Simple Smile Заспа доволна, а аз пратих мъжа ми до аптеката да вземе силиконови зърна.
На следващото хранене ги пробвах, имаше някакъв ефект. Смуче, смуче, пусне и започне да плачка. Ама майка й не се дава толкоз лесно. Айде пак я връщам, пак засмуква за по минутка и пак пуска. Някак успяхме да се нахраним, спинка  около час и половина след това, та съм спокойна, че не е умряла от глад.
Обаче зърната ми след нейното сукане са... хем нямаше пряк достъп до тях. Явно грешката е в мен, че не съм я поставила правилно. Та сега отивам да гледам пак клипчета, а за всеки случай пак изцедих, та да мога да я нахраня с кърма като се събуди, а да не рискувам да прибягвам до АМ.

За обличането: Вкъщи е 23-4 градуса. Обличам я с боди с дълъг ръкав, ританки, още една блуза отгоре, завивам с поларено одеалце на 2 ката  и едно памучно отгоре... и носът й е студен, крайниците също...Явно трябва да добавя още нещо.  Thinking
Да попитам има ли майчета, които чистят нослето без помпички? И как го правят? Капват физиологичен разтвор и после?

Танчелина, честита месечинка на Вики! Да расте здрава, спокойна и много слънчева!  Hug
Сънрайз, все се каня и все забравям: много ти благодаря за тълкуването и на нашата дата. Simple Smile Малката отсега ни командери яко с баща й. Дондур насам, дондур натам, да ми е жива и здрава  Heart Eyes

Хоуп, благодаря за отговорите!  Hug
Таттит, ще се справим душа, няма накъде да ходим Wink Ние на чакането не се дадохме, та сега ли?!  Whistling

Някой спомена за музикална играчка. На нас ни подариха една феноменална на Фишър Прайс с някакви въртящи се животинки и 3 мелодии... страшно съм доволна! Наистина успокояват. И Дара,  и нас  Mr. Green
Та имаме с какво да разнообразяваме от сешоара.

Оставям ви засега, много лека вечер ви желая!  Hug

# 266
Tatitt ,
ето статия за хранителна добавка, увеличаваща кърмата:
http://atwins.wordpress.com/?s=fenugreek&submit=%D0%A2%D1%8A … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Честита месечинка на Вики, Филип, Ясмин, Дарина, Диляна и Атанас! Да са здрави, усмихнати и щастливи деца! Hug

Редче,
браво на Филип! Heart Eyes Очевидно продължаваме да вървим заедно - Ема е вече 4200 и е 56см. Ние поддържаме същата температура у дома. Опитвам се да не изнежваме детето, за да няма проблеми в бъдеще.

Копнежче,
виж тази тема, има описание, как да се стимулират зърната:
http://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/

# 267
Хоуп, страшно много ти благодаря за линка!    bouquet
Почвам да действам с масажите.

# 268
Ето ни и нас, за пръвпът пиша след раждането, ама се видяхме в чудо....Храни ли се това дете, не се ли храни, като че ли само вечер не й достига. И сега нахранихме се и от двете гърди със силиконови зърна, по над 10минути от гърда и като му тегли един рев и почервеня и се гърчи... и на мен ми става жал и ми става мъчно че не знам как да й помогна...  ooooh! Колики ли са, не са ли не знам. Пи малко чайче от копър, дохранихме я, сменихме памерса и сега татко й я друса натам насам а тя пак мрънка  Sad  Въобще не мога да разбера какво става....
За капак сме си сами за първа вечер без свекърва ми и ми е едно неспокойно, ама жената отиде на гости на дъщеря си за два дни. Ей да я похваля, така ми помага тая жена, хем не се меси, седи си в кухнята и върши домакинската работа, хем е медицинско лице и знам че си е вкъщи и мога да разчитам за всичко на нея   bouquet 
Прочетох само постовете от тая последната страница, ама май едни и същи неща ни притесняват  Sad И ми е гадно за кърменето, защото бях 100% убедена че ще се справя, изглеждаше ми толкова лесно, приятно и естествено, че просто няма как някой да не се справи, е да ама ето че има - разранени зърна, не иска да засуче, въобще не знам дали имам кърма  #Crazy

# 269
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt ,
ето статия за хранителна добавка, увеличаваща кърмата:
http://atwins.wordpress.com/?s=fenugreek&submit=%D0%A2%D1%8A … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Hug Благодаряяя!  Hug  bouquet

Sad И ми е гадно за кърменето, защото бях 100% убедена че ще се справя, изглеждаше ми толкова лесно, приятно и естествено, че просто няма как някой да не се справи, е да ама ето че има - разранени зърна, не иска да засуче, въобще не знам дали имам кърма  #Crazy
Ей това все едно са мои думи!  Confused

Да питам мамите на смесено хранене - как си определяте количеството добавка, с което да дохранвате и изобщо, какъв ви е графика на хранене!?

Копнежче, и аз имам тази играчка на Фишър прайс, но мислех, че сме още малки за нея . Още утре съм я инсталирала, щом действа приспивно!

Общи условия

Активация на акаунт