ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 969
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Забравих да пиша за лежането по гръб на бебетата. След като педиатърката ни каза да я слагаме на страни и да и подпираме леко гръбчето, ортопеда пък ни каза, че най-добре за бебето е да лежи по гръбче. Тя така или иначе винаги се катурва по гръб та от тогава направо си я слагам така да спи.

Именно затова се подпира..а и щом е с рефлукс...
Ортопеда едва ли е наясно за рефлукса,..ако върне храна и е по гръб-има реална опасност да се задуши от аспирираната храна!
Матрака естествено се повдига към главата на бебето около 45градуса.

# 481
  • София
MTV, благодаря за отговора. Аз главичката винаги и я слагам настрани, но в повечето случаи я слагам по гръб, на нея явно така и е по-удобно и все търси начин да се катурне.

# 482
zdraveite,momi4eta.izvinqvam se za latinicata.nie s bebeto sme dobre,no ni ma4at koliki i ni6to ne pomaga.ne spi stefa prez no6ta i samo pla4e,prez denq e spokoina.i tq pie espumisan,no ne pomaga.dori i antikolik 6i6e vzehme,efekt nain.dano bezsannite no6ti pri vas sa po-malko. Hug ot nas.

# 483
Роси, на Джордани е кенгуруто - тези за новородено имат по-твърдо гръбче и една част горе да подпира главичката - като е малко бебето е с лице към майката, после може и обратно да се слага да си гледа напред  Peace
За лежането по гръб или настрани - има различни школи - във Франция казват само по гръб че трябва да лежи бебето, само главичката му се слага на една страна като се редуват страните... Не мисля, че са по-назад от нас в здравеопазването  hahaha
Чела съм и в американски книги за гледане на бебета, че така трябва и че главичката като е настрани е достатъчно за справяне с рефлукса  Peace
Пишеше също така, че категорично не трябва по корем да се слагат, евентуално обаче може на една страна, така че за мен лично и по гръб и на една страна са напълно приемливи варианти, някой път Камен сам си решава как му е по-добре  Hug
Забравих да се похваля, че за 2 седмици е наддал 400гр, което било точно в нормата, така че си продължаваме в същия дух, дано все така да расте  Party
Мамо Це, никой не може да си представи ти колко ангажименти имаш, така че споко - нормално е да ти е трудно, аз сега съм седнала да пиша, защото пак Камен спи в кенгуруто в мен  Mr. Green След малко пак кърмене и така...

# 484
Здравейте, аз днес съм звероукротител,  и трите деца са си вкъщи, а аз съм сама smile3511. Ако някой има нещо работа или просто му се спи, да дава насам бебета, деца, отглеждам всичко и без това лудницата е пълна ooooh!Мишето спи в момента на ръцете ми, аз целя буквите с една ръка, а онези калпазанчета се кикотят в стаята си и нещо май нямат намерение да заспиват, ама след малко като ги подгоня и на кълбета ще станем.... Толкова съм се изнервила събота и неделя, така си мечтаех да дойде понеделник да си остана само с Миши , та да си почина малка, а то като наваля този сняг и баща им реши, че от колата до входа на градината ще се намокрят и можело да се разболеят......А за мен, че лудвам, никой не мисли :bad-words. На всичкото отгоре на Миши за три дни, два пъти му се изхлузва гипса и в събота сваляхме гипс в 2 ч. през нощта, доктора каза, че ако още един път падне гипса, ще си хвърли дипломата.....
За ортопед, ние ходим при Д-р Алексиев, Д-р Драганов също е много добър, но не работи със ЗК, взима 30 лв., Алексиев също преглежда платено - 40 лв.
За предпазването - колко време след секцио може да се слага спирала?

