ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 930
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен  Hug Моя болни4ен беше изплатен още преди седмица, ама това наистина зависи кога е подаден  Peace
 И ние всяка ве4ер мием  коси4ката  Peace малката много се кефи. Днес беше много неспокойна  Sad Навляках я аз и бяхме за 3 мин. на терасата  Crazy Утре пове4ко  Peace
Ох искам ве4е да се постопля и да ходим на разходки  Party Били казали по радиото, 4е май месец щяло да има снегове  ooooh! Хи4 не ми се вярва, ама природа , вси4ко е възможно  Confused

# 646
Да се включа и аз на отчета наддали сме 1380 за 34 дни и 4 см та мома Бояна е вече голяма  Laughing
При нас няма ненаакан памперс, въпреки че напоследък суче добре по 5 минути и  после се лигави на зърното, но ще видим тая работа как ще продължи, яде ми по-често на около 4 часа дори и повече, денем много и се спи, но вечер....
Лохиите така и не спират вече 35 дни и не ми се вярва да спрат до 40  ooooh!, док ми каза че до 10 дни ако не спрат да ходя да ме гледа...
А пък във вторник мисля да ходим на чиста молитва, но без дандания след това.
   bouquet   bouquet   bouquet

# 647
  • София
Момичета, имам 1 питане и моля за помощ: Кърмата не ми стига за храненето привечер и тогава давам АМ. Изпива около 130 мл. Вчера и днес ми се наложи да заместя още едно кърмене с АМ. Трябва ли да давам вода в тези случаи?  newsm78

Катинче, ние утре ще ходим за чиста молитва. Запазихме си час в манастира Св. Мина. После ще разкажа как е било!

Вчера ходихме на ортопед при д-р Драганов във ВМИ и съм много доволна от прегледа, а и от доктора. Всичко със ставите на Филип е ОК. Може да направим контролен преглед при желание след навършване на 1 година.

Дани77, бих ти препоръчала Судокрем за подсечено дупе. Другото спасение, да се слага достатъчно кремче,за да има преграда между урината, акото и кожата.

Филип днес беше доста неспокоен - яде стотина пъти, заспиваше за по 20 мин. и после пак гушкане и разнасяне нагоре-надолу. Преди 30 мин. заспа и очаквам да се събуди към 3-4...аз обаче трябва да стана да се цедя около 1.30...  ooooh!

Пожелавам на всички спокойна нощ!  Hug

# 648
LeAn честита месечинка!Да ти е живо и здраво слънчицето!  bouquet
На мен са ми превели само първия болничен ,но така или иначе при нас се движим с месец назад .Еднократната ми казаха да я чакам март  #Crazy много са бързи дума да няма.
Tatitt а ти се косиш че нямаш кърма.Пу-пу все така да качва момата.
Леле кажете как успивате бебе което не може да заспи?От 6 слетобяд не може да заспи и вече полудях.А тя милата се измъчи.И сешоара пусках, и в количката я люшках ,и на ръце, и омразната ми биберона даже (до къде стигнах)Тъкмо помисля че е заспала и пак на ново.Не се присвива като за колики ,само дето не може да заспи и това е.И още повече се киселяви,направо не знам как да й помогна.Като ревне и ще ми се скъса сърцето.Тя милата е много трудна на заспиване. Днеска  я изкарах на балкона и се успокои,ама сега вечерта какво да правя? newsm78

# 649
  • София
Леле кажете как успивате бебе което не може да заспи?От 6 слетобяд не може да заспи и вече полудях.А тя милата се измъчи.И сешоара пусках, и в количката я люшках ,и на ръце, и омразната ми биберона даже (до къде стигнах)Тъкмо помисля че е заспала и пак на ново.Не се присвива като за колики ,само дето не може да заспи и това е.И още повече се киселяви,направо не знам как да й помогна.Като ревне и ще ми се скъса сърцето.Тя милата е много трудна на заспиване. Днеска  я изкарах на балкона и се успокои,ама сега вечерта какво да правя? newsm78

Ей точно с това питане влизам и аз. Ни денем ни нощем спи спокойно повече от 10 мин. Какво да го правя зомбясах от липсата на сън вече  Confused

Кажете ми как ви се вижда 600 грама качени за 18 дни? На мен ми малеят и се притеснявам. Като 400 беше качила за първите 9 дни.

