Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 425
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Гледах "Адам",споменат по-горе. Изключителен филм за мен. Много дълбок, нетрадиционен и с красив,но не банален край. Благодаря!

# 556
Да се запиша и аз при вас  Peace Аз много често гледам Ужаси.. Ама рядко попадам на хубави, ако някой се интересува по-обстойно може да ми пише и ще му препоръчам  Wink
А вчера гледах "Open Water" - "В открити води" и е много интересен, определено го препоръчвам Peace
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=184067&hit=1 Ето линкче..
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=210470&hit=1  Този също ми направи добро впечатление Wink "Cesh" - "В брой"..

# 557
Сега свалям "В открити води" и се надявам  да е по мой вкус.
"Кеш" го гледах по повод на друга тема в Клюкарника, а именно, какво ще направиш ако те тресне по главата един куфар с пари. Хареса ми, защото и аз бих направила същите тъпотии като героя ! Нооо  Naughty  сега след филма ще се коригирам! Дайте насам куфара !

# 558
Здравейте, препоръчаха ми този филм, сръбски kat porastem bicu kengur, някой гледал ли го е ? и моля ако да, да напише  линк за сваляне, само да не е от Замунда, тъй като в чужбина Замунда не работи Rolling Eyes

# 559
Свежо филмче е. Гледала съм го преди, поне, три години. Нямам идея из кои тракери е останал и дали има сиид. Винаги имам проблем, когато се опитвам да сваля стар филм.

# 560
Скоро гледах и "Отвъд Шеруудската гора", но просто не си падам по приказки много, а и ми беше адски изкуствен, и актьорската игра Sick Но Робин беше сладур Heart Eyes
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=211523&hit=1 Като цяло никак не ме впечатли Tired

# 561
  • В светлината на слънцето
Обещаните впечатления от "Алиса"
Хм! Тим Бъртън е уловил онази щура пъстра лудост на произведението. На мен лично като че ли мнооого мъничко не ми достигна в лудостта. Искаше ми се да е още по-лудо, безгранично шантаво. Като картина на Йеронимус Бош да речем.  Thinking Останах с впечатлението, че Бъртън има този потенциал, но сякаш сам си налага някакви ограничения. Имам и известно обяснение - прекалената лудост определено би ограничила публиката, а така филмът е разбираем дори за по-масовия зрител. Всъщност всеки ще открие в него онова, което предварително се е настроил да види: зрелищни битки, ефекти, странни обитатели, красива сценография, но също така и онзи изказ и полет на фантазията, който прави "Алиса" от детските ни години толкова неповторима и уникална. Филм, след който определено има над какво да се замислиш. За съжаление, посланията са леко сдъвкани и поднесени малко наготово, "по холивудски". Но има и доста скрити "картинки", над какво сам да мислиш.  Wink Бих казала, че откъм режисура е помислено за различните типажи зрители: както по-непретенциозните, така и по-капризните. Щях да съм по-доволна, ако беше насочен повече към вторите, ама пълно щастие няма. Grinning
Що се отнася до актьорската игра, то Джони Деп е просто велик като Лудия Шапкар.  Peace Имам усещането, че този образ е създаден сякаш точно за него. Пасва му като ръкавица, а и той се чувства безкрайно уютно в него. Червената кралица Хелена Бонъм Картър също изгражда много добър образ. Много интересна игра от нейна страна. Peace Ан Хатауей ми стои малко изкуствено. Сякаш самата тя не си вярва много. Алиса е очаквана: приятно лице, приятно присъствие, но нищо повече от това. На практика актьорски филмът го изнасят най-вече Джони Деп и Хелена Бонъм Картър.
Между другото началото и финалът на филма ми стоят като кръпки, малко съшити с бели конци и мнооого американски. Което определено не ми хареса. Thinking
Дъщеря ми (почти на 6 години) остана очарована. Изгледа филма буквално без да диша и на финала си призна, че най-много от всички й допаднало едно грозно кучеподобно същество. Crazy За деца обаче не съм сигурна дали е много подходящ. 1. Ако не могат да четат, ще срещнат сериозно затруднение (филмът е с титри). При нас номерът мина, защото дъщеря ми обожава Алиса и знае книжката наизуст. 2. Във филма има някои леко плашещи моменти, които може да не допаднат на по-малки зрители. 3. Филмът определено не е правен като за деца, личи си че е мислено повече за порасналите деца.
Оф, прекалих с поста, но съм още под въздействие от видяното. Embarassed Grinning

# 562
  • София
lulumba, благодаря ти за изчерпателния пост, никак не си прекалила, с удоволствие бих изчела още толкова, пишеш много хубаво Hug
направо се потопих вътре.  bouquet

# 563
Аз горещо препоръчвам "Звезден прах"  
http://www.imdb.com/title/tt0486655/ за любителите на приказните сюжети  Heart Eyes

Както и  
http://www.imdb.com/title/tt0292963/ -Много хубав криминален трилър,един от малкото,които ми харесаха.