# 485
Здравейте, януарки Stop

Искам да ви предложа Инфакол от Англия.
Поръчах ги да имам за всеки случай, но като цяло коликите на щерка ми са слабо-нормални и се оказа, че няма да имаме нужда от капките, и сега ми стоят така. Годни са до 04/2011.
Ако някой иска, да ми пише на ЛС. Peace

Поздрави и ви пожелавам да нямате колики!  bouquet

# 486
здравейте и от нас - на 31.01.2010 г. в 00л05 ч. се роди Кристина - 3400 кг. и 51 см

# 487
Здравейте!
До вчера се задълбавах в блатото с ваксините, днес в това със спиралите. Колкото повече чета, толкова повече се разубеждавам от спирала. На мен 300лв. не ми се струват много, предвид това, че спиралата те предпазва от 3 до 5 години. Аз до сега се предпазвах с таблетки Ясмин, които само за месец ми струваха 20лв. и така за приблизително 1 година си ги давах тези 300лв. Със спиралата го няма момента на забравената таблетка, но пък много се притеснявам от това дали ще ми я поставят правилно, да не я усещам и да се чувствам дискомфортно. И не на последно място адски много се страхувам от момента на поставянето/свалянето - да не ме боли  Rolling Eyes Споделих си терзанията.
Аз пък съм много неорганизирана. Единствено сутрин имам време да изчистя и сготвя, защото само тогава Самуил спи, обаче на мен тогава ми се пие кафе  Blush След това сме все на ръце и имам време и за четене на книга и за Нет. Кога ще се стопли, да махна тези сушилници от всяка стая, че вече така ме дразнят, като добавим и играчките пръснати от баткото навсякъде, колкото и да ми е чисто, винаги е разхвърляно  Crazy Да тръгнем веднъж на разходки, поне да не са ми пред очите тези битовизми и да не ги мисля толкова.
Татит, не знам ти как я сънуваш МТВ, ама тя с нас кошмари сигурно сънува вече  hahaha
Това го пиша пак сто часа.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.
marlin, честита ти принцеска. Много да ви радва и слуша   bouquet

# 488
R&B&G никак даже Grinning

LeAn, няма какво да е учудва връзката м/у мигрената и магнезия-доказано има такава  Peace Въпросът е колко магнезий трябва да се приема-това вече се обсъжда с доктор Peace

Някъде беше изнесена дневната доза за жена кърмачка, от рода на 350 mg. Та като взема на ден 1-2 таблетки, едната е 150 mg и нещата идват на мястото. Иначе е адско това главоболие ooooh!, а съм с двете сама у дома ... и изобщо нЕмам никакво време за главоболие   Mr. Green
Е, шапка свалям на Мама Це  bouquet Това нейното си е геройство, спор няма.   bouquet  

Забравих да пиша за лежането по гръб на бебетата. След като педиатърката ни каза да я слагаме на страни и да и подпираме леко гръбчето, ортопеда пък ни каза, че най-добре за бебето е да лежи по гръбче. Тя така или иначе винаги се катурва по гръб та от тогава направо си я слагам така да спи.

Именно затова се подпира..а и щом е с рефлукс...
Ортопеда едва ли е наясно за рефлукса,..ако върне храна и е по гръб-има реална опасност да се задуши от аспирираната храна!
Матрака естествено се повдига към главата на бебето около 45градуса.

А освен за рефлукс и т.н. наклоненият матрак (сложила съм една хавлиена кърпа навита на невисоко руло под матрака) спомага и при сополив нос! Ние вече преборихме хремата-и при каката, и при бебето. Пу-пу-пу!!! Grinning

За ваксините-май ще сме си на Пентаксим, както при каката, че зная какво да очаквам...
За контрацепцията...ох, ще му мислим. Още от сега се майтапим за трето, ама май ни е тясна шапката Mr. Green и няма да го бъде. Е, поне планът за него.., а ако стане без план... Аз някак си съм по-навита за трето от мъжО, да видим Confused