Още едно питане бебка продължава да суче много малко от мен и въпреки всичко с което се наливам и тъпча усещам че кърмата ми намалява какво да правя за да успея да задържа лактацията още?

# 650
Здравейте  Hug
Не ми остава особено много време за писане, но като гледам не съм единствената. При нас накратко положението е следното - от едната гърда вече кърма няма  Tired Борих се, но спря. Сега мъчим другата, засега там има, но и добавка давам в зависимост от това колко изяде. Този път няма да се втилясвам ако ще съвсем да спре, въпреки че продължавам с усилията. Най-хубавото е, че Жори е много спокойно дете, засега има слаби колики и не съм предприела мерки. Яна много го обича, държи се добре с него засега, по нататък ще видим. Утре сме на преглед, имам много въпроси, дано не забравя да попитам за всичко.
Въпреки, че не съм писала скоро, съм прочела всеки пост  Mr. Green Това ми е заниманието докато се кърмим  Peace
Въпрос към Мама Це - доколкото си спомням при едно от твоите дечица се е случило така, че е кърмено само от едната гърда, може ли някаква препоръка или съвет. Мерси предварително  Hug
Приспиваме се с кърмене, притеснявам се да не се научи така, но засега само това работи.
Къпем се през ден, засега само с вода и се мажем само с преварен зехтин и крем против подсичане. Имаме си козметика, но чака. С Яна имах големи проблеми с кожата и сега даже се страхувам да започна  Rolling Eyes
Спокойна вечер желая на всички  Hug

# 651
Най-накрая ви изчетох!!!!!!!!!!!!!Не съм много активна,защото гости,бебе,мъж,домакински задължения,гладене..........

Иначе бебчо си ака преди,по време и след хранене.По всяко време.Много му е рядко акото,но да се надявам че няма за какво да се притеснявам.Във вторник бяхме на консултация в клиниката където раждах и се загледаха в коремчето му,че било много подуто и да го следя дали е такова постоянно и другия вторник пак сме там на преглед.Пъпчето не иска да падне и в клиниката го вързаха под щипката с конец.Но не иска да пада.
До преди няколко дни имах кърма като за 3 бебета,сега ми е по намаляла и имам чуството че не му стига че яде през 2 часа.

Косата я мием всяка вечер.Косметиката ми е изцяло на А-Дерма и съм много доволна.
И нашите цицки са малко набъбнали и имаме малко пъпчици около нослето,но дано се скрият скоро.
Вече имаме първа дрешка която ни е умаляла. Simple Smile Таткото много ми помага за малкия,сменя памперси,къпе,облича.... Simple Smile Майка ми беше за 1 седмица на гости помага ми жената и се усеща липсата и.... Simple Smile

Аз спя когато и където намеря... Simple Smile  За сега не ми е ревлив,мрънка само.Коликите нищо не може да ги спре.С какво ли не пробвахме.И чак ми е мъчно на мен като го гледам как се мъчи.Ама тои нали е мъж и само мрънка....... Иначе го научих да спи на спалнята с нас.Ще видим как ще го отудчвам.Вода с кафява захар му давам,ама той дивака плува,биберони и шишета не признава.Инфакола за коликите даваме с лъжица.От сега започна с хитринките.
Днес си купихме слинг babybag PREMAXX и столче за кола на Bertoni и утре си чакам количката да пристигне и сме засега готови.

# 652
Ох, приспах я най-накрая  Crazy  Crazy
Ама такива уникални колики я тресат, не е истина  ooooh!  Или поне на мене ми изглеждат такива, в сравнение с каката, която нямаше никакви. Отворих си днес дневника, който съм водила с нея, ами няма там написано дори и намек за колика, нито крачета е свивала, нито нищо .... А пък таз девойка ...
Бяхме и на разходка днес  smile3521  Така хубаво спа през цялото време, пу-пу-пу .... ИСКАМ да се затопля и да се топи снега, за да не си стоим у дома между тези 4 стени ....