# 564
lulumba, страхотно си го описала. Hug  bouquet

# 565
  • В светлината на слънцето
Днес имаме развитие на емоциите.  Mr. Green Дъщеря ми от сутринта играе на Алиса и дори си направи сама костюм като на героинята в една от сцените на филма. И храни брат си с бисквитки, с които можел да става малък или голям. В момента и двамата са големи, преди малко бяха мнооооого малки.  Mr. Green Изводът: филмът докосва и по-малките зрители. Особено, ако са отявлени фенове на Алиса по принцип. Peace

# 566
Днес имаме развитие на емоциите.  Mr. Green Дъщеря ми от сутринта играе на Алиса и дори си направи сама костюм като на героинята в една от сцените на филма. И храни брат си с бисквитки, с които можел да става малък или голям. В момента и двамата са големи, преди малко бяха мнооооого малки.  Mr. Green Изводът: филмът докосва и по-малките зрители. Особено, ако са отявлени фенове на Алиса по принцип. Peace
 Grinning Hug

lulumba, и малкия ли го води на прожекцията ?  Не му ли доскуча ? Питам, защото и моите са на същата възраст, не съм сигурна  дали малкият ще издържи два часа в киното.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 15:24 от С О Н Я

# 567
И аз да споделя впечатления от снощната премиера-
Филмът не надмина очакванията ми, но това беше просто защото бяха много високи Very Happy Като цяло съм много доволна, имаше много от типичното за Бъртън, но и достатъчно от типичното за Алиса, но и на мен ми липсваше нещо.. разбирам, че всичко трябва да буде мрачно и тнт, все пак е Бъртън, но на фона на толкова много мрачно, можеше да има доста повече цветни петна.Имаше няколко много силни сцени, например когато излиза чудовището- тръпки ме побиха, иначе Алиса не беше много впечатляваща, но за първа роля си е летящ старт направо.Хелена Б.К беше УНИКАЛНА! Спомням си как я мразех, докато четях книжката като малка, а сега ми стана толкова симпатична..За Джони Деп мисля, че няма какво да се каже, ролята му прилепна като шит по поръчка костюм, сякаш не го играеше, а просто живееше в образа си.
..Виж субтитрите с ръка на сърцето мога да кажа, че бяха тотално осрани, виждаха се ок само ако си махнеш очилата, тоест не са за 3д въобще..Сега някой ще ми каже, ми нали разбираш английски, за кво са ти..Да, обаче има много хора, които не разбират, има много специфични думи във филма, има много малки деца, които искат да го гледат, трябваше за това да се помисли, пък дори със риск да се изгуби от чара на не-дублираните филми.
Не съм сигурна дали с оглед на това е подходящ за по-малки деца, но в интерес на истината разговорите далеч не са основното във филма и са доста малко, а ефектите и тн на моменти са толкова пленяващи, че едва ли някое дете ще иска да чете.Иначе очите на всички около нас(вкл. и нашите) бяха кръв червени на излизане, четенето на субс си беше мъка!

# 568
Много благодаря, lulumba и nurfeyster   bouquet   bouquet
Желанието ми да гледам филма се засили:)
Моите деца е сложна мисия да ги заведа на кино  Laughing Големият не обича силния звук в киносалона, а малкият със сигурност няма да издържи толкова време на едно място, а и той плаче на сцени, които са тъжни или на него му се сторят тъжни (скоро гледа "Цар Лъв" и да не ви казвам какво стана на една небезивестна сцена от филма), а като го е страх не се издава, само започва да си лапа ръцете... Simple Smile Иначе книжката "Алиса в страната на чудесата" съм я чела само на големия, но още не е запознат с "Алиса в Огледалния свят". Изводът е, че филмът ще го гледаме само ние с таткото засега Laughing

# 569
Вчера гледах "Джули и Джулия".
Един доста хвален филм със страхотна игра на Мерил Стрийп.
Само на мен ли не ми хареса???
Едвам го изгледах, а Мерил Стрийп изобщо не можах да я възприема в тази роля.

Скоро гледах и Everybody's Fine. Много ми хареса. Накара ме да се замисля над доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт