Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 439
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Лени, благодаря за инфото, аз съм почитател на "Войната е опиат" и се радвам, че взима толкова престижна награда Peace

Fish Tank и при мен седи и чака своя ред. вчера си намерих Crazy Heart, за който Джеф Бриджис взе Златен глобус и тъкмо се зарадвах, но качеството е просто отвратително. Valentine's Day - същата работа. но тази седмица дано намеря време да го гледам на кино.

Dear John предполагам, че ще има огромен интерес към него, тъй като е поредният филм по романа на Никълъс Спаркс "С дъх на канела" (автора на "Тетрадката").

аз чакам и новият на Скорсезе с Леонардо Ди Каприо, мисля, че скоро трябва да му е премиерата!

# 406
И аз съм впечатлена от Up in the Air .Много приятен филм. Перфектна игра на Клуни и Вера Фармига.

Имате ли представа кога ще можем да "дръпнем" "Злокобен остров на Скорсезе?

# 407
Вече го има в пиратския бей, но е с лошо качество.
Все пак, ако има нетърпеливи: http://thepiratebay.org/search/shutter%20island/0/99/200

# 408
  • в сърцето на един мъж...
Лени, благодаря за инфото, аз съм почитател на "Войната е опиат" и се радвам, че взима толкова престижна награда Peace
Това предполагам е The Hurt Locker?

# 409
  • София
Това предполагам е The Hurt Locker?

да, преводът му на бг е много странен. а като гледах по HBO наградите Грами, там пък го преведоха "Болка" newsm78

# 410
Ами то заглавието е малко странно и явно е трудно преводимо. А не е комерсиално - Заключващият болка Grinning

# 411
Изгледах Broken embraces/Прекършени прегръдки/2009

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=204135&hit=1

Предполагам,че ще ви хареса,мен ме завладя още в началото и нямах търпение да видя историята.
Какво друго да добавя освен-гледайте го,достатъчно е и само това-Алмодовар,Пенелопе Круз.
 Peace

# 412
  • Бургас
Влизам да споделя за играта на Мел Гибсън и за филма,коментиран по-горе "Острие на мрака".

Изключително много ми хареса филма. Няма лигави любовни добавки,няма изневери и комерсиализъм. Дълбоката връзка между баща и дете...отдвана никой не се беше сещал да наблегне на нещо друго,по-различно...

Геяяя мисля,че като се зарибиш по Дневниците... ще следиш не Нина,а на Иън  Laughing

# 413
kiora, гледах Temple Grandin (2010) (TV) по американското HBO. Премиерата му беше преди десетина дни. На сайта на HBO BG няма нито една дума за него. Миналата година премиерата на Grey Gardens беше през април и поне 2 месеца липсваше в HBO BG. Дали качват такива филми по торентите?

The Reader и аз го гледах месеци след коментарите тук. Загледах го с нагласата "я да видя сега какво толкова", а залепнах за екрана. След края стоях още, загубила дар слово. Така че, Geia, дай му шанс, загледай го...

# 414
The Reader и аз го гледах месеци след коментарите тук. Загледах го с нагласата "я да видя сега какво толкова", а залепнах за екрана. След края стоях още, загубила дар слово. Така че, Geia, дай му шанс, загледай го...

Peace

Пак съм пропуснала коментарите ви за този филм.
  На мен също много ми хареса, въпреки че в началото бях готова да се откажа. И много щях да сгреша, защото за мен това е  един от най-силните филми за Холокоста. По-различен е от останалите филми на тази тема, представя нещата "от другата страна".  
  За  страданието на палачите, за  болезненото чувство на вина у техните потомци, за  мъчителните им опити да разберат и обяснят безсмислието на тази жестокост.  Този филм е точно това-една сълза и над сухия гроб на палачите на Холокоста.
   Ако ви се коментира, аз все още не съм си отговорила на този въпрос. Интересно защо авторът на сценария избира точно Чеховия разказ "Дамата с кученцето" за буквар на Хана, защо точно този разказ? Може би, защото все пак разказва една любовна история, много тъжна, обречена да е нещастна ?
 Не съм чела книгата на Бернхард Шлинк, може би там се крие отговорът.