Не помня вече, някой нещо за кухнята ме пита.... Намира се зад данъчното (при метрото). Иначе, аз от опит отивам толкова рано да подавам молба, за да няма изненади после. С каката бях млада, неопитна и зелена и си отивам като "пич" в 10-тия месец, че като ми се "накараха" ония ми ти лелки  ooooh!  Приеха ми молбата тогава и казаха, че в момента няма места и да проверявам в началото на всеки месец, а ако случайно нещо се освободи ще ми се обадят. Та тогава невероятен късмет извадих, защото ми звъннаха на първият ден от който трябваше да взимаме кухня и ме викнаха да си купя купоните. Някакво детенце беше отписано, та аз късметлийка.
Иначе аз вече и в сайта за кандидатстване в детска градина се регистрирах, което се оказа че нищо не означава. Не ми позволява да попълвам въпросната анкета, с която се определят броя на точките, та само бързах напразно  hahaha

Отивам да спя, че не е ясно кога ще прореве за ядене  Crazy

# 653
Здравейте, момичета, от сърце ви благодаря за прекрасните пожелания за нашият малък Голям мъж, много сте мили Simple Smile

Ще вмъкна цитат от другата ми темичка, за да не пиша отначало краткото резюме:
Благодаря за поздравленията, момичета,
Не, не са ни изписвали, защото не са ни и приемали. Ние това дете решихме да си го родим у дома и до сега се крихме Simple Smile. Разжането мина прекрасно, бяхме само с мъжа ми. В 11 часа в петък ми започнаха контракциите, в 2 без три минути проплака и бебчо, засука след около 5 минути, плацентата се роди след час, замразихме я и лятото ще я посадим под дръвче. Момичетата се събудиха към три и до шест сутринта паднаха танци и игри, не можахме да ги приспим, голяма радост беше. Нямам никакви разкъсвания, въпреки огромният размер на синчето. Не се наложи да ходим до Шейново, бях подсигурила спешен вариант и съм много много щастлива, че избегнах болничната обстановка, стресът и задържителните шевове там, да не говорим, че нямаше да ми дадат да родя нормално такова голямо бебе, а секциото много щеше да ми усложни живота с тез три деца Simple Smile.  Това е накратко, кърмим се, гледаме се, Руми ходи на градина, а Гери си проси мляко след бебето.
Вече имаме Акт за раждане, вчера му падна пъпчето на Тервел и го изведох за час и половина на разходка. Аз се чувствам повече от прекрасно, нямам никакво кръвотечение. Не е за вярване, че толкова бързо се възстанових Simple Smile
Чао за сега и честито на празнуващити и на тези рожденици, които съм пропуснала Simple Smile

Още не съм качила снимки, но снощи пуснах едно клипче на Тервел, поне да го видите:
http://smilestyle.multiply.com/video/item/22
Приятен ден на всички ви Simple Smile

# 654
Style много смело PeaceРадвам се ,че всичко е минало толкова леко и приятно.чЕСТИТА ВИ ПЪРВА РАЗХОДКА Laughing

# 655
Благодаря, успях да кача и малко снимки преди да се събудят децата:

http://smilestyle.multiply.com/photos/album/28/28#

# 656
Style разкошни са и тримата!!! Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат Hug

Аз да похваля мъжа ми - вчера ми се получи някакво запушване в дясната гърда - усещам аз едни болезнени гигантски бучки, дърпах с помпата, дърпах - и нищо - близо 1 час. Добре, че мъжа ми си дойде, помолих го той да посуче и слава богу се отприщи млякото Laughing baby_neutral

Спокоен ден на всички мами и бебоци!

# 657

Аз да похваля мъжа ми - вчера ми се получи някакво запушване в дясната гърда - усещам аз едни болезнени гигантски бучки, дърпах с помпата, дърпах - и нищо - близо 1 час. Добре, че мъжа ми си дойде, помолих го той да посуче и слава богу се отприщи млякото Laughing baby_neutral

Joy Joy JoyТози номер и аз съм го прилагала Blush

# 658
Style, браво на теб и на Тервел!! Супер, че си родила у дома!!! А снимките и видеото са чудни!  Hug

Zuzu_82, много оригинална идея за справяне със запушена гърда!   bouquet

# 659
Имам спешен въпрос-дали ще е проблем ако отида в понеделник вместо днес да ми свалят конците от долу  newsm78 че днес просто ми е невъзможно а ме е страх да не стане нещо..

Общи условия

Активация на акаунт