ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 38 064
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Да ви разкажа за автогола, който си вкарах.Да не правите моята грешка.Нашето ядене продължаваше час и половина, два.От които само около 10 минути сукане на мляко ,а другото ей така за спорта.Минаваше се през заспиване и съответно връщане в креватчето, където пък започваше ядене на пръсти и ръкави.И пак връщане на гърда за досукване да не е гладно детето.И така почти до безкрай.От което пък се стигна до заключението на таткото и бабата, че бебето е научено на ръце.Да ама на него не му се разнася и с биберон е по-лесно...А аз направих грешката да отстъпя .Само че нощес тя отказа да засуче гърдата, а я подръпваше като биберон .Мъка...Накрая с доста зор изцедих малко и допълних с преди това изцедена кърма да се наяде детето.С помпата просто не издърпвам нищо.Тя явно изсмуква доста по-добре.Но сега с този биберон  се обърка и просто не суче.И аз изживях най-големия си кошмар-че кърмата ми ще спре като с каката (с нея се изцеждах изцяло)После пак ще се мъчим да засуче, защото изцедена кърма вече няма ,а и при мен цеденето явно не върши работа.Така че каквото и да става не правете моята грешка-не давайте биберон!Приемам всякакви съвети как да я накарам да засуче нормално.

# 346
  • София
Хъм - ами не съм сигурна, че трябва всеки път като бебето уж иска да суче е добре да му се дава, защото това при бебчетата май е рефлекс, който действа и успокояващо! Нашата бебка още в 5-тия месец на бременността ми, като я гледахме на 4Д и си сучеше палчето, а знаете, че в утробата бебетата се хранят по друг начин и това незначи непременно, че иска цицата или поне не за да яде! Сега бебка, като я нахраня и определно си личи, че не иска да суче повече, след 5-10 минути ревва и почва да си отваря устичката (нищо, че може преди малко да е върнала на няколко пъти манджа от преяждане:)). Тогава я гушвам и почваме да се успокояваме, защото е много вероятно да я е заболяло коремчето след хранене и да има колики и затова да иска да суче. И така след 15-20 минути имам едно спящо бебе, дето после се чудя след няколко часа дали е редно да го будя, че трябва да яде:)

# 347
Момичета, който дава Ентерокинд, кога и как го давате?

# 348
  • Mediterraneo
Момичета, който дава Ентерокинд, кога и как го давате?

Давам 2-3 пъти дневно по 4 капки половин час след хранене.

# 349
  • София
Добро утро в тоя снежен,ужасен ден...Мразя я вече тая зима,направо изкуквам вкъщи вече,а и Боби започна да си показва рогата,до оня ден само спеше и ядеше,а от вчера пощуре нещо,реве,докато се храни,пръхти като кон,напъва се(явно колики го мъчат),докато заспи и стане време за другото хранене smile3516,а и нещо нервата ме тресна яко...

Надникнах при февруарките,Ради е родила вчера мома голяма-4.100...па се покри и не се похвали,ааамаахаа!

# 350
  • където си поискам
MTV ,МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ

# 351
Tatitt, аз вземам за кърмата едно хомеопатично ricinus communis 5ch по три пъти на ден, за което ме посъветваха в здравния подфорум и определено от него има ефект за разлика от бирената мая от която изпих две шишенца и освен че напълнях допълнитено разлика не видях.

# 352
Аз също давам ЕНТЕРОКИНД но по 3 капки 2-3 пъти на ден след хранене около 30 минути , нашето педи каза че може до 6 пъти при много силни колики и също може около 30 минути преди хранене  Hug

Нашата принцеса много му се облизва  Mr. Green

# 353
Аз влизам, за да се върна към ролята си на вестителка  Grinning

С най-голямо удоволствие ви съобщавам, че Radi_ е вече мама!

Ето и нейния смс:
 Имаме бебе Алина, роди се на 05.02 в 19:35, цели 54см и 4.100. Измъчихме се малко, но дай Боже всичко да е наред и да не седим много в болница.

Да е жива и здрава малката голяма госпожица! Да носи много радост на мама и тате! А на Ради - бързо възстановяване и само хубави емоции оттук-нататък!

# 354
Честито на Ради.Да ти  е жива и здрава момамата  bouquet
Бързо възстановяване ви желая Peace

# 355
Честито момиченце Ради! Да е жива и здрава и много да те радва! Бързо възстановяване на теб!
Renxy, защо не пробваш да спрете бибероната и може би до ден-два да се върне на гърдата. Те имат нужда да сучат. При мен също преди две седмици Стефи беше започнала да отказва гърдата заради шишето, т.е не точно я отказваше, но започна да не захапва хубаво, така както се отваря устичка за шише и захапваше само зърното. Като започнах да й давам с лъжичка, когато трябва с по-малко да я дохраня и съответно с едно шише от тези с биберон с формата на гърдата като е повече и тя пак започна да захапва хубаво.

# 356
Честита  принцеса Алина на Ради да е жива и здрава и да расте много усмихнато дете   bouquet

# 357
wicky видях че и ти си със силиконови зърна  Wink И аз с тях се родих направо и доволна, щастлива че съм открила начина да си кърмя детето леко и приятно и за двете ни, прочетох една статия как от тях намалявала кърмата и още други минуси за които ти си писала  Rolling Eyes Пробвах да ги махна, ама няма шанс, явно гърдите ми не стават, второ качество са и това е  Naughty

Ще се опитам да кача снимки и на нашата принцеса, ако искате да я видите  Wink

Честита дъщеричка на Ради
, май тя закри темата ни,а?   bouquet

# 358
Честито момиченце на Radi_! Да е живо и здраво и много да радва мама и тати!   bouquet

Леле, като чета какви големи бебета се раждат и другите как наддават! Моят мъник все така си спи сладко, явно първия месец няма да качи 1 кг., но и баткото първия месец ми качи 800 грама, но после като почна - 1 кг. - 1.200 кг. на месец, хем беше само на кърма, педиатърката се изумяваше, до 6-я месец такива бузи беше отпрал, вратлето му не се виждаше въобще. Simple Smile После пък още като го видеха, все го изкарваха , че имал рахит, явно заради бързото наддаване, но аз не съм се впрягала, защото със сигурност нямаше рахит, имаше си типичното за нашия род чело, което не знам защо смущаваше педиатърката, та посред лято ме беше засилила да увеличавам вигантола на 5 капки, но изобщо не съм я слушала, дори му го спрях, защото се роди с малка фонтанела и се затвори още преди годинка. Сега се чудя на бебето да давам ли изобщо вигантол, ако февруари е слънчев и всеки ден правим разходки.

# 359
  • Ловеч
Честито момиченце на Ради!
Да им е живо и здраво и много да ги радва и да слушка мама и тати.

Общи условия

Активация на акаунт