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:04 от LeAn

# 489
Марлин, честита Кристина- да ти е жива и здрава и много послушна  bouquet  bouquet  bouquet
За инфакола, аз го давам директно с капкомера, много е удобно Peace
За главоболието, и аз имах, направо като мигренозен пристъп беше, бях като свободен електрон, но пих само парацетамол Peace
Дани, дръж фронта, не се предавай, ние сме с теб, бих ти пратила по куриер един непослушен батко, ако искаш Joy
Аз си чакам слинга с нетърпение, че да пробваме с Вики дали ще ни е удобен Peace
Мамче въобще не се депресирай, при теб всичко е по 4, така че е нормално да ти отнема много повече време Hug
Ние днес бяхме на консултация, Вики е наддала 1300 за месец и е пораснала 3 см., дано така да продължаваме Heart Eyes
Лекарката ме посъветва да изцедя, за да видя колко кърма има, гърдите ми бяха достанапрегнати и изцедих 160 гр, направо  Shocked се изумих, разбира се от задоволство, при условия, че не бях яла нищо, защото се успахме и бързахме за консултацията Heart Eyes
Забравих да питам за масажите, пък не си спомням и от кога бяха, имам една книжка, та ще започва таткото да я чете  Laughing
За залъгалките и аз давам на Вики, ползаме на Чико- каучуковата, ззащото е мекичка и като я изплюе, не й подпира, аз също съм на мнение, че е по-добрия вариант пред палчето Heart Eyes

# 490
А освен за рефлукс и т.н. наклоненият матрак (сложила съм една хавлиена кърпа навита на невисоко руло под матрака) спомага и при сополив нос! Ние вече преборихме хремата-и при каката, и при бебето. Пу-пу-пу!!! Grinning

Я издай тайната как преборихте хремата?Че малката е със яки сополи Crazy
И ние сме с рефлукс май newsm78 Връща в момeнта на оригването......На мен все ми се стува огромно количество.Мисля да я заведа на гастро,за да я види.Иначе я слагам на една страна и съм повдигнала матрачето.Ако някой има идея как да се справим с повръщането приемам идей Thinking

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:26 от R&B&G

# 491
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Татит, не знам ти как я сънуваш МТВ, ама тя с нас кошмари сигурно сънува вече  :hahaha
Mr. Green Ми какво да прави горкичката!

МТВ  Hug Hug Hug

Мамо Це, ние изоооообщо не можем да ти стъпим на малкия пръст! Аз с едно бебе и мъжа ми готви, че....... пак се ошашках..... А ти не знам изобщо как се оправяш! Пак успяваш и компютъра да пуснеш!  Hug

Още нещо щях да пиша, ама.........  newsm78

# 492
Мамчета не съм писала чета ви когато ми остане време но просто все не мога да пиша.
  Ние спим ядем и много будува ме особено вечер.Има дни когато се чувствам като парцал.И аз вече нямам търпение да започнем да излизаме.И моита бебка много често връща след хранене и си мисля дали не е този рефлукс и кога отминава има нощи в които ме е страх да заспя да не върне и да не се задави че ми се изправя косата.Моето слънчице има разширени капилярчета на едното краче на прегледа в селена ми казаха да следя дали се увеличава ако се увеличава те ще ни насочели къде да ходим.ако някоий знае нещо ще съм благодарна ако ми разясни.Стои червено петно като екзема.
   Барби много ми мъчно през какво е преминала малката ти принцеса да я нацелуваш от нас Hug

# 493
Някой прави ли чайче от семена от анасон и копър, че купихме семена ама никъде не пише как се приготвят?

marlin честита радост   bouquet

Мамо Це, ние изоооообщо не можем да ти стъпим на малкия пръст! Аз с едно бебе и мъжа ми готви, че....... пак се ошашках..... А ти не знам изобщо как се оправяш! Пак успяваш и компютъра да пуснеш!  Hug

И аз така в допълнение и златна свекърва дето чисти, мие, пуска пералня, глади, мъж ми приспива бебето...от мен само една цица се иска и пак ме изморява  Laughing

# 494
Диагнозата "рефлукс" не е от най-безобидните..та не я преписвайте толкова бързо на бебетата си Wink Дали не е просто преяждане и не изчакване да се оригне бебето?
 Ето за рефлукса:
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_781_0.html

Общи условия

Активация на акаунт