# 415
Маймунка, определено повече харесвам Пол Mr. Green
Писатева, той седи отдавна и чака, просто не исках да се влияя от коментарите, за да не се разочаровам от филма или пък да очаквам повече. Имам даже и книгата. Просто исках малко време, за да не съм подвластна на нечие друго "виждане" за филма.

# 416
   ! Сигурно трябва да напиша предупреждение, преди да препоръчам следващите филми.
   Всъщност не толкова ги препоръчвам, колкото искам да споделя за тях. Но все пак, във филма на Пазолини има доста брутални сцени, самата история за Медея е известно на всички, че е една от най-жестоките в литературата.  

И така- Medea (1969)/Медея на Пазолини.

Исках да го гледам най-вече заради Мария Калас в главната роля. Играе изключително добре,тази жена е уникална.
  Костюмите са много интересни, изобщо цялата сценография. Четох, че филмът е сниман в Пиза, Градо, Халеб в Сирия, Кападокия.  Гледките от тези места са впечатляващи, не бях виждала нещо подобно. И качеството в Замунда е много добро. В една от началните сцени звучи българска народна песен.

Сега бих искала да видя и Medea (1988)/Медея на Ларс фон Триер.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 21:00 от С О Н Я

# 417
  Аз днес гледах Medea (1969)/Медея на Пазолини.

Исках да го гледам най-вече заради Мария Калас в главната роля. Играе изключително добре,тази жена е уникална.
  Костюмите са много интересни, изобщо цялата сценография. Четох, че филмът е сниман в Пиза, Градо, Халеб в Сирия, Кападокия.  Гледките от тези места са впечатляващи, не бях виждала нещо подобно. И качеството в Замунда е много добро.

С О Н Я, пропуснала си да сложиш предупреждение  Wink Всъщност сериозна съм - този филм и мен навремето ме предупредиха, че трябва да имам представа от Пазолини и от някои предишни негови филми преди да го гледам и така си беше...Трудно ми е да го коментирам в момента, друг път   Rolling Eyes
Този на Триер не съм го гледала още.

# 418
  • Далече
Аз гледах "A Serious Man" , фен съм на братята Коен , но този филм не ми хареса Sad.
Смятам, че номинацията му за Оскар е незаслужена.

Гледам, че осбъждате  "Четецът". Аз така и не можах да разбера , защо момчето поне не се опита да каже, че Хана не може да чете, а я остави да понесе цялата отговорност и от  този момент филмът някак си тръгна надолу според мен Sad

# 419
  Кики, написах предупреждение.  Peace

Гледам, че осбъждате  "Четецът". Аз така и не можах да разбера , защо момчето поне не се опита да каже, че Хана не може да чете, а я остави да понесе цялата отговорност и от  този момент филмът някак си тръгна надолу според мен Sad

Alica, с удоволствие ще продължа дискусията.
     Този филм много ме развълнува преди една година, писах  дълъг коментар за него в един друг форум. опитвах се и аз да си обясня някои неща, не съм сигурна дали е така, както аз съм ги видяла.
     На въпросът ти защо момчето не я защити аз имам следното обяснение.
  Отговърът , който намирам  е,...защото нещо у главната героиня не е наред, защото тя не може да чете, но повече страда не от този факт, а от това, да го признае пред другите. А толкова обича да слуша романтични истории, когато някой друг и ги разказва! Хана Смитц е сякаш откъсната напълно от реалността, дори и с неумението си да пише и чете. Тя е неспособна да се обвърже пълноценно с мъж, любовта присъства в живота и някак частично, егоистично. Любмият и е не само много по-млад и уязвим, той до края си остава за нея "хлапе", тя дори името му не научава. Какво е това? Нима подобен човек е нормален? И то жена? Записването и като доброволка при нацистите е само естествена последица от всчко в живота и- самотност, обърканост, комплексираност, чувство на вина и на срам...Той не я защити, защото знаеше, че тя след това ще страда повече.
  А и това, което казва  kiora, че в крайна сметка се е срамувал заради връзката си с нея...може и това да е част от причината. Peace

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 10:31 от С О Н Я

Общи условия

Активация на акаунт